Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στα σχολεία  (Αναγνώστηκε 2808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Αλλαγές στα σχολεία
« στις: Ιούλιος 23, 2019, 16:27:53 μμ »
Αλλαγές στα σχολεία: Παραμένουν αγιασμός και προσευχή, καταργείται η κλήρωση για τη σημαία

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αλλαγές στα σχολεία
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 26, 2019, 21:07:51 μμ »
Πολύ ωραία, έφυγαν οι άθεοι και επανέρχεται η κανονικότητα σιγά σιγά.
Αν επιστρέψουν και στο 4 τις εκατό καλά θα είναι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 26, 2019, 22:10:06 μμ »
Συγνώμη ρε παιδιά, είχε καταργηθεί ο αγιασμός και η προσευχή στα σχολεία?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 26, 2019, 22:21:21 μμ »
Η αλήθεια είναι πως όχι, παρόλο που ήταν στα σχέδια τους  όπως και η αφαίρεση των εικόνων από δημόσια κτίρια για να μη προσβάλλουμε τους μουσουλμάνους.
Αυτά από εποχής Φίλη ήταν στα σχέδια.Απλα ζύγιζαν τις αντιδράσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 26, 2019, 22:26:24 μμ »
Μια αλλαγή που θα ήθελα πραγματικά να γίνει (αν και δεν το πολυπίστευα ότι θα το έκανε κάποιος τελικά) ήταν το να ξεκινάνε τα μαθήματα στο δημοτικό, και ιδιαίτερα στις μικρές τάξεις, λίγο πιο αργά, δλδ στις 9.00.
Έχοντας παιδιά σε αυτή την ηλικία, βλέπω πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί της Α΄ και Β΄ δημοτικού να μπει σε σειρά και να αποδώσει το πρωί, ακόμα και για παιδιά που έχουν καλή σειρά το βράδυ και κοιμούνται το αργότερο μέχρι τις 8.30. Είναι κάτι που επηρεάζει αρνητικά τις αντοχές τους όλη τη μέρα.
Επίσης, είναι κάτι που δεν μπορείς να το κατηγορήσεις ως "αριστερής νοοτροπίας", καθώς , η αργή προσέλευση στις 2-3 πρώτες τάξεις εφαρμόζεται και λειτουργεί, τόσο σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όσο και σε κάποια ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας.

Πριν από μερικές μέρες λοιπόν, έπεσα πάνω σε ένα δημοσίευμα με τίτλο...
"Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15π.μ - Δεν θα αλλάξει τίποτα"

Και από κάτω διαβάζω σχόλιο αναγνώστη...
"Ακόμη ένα ολόθερμο μπράβο σ'αυτή τη σπουδαία κυρία της Παιδείας! Το πρωινό ξύπνημα είναι μια στοιχειώδης άσκηση πειθαρχίας του σώματος που πρέπει να συνηθίσει στους ρυθμούς που η ενήλικη ζωή θα απαιτήσει από τον πρώην ανέμελο ανήλικο. Όλοι ζοριστήκαμε στα πιτσιρικάτα μας με το πρωινό ξύπνημα αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να δικαιωθεί η έμφυτη τάση τεμπελιάς και αντιπαραγωγικής τρυφηλότητας."

Μιλάμε πάντα για τα 6χρονα έτσι! :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 26, 2019, 23:29:15 μμ »
Μια αλλαγή που θα ήθελα πραγματικά να γίνει (αν και δεν το πολυπίστευα ότι θα το έκανε κάποιος τελικά) ήταν το να ξεκινάνε τα μαθήματα στο δημοτικό, και ιδιαίτερα στις μικρές τάξεις, λίγο πιο αργά, δλδ στις 9.00.
Έχοντας παιδιά σε αυτή την ηλικία, βλέπω πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί της Α΄ και Β΄ δημοτικού να μπει σε σειρά και να αποδώσει το πρωί, ακόμα και για παιδιά που έχουν καλή σειρά το βράδυ και κοιμούνται το αργότερο μέχρι τις 8.30. Είναι κάτι που επηρεάζει αρνητικά τις αντοχές τους όλη τη μέρα.
Επίσης, είναι κάτι που δεν μπορείς να το κατηγορήσεις ως "αριστερής νοοτροπίας", καθώς , η αργή προσέλευση στις 2-3 πρώτες τάξεις εφαρμόζεται και λειτουργεί, τόσο σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όσο και σε κάποια ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας.

"Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15π.μ - Δεν θα αλλάξει τίποτα"

"Ακόμη ένα ολόθερμο μπράβο σ'αυτή τη σπουδαία κυρία της Παιδείας! Το πρωινό ξύπνημα είναι μια στοιχειώδης άσκηση πειθαρχίας του σώματος που πρέπει να συνηθίσει στους ρυθμούς που η ενήλικη ζωή θα απαιτήσει από τον πρώην ανέμελο ανήλικο. Όλοι ζοριστήκαμε στα πιτσιρικάτα μας με το πρωινό ξύπνημα αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να δικαιωθεί η έμφυτη τάση τεμπελιάς και αντιπαραγωγικής τρυφηλότητας."

+100000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 26, 2019, 23:38:10 μμ »
Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη.
Το πρωϊνό ξύπνημα δεν αποτελεί πρόβλημα για τα παιδιά, όταν οι γονείς κάνουν αυτο που πρέπει.
Στο πρώτο παιδικό πάρτι που έκανε ο γιός μου στα 5 του, άκουσα τους προσερχόμενους γονείς να μου λένε ότι σε όλα τα πάρτυ που πηγαίνουν , το διαλύουν κατά τις 2:00!!!!!!!!!!!!!!
Φυσικά , έσπευσα να τους ενημερώσω, ότι το δικό μας πάρτυ θα τελειώσει στις 22:00 και πάλι είναι αργά για το 5χρονο που ανέλαβα να μεγαλώσω.
 Εγώ τον έβαζα για ύπνο στις 21:00 στα 5 του.Σήμερα που είναι 10 ετών κοιμάται στις 22:00. Οι εξαιρέσεις είναι 2-3 φορές το χρόνο και για 1-2 ώρες το πολύ. Το παιδί πάντα πεταγόταν ελατήριο. Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε οικογενειακώς ξυπνητήρι.
Όλα σχεδόν τα ζώα στη φύση ζουν την ημέρα και κοιμώνται τη νύχτα. Μόνο εμείς οι έλληνες κάνουμε το αντίστροφο και το θεωρούμε και "ποιότητα ζωής" το να ξενυχτάμε. Η γυναίκα μου θα μπορούμε να αραδιάσει και ολόκληρη τη βιβλιογραφία της ψυχιατρικής, εγώ πάλι όχι.
Πίστεψέ με , είμαι εδώ και 20 μέρες σε διακοπές και σήμερα σηκώθηκα στις 6:15 για να απολαύσω τον ολόφρεσκο ήλιο, όλες τις ώρες που μας τιμά με την παρουσία του.
Συνοψίζοντας: Τα παιδιά 6-13 σύμφωνα με την τελευταία οδηγία , χρειάζονται 9-11 ώρες ύπνο, όσο το δυνατό νωρίτερα (20:00 είναι το ιδεώδες). Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 26, 2019, 23:49:33 μμ »

Θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν, ότι και τα ωράρια ....εκεί,  ;D είναι, nine to five  :o
Δεν είναι το σχολείο που ξεκινά στις 09.00, είναι η κοινωνία.

Οταν εδώ, η "κοινωνία", ξεκινά στις 07.00, και σε πολλές περιπτώσεις, μέχρι τις 14.30, γιατί το σχολείο να ξεκινά στις 09.00 ?
Και άμα οι γονείς, ξεκινούν στις 07.00, ποιός θα πάει το παιδί στο σχολείο ? Λέμε τώρα.  ::)

Πάμε από την αρχή. Η κοινωνία μας, είναι κτισμένη σε αρχές που ίσχυαν το 1821. Κανένας δεν ανανέωσε τις δομές με τα σημερινά κρατούντα. Και τα δικαιώματα των .....ξέρεις ποιών, ούτε συγκρίνονται μετα των "σκλάβων" του ιδιωτικού τομέα.

Η όλη δομή, απαιτεί γενική αναθεώρηση, στις σημερινές δομές και δεδομένα / απαιτήσεις / δυνατότητες.

Μεγάλη συζήτηση, που απαιτεί ώρες, μπύρες, και ..........μαχαίρια  :P

Τα δε ιδωτικά, όταν μαζεύουν παιδάκια από την Γλυφάδα για την Κάντζα, ε, τι να κάνουμε, στις 09.00 ξεκινάνε, μια και θέλουν και 1.30 για να έρθουν από εκεί λόγω κίνησης. "Αλλά εμάς το παιδί μας πάει στου.......................". Λες και το παιδάκι μόνο του πήγε εκεί, Δεν το βάλανε οι φαντασμένοι νεόπλουτοι.

Πήγαινα και εγώ σε ιδωτικό, και ξεκίναγα στις 6.30 την ημέρα μου, 7.15 στο πούλμαν, 8.30 κουδούνι. Για να έρθουν τα λεωφορεία από όλη την (.... τότε  ;D ) Αττική.

Εντάξει. Αποψη πυροβολημένου, που στην κατανομή Gauss, πέφτει εκτός καμπύλης  :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 27, 2019, 00:23:59 πμ »

+100000
+100000 λέει ο Πέτρος ... Το ότι οι περισσότεροι γονείς πάνε στις δουλειές τους πριν τις 9 δε λέει τιποτα ... 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος theodoxos

• Sr. Member
  • Ανδρέας
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 27, 2019, 00:25:50 πμ »
Τα παιδάκια 9μ.μ. νάνι, 7π.μ. ξυπνάνε μόνα τους και δεν υπάρχουν προβλήματα... από αυτά τα γελοία που έλεγε ο πρώην υπουργός.
Πάντως αν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα παιδιά μένουν ξύπνια μέχρι τις 12 τουλάχιστον τότε τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίγουν στις 11 το πρωί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 27, 2019, 00:47:17 πμ »
Πάντως αν ο Βασίλης που είναι τόσο προσεκτικός με τον ύπνο των παιδιών παρατηρεί δυσλειτουργίες τις πρώτες ώρες, τότε είμαι σίγουρος ότι αυτές τις δυσλειτουργίες θα τις παρατηρήσουμε όλοι τις πρώτες ώρες, όποιες κι αν είναι αυτές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 27, 2019, 00:54:33 πμ »
Τα παιδάκια 9μ.μ. νάνι, 7π.μ. ξυπνάνε μόνα τους και δεν υπάρχουν προβλήματα... από αυτά τα γελοία που έλεγε ο πρώην υπουργός.
Πάντως αν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα παιδιά μένουν ξύπνια μέχρι τις 12 τουλάχιστον τότε τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίγουν στις 11 το πρωί.

Αν κανείς, ζήσει την ζωή κάποιων κατοίκων των Ευρωπαϊκών χωρών, ( όχι ήμουν εκεί φοιτητής, είχα πάει τουρίστας, έμενα με Ελληνες, η θεία μου μου είχε πεί, κλπ, ), οι άνθρωποι, 22.00-22.30-23.00, έχουν κοιμηθεί.

Τα βασικά κανάλια τηλεόρασης, κλείνουν στις 23.30-24.00, χώρια που τα περισσότερα μαγαζιά, υγειονομικού ενδιαφέροντος, και άλλων τύπων, στις 21.00, έχουν κατεβάσει ρολά.

Βάλε και τις καιρικές συνθήκες, βάλε και τις παραδόσεις τους, και εξαιρουμένων κάποιων πιο τουριστικών μερών, χωρίς να αποκλείονται και αυτά, δεν βλέπεις άνθρωπο μετά τις 21.00-22.00.

Εμείς, πρωταθληταί, ως συνήθως, πηγαίναμε από τα μπουζούκια στην δουλειά, και τα ενδιαφέροντα προγράμματα στην TV ξεκινούσαν στις 24.00.

Αλλος λαός, άλλες συνθήκες, που τις βιώνουν κάποιοι επισκέπτες, και δεν μπορούν να το πιστέψουν.

Από τα 14, πέρναγα 3 μήνες το χρόνο στο εξωτερικό, και τα ανωτέρω τα έχω βιώσει βαθιά στο πετσί μου.

Και έλεγα σε κάποιους, "παμε για φαϊ, δεν θα βρούμε μετά". Και έλεγαν, "σιγά μωρέ, στις 19.00 θα φάμε στην Κυανή ακτή ? Σιγά μην κλείνουν. Και μέναμε νηστικοί ". Και πολλά άλλα παραδείγματα, εκτός μεγάλων πόλεων, με Ελληνικά μαγαζιά, που το..........ξενυχτούσαν :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 27, 2019, 00:59:00 πμ »
Βάλε και τις καιρικές συνθήκες, βάλε και τις παραδόσεις τους, και εξαιρουμένων κάποιων πιο τουριστικών μερών, χωρίς να αποκλείονται και αυτά, δεν βλέπεις άνθρωπο μετά τις 21.00-22.00.
Καποτε,τωρα ο καιρος εχει αλλαξει και εκει πανω

με Ελληνικά μαγαζιά, που το..........ξενυχτούσαν

Αμφιβολου ποιοτητας

Αραβες εχει πολλους και θα βρεις κεμπαπ,εκει πανε οι πιο πολλοι

και αρκετους Κινεζους
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 27, 2019, 07:33:58 πμ »
Είναι μεγάλη κουβέντα και προφανώς δεν είναι άσπρο μαύρο, ούτε σημαίνει ότι μια τέτοια αλλαγή δε δημιουργεί αλλά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν.

2-3 σύντομες παρατηρήσεις που έχω να πω πάνω σε αυτά που λέτε, με τα περισσότερα από τα οποία συμφωνώ.

Σχετικά με το πρωινό ξύπνημα, προφανώς έχει μα κάνει με το βραδυνό ύπνο, αλλά και με το παιδί. Εγώ όμως αυτό που λέω είναι ότι στα δικά μου παιδιά, που το χειμώνα πάνε για ύπνο το αργότερο στις 8.30, το πρωί όντως ξυπνάνε από μόνα τους νωρίς έτσι κι αλλιώς, κάπου στις 6 με 6.30 δλδ. Σε ηλικίες 6 με 8, δεν αντέχουν ούτε να σηκωθούν από το κρεβάτι, ούτε να κάνουν τις δουλειές τους. Από 8 και πάνω όμως αλλάζει αυτό σιγά σιγά.
Εκεί λοιπόν λέω ότι είναι σημαντικό για τις 2-3 πρώτες τάξεις.
Προσπάθησα να ξεκαθαρίσω ότι δε μιλάμε για παιδιά που ξενυχτάνε μπροστά στην τηλεόραση. Είναι καθαρά θέμα ανάπτυξης.

Προφανώς, όταν μιλάμε για μια τέτοια αλλαγή, θα πρέπει να αλλάξουν και κάποια άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, ένας γονιός που έχει παιδί σε αυτή την ηλικία να έχει το δικαίωμα να τροποποιεί το ωράριο εργασίας του.
Για τις ευρωπαϊκές χώρες που τα σχολεία είναι 9 με 5... Απλά αυτό θα ήθελα να είναι και εδώ.
Δεν καταλαβαίνω πως λέμε ότι δεν μπορεί ο γονιός να πάει το παιδί στις 9 γιατί δουλεύει, αλλά μπορεί να το παραλαμβάνει στις 14.00??? Εγώ προσωπικά δε μπορώ και έχουμε μονίμως πρόβλημα.

Τα ιδιωτικά που ξέρω ότι το εφαρμόζουν, το κάνουν μόνο για τις 2 πρώτες τάξεις, άρα δεν ισχύει ότι είναι θέμα μετακίνησης των μαθητών. Είναι καθαρά για τα παιδιά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 27, 2019, 08:15:00 πμ »
Εκτός από τον σχολιασμό περί πειθαρχίας των παιδιών που πιστεύω ότι όλοι διαφωνούμε καθώς τα παιδιά δεν είναι φαντάροι νομίζω ότι τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά.
Εγω για παράδειγμα έχω δύο παιδιά στο δημοτικό.365 μέρες τον χρόνο ξυπνάνε από τις 6:30 η 7:00. Είναι προκομενα :D
Είναι ένας συνδυασμός χαρακτήρα παιδιού, πρόγραμμα οικογένειας, ωράριο γονιών κλπ.
Πάντως αν σε ένα σχολείο λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα και μπορείς να αφήσεις το παιδί από τις 7 δεν βλέπω πρόβλημα να χτυπάει το κουδούνι στις 9.
Έτσι καλύπτονται όλοι καθως η ώρα προσέλευσης είναι από τις 7 έως τις 9.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions