Αποστολέας Θέμα: Σήμερα φόρεσα.....  (Αναγνώστηκε 15902737 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Σήμερα φόρεσα.....
« Απάντηση #92010 στις: Αύγουστος 15, 2020, 23:30:07 μμ »
Φυσικά , θα ανοιχτεί το ρολόι στην πρώτη ευκαιρία να δούμε τι έγινε μέσα.
Το βίδωμα  της Κορωνάς γίνεται κανονικά με το χέρι με ικανοποιητική αίσθηση. Τραβώντας την προς τα έξω με το χέρι δεν διχνει τζόγο ή κάτι ανησυχητικό .
Υπάρχει η πιθανότητα μια μικροποσότητα αέρα εσωτερικά στο ρολόι να διαστέλλεται με την άνοδο από το βάθος και να σπρώχνει την κορώνα προς τα έξω Κλοτσώντας τα σπειρώματα...
Τραβηγμένο βέβαια και αυτό, δεν ξέρω! ::)

Δεν υπάρχει περίπτωση !

Πάμε από την αρχή.

Βιδώνεις την κορώνα, εννοείται ότι βιδώνει ακολουθώντας το βήμα του  σπειρώματος, μέχρι να τερματίσει.

Από αυτήν την θέση, βιδωμένη, με τριβή στο σπείρωμα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεβιδωθεί, παρά μόνον αν τα σπειρώματα είναι φθαρμένα / κακά κατασκευασμένα, και η .....εκτόνωση, να σπρώξει την κορώνα έξω. Αλλά, πρέπει να έιναι "χάρβαλο", πράγμα που σημαίνει ότι θα το ένοιωθες στο βίδωμα. Αρα, μάλλον άκυρο.

Το να εφάπτεται το ρολόι με κάτι, και το κάτι στην κίνηση να ξεβιδώνει την κορώνα, πάλι άτοπο, μια και πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 2-3 περιστροφές. Αρα, ούτε αυτό.

Και στην πρώτη περίπτωση, αντε την ξέχασες. Στην δεύτερη ?

Βασικά, ακολουθείται έλεγχος εξοπλισμού, και εκεί, ελέγχουμε και την κορώνα. Υποθέτω το έκανες τουλάχιστον στην δεύτερη βουτιά.

Πάω για τέστ. Επανέρχομαι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Dimi

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #92011 στις: Αύγουστος 15, 2020, 23:31:11 μμ »
Δοκίμασες να τραβήξεις την κορώνα όταν είναι βιδωμενη?
Ναι , ήταν το πρώτο που δοκίμασα, ΔΕΝ τραβιέται, διχνει να μην έχει πρόβλημα έτσι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92012 στις: Αύγουστος 15, 2020, 23:40:16 μμ »

Πάω για τέστ. Επανέρχομαι.

Παίρνω το δικό μου.

Σημαδεύω με έναν μαρκαδόρο την κορώνα, στην τελείως κλειστή θέση, από την επάνω πλευρά.

Ξεβιδώνω.

Μια
Δύο
Δύομιση βόλτες μέχρι που απελευθέρωσε από τα σπειρώματα.

Ξαναβιδώνω, πιάνω την κορώνα γερά, και τραβάω προς το έξω, χωρίς ξεβίδωμα. ( ....και έσπασα το νύχι μου  :'( :'( :'( :'( )

Ακούνητη, ακλόνητη.

Ελέγχω με την λούπα τα σπειρώματα, , καλή κατάσταση, στο βίδωμα νοιώθεις και λίγο την τριβή ( γρέζι ).

Αρα, δεν ξεβιδώνει 2,5 βόλτες, ούτε με επαφή, εκτός και εάν πριόνιζες, και ακουμπούσε.

Πάει και αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92013 στις: Αύγουστος 15, 2020, 23:53:48 μμ »
Υπάρχει η πιθανότητα μια μικροποσότητα αέρα εσωτερικά στο ρολόι να διαστέλλεται με την άνοδο από το βάθος και να σπρώχνει την κορώνα προς τα έξω Κλοτσώντας τα σπειρώματα...
Τραβηγμένο βέβαια και αυτό, δεν ξέρω! ::)

Πάμε να το εξηγήσουμε, για να μην λέμε ΟΧΙ, ΝΑΙ, ΙΣΩΣ, δικτατορικά, χωρίς εξηγήσεις. Αυτά τα κάνουν ...........άλλοι, που δεν έχουν γνώση.  ;D

Το ρολόι το ρύθμισες και το βίδωσες στην επιφάνεια, άρα στην μια ατμόσφαιρα.

