Για δώσε πληροφορίες κ. Γιώργο τι εννοείς γυαλοχαρταρισμα?
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ακου, ....
.του μπουζουκιού μου το μινόρε, ....ωπς,

λάθος 45-άρι.
Πάμε πάλι.

Το δέρμα, έχουμε αναφερθεί σε αυτό σε άλλο νημα ( δεν ξέρω πως να σε καθοδηγήσω ), είναι ένα σύνολο υλικού, σε μορφή πλέγματος / δικτυώματος, κάτι σαν σφουγγάρι αλλά πιο περίπλοκο.
Αν τραυματιστεί, οι εξωτερικές στοιβάδες, κόβονται και κάνουν αυτές τις "κλωστές", που φαίνονται στην φωτό.
Η "επισκευή", αναλόγως του τραύματος, ελαφρού στην περίπτωσή μας, γυαλοχαρτάρεται με προσοχή, να φύγουν οι κλωστές, και να γίνει πάλι σχεδόν ομαλή η επιφάνεια. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το πάχος του υλικού.
Φυσικά, μένουν κάποιες "πληγές", που σε κάποιες περιπτώσεις, "στοκάρονται", και η επιφάνεια ξαναβρίσκει την ομαλότητά της.
Εδώ, με ένα ελαφρύ γυαλοχαρτάρισμα, θα απομακρυνθούν τα "μουστάκια", και η εμφάνιση δεν θα είναι τόοοοοσο αποκρουστική.
Μετά, με βαφή, οπτικά εξαφανίζονται οι ουλές, και είμαστε, ......
έτοιμοι προς επιθεώρηση 
Σημ. Το δέρμα, είναι ένα φυσικό υλικό, με τεράστια αντοχή, εφόσον συντηρείται σωστά. Υπάρχουν βασικοί κανόνες, που αν τους ακολουθεί κανείς ( όρα νήμα ), απολαμβάνει την υπηρεσία του για πολλά χρόνια.

Ανα τους αιώνες, ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το δέρμα σε πολλές εφαρμογές, από παγούρια μέχρι ασπίδες, θώρακες και κατοικίες, ένδυση και μετάδοση κίνησης / προστασία, μουσικά όργανα, υποδήματα.
πχ όταν λέμε "υπο την αιγίδα" , η λέξη αιγίδα έχει την έννοια της προστασίας, και η φράση «υπό την αιγίδα» σημαίνει «υπό την προστασία».
Στην Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα η λέξη αιγίδα έχει την έννοια της προστασίας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν πραγματικά χειροπιαστή, καθώς αιγίδα ονομαζόταν το δέρμα κατσίκας (αἴξ, αἰγός) που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως ένδυμα.
Αιγίδα λεγόταν και η δερμάτινη ασπίδα του Δία (γι' αυτό ο Όμηρος τον ονομάζει αιγίοχο). Την κατασκεύασε ο Ήφαιστος από το δέρμα της Αμάλθειας – της κατσίκας με το γάλα της οποίας είχε ανατραφεί ο Δίας – και την στόλισε με λαμπρές παραστάσεις. Την ασπίδα αυτή δάνειζε ο Δίας μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις στα πιο αγαπημένα του παιδιά, την Αθηνά και τον Απόλλωνα.
Αν σε ενδιαφέρει, υπάρχουν πολλά βίδεα, "επισκευής" ζημιών σε δέρματα, πχ καθισμάτων αυτοκινήτου.