Αποστολέας Θέμα: Εισαγωγή στην Αγορά Vintage Omega(50’s-late 60’s). Ένας μικρός οδηγός  (Αναγνώστηκε 8622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos_ioannou

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Με τον ιδιο τροπο,θα σκεφτουν και αλλοι
Αυτό ελπίζω και εγώ κύριε Γιώργο μου, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό κοράκια και ποσό αδαείς είναι οι χρήστες του eBay. Να δεις που θα φτάσει στα 400€ αυτό το κακούργημα . Όπως είπα και στο πρώτο ποστ, κάτι συμβαίνει με τα ομεγα τελευταία. Έχω χάσει δημοπρασιες κυριολεκτικά στο τελευταιο δευτερόλεπτο. Ολος ο κόσμος θέλει να αποκτήσει ομεγα βιντάζ , κάτι που δεν συνέβαινε πριν από 3 μήνες! Γιαυτο κατέληξα να πάρω το δικό μου μετά από κανονική πώληση , και βέβαια μετά από πολλά παζάρια .
Έχετε ακούσει κάτι για περιορισμό ανταλλακτικών από την Omega, ή για κάποιο αποκλεισμό σε ιδιώτες ωρολογοποιούς;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Έχετε ακούσει κάτι για περιορισμό ανταλλακτικών από την Omega, ή για κάποιο αποκλεισμό σε ιδιώτες ωρολογοποιούς;

Εδω και χρονια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ

Εδω και χρονια
Κι όμως εγώ είδα να συμβαίνει τώρα τελευταία ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Ναι,και?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Μόλις διαπίστωσα μετά από βροχή ερωτήσεων στον πωλητή,ότι ο τύπος ξέρει πολύ καλά τη δουλεια του, και είναι και καπως τεχνιτης,  αν δεν είναι ολότελα  ρολογάς.
Το άμεσο συμπέρασμα μου είναι ότι αν τον ψυχολόγησα σωστα, θα εχω ένα πανέμορφο ρολόι τουλαχιστον αντάξιο των φωτογραφιών σε καλή τιμή, και επίσης θα με βοηθήσει να το πάω σε φοβερά ορίτζιναλ κατάσταση, μια και ξέρει όλους τους κωδικούς των ανταλλακτικών που ήδη ξέρω ότι χρειάζομαι. ´Ιδωμεν...

Με το καλό να παραλάβεις!
Μακάρι να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες σου!  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

Εδω και χρονια
Κι όμως εγώ είδα να συμβαίνει τώρα τελευταία ...

Υπάρχουν περιορισμοί, εδώ και πολλά χρόνια. Και οι λόγοι είναι πολλοί.

πχ, προσπαθούν να μαζέψουν τα ρολόγια τους μέσα στα επίσημα σέρβις, μια και η "μαμάδες¨", τους υποχρεώνουν να έχουν τεχνίτες και μαγαζιά, χώρια και το απαιτούμενο απόθεμα κάποιων ανταλλακτικών. Πως θα βγούν τα έξοδα ?

Ταυτόχρονα, ελέγχουν και κάποια "αλλοιωμένα", ή "κοινωνικοποιημένα", που πάνε για σέρβις, ενω έχουν "χαθεί".  Προχθές, συζητούσαμε τέτοια περιπτωση, με μια παρέα. Ο λόγος, που θεωρητικά, αγοράζουμε "προϊδιόκτητο", μόνον με ταυτότητα και δήλωση ιδιοκτησίας. Και πήγε ο άνθρωπος, και στην ζήτηση επέδειξε τα παραστατικά, και η υπόθεση "πέρασε" στον πωλητή, που το είχε...........δανειστεί. Μία στις τόσες, αλλά συμβαίνει.

Σε άλλες εταιρείες, ο περιορισμός των ανταλλακτικών στοχεύει στην μείωση των μαϊμουδιασμένων, που με δυο γνήσια κομμάτια, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της μούφας, και την πουλάνε ( σε χαζό πάντα ) σαν γνήσια. πχ, αλλαγή καντράν, και σου κρατούσαν το παληό. Εγιναν φασαρίες, και δεν ξέρω αν το αναθεώρησαν. Και ο εδώ Πάνος, όταν άλλαξε στην Daytona, είχε πρόβλημα.

Αλλη περίπτωση, πχ για ένα μπρασελέ, ζητούσαν πίσω το παληό, αλλιώς, ..........δεν. Εναπλάκησαν θεωρίες συνομοσίας και εξωγήϊνων, προκειμένου να αποκτηθεί ως εναλλακτικό. Το έχω. Αλλά και του Χάρη, του ζήτησαν επιστροφή, για να πάρει νέο.

Και βασικά ανταλλακτικά, λειτουργείας του μηχανισμού, δεν βγαίνουν πιο έξω από τις επίσημες. Μονο αν ο τεχνίτης είναι γνωστός και συνεργάζεται αθορύβως και "εποικοδομητικώς" με τους επίσημους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Εισαγωγή στην Αγορά Vintage Omega(50’s-late 60’s). Ένας μικρός οδηγός
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 13, 2019, 23:36:53 μμ »
Και εγώ κάθομαι και ψάχνω 2 ώρες τώρα μια κορώνα.... πφφφφ. Ας τα αφήσω καλύτερα δεν θα με βοηθήσει κανείς νομίζω.Τι και αν έχω τα ρεφερενς...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Και εγώ κάθομαι και ψάχνω 2 ώρες τώρα μια κορώνα.... πφφφφ. Ας τα αφήσω καλύτερα δεν θα με βοηθήσει κανείς νομίζω.Τι και αν έχω τα ρεφερενς...

Ανοιξε νήμα, "Τεχνίτες ρολογιών vintage" - Εμπειρίες / προτάσεις", για να μάθεις ονόματα και δ/νσεις από χρήστες, ανθρώπων που ασχολούνται και έχουν και άκρες. Ετσι βγάζουν μεροκάματο. Αλλά οι πολλοί, δεν τους ξέρουμε. Ο "Μήτσος" 'όμως, τους ξέρει. Και πιθανόν να σου απαντήσει, ή να σου έρθει με πμ, ο ίδιος ο τεχνίτης. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Εισαγωγή στην Αγορά Vintage Omega(50’s-late 60’s). Ένας μικρός οδηγός
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 23, 2019, 11:26:37 πμ »
Γ). Εισερχόμενο!
Η αναμονή του εισερχόμενου έληξε. Παρέλαβα χθες το απόγευμα, σε λιγότερο από μία εβδομάδα από Ιταλία.
Αρχικά, όταν είδα το δέμα δεν κρύβω ότι απογοητεύτηκα. Άρχισα να βρίζω και να ρίχνω κατάρες στην δίπλα χώρα για την κακομεταχείριση του μωρού άνω των 50. Ο Ιταλός το είχε τυλίξει απλά με δυο σειρές φυσαλίδα, ένα λαστιχάκι, και το είχε πετάξει σε ένα φτηνό φάκελο. 9 ευρώ του στοίχισε να το στείλει συστημένο από Ιταλία. Τότε σκέφτηκα ότι εγώ αποστέλλω Αμερική δεκαπλάσιο βάρος με σχετικά μεγάλο βαρύ κουτί, άχυρα, μαξιλαράκια, κάρτες ευχών για τον αγοραστή(α ρε Κρητική φιλοξενία), με την ίδια χρέωση, και χάρηκα για την οικονομική πολιτική των ΕΛΤΑ μας.
Το άνοιγμα της φυσαλίδας κράτησε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, ενώ πηγαίνοντας στο γραφείο, μου πήρε τουλάχιστον μια ώρα να κοιτάω τον φτηνιάρικο φάκελο, να ετοιμάσω καφέ, τσιγάρο, και να προετοιμαστώ για το ξετύλιγμα... Κρατώντας το μικρό αυτό ρολογάκι(34.5 μμ) ένιωσα την μαγεία των 55 χρόνων ζωής του. Το κούρδισα και έφτιαξα την ημερομηνία. Ο μηχανισμός 565 που φοράει, αλλάζει ημερομηνία με ένα τράβηγμα της κορόνας στην δεύτερη θέση, και πάλι σπρώξιμο στην πρώτη και πάλι τράβηγμα. Ήταν ρυθμισμένο στις 31 οπότε μέχρι να βρεθώ στις 22 δεν κρύβω ότι αρχικά αγχώθηκα για το πως θα ανταποκριθεί μετά από 55 χρόνια. Πάραυτα όλα μου φάνηκαν μια χαρά, και ένιωσα ότι και να του φερθώ άτσαλα, είναι τόσο καλοφτιαγμένο και αποκρίνεται τόσο καλά που ξέχασα το άγχος. Τέτοιο κούρδισμα, ρύθμιση, πιάσιμο, αίσθηση στο χέρι, λίγες φορές έχω νιώσει ακόμα και με καινούρια ρολόγια.

1.   CAL 565.
Εδώ μια παρένθεση για τον 565. Είχα διαβάσει ότι ήταν από τους πιο γερούς αυτόματους  μηχανισμούς την εποχή εκείνη, ακριβέστατος , 50 ώρες reserve, και ότι η συντήρηση του είναι πολύ πολύ οικονομική, και ήθελα και quick set φυσικά. Δεν είναι σπάνιος, οπότε υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών, και η οι ρολογάδες χαίρονται να τον πειράζουν. Έχει Swan regulation system, το οποίο είναι πανέμορφο και απλό στη ρύθμιση. Νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους μηχανισμούς τις Ωμέγκα, στην κατηγορία αυτή, ίσως και καλύτερος από πολλούς νεότερους, κρίνοντας φυσικά με βάση την αξιοπιστία, κόστος συντήρησης, ευκολία, αντοχή. They don’t make them like they used to, unfortunately.
Εδώ δείτε το σύστημα «κύκνου», για τη ρύθμιση ακρίβειας:

Εν συνεχεία δεν άντεξα, και ξεβίδωσα την πίσω θήκη για να τσεκάρω αν όλα είναι όπως τα περιέγραψε ο Ιταλός πωλητής. Και ΝΑΙ, εντυπωσιάστηκα. Ο μηχανισμός όχι απλά ήταν εκεί και άθικτος, αλλά μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ολοκαίνουργιος! Απίστευτη ποιότητα, χρώμα, γυαλάδα, ήχος, γρανάζια... ΩΩΩΩΩΩΩΩμέγκα!!! Το λάστιχο στεγανοποίησης επίσης καινούριο, κάτι που απλά δεν παίζει. Μάλλον αυτό τουλάχιστον, το άλλαξε κάποιος ιδιοκτήτης πρόσφατα εκτός αν πραγματικά έχουμε να κάνουμε με τρομερό quality control 55 χρόνια πριν … Τι να πω. Το χάζευα 2-3 λεπτά, βλέμμα χαζό, αίσθηση ζεστασιάς και γλυκές αναμνήσεις του πατέρα μου να το φορά κάθε πρωί και να διαβάζει εφημερίδα την ώρα του πρωινού, και αυτό να ξεπροβάλει δεξιά μου πίσω από τις μικρές αγγελίες…. Δυστυχώς η μεγάλη μου χαρά και ο ενθουσιασμός μετατράπηκε άμεσα σε ανησυχία για την επόμενη κίνηση μου, και κυριεύτηκα από μια εγρήγορση να το βιδώσω και να το πάω στον φίλο μου ρολογά για έλεγχο και σέρβις. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να πάρω φωτογραφίες για ενθύμιο ή για την παρουσίαση εδώ. Το θυμήθηκα όταν πια το είχα φορέσει και πήρα μία και μοναδική, που παραθέτω πιο κάτω.
Με λίγα λόγια ή ήμουν πολύ τυχερός ή η όλη έρευνα και το διάβασμα των 8 μηνών πραγματικά απέδωσε. Είμαι ευτυχής που όλα έληξαν όμορφα και ακόμα ευτυχέστερος που τίμησα τον μακαρίτη και έγινα κάτοχος Ωμέγκα. Είμαι σίγουρος ότι σε όλες τις dress εμφανίσεις μου από τώρα και στο εξής θα αισθάνομαι πιο «γεμάτος». Επίσης δεν περνάει η ώρα στο γραφείο για να γυρίσω σπίτι στην θαλπωρή του καναπέ, και να αρχίσω την έρευνα αγοράς για την γνήσια κορόνα και το γνήσιο λουράκι που οπωσδήποτε πρέπει να του φορέσω σύντομα. Αν βρω και κρύσταλλο με το Ω πάνω, τότε … Ποιος με πιάνει!
Θα επανέλθω με περισσότερες φωτογραφίες, μετά το σέρβις, καθώς και άλλες στο εργαστήρι του ρολογά, όπου θα τον πιέσω να μου το ανοίξει για να αποθανατίσω την μαγεία των σπλάχνων του 55χρονου νέου μου φίλου. Επίσης φυσικά και θα περιγράψω αναλυτικά την πορεία εύρεσης γνήσιων ανταλλακτικών Ωμέγκα, κάτι που ήδη έχω καταλάβει ότι δεν είναι διόλου εύκολο…
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και που μου χαρίσατε λίγο από τον χρόνο σας για να διαβάσετε όλα τα παραπάνω.

Ιδού η μία και μοναδική στο χέρι μου(προς το παρών):
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
Nα το χαρείς με υγεία!
Ευχαριστούμε για το όμορφο ποστ! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Εισαγωγή στην Αγορά Vintage Omega(50’s-late 60’s). Ένας μικρός οδηγός
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 16, 2019, 20:54:51 μμ »
Βρήκα γνήσια κορώνα και λουρακι(το λουράκι ο θεός να το κάνει γνήσιο αλλά anyway) από ebay, και τα προσάρμοσα. Έγινε λάδωμα , σέρβις και τώρα μπορώ να πω ότι ειμαι ικανοποιημένος!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 16, 2019, 20:57:02 μμ »
ετσι μπραβο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 16, 2019, 22:28:35 μμ »
ετσι μπραβο

+ 1000 μπράβο ακόμα. Αυτό είναι η αγάπη προς αυτά τα μικρά μηχανάκια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Πολύ ωραίο θέμα Πάνο.
Πληροφορίες για τα παλιά Ω που βρήκες;
friendly
0
funny
0
like
0