Αρα, το ρολόι έχει μέσα του αυτήν την πίεση, όοοοοοοοοοοοοοοοσο και να το κατεβάσεις / κατεβάσουμε.

Βουτάς σε νερό. Οχι σε τεχνητή ατμόσφαιρα αερίων. Ηλιο κλπ.

Αρα, για να συμπιεστεί και να εκτονωθεί στο ανέβασμα, από τις 3,3 που πήγες, σημαίνει ότι το ρολόι, ΠΗΓΕ στις 3,3, και όταν ξαναβρέθηκε στην μία, "έσκασε" το πιο αδύναμο σημείο του, που θεωρητικά, ας πούμε για τον συλλογισμό, είναι η κορώνα. ( ...κανονικά είναι το κρύσταλλο ). Συνεπώς, στο ρολόι, έχει νερό. Και επειδή είναι ασυμπίεστο, εκτόνωσε από την κορώνα, την οποία ΔΕΝ περιέστρεψε, μια και δεν έχει ροπή περιστροφής, αλλά ορθή τάση.

Συνεπως, η κορώνα πλεόν ΔΕΝ βιδώνει, ή αν την πιέσεις από το ανοικτό προς τα μέσα, πάει. Ισχύει αυτό ? Δεν το νομίζω.

Διείσδυση στο ρολόι, κάνουν τα αέρια, μικρού ατόμου, που τρυπώνουν και από τις στεγανοποιητικές διατάξεις. Και με παραμονή κάποιων ημερών, έχουν ΟΟΟΛΟ τον χρόνο.

Στην αποσυμπίεση, επειδή είναι πιο γράγορη, δεν προλαβαίνουν να διαφύγουν, και σκάει το ρολόι. Από το "τζαμακι". Τα άλλα, είναι ατσάλια, τιτάνια, κλπ, και δεν παραμορφώνουν.

Συνεπώς.

ή κάτι έχεις κανει ασυναίσθητα, ή το ρολόι σου έχει νερό και η κορώνα είναι πλεόν χάρβαλο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92014 στις: Αύγουστος 15, 2020, 23:56:38 μμ »
Επειδή πιστεύω ότι τίποτα από τα ανωτέρω δεν έχει συμβεί, το αφήνεις στην άκρη, και με πρώτη ευκαιρία, πάς σε έναν ΚΑΛΟ ρολογά, και κάνει ένα τέστ σε αυξανόμενο βάθος. Από τα 1-2-5-7.

Αν εκεί ξεβιδώνει η κορώνα, τότε πάμε σε άλλες καταστάσεις, που είναι θέμα άλλης ανάλυσης.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σου, αν θέλεις, στα σημαία που ανέφερα.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92015 στις: Αύγουστος 15, 2020, 23:57:31 μμ »
...ετοιμασία για αναχώρηση από την βραχώση ακτή.  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Dimi

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #92016 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:06:13 πμ »
Πάμε να το εξηγήσουμε, για να μην λέμε ΟΧΙ, ΝΑΙ, ΙΣΩΣ, δικτατορικά, χωρίς εξηγήσεις. Αυτά τα κάνουν ...........άλλοι, που δεν έχουν γνώση.  ;D

Το ρολόι το ρύθμισες και το βίδωσες στην επιφάνεια, άρα στην μια ατμόσφαιρα.

Αρα, το ρολόι έχει μέσα του αυτήν την πίεση, όοοοοοοοοοοοοοοοσο και να το κατεβάσεις / κατεβάσουμε.

Βουτάς σε νερό. Οχι σε τεχνητή ατμόσφαιρα αερίων. Ηλιο κλπ.

Αρα, για να συμπιεστεί και να εκτονωθεί στο ανέβασμα, από τις 3,3 που πήγες, σημαίνει ότι το ρολόι, ΠΗΓΕ στις 3,3, και όταν ξαναβρέθηκε στην μία, "έσκασε" το πιο αδύναμο σημείο του, που θεωρητικά, ας πούμε για τον συλλογισμό, είναι η κορώνα. ( ...κανονικά είναι το κρύσταλλο ). Συνεπώς, στο ρολόι, έχει νερό. Και επειδή είναι ασυμπίεστο, εκτόνωσε από την κορώνα, την οποία ΔΕΝ περιέστρεψε, μια και δεν έχει ροπή περιστροφής, αλλά ορθή τάση.

Συνεπως, η κορώνα πλεόν ΔΕΝ βιδώνει, ή αν την πιέσεις από το ανοικτό προς τα μέσα, πάει. Ισχύει αυτό ? Δεν το νομίζω.

Διείσδυση στο ρολόι, κάνουν τα αέρια, μικρού ατόμου, που τρυπώνουν και από τις στεγανοποιητικές διατάξεις. Και με παραμονή κάποιων ημερών, έχουν ΟΟΟΛΟ τον χρόνο.

Στην αποσυμπίεση, επειδή είναι πιο γράγορη, δεν προλαβαίνουν να διαφύγουν, και σκάει το ρολόι. Από το "τζαμακι". Τα άλλα, είναι ατσάλια, τιτάνια, κλπ, και δεν παραμορφώνουν.

Συνεπώς.

ή κάτι έχεις κανει ασυναίσθητα, ή το ρολόι σου έχει νερό και η κορώνα είναι πλεόν χάρβαλο.
Γιώργο , συμφωνώ σε όσα λες, εκτός από το γεγονός ότι η πίεση στα 33μ είναι 4,3bar όχι 3,3.
Όπως και να έχει είναι περίεργο , θα το ξανά δοκιμάσω , το ρολόι όπως είπα δεν διχνει φθορά σε κάποιο σημείο του , ούτε στην κορώνα. Θα επανέλθω στο θέμα σίγουρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #92017 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:07:00 πμ »
Γιώργο , συμφωνώ σε όσα λες, εκτός από το γεγονός ότι η πίεση στα 33μ είναι 4,3bar όχι 3,3.
Όπως και να έχει είναι περίεργο , θα το ξανά δοκιμάσω , το ρολόι όπως είπα δεν διχνει φθορά σε κάποιο σημείο του , ούτε στην κορώνα. Θα επανέλθω στο θέμα σίγουρα.
Άντε να δούμε Δημήτρη  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92018 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:19:48 πμ »

Σωστός, υπό μία έννοια.

Ειναι, αν πάρεις την ατμοσφαιρική σαν 1,0 Absolute. Και το μανόμετρό μας δείχνει 1 bar - Atu, και όχι 0 ( μηδέν ) bar - Atu

Εμείς λέμε ότι πλέον καταπονείται με 3,3 bar - Atu επιπλέον από την ήδη υφιστάμενη στο εσωτερικό του κελύφους.

Εχει ήδη μία, επιφορτίζεται με 3,3 bar - Atu επιπλέον.

( Τότε ο Gnl, θα μας "μαλώσει", με τα "κενά" σε στήλες υδραργύρου, 760 mm κλπ., σε ατμοστροβίλους, "ψυγεία" ατμών, και διαφορές υψηλής / χαμηλής για να υπολογίσουμε ιπποδυνάμεις  ;) )

Δεν πάμε τόσο λεπτομερώς. Απόλυτες διαφορές εξετάζουμε εδώ.  ;)

Αλλιώς, κάνουμε προφόρτιση στα 5-10-15, και στα αντίστοιχα βάθη, έχουν απόλυτη ισορροπία. Τεχνικές πχ προέντασης σε μεγάλες κατασκευές beton, γέγυρες, ανοίγματα, κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92019 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:41:12 πμ »
Υπάρχει περίπτωση μετά από αυτό να έχει εισχωρήσει νερό στο ρολόι;

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92020 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:46:21 πμ »
Είσαι σίγουρος ότι βιδωνει καλά η κορώνα; Παίρνει βόλτες κ μετά σφίγγει κανονικά;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92021 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:50:52 πμ »
Υπάρχει περίπτωση μετά από αυτό να έχει εισχωρήσει νερό στο ρολόι;

Μάριε, και πάλι Χρόνια Πολλά.

Σε αυτές τις συνθήκες, αν είχε πάρει, θα είχε γίνει αντιληπτό.

Θεωρητικά, έχει στεγανοποιητικές διατάξεις σε δυο τουλάχιστον σημεία, οπότε έιναι δύσκολο, αλλα, δεν ξέρουμε την "ποιότητα" του Κινέζου σε συνθήκες μη ιδανικές.

Πάντως, καλό θα ήταν να το ανοίξει ΑΜΕΣΑ. Θα μου πείς 15-Αυγουστιάτικα, ποιον να βρεί ?  :o

Εγώ πχ, που έχω και το εργαλείο, θα το άνοιγα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92022 στις: Αύγουστος 16, 2020, 00:55:55 πμ »
Μάριε, και πάλι Χρόνια Πολλά.

Σε αυτές τις συνθήκες, αν είχε πάρει, θα είχε γίνει αντιληπτό.

Θεωρητικά, έχει στεγανοποιητικές διατάξεις σε δυο τουλάχιστον σημεία, οπότε έιναι δύσκολο, αλλα, δεν ξέρουμε την "ποιότητα" του Κινέζου σε συνθήκες μη ιδανικές.

Πάντως, καλό θα ήταν να το ανοίξει ΑΜΕΣΑ. Θα μου πείς 15-Αυγουστιάτικα, ποιον να βρεί ?  :o

Εγώ πχ, που έχω και το εργαλείο, θα το άνοιγα.
Σ'ευχαριστώ Γιώργο.
Πιστεύεις ότι μπορεί να φορεθεί άνετα για μπάνιο ή είναι ρισκο;
Βέβαια ο Δημήτρης είναι δύτης κ κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη. Σε κανονικές συνθήκες για βάθη έως 5μ θα είναι οκ;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #92023 στις: Αύγουστος 16, 2020, 02:02:08 πμ »
Σ'ευχαριστώ Γιώργο.
Πιστεύεις ότι μπορεί να φορεθεί άνετα για μπάνιο ή είναι ρισκο;
Βέβαια ο Δημήτρης είναι δύτης κ κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη. Σε κανονικές συνθήκες για βάθη έως 5μ θα είναι οκ;

Σίγουρα.

Εγώ, το έχω βρέξει, αλλά θάλασσα δεν το έβαλα ακόμα, για έναν και μόνο λόγο.

Δεν θέλω να διακινδυνεύσω ΚΑΘΟΛΟΥ, το κόσμημά μας.

Θα περιμένω, και μόλις μπορέσω, θα το τεστάρω, και μετά, ..........βούρ  ;)

Εως τότε, έχω 4-5, 2 Duro, 1 Citizen, 1 Casio, και κάτι παρακατιανά να χρησιμοποιώ στις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Πάμε τώρα να πούμε και δυο πράγματα.

α. Ειναι 300-άρι, αλλά και 200-άρι να ήταν, η απλή κολύμβηση, καλύπτεται πλήρως. Εξ' άλλου, είναι βαριά κατασκευή, solid, δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα. Ξαναέκανα ζύγιση αλλού, 104 γρ. Η προηγούμενη, θυμίζω 103,4 γρ. σε φαρμακευτική ζυγαριά. Η άλλη, ήταν με διαβ΄σθμιση γραμμαρίων, όχι δεκάτων.

β. Στο dial γράφει Divers' , το οποίο θεωρητικά σημαίνει ότι ΚΑΘΕ κάσα, έχει περάσει μια προς μία έλεγχο. Μονον τότε αναγράφεται η ένδειξη.

Από το γδάρσιμο στο καπάκι του δικού μου, αντιλαμβάνομαι ότι ο ποιοτικός τους έλεγχος, μπορεί και να μην είναι επιπέδου Rolls Royce, και αυτό με κάνει σκεπτικό, μήπως και το Divers είναι λιιιιιγο Κινεζιά. Και την κάνουν δειγματοληπτικά, ή και καθόλου. Βασιζόμενοι στον σχεδιασμό και στην ορθή συναρμολόγηση. Αλλά, είναι ορθή ? ή ορθό ?  :D :D :D :D :D

Από τις διάφορες παγκόσμιες αναφορές, τι γράφεται στο θέμα ? Ξέρει κανείς ?

Ειναι ένα σημείο, όπου θα πρέπει να τεθεί ερώτηση με την ευκαιρία της νέας παραγγελίας, πως κάνουν την πιστοποίηση / έλεγχο, των 300 μ.

Και αν έχουμε και νέα από Δημήτρη, ακόμα καλύτερα.

Εως τότε, εγκαρτέρηση και προσευχή.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #92024 στις: Αύγουστος 16, 2020, 02:09:04 πμ »

( Τότε ο Gnl, θα μας "μαλώσει", (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) με τα "κενά" σε στήλες υδραργύρου, 760 mm κλπ., σε ατμοστροβίλους, "ψυγεία" ατμών, και διαφορές υψηλής / χαμηλής για να υπολογίσουμε ιπποδυνάμεις  ;) )

,😂😂😂
Όχι και μαλωμα χρονιαρα μέρα!

.... Άσε που έχω τόσα χρόνια να κάνω τέτοιο υπολογισμό που σίγουρα χρειάζομαι εγώ φρεσκαρισμα πριν μαλώσω άλλους... :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions