Ωραίος ο φίλος σου και μπράβο του.Τα ζηλεύω αυτά,αλλά έχω και μια απορία.Τι διαφορετικό θα βλέπαμε αν αντί για ρόλεξ φόραγε όλο αυτό το διάστημα ένα oméga ή ένα breitling ή ένα Seiko ή ή ή εννοείται αντίστοιχης κατηγορίας.Δλδ αδιάβροχο σπορ all around. Το μόνο που απλά δέχομαι για τα ρόλεξ είναι ότι όλος της ο καταλαογος,που είναι στην ουσία μια κάσα η oyster,έχει ρολόγια αυτής της κατηγορίας ενώ οι άλλες εταιρίες φτιάχνουν και αλλά ρολόγια πέρα των ατσάλινων μπρασελεδάτων all around αδιάβροχων.
Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι πολλά τυπικά / καθημερινά ρολόγια θα άντεχαν αυτές τις συνθήκες, και θα εξακολουθούσαν να δουλεύουν σε προδιαγραφές χρονομέτρου. ή ότι θα είχαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά εάν και όταν χρειαζόταν. Είμαι φανατικός ? Ναι, είμαι γιατί τα βίωσα.
Παμ' παρακατ'
Εχω δεί ρολόγια, ο
@Gnl1977 θα επιβεβαιώσει, ναυτικών, αγορασμένων με το κιλό, που έχουν "φάει" κτυπήματα - λάδια - πετρέλαια -νερά, και ακόμα δουλεύουν, αλλά, δεν είναι εμφανίσιμα, ή τους λείπουν εξαρτήματα. Μιλάω για κάτι 5-άρια των δεκαετιών του 70 και 80.
Και εγώ έχω ρολόι SEIKO quartz από το 78-79, που δουλεύει ακόμα. Και έχει φάει και ξύλο.
Η διαφορά είναι ότι από τα κορωνάτα, όλα επιζούν, από τα άλλα, σε τέτοιες συνθήκες, ορισμένα.
Με τον όρο
τυπικά / καθημερινά ρολόγια , αναφερόμαστε σε ρολόγια που φοράμε 24 / 7 , στο γραφείο, στην βόλτα, στην δεξίωση, στον γάμο μας.