Αποστολέας Θέμα: Βινύλιο και ρολόι  (Αναγνώστηκε 42889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Βινύλιο και ρολόι
« Απάντηση #180 στις: Ιούνιος 27, 2019, 09:53:41 πμ »
πολύ ωραίο νήμα!Ωραία ιδέα από τον sub50!
Μόλις μάθω πως ανεβάζω φώτο θα ανεβάσω κι εγώ, αν και ρολόγια πολλά δεν έχω :)
Δεν ξερω πόσοι από τους συμμετέχοντες ακούνε από πικάπ ή απλά διατηρούν μια συλλογή.Θα ήθελα να μας πει κάποιος αν έχει κάνει σύγκριση μεταξυ δίσκου και cd και αν έχει καταλάβει διαφορές.Εγώ εχω μια ένσταση πάντως με τις επανεκδόσεις δίσκων.

Καλημέρα
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να έχεις όρεξη να συμμετέχεις και στο θέμα.
Σου παραθέτω τον τρόπο για να ανεβάζεις φωτογραφίες...

Οδηγίες για το πως ανεβάζουμε φωτο εδώ:

1)Ανοίγεις ένα λογαριασμό εδώ https://postimage.org/
  γράφεσαι απλά μ ένα email,είναι δωρεάν.

2)Ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου.

3)Σε κάθε φώτο σου δίνει κάποια links.Κοπιάρεις
  το link που ονομάζεται "Hotlink για forum".

4)Το κάνεις paste στην δημοσίευσή σου εδώ.

ΥΓ.Η ιδανική διάσταση,για να ανεβάσεις φωτο στο φόρουμ
   είναι 800Χ600.Όταν τις ανεβάζεις στο postimage υπάρχει
   επιλογή να την ανεβάσεις σ αυτό το μέγεθος.

Απλά μια σημείωση ακόμα, νομίζω μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία μέσω postimage και χωρίς να ανοίξεις λογαριασμό, απλά μετά δε θα έχεις εσύ ο ίδιος πρόσβαση στη φωτογραφία που θα έχεις ανεβάσει.

Παρεμπιπτόντως, τι εννοείς λέγοντας...
"Εγώ έχω μια ένσταση πάντως με τις επανεκδόσεις δίσκων."

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιούνιος 27, 2019, 11:51:41 πμ »
Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες.
Η συλλογή δίσκων μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους.
1. Μου αρέσει η διαδικασία του βάλε-βγάλε και να τον βλέπω να γυρνάει στο πικάπ
2. Είμαι συλλέκτης και τον βλέπω πρωτίστως ως σπάνιο αντικείμενο
3. Πιστεύω οτί ο ήχος που παράγεται από τον δίσκο είναι ανώτερος από τον ψηφιακό.
4. Όλα ή συνδυασμός των παραπάνω.

Οι επανεκδόσεις λοιπόν είναι για μένα υπερτιμημένες. Προτιμώ να ψάξω και να βρώ τον δίσκο μεταχειρισμένο σε καλή κατασταση αλλά να είναι της εποχής που ηχογραφήθηκε γιατί θα έχω όλα τα παραπάνω.
Η επανέκδοση είναι σχεδόν βέβαιο οτί δεν θα ανήκει στη τρίτη κατηγορία και απόλυτα βέβαιο οτί δεν θα ανήκει στη δεύτερη.Επιπλέον θα έχω πληρώσει από 25 ως 40 ευρώ για ένα δίσκο στον οποίο ίσως και να έχει γίνει μεταφορά υλικού από cd!!Τελικά θα έχω την ευχαρίστηση μόνο της πρώτης κατηγορίας.
Υπάρχουν ελάχιστες εταιρίες που υποστηρίζουν οτί η ηχογραφηση έχει βασιστεί στις αναλογικές μπομπίνες της εποχής αλλά είναι πανάκριβες! 

Βέβαια όλες οι επιλογές είναι σεβαστές αλλά να ξέρουμε τι πληρώνουμες.
Επίσης για να ακούσεις μια αναλογική, καλή ηχογράφηση πρέπει να έχεις το ανάλογο ηχοσύστημα και φυσικά μιλάμε για τζαζ,κλασική και κλασικό ροκ κυρίως. Όχι Ζαφειρη μελά και Στανίση!
Αυτά τα ολίγα..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Ιούνιος 27, 2019, 14:18:45 μμ »
Με στενοχωρείς λίγο, αλλά οκ, θα το πάρω χαλαρά.

Λοιπόν, ακούω δίσκους γιατί έτσι έμαθα να ακούω μουσική και πάντα αγαπούσα τους δίσκους σαν κάτι που έχει περισσότερη ψυχή και όχι απλά σαν ένα αντικείμενο.
Ισχύει για εμένα σίγουρα το "1. Μου αρέσει η διαδικασία του βάλε-βγάλε και να τον βλέπω να γυρνάει στο πικάπ" και γενικά η όλη διαδικασία, από την αγορά, μέχρι και την τακτοποίηση στη βιβλιοθήκη. Μου προσφέρει το κάτι παραπάνω από το να κάτσω απλά να ακούσω μουσική, όπως κάνω π.χ. στο δρόμο.
Ισχύει για εμένα και αυτό επίσης: "3. Πιστεύω οτί ο ήχος που παράγεται από τον δίσκο είναι ανώτερος διαφορετικός από τον ψηφιακό", απλά αλλάζω αυτή τη μία λέξη, γιατί δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στο να κρίνω τι είναι ανώτερο και τι όχι.
Πάντως, η διαφορά που πιάνει το δικό μου αφτί, μου αρέσει, αλλά μέχρι εκεί.

Προσωπικά πάντως, δε με ενοχλούν οι επανεκδόσεις για έναν απλό λόγω.
Έχω κάποιους δίσκους που είχα από παλιά και συνεχίζω να αγοράζω και σήμερα. Δεν είμαι όμως συλλέκτης σε καμία περίπτωση.
Σήμερα, αγοράζω συγκεκριμένα κομμάτια που θέλω να έχω και να ακούω. Κομμάτια που αγαπώ και με χαρακτηρίζουν με κάποιο τρόπο.
Άρα, για εμένα δεν ισχύει το "2. Είμαι συλλέκτης και τον βλέπω πρωτίστως ως σπάνιο αντικείμενο". Πρόσεξε, δε λέω διαφωνώ, απλά ότι δεν ισχύει για εμένα. Φυσικά βέβαια, μετράει αν κάποιος δίσκος που θέλω δεν υπάρχει πια και βρίσκεται δύσκολα. Σίγουρα είναι κάτι που θα εκτιμήσω περισσότερο και θα προσπαθήσω πιο πολύ για να τον αποκτήσω.
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, και επειδή δεν έχω το χρόνο να ψάχνω σε δισκοπωλεία και παλαιοπωλεία να εντοπίσω τα συγκεκριμένα που θέλω (μια και όπως κατάλαβες πάω στοχευμένα συνήθως και όχι πάω και αν βρω κάτι που μου αρέσει το αγοράζω), δε με χαλάει ένας καινούριος δίσκος ή γενικά μια πρόσφατη έκδοση 180g που θα ξέρω ότι θα είναι σε άριστη κατάσταση και θα ευχαριστηθώ να την ακούω. Τώρα, αν όντως υπάρχει διαφορά από την πρωτότυπη έκδοση, μάλλον δεν έχω το αφτί να το πιάσω...  :)

Τώρα, σχετικά με το ηχοσύστημα που αναφέρεις, όπως ξέρεις κι εσύ καλύτερα, ότι ευχαριστεί και ότι έχει την πρόθεση ο καθένας να πληρώσει. Σε καμία περίπτωση, δεν μου ταιριάζει η άποψη ότι πρέπει να έχεις το τέλειο σύστημα των 80.000 ή έστω των 30.000, αλλιώς δεν κάνεις δουλειά.
Και για να καταλάβεις πως στο λέω, είναι σαν να μπεις εσύ εδώ μέσα να ρωτήσεις για το vostok και να σου οι περισσότεροι, ναι φίλε, χάνει και δεν αξίζει, πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 8.000 να πας μόνο σε rolex, αλλιώς μην ασχοληθείς με ρολόγια!  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιούνιος 27, 2019, 15:06:13 μμ »
Ως παλιός (ευτυχωσ)οπαδός του hi end θα συμφωνήσω ότι η αναλογική αναπαραγωγή του ήχου συνεχίζει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στις ακροάσεις.Ομως ,για να πάρει κάποιος τα μέγιστα,όπως οφείλει,από έναν δίσκο πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και δυστηχως κάθε χιλιάρικο αναβάθμισης σε ένα ποιοτικό σύστημα...ακούγεται.Εχω φίλους σε αέναη αναζήτησή του απόλυτου καλωδίου ρεύματος ....εκεί να δείτε τρέλα...για να μην μιλήσουμε για βελόνες,phono,ειδικά αντικραδασμικα έπιπλα πλυντήρια δίσκων κτλ.Το cd κατάφερε να λύσει κάποια προβλήματα και μετά από πολλές  προσπάθειες να προσφέρει ποιοτικό ήχο στο τέλος.Η επανάσταση των τελευταίων χρόνων που προσφέρει υψηλή ασυμπιεστη  ανάλυση σε διαφορα format πιστεύω ότι στο μέλλον θα εκμηδενίσει την διαφορά μεταξύ αναλογικού και ηλεκτρονικού ήχου με το μεγάλο αβαντάζ της απουσίας των κινητών μηχανικών εξαρτημάτων .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιούνιος 27, 2019, 15:13:05 μμ »
Χαίρομαι που ακούς δίσκους και έχω κάποιον να αναλύσω το θέμα :)
Να ξεκινησω από το τέλος και να σου πω οτί όταν γράφω το ανάλογο σύστημα δεν εννοώ και ακριβό! Τα ακριβα είναι για όσους αρέσει να κάνουν φιγούρα.. Εννοώ οτι τα πλαστικά πικάπ που κυκλοφορούν στα public και Κοτσώβολο δεν θα αποδώσουν την ηχογράφηση όσο καλή και να είναι γιατί απλά δεν μπορούν. Προσωπικά έχω ένα ξύλινο dual του 1986 που έχει περάσει σέρβις και είναι made in Germany.Συνολικό κόστος 200 ευρώ.Συν 50 ευρω μια κεφαλή καινούρια ortofon.
Αυτά για να μην νομίζεις οτί είμαι κανένα ψώνιο με ακριβό ηχοσύστημα :D

Στο βινύλιο δεν παίζει ρόλο το βάρος.Είναι μύθος. Η ένσταση μου με τις επανεκδόσεις είναι η τιμή.Αν σου αρέσει να πιάσεις στα χέρια σου το καινούριο πολύ καλά κάνεις και το παίρνεις αλλά καλό είναι να γνωρίζεις οτί μια έκδοση του 60 ή του 70 αν και μεταχειρισμένη είναι πολύ πιθανόν να έχει πιο φυσικό ήχο,πιο ξεκούραστο κι ας ακούσεις κανένα κρατς από τις γρατζουνιές.
Επίσης αν δεν είναι συλλεκτικό σίγουρα θα το πάρεις στη μισή τιμή.
Η επανέκδοση θα παίζει το ίδιο με ένα cd των 7-8 ευρώ καθώς από εκεί προέρχεται.

Δεν χρειάζεται να έχεις χρυσά αυτιά για να καταλάβεις τη διαφορά στον αναλογικό ήχο. Χωρίς να είναι τίποτα απόλυτο.
Πχ όταν ακούω μουσική από cd η υπολογιστή η κόπωση έρχεται πιο γρήγορα ενώ κάτι παλιές ηχογραφήσεις μπορώ να ακούω για ώρες.

Κι εμένα μου αρέσει το βάλε βγάλε είναι ο κυριότερος λόγος που διατηρώ το πικάπ για να είμαι ειλικρινής.

Από βόλτες και ψάξιμο στα δισκάδικα άλλο τίποτα..Η μισή χαρά είναι εκεί..
Αυτό το έχεις δεί?

