Να κάνω αναφορά σε κάποιες παρατηρήσεις μου, κατα την διάρκεια των 14 εξορμήσεών μου σε παραλίες / κολύμβηση. Στο Ζουμπερι και στο Αυλάκι. Οχι στην Μύκονο και στην Πάρο.
Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό, άντρες / γυναίκες, από γεμάτα 20 μέχρι και, να πω 60-70 ? φοράνε smart watches, είτε τετράγωνα ( πλειονότητα ), είτε στρογγυλά.
Αρκετοί, νέοι ειδικά, δεν φοράνε τίποτα. Αλλά, η δερματοστιξία είναι παρούσα, δεν βρίσκεις νέους / νέες χωρίς "μαρκάρισμα". Από απλά σχέδια, μέχρι παραστάσεις ολόκληρες.
Ο τύπος διπλα μας προχθές, είχε στο χέρι σχέδιο την γυναίκα και τις κόρες του.
Κάποιοι, ειδικά μεγαλύτεροι, φοράνε ρολόγια κανονικά, βλέπω κάτι Rolex σε κυρίες, ντυμένες με ένα σωρό κοσμήματα ( στην θάλασσα ! ), κάποιοι 30-ρηδες, με κομποσχίνια και Rolex, και μερικά αγνώστου πατρός, δεν μπορώ να τα αναγνωρίσω όλα.
Χθες, δίπλα μου ένας 70+, με χρυσό Day-Date, μου είχαν βγεί τα μάτια.

Τύπου G-Shock, δηλαδή χοντροκομμένα πλαστικά, δεν βλέπω πολλά, που σαν "φτηνά" και αντοχής θα έπρεπε να κυκλοφορούν.
Γενικά, εκτός των smart watches, που κυριαρχούν, δεν έχω δεί έως σήμερα να φοριέται πολύ ρολόι στην θάλασσα.
Φυσικά, όλοι είναι με το κινητό, που παρέχει την πληροφορία, αλλά και ένα ρολόι είναι αξεσουάρ, και για εμένα απαραίτητο στην θάλασσα.