Ισχυρότατος!!!
Ευχαριστώ.
Εντυπωσιακό! Πόσο καιρό το έχεις;
Ευχαριστημένος;
Ευχαριστώ.
Το αγόρασα καινούργιο πριν 2-3 μήνες.
Μετά από κάνα μήνα, αγόρασα καινούργιο και το carbon core Gravitymaster GWR-B1000-1A1ER.
Το καλοκαίρι ιδρώνει ο καρπός μου και επίσης αυξομειώνεται το πάχος του καρπού (λόγω της θερμοκρασίας), οπότε θεώρησα ότι καλύτερα (α) για το χειμώνα το MT-G και (β) το πιό ελαφρύ Gravitymaster.

Στην πορεία τα πράγματα βγαίνουν διαφορετικά, φυσικά.
Το συγκεκριμένο MT-G με μπρασελέ δεν είναι (για μένα) ένα ρολόι που φοριέται στο Ελληνικό καλοκαίρι, που είναι πολύ ζεστή εποχή.
Χειμώνα ναι.
Απ'την άλλη, όταν έβαλα το (εξαιρετικό) carbon core Gravitymaster, κατάλαβα ότι δεν είναι MT-G.
To MT-G είναι MT-G, και υπ'όψιν είχα το 2015 ένα απίθανο MR-G Ti που βλακωδώς πούλησα στο eBay.
H κάσα του MT-G είναι στα 14.1mm (ή 14.4mm, δεν θυμάμαι τώρα), που σημαίνει ότι σε πάχος είναι σχετικά ΟΚ για καθημερινή χρήση.
Επίσης είναι μαζεμένο το ρολόι σε διάμετρο. Αυτά τα περίεργα lugs που έχει, βέβαια, έχω διαβάσει ότι λόγω μεγέθους τείνουν πολλοί να τα κτυπούν κατά λάθος εδώ κι εκεί, εμένα δεν μου έχει συμβεί.

Εδώ και καμμιά βδομάδα που αποφάσισα να βγάλω το carbon core Gravitymaster για πούλημα, φορώ το MT-G καθημερινά πλέον (για αυτή τη χρήση το πήρα) και είμαι ξετρελαμένος μαζί του.
Το ήξερα βέβαια αλλά σα χαζός περίμενα να πέσουν λίγο οι θερμοκρασίες για να το φορώ συνέχεια.
Το MT-G είναι ρολόι ναυπηγείου, που το βάζεις και στο γραφείο.
Το βάρος το συνηθίζεις, είναι περι τα 168 γρ. με τα δύο links που έχω βγάλει, και το συντομότερο θα βγάλω κι άλλο ένα (μόλις χάσω 2-3 κιλά).
Το legibility είναι καλό, τα sub-dials θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα αλλά σε αυτή τη διάμετρο κάσας δεν νομίζω υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές.
Προσωπικά, βασικό χαρακτηριστικό για το οποίο το επέλεξα είναι η σύνδεση Bluetooth, όπως και το ότι φυσικά δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτε από κτυπήματα, κακουχίες, κλπ.
Το συνδέω με το τλφ μιά φορά την εβδομάδα, για 2-3", παίρνει το update για τα 1 ή 2" που μπορεί να έχει χάσει (ή να πηγαίνει μπροστά), κι αυτό είναι.

Δεν είναι από τα πιό όμορφα ρολόγια, αλλά στο χέρι είναι υπέροχο (προσωπική άποψη φυσικά).
Το MR-G έχει τα ίδια ακριβώς, και μάλιστα είναι και πιό ογκώδες λόγω του GPS, απλά το Ti DLC όπως και κάποιες μελετημένες λεπτομέρειες σε μπρασελέ, κάσα και dial το κάνουν να έχει διπλή-τριπλή τιμή.
Θα έπαιρνα και ένα ίδιο (MT-G) με το λουρί, για το καλοκαίρι. Ίσως με το νέο έτος, ή τέλος πάντων όταν μου βρει ο άνθρωπος που μου τα προμηθεύει, του έχω ήδη ζητήσει ένα.
Να αναφέρω ότι όποιες απόψεις/κριτικές βασίζονται σε σχετικά εκτενή εμπειρία με G-Shock, Protrek (είχα εδώ και χρόνια αρκετά μοντέλα, κυρίως JDM αγορασμένα όλα στην Ιαπωνία), όπως βέβαια και γενικότερη εμπειρία (ownership) αρκετών μηχανικών ρολογιών.