Φιλικά,Κυριάκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιούνιος 27, 2019, 15:19:20 μμ »
Ως παλιός (ευτυχωσ)οπαδός του hi end θα συμφωνήσω ότι η αναλογική αναπαραγωγή του ήχου συνεχίζει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στις ακροάσεις.Ομως ,για να πάρει κάποιος τα μέγιστα,όπως οφείλει,από έναν δίσκο πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και δυστηχως κάθε χιλιάρικο αναβάθμισης σε ένα ποιοτικό σύστημα...ακούγεται.Εχω φίλους σε αέναη αναζήτησή του απόλυτου καλωδίου ρεύματος ....εκεί να δείτε τρέλα...για να μην μιλήσουμε για βελόνες,phono,ειδικά αντικραδασμικα έπιπλα πλυντήρια δίσκων κτλ.Το cd κατάφερε να λύσει κάποια προβλήματα και μετά από πολλές  προσπάθειες να προσφέρει ποιοτικό ήχο στο τέλος.Η επανάσταση των τελευταίων χρόνων που προσφέρει υψηλή ασυμπιεστη  ανάλυση σε διαφορα format πιστεύω ότι στο μέλλον θα εκμηδενίσει την διαφορά μεταξύ αναλογικού και ηλεκτρονικού ήχου με το μεγάλο αβαντάζ της απουσίας των κινητών μηχανικών εξαρτημάτων .

Κοίταξε όπως όλα τα hi end επιτεύγματα του αιώνα μας κάπου σταματάει το αποτέλεσμα και αρχίζει ο μύθος η επίδειξη και το εμπόριο,είναι στο χέρι του καθενός να το βρεί.
Καλώδια ρεύματος και πράσινα άλογα.. Το hi fi της δεκαετίας του 80 οπότε οι Ιάπωνες και άγγλοι ζωγραφίζανε ήτανε τίμιο.Έπαιρες ηχοσύστημα καλό,για πάντα χωρίς να τινάξεις τον προυπολογισμό στο αέρα.
Από ένα σημείο και μετά πουλάνε βιτρίνα,όχι οτί είναι κακό απλά να ξέρουμε τι πληρώνουμε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιούνιος 27, 2019, 15:22:03 μμ »
Μας βλέπω να κανονίζουμε βόλτα στο κέντρο για ανταλλαγή πληροφοριών σε ρολογάδικα, τεχνίτες και δισκοπωλεία!  :D

Dual cs-505-3 έχω, δώρο από φίλο, με πρόσφατο σέρβις (ευτυχώς η ortofon που είχε επάνω ήταν μια χαρά και δε θέλει ακόμα αλλαγή)

Στα 180g μου αρέσει περισσότερο η αίσθηση! Καταλαβαίνω ότι προφανώς δεν έχει διαφορά στον ήχο.
Πάντως, και στις επανεκδόσεις, δεν είναι πάντα και πολύ υψηλό το κόστος.
Blue train και Kind of blue, τα πήρα από 15 ευρώ το καθένα.

Πάντως, αυτό που λέει ο Spyoly ισχύει. Και όχι μόνο στους δίσκους. Ακόμα και στα cd, ότι παραπάνω δίνεις μετράει.
Για εμένα όμως είναι γι' αυτούς που τους κάνει διαφορά. Και πιστεύω υπάρχουν τέτοι άνθρωποι. Γνωρίζω προσωπικά. Όχι, για επίδειξη όπως λες κι εσύ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιούνιος 27, 2019, 15:42:16 μμ »
Μας βλέπω να κανονίζουμε βόλτα στο κέντρο για ανταλλαγή πληροφοριών σε ρολογάδικα, τεχνίτες και δισκοπωλεία!  :D

Dual cs-505-3 έχω, δώρο από φίλο, με πρόσφατο σέρβις (ευτυχώς η ortofon που είχε επάνω ήταν μια χαρά και δε θέλει ακόμα αλλαγή)

Στα 180g μου αρέσει περισσότερο η αίσθηση! Καταλαβαίνω ότι προφανώς δεν έχει διαφορά στον ήχο.
Πάντως, και στις επανεκδόσεις, δεν είναι πάντα και πολύ υψηλό το κόστος.
Blue train και Kind of blue, τα πήρα από 15 ευρώ το καθένα.

Πάντως, αυτό που λέει ο Spyoly ισχύει. Και όχι μόνο στους δίσκους. Ακόμα και στα cd, ότι παραπάνω δίνεις μετράει.
Για εμένα όμως είναι γι' αυτούς που τους κάνει διαφορά. Και πιστεύω υπάρχουν τέτοι άνθρωποι. Γνωρίζω προσωπικά. Όχι, για επίδειξη όπως λες κι εσύ.

Ναι αμε γιατί όχι?
Το dual που έχεις το είδα σε φώτο, ωραίο μοντέλο. cd έχω κι εγώ πολλά, τα άυλα δεν μου αρεσουν
Θα σου πω οτί αν αύριο κέρδιζα το τζόκερ και άλλαζα το ηχοσύστημα,θα έδινα για πηγή-ενισχυτη και ηχεία μάξιμουμ 1000 ευρώ/ τεμάχιο. Πιο πολλά θα διέθετα για καλές ηχογραφήσεις,άλλωστε εκεί είναι το ήμισυ της ουσίας.
Αυτά βέβαια είναι που θα έκανα εγώ, χωρίς να κρίνω αυτόν που διαθέτει 40 χιλιάρικα για ηχεία, περί ορέξεως....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιούνιος 27, 2019, 16:05:28 μμ »
Πάντα στο hi end ξεχώριζαν οι μουσικόφιλοι (οπωσ ο μέγιστος Χατζιδάκης ο οποίος ήταν φανατικός hiendας -έξω ού και οι καταπληκτικής ποιότητας ηχογραφήσεις που απαιτούσε-) και οι μηχανακηδες  που άλλαζαν ενισχυτή λόγω χρώματος.Ομως μετά από ακροάσεις σε σοβαρά συστήματά μουσικόφιλων έχω καταλήξει πως ότι πληρώσεις ,ξαναλέω, δυστηχως το ακούς, συζητάμε βέβαια για συστήματά τα οποία εκτός της μεγάλης τους αξίας έχουν στηθεί σε ειδικούς χώρους ακρόασης για να αποδώσουν τα μέγιστα (ο χώρος και η σωστή τοποθέτηση ήταν πάντα η ποιο σημαντική παράμετρος στο στήσιμο ενός συστήματος).Αυτο δεν σημαίνει ότι με +- 3κ όπως λέει και ο φίλος vlkr  δεν μπορεί να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα,από εκεί και πάνω μικρές διάφορες κοστίζουν δυσανάλογα ποσά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlkr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιούνιος 27, 2019, 16:17:06 μμ »
Πάντα στο hi end ξεχώριζαν οι μουσικόφιλοι (οπωσ ο μέγιστος Χατζιδάκης ο οποίος ήταν φανατικός hiendας -έξω ού και οι καταπληκτικής ποιότητας ηχογραφήσεις που απαιτούσε-) και οι μηχανακηδες  που άλλαζαν ενισχυτή λόγω χρώματος.Ομως μετά από ακροάσεις σε σοβαρά συστήματά μουσικόφιλων έχω καταλήξει πως ότι πληρώσεις ,ξαναλέω, δυστηχως το ακούς, συζητάμε βέβαια για συστήματά τα οποία εκτός της μεγάλης τους αξίας έχουν στηθεί σε ειδικούς χώρους ακρόασης για να αποδώσουν τα μέγιστα (ο χώρος και η σωστή τοποθέτηση ήταν πάντα η ποιο σημαντική παράμετρος στο στήσιμο ενός συστήματος).Αυτο δεν σημαίνει ότι με +- 3κ όπως λέει και ο φίλος vlkr  δεν μπορεί να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα,από εκεί και πάνω μικρές διάφορες κοστίζουν δυσανάλογα ποσά...
Έτσι ακριβώς, δυσανάλογα.
Αυτό για τον Χατζιδάκι δεν το ήξερα.Τις πιο προσεγμένες ηχογραφήσεις τις έχω συναντήσει στη τζαζ. Ειδικά η περίοδος 1955 ως 1965 έχει πολύ ωραία μουσική και ηχογραφήσεις.βλεπε blue note.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions