Με στενοχωρείς λίγο, αλλά οκ, θα το πάρω χαλαρά.
Λοιπόν, ακούω δίσκους γιατί έτσι έμαθα να ακούω μουσική και πάντα αγαπούσα τους δίσκους σαν κάτι που έχει περισσότερη ψυχή και όχι απλά σαν ένα αντικείμενο.
Ισχύει για εμένα σίγουρα το "
1. Μου αρέσει η διαδικασία του βάλε-βγάλε και να τον βλέπω να γυρνάει στο πικάπ" και γενικά η όλη διαδικασία, από την αγορά, μέχρι και την τακτοποίηση στη βιβλιοθήκη. Μου προσφέρει το κάτι παραπάνω από το να κάτσω απλά να ακούσω μουσική, όπως κάνω π.χ. στο δρόμο.
Ισχύει για εμένα και αυτό επίσης: "
3. Πιστεύω οτί ο ήχος που παράγεται από τον δίσκο είναι ανώτερος διαφορετικός από τον ψηφιακό", απλά αλλάζω αυτή τη μία λέξη, γιατί δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στο να κρίνω τι είναι ανώτερο και τι όχι.
Πάντως, η διαφορά που πιάνει το δικό μου αφτί, μου αρέσει, αλλά μέχρι εκεί.
Προσωπικά πάντως, δε με ενοχλούν οι επανεκδόσεις για έναν απλό λόγω.
Έχω κάποιους δίσκους που είχα από παλιά και συνεχίζω να αγοράζω και σήμερα. Δεν είμαι όμως συλλέκτης σε καμία περίπτωση.
Σήμερα, αγοράζω συγκεκριμένα κομμάτια που θέλω να έχω και να ακούω. Κομμάτια που αγαπώ και με χαρακτηρίζουν με κάποιο τρόπο.
Άρα, για εμένα δεν ισχύει το "
2. Είμαι συλλέκτης και τον βλέπω πρωτίστως ως σπάνιο αντικείμενο". Πρόσεξε, δε λέω διαφωνώ, απλά ότι δεν ισχύει για εμένα. Φυσικά βέβαια, μετράει αν κάποιος δίσκος που θέλω δεν υπάρχει πια και βρίσκεται δύσκολα. Σίγουρα είναι κάτι που θα εκτιμήσω περισσότερο και θα προσπαθήσω πιο πολύ για να τον αποκτήσω.
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, και επειδή δεν έχω το χρόνο να ψάχνω σε δισκοπωλεία και παλαιοπωλεία να εντοπίσω τα συγκεκριμένα που θέλω (μια και όπως κατάλαβες πάω στοχευμένα συνήθως και όχι πάω και αν βρω κάτι που μου αρέσει το αγοράζω), δε με χαλάει ένας καινούριος δίσκος ή γενικά μια πρόσφατη έκδοση 180g που θα ξέρω ότι θα είναι σε άριστη κατάσταση και θα ευχαριστηθώ να την ακούω. Τώρα, αν όντως υπάρχει διαφορά από την πρωτότυπη έκδοση, μάλλον δεν έχω το αφτί να το πιάσω...

Τώρα, σχετικά με το ηχοσύστημα που αναφέρεις, όπως ξέρεις κι εσύ καλύτερα, ότι ευχαριστεί και ότι έχει την πρόθεση ο καθένας να πληρώσει. Σε καμία περίπτωση, δεν μου ταιριάζει η άποψη ότι πρέπει να έχεις το τέλειο σύστημα των 80.000 ή έστω των 30.000, αλλιώς δεν κάνεις δουλειά.
Και για να καταλάβεις πως στο λέω, είναι σαν να μπεις εσύ εδώ μέσα να ρωτήσεις για το vostok και να σου οι περισσότεροι, ναι φίλε, χάνει και δεν αξίζει, πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 8.000 να πας μόνο σε rolex, αλλιώς μην ασχοληθείς με ρολόγια!