Αποστολέας Θέμα: Επιλογή για κολύμβηση/ελαφριά κατάδυση?  (Αναγνώστηκε 10725 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή για κολύμβηση/ελαφριά κατάδυση?
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 18, 2019, 15:51:20 μμ »
Εγώ το λατρεύω εμφανισιακά και το περιμένω να μου το φέρουν από Αμερική. Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν όντως καλύπτει τον ενδιαφερόμενο εδώ από πλευράς στεγανότητας. Γιατί η Casio μπορεί να ισχυριζεται 200m, αλλά στην πράξη ισχύει κάτι τέτοιο;
Γιατι να μην ισχυει και να το γραφει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 18, 2019, 15:52:32 μμ »
Εγώ το λατρεύω εμφανισιακά και το περιμένω να μου το φέρουν από Αμερική. Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν όντως καλύπτει τον ενδιαφερόμενο εδώ από πλευράς στεγανότητας. Γιατί η Casio μπορεί να ισχυριζεται 200m, αλλά στην πράξη ισχύει κάτι τέτοιο;

Στα πόσα σκοπεύεις να το πάς ?  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 18, 2019, 15:56:28 μμ »
Εγώ θα κάθομαι στην παραλία και θα σκέφτομαι ότι κάνω κατάδυση, δεν έχω πρόβλημα κανένα :P

O ενδιαφερόμενος όμως έχει αναφέρει το εξής:

Παράθεση
Όσον αφορά το WR αν και λογικά θα μπορούσα να κάνω δουλειά με 100Μ θα προτιμούσα ιδανικά 200Μ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Βάσει αυτού εξέφρασα τον παραπάνω προβληματισμό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:03:50 μμ »
Γιατι να μην ισχυει και να το γραφει?

Δεν γνωρίζω τις "περγαμηνές" του γράφοντος, αλλά μου φαίνεται ότι όσα γράφει έχουν μια βάση:

https://www.donatwald.com/casio-duro-marlin-mdv106-1a-dive-watch-review/#on-paper-200m-water-resistance-rating-a-pathetic-lume

Παράθεση
On-paper 200m water resistance rating & a pathetic lume

As mentioned above, the Casio MDV106 is not built for true scuba diving, it’s just a mere waterproof watch for men with diver’s style, similar to the Invicta quartz pro divers. You can only be sure that your timepiece was tested against dive watches’ standards if it gets an ISO 6425 certification from the producer, certainly this is impossible for such a cheap timekeeper like the MDV106!

Don’t mistake me, I didn’t mean that dive watches which are not ISO-certified don’t deserve your trust, the problem here is that you have to test them on your own as they get no warranty from the producing company, they’ve never claimed their products to be “true” diving pieces, they marked these watches as “Water resistance” on their dial, not “Diver’s”.

As for the Casio MDV106, you can’t expect it to go on a scuba dive with you, snorkeling is okay. You can only rest assured that this watch has a stronger water resistance than ordinary dress watches, as it features a guarded screw-down crown & a screw-lock case back.

Since the watch is not designed for using in deep water, its weak lume is forgivable. The luminous dots lose charge extremely quickly after a few minutes. The aglimmer light from the watch cannot make a good readability in the dark. Casio pardonably has to cut corners in their production to focus on customers’ primal demand. It’s the reliable movement & solid case finish, not the lume.

Παράθεση
Verdict

You should treat the Casio MDV106-1A as a mere waterproof watch for men despite its diver’s piece appearance. In case you don’t like the matte black dial, the watch also has a white-face cousin, the MDV106-1AV.

At its price point, the watch is a good deal for desk-divers who don’t actually need a true dive watch. You can use it for everyday-wear as a beater watch, or bring it along to your sporting activities, except for scuba diving.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:06:15 μμ »
Γιατι το αγορασες,αν εχει αμφιβολιες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:07:25 μμ »
Το ρολογάκι γράφει 200. Το λέει WR 200, άρα δεν είναι Divers, δηλ. πιστοποιημένο.

Με τα μέτρα αυτά, βουτάς με πεπιεσμένο αέρα, ασφαλώς μέχρι τα 20, και αν έχεις ώρες και πιστοποίηση, πας και λίγο παρακάτω.

Μετά, πας με μίγματα, και εννοείται και με άλλο εξοπλισμό, δεν πας με το Casio των 50-100-120 Ε.

Για να ξέρουμε τι λέμε, και να κατηγοριοποιούμε τις απαιτήσεις μας και τις ανάγκες μας με ορθολογικό τρόπο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:10:02 μμ »
Γιατι το αγορασες,αν εχει αμφιβολιες?

Έχει γίνει κάποια παρεξήγηση.

Εγώ δεν το αγόρασα επειδή λέει 200m, αλλά επειδή είναι όμορφο και επειδή για να λέει η Casio 200m, θα είναι τουλάχιστον ΟΚ για μια απλή καλοκαιρινή βουτιά που ενδιαφέρει εμένα.

Τις επιπλέον αναφορές τις έκανα γιατί ο άνθρωπος που άνοιξε το νήμα ανέφερε ότι θα ήθελε ιδεατά να προβεί σε αγορά 200ριου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:12:24 μμ »

Μπορει μια μεγαλη και σοβαρη εταιρια,να μας λεει κατι που δεν ισχυει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:15:03 μμ »
Υπαρχουν αγνωστες εταιριες που αγοραζουν ετοιμο το ρολοι και απλα βαζουν το logo τους,βλεπεις  WR 500m,δεν ειναι ακριβο σημερα να φτιαξεις ενα τετοιο ρολοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:19:57 μμ »
Μέχρι να γράψω, αναρτήσατε τα .......εγγλέζικα  ;D

Το ρολογάκι, το έχω πάει εγώ πολλές φορές στα 12, και το ένα το eχω και ανοίξει για αλλαγή μπαταρίας. Δεν έχω κάπου post ?

Και η κορώνα, και το καπάκι, είναι σωστά φτιαγμένα, και αντέχει. :)

Οποιος θέλει παραπάνω μέτρα, με πιστοποίηση, πάει πιο ψηλά, και σε τιμή και σε όνομα, αλλά να πάρω Scania Vabis για να μεταφέρω τα ψώνια της λαϊκής, μάλλον είναι υπερβολή.

Προσδιορίστε τις ανάγκες σας επακριβώς, για να μπορείτε να βρήτε την σωστή ( οικονομικά - αισθητικά ) λύση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:26:26 μμ »

Αγοράζουμε ένα με συνεισφορά, ένα βαρίδι κιλό + , 200 μέτρα μεσινέζα, και ...........βούρ, το ποντίζουμε, και θα έχουμε την απάντηση.

Το καταγράφουμε / βιντεοσκοπούμε, με παρουσία κάποιου φίλου δικηγόρου, και αν ................πάρει νερά, μήνυση στην Casio, για ψευδή στοιχεία.

Μα είναι δυνατόν να γράφει 200, και να μην αντιστοιχεί σε κάτι ανάλογο ? Φαντάζεσαι πόσοι παγκοσμίως περιμένουν στην γωνία για να ..........καταγγείλουν, δυσφημίσουν, πάρουν αποζημιώσεις, κλπ. ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:27:43 μμ »
Casio MTP-1291D-1A1VEF

https://www.skroutz.gr/s/376542/Casio-MTP-1291D-1A1VEF.html

Δεν κάνει για νερά. Ειναι αντίστοιχο αυτού που είχα κερδίσει στην κλήρωση του Fl.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος hoakin1981

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:39:02 μμ »
Μωρέ θα χτύπαγα ένα Citizen NY0040-09E ή ένα BN0150-10E για να γουστάρω κιόλας...

Αλλά ας όψεται που συμφωνώ με τον φίλο πάνω για τον σωστό προσδιορισμό των αναγκών κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 18, 2019, 16:39:37 μμ »

Αγοράζουμε ένα με συνεισφορά, ένα βαρίδι κιλό + , 200 μέτρα μεσινέζα, και ...........βούρ, το ποντίζουμε, και θα έχουμε την απάντηση.

Το καταγράφουμε / βιντεοσκοπούμε, με παρουσία κάποιου φίλου δικηγόρου, και αν ................πάρει νερά, μήνυση στην Casio, για ψευδή στοιχεία.

Μα είναι δυνατόν να γράφει 200, και να μην αντιστοιχεί σε κάτι ανάλογο ? Φαντάζεσαι πόσοι παγκοσμίως περιμένουν στην γωνία για να ..........καταγγείλουν, δυσφημίσουν, πάρουν αποζημιώσεις, κλπ. ?

Πάω πάσο. Σίγουρα ξέρετε καλύτερα!

Εγώ εξέφρασα απλώς έναν προβληματισμό, o οποίος βασίζεται στην έρευνα που έκανα πριν το αγοράσω.

Θυμάμαι πχ περίπτωση από review στο amazon (συνηθίζω να διαβάζω πολλά reviews στην πλατφόρμα αυτή) όπου το ρολόι έμπασε νερά κανονικά και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πάει σε σοβαρό βάθος. Μπορει να ήταν θέμα quality control, μπορεί και βλακεία του χρήστη, δεν ξέρω.

Αν καταφέρω να το ξεθάψω, θα το ποστάρω εδώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions