Τα παιδάκια 9μ.μ. νάνι, 7π.μ. ξυπνάνε μόνα τους και δεν υπάρχουν προβλήματα... από αυτά τα γελοία που έλεγε ο πρώην υπουργός.
Πάντως αν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα παιδιά μένουν ξύπνια μέχρι τις 12 τουλάχιστον τότε τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίγουν στις 11 το πρωί.
Αν κανείς, ζήσει την ζωή κάποιων κατοίκων των Ευρωπαϊκών χωρών, ( όχι ήμουν εκεί φοιτητής, είχα πάει τουρίστας, έμενα με Ελληνες, η θεία μου μου είχε πεί, κλπ, ), οι άνθρωποι, 22.00-22.30-23.00, έχουν κοιμηθεί.
Τα βασικά κανάλια τηλεόρασης, κλείνουν στις 23.30-24.00, χώρια που τα περισσότερα μαγαζιά, υγειονομικού ενδιαφέροντος, και άλλων τύπων, στις 21.00, έχουν κατεβάσει ρολά.
Βάλε και τις καιρικές συνθήκες, βάλε και τις παραδόσεις τους, και εξαιρουμένων κάποιων πιο τουριστικών μερών, χωρίς να αποκλείονται και αυτά, δεν βλέπεις άνθρωπο μετά τις 21.00-22.00.
Εμείς, πρωταθληταί, ως συνήθως, πηγαίναμε από τα μπουζούκια στην δουλειά, και τα ενδιαφέροντα προγράμματα στην TV ξεκινούσαν στις 24.00.
Αλλος λαός, άλλες συνθήκες, που τις βιώνουν κάποιοι επισκέπτες, και δεν μπορούν να το πιστέψουν.
Από τα 14, πέρναγα 3 μήνες το χρόνο στο εξωτερικό, και τα ανωτέρω τα έχω βιώσει βαθιά στο πετσί μου.
Και έλεγα σε κάποιους, "παμε για φαϊ, δεν θα βρούμε μετά". Και έλεγαν, "σιγά μωρέ, στις 19.00 θα φάμε στην Κυανή ακτή ? Σιγά μην κλείνουν. Και μέναμε νηστικοί ". Και πολλά άλλα παραδείγματα, εκτός μεγάλων πόλεων, με Ελληνικά μαγαζιά, που το..........ξενυχτούσαν
