Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!
Έχω να πω τα εξής σχετικά με το Black Bay Heritage 41mm
To μοντέλο αυτό το ζαχάρωνα από τότε που το ανακάλυψα και το προτιμώ στη διάσταση αυτή (41 χιλιοστά) και με τη δική του μηχανή, παρά το γεγονός πως γίνεται τούβλο (15 χιλιοστά "χόντρος" μαζί με το γυαλί που εξέχει). Πιστεύω πως για το συγκεκριμένο σχέδιο κάσας και για τον καρπό μου (~19 εκατοστά) είναι ι δ α ν ι κ ό. Έχω δοκιμάσει και το μπρούτζινο (για προφανείς λόγους αρρώστιας περί του μετάλλου αυτού), όμως την βρίσκω αταίριαστα μεγάλο, αν και είναι 2 χιλιοστά παραπάνω (43)
Οι λόγοι που βρίσκω αξιόλογο αυτό το μοντέλο είναι, βασικά ένας: είναι συναρπαστικά απλό, λιτό και αξέχαστο ως σχέδιο και άψογο σε εκτέλεση.
Με ηρεμεί να το κοιτάζω, είναι τόσο πολύ ευανάγνωστο και με συγκινεί που κάνει τόσο όμορφα ένα και μόνο πράγμα για το οποίο και κατασκευάστηκε: να λέει την ώρα, τίποτα περισσότερο.
Θεωρώ τους μεταλλικούς δείκτες με το ασημί χρώμα και την κορώνα του, σκέτη ποίηση, και τελικά, όλα δένουν σε ένα σύνολο που είναι αξέχαστο.
Ο Άλκης με έπεισε να πάρω το μπρασελέ και έχει δίκιο, είναι εκπληκτικό! (Μου αρέσει περισσότερο και από το μπρασελέ του Πέλαγος, που είναι αντικειμενικά καλύτερο)
Τώρα σε σχέση με το Πέλαγος
Το Πέλαγος είναι προφανώς καλύτερο και πιο όμορφο ρολόι (αν και το τελευταίο είναι και υποκειμενικό)
Ο Μαυρόμπεης παρόλα αυτά έχει χαρακτήρα ανυπέρβλητο, πιστεύω πως ιστορικά θα αποτελέσει ρολόι αναφοράς για αυτόν τον τύπο της σχεδίασης.
Η απλότητα, λιτότητα, ομορφιά, φινέτσα και ποιότητα, καθώς και το βάρος του ατσαλιού (ναι, το νιώθεις πραγματικά στο χέρι σου) αποτελούν για μένα τους λόγους που με πήγε ταμείο.
Γιατί Μπλε στεφάνη με μαύρη οθόνη;
Διότι έτσι βγαίνει σε αυτή τη διάσταση (συνδυασμός στεφάνης με μεταλλικούς-ασημόχρωμους δείκτες).
Το χρώμα της μπλε στεφάνης είναι με μια λέξη κομψό-πανέμορφο, ο συνδυασμός όμως με το μαύρο της οθόνης, είναι λίγο υποτονικός (να γιατί πιστεύω πως το νέο ΒΒ58 βγήκε με μπλε-μπλε, στεφάνη - οθόνη). Ως εκ τούτου, όταν μπορέσω θα δοκιμάσω, αν καταφέρω να προμηθευτώ ως ανταλλακτικό την κόκκινη στεφάνη, να την τοποθετήσω αντί για το μπλε, η οποία κόκκινη σε συνδυασμό με τους ασημόχρωμους δείκτες πιστεύω πως θα έχουν πολύ καλύτερο σύνολο από το υφιστάμενο, κόκκινης στεφάνης με χρυσόχρωμους μεταλλικούς δείκτες (Θα κάνω μόντα κι εδώ δηλαδή, παλιά μου τέχνη κόσκινο..)
Αυτές είναι οι εντυπώσεις μου Αλέξανδρε προς το παρόν. (Γράψτε και σεις καμιά παρατήρηση, Άλκη, είναι και κάποιος φίλος που έχει τον μαυρόμπεη με την κόκκινη στεφάνη, τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει)