... Γιώργο εδώ θα διαφωνήσω ελαφρώς .... πιστεύω ότι το speedmaster αποτελεί την εξαίρεση στην γενικά κακή εικόνα των Ω ....!!!!
... υπάρχουν άπειρα speedmaster 30-40-50 ετών που ποστάροντε καθημερινά σε πολλά φόρουμ ανά τον κόσμο ... τα θεωρώ ότι είναι σκληρά ρολόγια αν και χρονογράφοι και με μηχανές γαϊδούρια ....
googlαρε speedmaster pre-moon .... να δεις τι θα σου βγάλει ....άψογα ρολόγια σχεδόν 50 ετών να δουλεύουν τέλεια μέχρι και σήμερα !!!!
... για αυτό και είναι τα μοναδικά Ω που κρατάνε τιμές μεταπώλησης .... 
Captain,
Εχεις απόλυτο δίκιο, σε αυτά που λές. Ετσι ακριβώς είναι για το συγκεκριμένο και αρκετά άλλα μοντέλα της
Ω, τα οποία ΑΠΟΛΥΤΑ σέβομαι, όπως και την ίδια την φίρμα, αλλά δεν θα αγόραζα πλέον, μετά από την εμπειρία μου μαζί τους.
Και εξηγούμαι.Πρώτον, οι απόψεις είναι προσωπικές και οι εμπειρίες αναφέρονται σε παλαιότερες εποχές, που αυτά ήταν σύμβολα, και οι έχοντες αγόραζαν. Αλλά θα έπρεπε να υπομείνουν τα κάτωθι βασικά μειονεκτήματά τους. Αναλυτικά, κατ' εμέ όπου -ν- αποδεκτό, -Χ- μη αποδεκτό.
Α.
Κουρδισμα. Αμα μιλάμε για καθημερινό ρολόϊ, εννοείται ότι θα βόλευε να μην έχεις αυτή την έννοια.
Φυσικά την εποχή εκείνη, ήταν κάτι το συνηθισμένο, οπότε εδώ ας βάλουμε -ν-Β.
Ημερομηνία. Ως άνω, θα βόλευε.
Οχι συνηθισμένη στην εποχή εκείνη, άρα και πάλι -ν -.Γ.
Υδατοστεγανότητα. Αυτό είναι ελαφρώς προσωπική υπόθεση, αλλά στον δικό μου τρόπο ζωής, εκρίνετο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, άρα -Χ- απο εμένα. Γενικά, η στεγανότητα προστατεύει τον μηχανισμό από σκόνες, υγρασίες, κλπ. Αλλά αν το δοκίμασε η NASA και πήγε και στο φεγγάρι, τι να πώ εγώ.
Αρα, την εποχή που κυκλοφορεί και γίνεται της μόδας,
ο υποψήφιος πελάτης, εγώ δηλαδή, έχειΣυνηθίσει την ημερομηνία με το τότε καθημερινό του από την εποχή του γυμνασίου+στεγανότητα

και έχει κακομάθει πλέον και με το αυτόματο,
που σημειωτέον έχει ΚΑΙ ημερομηνία ΚΑΙ ημέρα, και είναι ΚΑΙ χρονογράφος 12 - ωρών.

ενας οιοσδήποτε στην θέση μου, θα το επέλεγε ?
Εδώ "έφυγε" το τότε Daytona, λόγω έλλειψης ημερομηνίας και αυτοματισμού, το Ω θα αγόραζα ?
Παρά τα αρνητικά της "υποστήριξης" στο after sales, που άκουγα από τότε,
στο ταξίδι μου στις μάρκες, ( ....τί είπα πάλι

), ξαναγοράστηκε ένα Ω, ( details upon request ), που παρουσίασε σημαντική βλάβη και διεγράφη, και ενώ " το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού", εγώ παρέβην τον κανόνα και την ξαναμπουμπούνισα με άλλο ένα,

που θα "ζούσε' ακόμη,
αν οι ανθρώποι ήταν σοβαροί, και δεν υποχρεωνόμουν σε γνωστούς και φίλους να το κουβαλάνε στην γενέτειρά του για service.
ΣυμπέρασμαΑριστο, για ορισμένες κατηγορίες, μη συμβατό με τις δικές μου τότε ανάγκες / απαιτήσεις ( είδες τι ωραία το είπα )

Προτίμησα την "αλλη", που με κέρδισε με την αντοχή της και το σερβις της.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.