Αποστολέας Θέμα: Σήμερα φόρεσα.....  (Αναγνώστηκε 16350288 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Σήμερα φόρεσα.....
« Απάντηση #147090 στις: Σήμερα στις 11:41:10 »
Θα μπορούσε κάποιος να γράψει στα ελληνικά την προφορά αυτής της λέξης;
Προς το παρόν πάω να ρίξω λίγο ελαιόλαδο στο στόμα μου γιατί μάλλον έγινε κόμπος η γλώσσα στην προσπάθεια να διαβάσω προφέρω το "Wehrmachtswerk". Να το πάλι! Γλώσεψα την μπέρδα μου.

Βερμαχτσβερκ
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147091 στις: Σήμερα στις 14:34:13 »
Καλημέρα, @mic:) Εννοείται, υ π έ ρ ο χ ο ! [για τα χρόνια που κουβαλάει είναι σε σούπερ κατάσταση, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα έκανα ως ερώτηση εάν είναι λειτουργικό τώρα που μιλάμε. Αν ναι, μιλάμε για σκύλο μαύρο. Δεν είμαι ειδικός ασφαλώς, εύκολα θα είμαι λάθος, απλά ο τροχός ισορροπίας φαίνεται να έχει τα χρονάκια του και δεν το βλέπουμε συχνά αυτό, είναι εντυπωσιακό, όπως κι αν έχει! ]

Τέλεια δουλεύει φίλε μου! Με την πρώτη στροφή της κορώνας ξεκινάει. Κρατάει πολύ καλό

χρόνο και το τικ-τακ του είναι απόλυτα υγιές. Απλά τα μέταλλα σε αυτές τις ροζ μηχανές, δεν

είναι επινικελωμένα, δεν γυαλίζουν και κάνουν και δισχρωμίες με τα χρόνια. Η φωτογραφία

είναι τραβηγμένη χθές το βράδυ και με φλας και φαίνεται έτσι. Στην πραγματικότητα είναι

πολύ ομορφότερη η μηχανή.  :)
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
george_,Ef.orange,
No reactions
Μιχάλης

Συνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147092 στις: Σήμερα στις 18:51:09 »
Καλησπέρα, @mic:) Δεν θα βαρεθώ να το λέω, κάποια μέλη είστε κυριολεκτικά όαση, και κύριοι! Τώρα διάβασα και τις πιο πίσω αναρτήσεις που έκανες στη συζήτηση με τον @Giorgos_I . Μήπως έχεις παραπάνω πληροφορίες; πρώτα απ' όλα να πω, σκυλί του πολέμου η μηχανή! αφού δουλεύει και σωστά, τι να πω, υ π έ ρ ο χ ο ! Πραγματικά, από τα πιο κλασικά, από τα πιο αντιπροσωπευτικά καντράν μιας περασμένης Ελλάδας, (υπέροχο και το ανάγλυφο που διαπερνά ως βεντάλια τους αραβικούς αριθμούς!), κλασικό υποκαντράν, και γι' αυτό σε ρώτησα παραπάνω, αν έχεις περισσότερες πληροφορίες, δεν είμαι του vintage, το ξέρεις, απλά τα βασικά στην εικόνα λένε για 70 χρονών ρολόι, κάπου 1955; και η μηχανή, όσες πληροφορίες έψαξα λένε ασφαλώς προπολεμικά χρόνια και μετά. Παντρεύονται βέβαια αυτά τα 2 στοιχεία, απλώς, εσύ γνωρίζεις καλύτερα το θέμα αυτό.

Τέλεια δουλεύει φίλε μου! Με την πρώτη στροφή της κορώνας ξεκινάει. Κρατάει πολύ καλό

χρόνο και το τικ-τακ του είναι απόλυτα υγιές. Απλά τα μέταλλα σε αυτές τις ροζ μηχανές, δεν

είναι επινικελωμένα, δεν γυαλίζουν και κάνουν και δισχρωμίες με τα χρόνια. Η φωτογραφία

είναι τραβηγμένη χθές το βράδυ και με φλας και φαίνεται έτσι. Στην πραγματικότητα είναι

πολύ ομορφότερη η μηχανή.  :)
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
mic,
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147093 στις: Σήμερα στις 19:33:41 »
Καλησπέρα, @mic:) Δεν θα βαρεθώ να το λέω, κάποια μέλη είστε κυριολεκτικά όαση, και κύριοι! Τώρα διάβασα και τις πιο πίσω αναρτήσεις που έκανες στη συζήτηση με τον @Giorgos_I . Μήπως έχεις παραπάνω πληροφορίες; πρώτα απ' όλα να πω, σκυλί του πολέμου η μηχανή! αφού δουλεύει και σωστά, τι να πω, υ π έ ρ ο χ ο ! Πραγματικά, από τα πιο κλασικά, από τα πιο αντιπροσωπευτικά καντράν μιας περασμένης Ελλάδας, (υπέροχο και το ανάγλυφο που διαπερνά ως βεντάλια τους αραβικούς αριθμούς!), κλασικό υποκαντράν, και γι' αυτό σε ρώτησα παραπάνω, αν έχεις περισσότερες πληροφορίες, δεν είμαι του vintage, το ξέρεις, απλά τα βασικά στην εικόνα λένε για 70 χρονών ρολόι, κάπου 1955; και η μηχανή, όσες πληροφορίες έψαξα λένε ασφαλώς προπολεμικά χρόνια και μετά. Παντρεύονται βέβαια αυτά τα 2 στοιχεία, απλώς, εσύ γνωρίζεις καλύτερα το θέμα αυτό.

Κάπου τότε που λες, πρέπει να φτιάχθηκε ο παππούς.  :) Ο Ranfft DB ( https://ranfft.org/caliber/496-AS-1130 ) που συνήθως είναι αξιόπιστη πηγή για τις καλίμπρες, αναφέρει έτος κατασκευής της AS 1130

το 1955. Σε κάποια ξένα φόρουμ όμως, που δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει, είχα διαβάσει παλαιότερα, ότι είναι προπολεμική.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #147094 στις: Σήμερα στις 19:43:01 »
AS 1130                        Το AS 1130 (A. Schild 1130) είναι ένας θρυλικός ελβετικός μηχανικός μηχανισμός ρολογιών χειρός. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία A. Schild SA (AS) στις δεκαετίες του 1930-1940 και είναι γνωστός ως "Wehrmachtswerk" (μηχανισμός στρατού) λόγω της εξαιρετικής αντοχής, ακρίβειας και του μεγάλου μεγέθους του (διαμέτρος 29.33mm) που απαιτούσαν οι στρατιωτικές προδιαγραφές της εποχής
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like: