Αποστολέας Θέμα: Επιλογή για κολύμβηση/ελαφριά κατάδυση?  (Αναγνώστηκε 10702 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος hoakin1981

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή για κολύμβηση/ελαφριά κατάδυση?
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 19, 2019, 09:34:48 πμ »
Καλημέρα σε όλους

Casio MRW-200H-1BV

Τι λέτε για αυτό?

Δεν είναι 200άρι αλλά είναι πολύ οικονομικό και λογικά για αναπνευστήρα σε μικρό βάθος να είναι οκ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:11:21 μμ »
Παράθεση
Πάμε στα υπόλοιπα. Σοφή η επιλογή της ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να πάει πίσω Αμερική. Πιο πολύ θα σου κοστίσει η αποστολή, παρά η αγορά άλλου. :o Και γράφτο στο ταχυδρομείο ως αποκτηθέν εδώ, αποστολή για επισκευή, καταγραφή του αριθμού πλαισίου  ???. Μάλλον θα το πετάξεις.

Γενικά έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και αυτό δεν αφορά την κοινότητά μας, εγώ έχω άνθρωπο που πηγαινοέρχεται και μπορεί να το αναλάβει, γι αυτό και πήρα την ασφάλεια. Όντως δεν έχει νόημα αν δεν έχει κανείς άμεση πρόσβαση στις ΗΠΑ.

Εν γένει νομίζω ότι τέτοια ρολόγια τα παίρνεις αν έχεις 50 ευρώ για κάψιμο.

Όταν διαβάζω Amazon reviews με ρολόγια που μπάζουν νερά, γιατί η πρώτη μου σκέψη είναι ξεβίδωτη κορώνα;
Μερικοί το παραδέχονται, αλλά οι περισσότεροι όχι.

Το ίδιο πράγμα σκέφτηκα και γω, αλλά όπως έχω αναφέρει ξανά, για το ρολόι αυτό (MDV-106) υπάρχουν χειρότερες αναφορές, οι οποίες δεν σχετίζονται imho με κακό χειρισμό:

Παράθεση
I've had mine for a year now, and at the ten month mark the Crown stopped moving the Date, I had to manually wind 24 hours to switch days. Now at the one year mark it struggles to switch the time

Παράθεση
The watch is having some mechanical issues in that the hands get stuck, specifically the second hand. I've tried a new battery and that wasn't it. What happens in the second hand will get stuck (usually between :25 and :40 second). A tap on the crystal will jar it loose and it will run. I first noticed this when I found the watch (after not wearing it for a few weeks) was about 4 days, 7 hours and 24 minutes slow. LOL!! Of course, first thought is battery. Nope. I've watched it do this. As a matter of fact, I just reset it and watched the second hand get stuck a few minutes ago....again.

Παράθεση
Watch started to stop ticking occasionally for minutes at a time within six months of purchase. Will change battery to see if that fixes the problem. More than a bit disappointed for the quality control of Casio

Παράθεση
This watch has been very erratic keeping time. It would stop for several hours and then restart. I changed the battery after 6 months to see if that helped. During the next year, the watch continued to stop unpredictably and restart.

Παράθεση
I thought it was very durable at the time until six months in the watch started to die on me. The time will just stop unannounced and resume minutes later. Every time I readjust the time i look a few hours later and I'm a few hours behind

Παράθεση
I've now had two of these. I rated it 5 stars originally. That was until BOTH of them just stopped working after a few months. They would start again. But their reliability were sporadic. It's a shame because the watch looks great and I got a ton of compliments. Oh well. Get what you pay for.
Παράθεση
Amazon delivers on time. This MDV106-1A diver watch does not keep time. Needs to be sent in at my cost after 3 months because it stops then starts back again. It loses a couple of hours then works fine for a month. I am still using it until it stops again. It looks great and is comfortable.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και σταματώ με το off-topic εδώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:14:27 μμ »
Δεν εχω καταλαβει,το ρολοι το πηρες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:16:52 μμ »
Δεν εχω καταλαβει,το ρολοι το πηρες?

Το ρολόι το αγόρασα στο αμερικάνικο amazon μαζί με 4ετή ασφάλεια, αφού όπως είπα πριν έχω τρόπο να την αξιοποιήσω αν πάθει κάτι.

Παρόλα αυτά δε θα το πρότεινα σε κάποιον άλλον, μετά την έρευνα που έκανα γι αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:18:46 μμ »
Παρόλα αυτά δε θα το πρότεινα σε κάποιον άλλον, μετά την έρευνα που έκανα γι αυτό.

Αλλα ακομα δεν εχει φτασει και δεν εχεις προσωπικη εμπειρια?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:26:08 μμ »

Έχω κάνει το λάθος να λάβω μέρος σε ένα νήμα σαν αυτό μεταφέροντας feedback από τα πραγματικά άπειρα reviews που έχω διαβάσει και νιώθω ότι πρέπει να αμύνομαι και να απολογούμαι για την κίνησή μου αυτή.

Δεν γράφω ως χομπίστας με τα ρολόγια ή ως κάποιος χρήστης με μεγάλη εμπειρία. Γράφω ως απλός καταναλωτής που έψαξε πριν ψωνίσει ένα προιόν.

Τα πραγματα είναι απλά:

- όχι, δεν το έχω παραλάβει και δεν έχω ίδια εμπειρία

- όλα όσα έχω αναφέρει (θα μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω αλλά δεν έχει νόημα) συνηγορούν στο ότι το μοντέλο αυτό έχει πολύ φτωχό quality control

- ακόμη και αν εμένα μου βγει σκυλί, έχοντας διαβάσει τόσα και τόσα θα το πρότεινα μόνο σε ανθρώπους για τους οποίους τα 50 ευρώ δεν αποτελούν ένα σημαντικό ποσό

Νομίζω ότι δεν εχω να συνεισφέρω κάτι άλλο στο νήμα αυτό και ζητώ συγνώμη αν πλατίασα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:40:03 μμ »

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και σταματώ με το off-topic εδώ.

IMO, δεν είσαι off-topic, μια και στο βασικό ερώτημα, Προτάσεις αγοράς ρολογιών-Επιλογή για κολύμβηση/ελαφριά κατάδυση?, ενημερώνεις τους ενδιαφερόμενους, για ένα ρολόι που προτάθηκε.

Αλλά, η βασική σκέψη εδώ πρέπει να είναι, ότι οι πληροφορίες που παρατίθενται, προέρχονται από ένα κοινό που δεν ξέρουμε, άρα ο κάθε αναγνώστης θα πρέπει να υπολογίσει αν αναφέρεται κάποιο γεγονός, από λογικό χρήστη και σωστή χρήση.

Το λέω αυτό, όχι σαν αντιπολίτευση στα λεγόμενά σου, αλλά σαν ήδη χρήστης, όπου, με κανονική χρήση, χωρίς υπερβολές, και με μια σχετική φροντίδα, το ρολόι ( 2 τον αριθμό ) λειτουργεί ( -ούν ) σωστά. Ειμαι τυχερός ? Δεν μου έτυχε ακόμα?  Δεν το γνωρίζω. ::)

Αν πχ μου έλεγε ο Πέτρος, ή ο _, ή κάποιος από εδώ κάτι, δεν θα είχα καμία αμφιβολία. Με τους άλλους, υποχρεούμαι να είμαι λιιιιιιιιιγο επιφυλακτικός, ειδικά με Αμερικάνους, που πιθανόν ( .....τι πιθανόν, τους έχω ζήσει και τους ξέρω :( ), όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, υφίστανται κακομεταχείριση. Πόσο μάλλον, ένα ρολόι των 50 USD.

Πάντως, αν ο πηγαινοερχόμενος, μπορεί να φέρει και άλλα, περιμένει κόσμος σειρά.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 19, 2019, 17:49:24 μμ »

Έχω κάνει το λάθος να λάβω μέρος σε ένα νήμα σαν αυτό μεταφέροντας feedback από τα πραγματικά άπειρα reviews που έχω διαβάσει και νιώθω ότι πρέπει να αμύνομαι και να απολογούμαι για την κίνησή μου αυτή.

Δεν γράφω ως χομπίστας με τα ρολόγια ή ως κάποιος χρήστης με μεγάλη εμπειρία. Γράφω ως απλός καταναλωτής που έψαξε πριν ψωνίσει ένα προιόν.

Τα πραγματα είναι απλά:

- όχι, δεν το έχω παραλάβει και δεν έχω ίδια εμπειρία

- όλα όσα έχω αναφέρει (θα μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω αλλά δεν έχει νόημα) συνηγορούν στο ότι το μοντέλο αυτό έχει πολύ φτωχό quality control

- ακόμη και αν εμένα μου βγει σκυλί, έχοντας διαβάσει τόσα και τόσα θα το πρότεινα μόνο σε ανθρώπους για τους οποίους τα 50 ευρώ δεν αποτελούν ένα σημαντικό ποσό

Νομίζω ότι δεν εχω να συνεισφέρω κάτι άλλο στο νήμα αυτό και ζητώ συγνώμη αν πλατίασα.

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα άμυνας. Απλώς, δεν έχεις συνηθίσει τον τρόπο που εκφράζεται ο καθένας μας.

Εγώ προσωπικά, με ενδιαφέρον σε παρακολουθώ, και αν οι mods δεν έχουν πρόβλημα, που σίγουρα δεν έχουν, το έχουν αποδείξει πολλές φορές,  με χαρά θα έβλεπα και άλλες παρατηρήσεις.

Αυτό είναι το νόημα ενός φόρουμ. Ο κάθε συμμετέχων, συνεισφέρει, και βοηθά τους υπόλοιπους, που ίσως δεν έχουν τον χρόνο ή την γνώση για να κάνουν μια έρευνα.

NOBODY'S PERFECT - BUT A TEAM CAN BE

Θεωρώ τα στοιχεία "τροφή σκέψης", και το ότι το έχεις ήδη παραγγείλει, και δεν προσπαθείς, λέμε τώρα, να αποθαρύνεις πιθανούς αγοραστές, δείχνει την ειλικρινή σου και φιλική προσέγγιση.

Εκτός και εάν είσαι ο κεντρικός αντιπρόσωπος της Rolex, και προσπαθείς να αποτρέψεις την απώλεια πωλήσεων Submariners Vs Casio.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 19, 2019, 18:01:50 μμ »
Ειμαι ο τελευταίος εδώ μέσα που θα αποτρέψει αλλους απ το να αποκτήσουν (ακόμα) ενα Casio  :P

https://imgur.com/a/KlK9iNm
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 19, 2019, 18:03:03 μμ »
Δεν ξερω αν στη φωτο ειναι και το F-91,αλλα με τετοια τιμη που εχει,δε χανεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αύγουστος 04, 2019, 18:13:08 μμ »
καλησπέρα, για να μην ανοίγω άλλο θέμα γράφω εδώ καθώς ενδιαφέρομαι και εγώ για ένα ρολόι με το οποίο θα κολυμπάω και θα κάνω καμμιά βουτιά στα 7-8 μέτρα. Επειδή όμως με ενδιαφέρει να έχει και βυθόμετρο κάνοντας μια έρευνα σε ελληνικά καταστήματα βλέπω οτί η citizen ειναι μονόδρομος, σωστα?Αυτό είναι το πρώτο
https://www.skroutz.gr/s/37400/Citizen-Promaster-Aqualand-Divers-JP2000-08E.html

Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφέυγει? Αν ναι, παρακαλώ τα φώτα σας..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Αύγουστος 04, 2019, 18:19:00 μμ »
Το jp που είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου ρολόι, έχει ένα πολύ αξιόπιστο βαθύμετρο, αλλά έχει ένα θεματάκι. Πριν ξεκινήσεις τος βουτιές πρέπει να θυμηθείς να το βάλεις σε dive mode.
Σε ελεύθερες με έχει δυσκολέψει κάποιος φορές.
Γι' αυτή τη χρήση, πρόσφατα κοίταζα το BN2036.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αύγουστος 04, 2019, 19:25:30 μμ »
Σε κάθε κατάδυση πρέπει να το πατάς;
Εγώ βέβαια εννοούσα μήπως υπάρχει κάτι πιο οικονομικό..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Αύγουστος 04, 2019, 19:40:47 μμ »
Πιο οικονομικό δε νομίζω να βρεις κάτι σωστό.
Σε μεταχειρισμένο θα το έβλεπες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αύγουστος 04, 2019, 20:14:47 μμ »

.............για ένα ρολόι με το οποίο θα κολυμπάω και θα κάνω καμμιά βουτιά στα 7-8 μέτρα. Επειδή όμως με ενδιαφέρει να έχει και βυθόμετρο κάνοντας μια έρευνα σε ελληνικά καταστήματα βλέπω οτί η citizen ειναι μονόδρομος, σωστα?

Για τα 7-8 μέτρα, τι το θέλεις το βυθόμετρο ?  :o
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.