Αποστολέας Θέμα: Zenith El-Primero vs Rolex Daytona  (Αναγνώστηκε 10673 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Zenith El-Primero vs Rolex Daytona
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 17, 2011, 16:33:45 μμ »
αν κ το πριμέρο είναι όμορφο κ αξιοσέβαστο ρολόι, ψηφίζω daytona

κ για να απαντήσω στο ερώτημα του Ηλία στο ότι πάει περίπατο το επιχείρημα του in house στο παρών συγκριτικό άρα τί άλλο, απαντάω τους λόγους

-όνομα (ρωτήστε πόσοι από την παρέα σας ξέρουν τη ζενίτ)
-εταιρεία (αυτά που έχει παρουσίασει-προσφέρει η ρόλεξ τα τελευταία 40 χρόνια αγγίζουν το πολλαπλάσιο αντίστοιχα της ζενίτ-αρκεί να δείτε το ιστορικό της)
-αξιοπιστία (όλοι ξέρουμε ότι στους παλμούς του πριμέρο έχουμε ανησυχίες καρδιακού σε έντονες αερόβιες ασκήσεις)
-μεταπώληση (το ρόλεξ μπορεί να το πουλήσεις κ ακριβότερο απότι το πήρες)
-χρηστικότητα/πολυπρόσωπο (το ρόλεξ ταιριάζει από σαλόνια μέχρι αλώνια..)
-εμφάνιση, οκ εδώ υποκειμενικό κριτήριο

να πω τί μαρέσει κ στον πριμέρο από τη σκοπιά μου
-ίσως ο καλύτερος χρονογράφος
-όμορφο
-για τους αριστοκράτες που δε θέλουν να το δείχνουν
-in house επίσης

αλλά...δε φτάνουν...στο παρών συγκριτικό...!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 17, 2011, 17:24:00 μμ »
Η zenith εταιρεια για απειρα respect και το 1969 ισως ο ομορφοτερος χρονογραφος που εχω δει.
Τόσα φράγκα ομως για non-hacking μηχανισμο?
Ασε που ειναι αρκετα λεπτεπιλεπτο ρολοι για καθημερινη χρηση.
Επιλεγω daytona γιατι ειναι ρολοι που θα μπορουσε ανετα να ειναι το μοναδικο μου,
ενω το zenith οχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 17, 2011, 18:05:23 μμ »
Επιλεγω daytona γιατι ειναι ρολοι που θα μπορουσε ανετα να ειναι το μοναδικο μου,
ενω το zenith οχι.

αυτο το επιχειρημα ηταν το κερασακι στην τουρτα!!

Daytona κι απο μενα..  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
Daytona για μένα.
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 19:22:38 μμ »
Οι χρονογράφοι δεν με συγκινούν. Ο στατικός δείκτης των δευτερολέπτων καταστρέφει όλη την γοητεία του μηχανικού ρολογιού για μένα.

Η Zenith έχει πραγματικά πανέμορφα κομμάτια. Εξίσου όμορφη είναι και η Daytona.

Zenith με μπρασελλέ δεν είχα την ευκαιρία να δω ζωντανό, Daytona όσες φορές έπιασα στο χέρι μου το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο. Σου αποπνέει αίσθηση ποιότητας, φινιρίσματος και αξιοπιστίας. Το κλικ των κουμπιών του χρονογράφου είναι καταπληκτικό. Έχει πιο συγκρατημένο design, περισσότερο dress. Για τα γούστα μου παραείναι γυαλιστερό και λιγότερο tool.

Σε αυτά τα λεφτά για μένα σημαντικός παράγοντας είναι και το service. Την Daytona μπορεί να την φορέσει οικοδόμος για μερικά χρονάκια και μετά απο μια επίσκεψη στο Rolex Service θα την παραλάβεις ως καινούρια.

Δύσκολη επιλογή, αλλά υπολογίζοντας σερβις, μεταπώληση, διαχρονικότητα, επιλέγω Daytona. Η αμέσως επόμενη αγορά μου σε χρονογράφo θα ήτανε Zenith, αλλά πρώτα θα αγόραζα κάτι απο Rolex.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
Απ: Daytona για μένα.
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 19:48:55 μμ »
Οι χρονογράφοι δεν με συγκινούν. Ο στατικός δείκτης των δευτερολέπτων καταστρέφει όλη την γοητεία του μηχανικού ρολογιού για μένα.

τι εννοεις στατικός?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 19:54:02 μμ »

Η Zenith έχει πραγματικά πανέμορφα κομμάτια. Εξίσου όμορφη είναι και η Daytona.

Zenith με μπρασελλέ δεν είχα την ευκαιρία να δω ζωντανό, Daytona όσες φορές έπιασα στο χέρι μου το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο. Σου αποπνέει αίσθηση ποιότητας, φινιρίσματος και αξιοπιστίας. Το κλικ των κουμπιών του χρονογράφου είναι καταπληκτικό. Έχει πιο συγκρατημένο design, περισσότερο dress. Για τα γούστα μου παραείναι γυαλιστερό και λιγότερο tool.

Σε αυτά τα λεφτά για μένα σημαντικός παράγοντας είναι και το service. Την Daytona μπορεί να την φορέσει οικοδόμος για μερικά χρονάκια και μετά απο μια επίσκεψη στο Rolex Service θα την παραλάβεις ως καινούρια.

Δύσκολη επιλογή, αλλά υπολογίζοντας σερβις, μεταπώληση, διαχρονικότητα, επιλέγω Daytona. Η αμέσως επόμενη αγορά μου σε χρονογράφo θα ήτανε Zenith, αλλά πρώτα θα αγόραζα κάτι απο Rolex.

Έτοιμος     ;)

SS Daytona with a WG Black Dial, Red Hands, Brushed Bezel, Lugs and Band........

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 19:55:46 μμ »

τι εννοεις στατικός?

Φαντάζομαι ότι εννοεί ότι δεν κινείται όταν δεν είναι σε λειτουργία ο χρονογράφος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 20:00:02 μμ »
άμα θες τον έχεις να γυρναει 24 ωρες χωρις κανενα προβλημα.......

το πολυ να το πας για σερβις λιο πιο νωρις, τι έγινε???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 20:21:41 μμ »
Επειδη μάλλον ποτε δεν θα δωσω τοσα λεφτά, τι μου κοστιζει να πώ zenith...?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 20:37:52 μμ »
Rolex Daytona, γιατί είναι και όμορφο και κλασικό.
Το Ζενιθ, είναι πιο όμορφο αλλά χάνει τη "γοητεία" του πιο γρήγορα στο πέρασμα του χρόνου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 21:29:22 μμ »

τι εννοεις στατικός?

Φαντάζομαι ότι εννοεί ότι δεν κινείται όταν δεν είναι σε λειτουργία ο χρονογράφος.

μα δεν ειναι στατικος ο δεικτης των sec!
κινειται σε υποκαντραν...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 21:35:23 μμ »
Ηλία είσαι από τους αγαπημένους μου στα φόρα ρολογιών αλλά με την τελευταία σου πρόταση ή δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς ή διαφωνώ κάθετα!  :D

Το συγκεκριμένο zenith έχει τόσο εκπληκτικό συνδιασμό χρωμάτων στο καντράν και τέτοιο φανταστικό σχήμα κάσας που όχι μόνο έχει χάσει κάτι από τη γοητεία του αλλά μη σου πω ότι και με τα σημερινά δεδομένα περισσότερη γοητεία αποπνέει από το μακρινό 1969!!!

Monica Bellucci των ρολογιών και βάλε είναι αυτός ο χρονογράφος!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 22:04:05 μμ »

τι εννοεις στατικός?

μα δεν ειναι στατικος ο δεικτης των sec!
κινειται σε υποκαντραν...

Ο δείκτης των δευτερολέπτων του χρονογράφου (αυτός που είναι καταδικασμένος σε αιώνια ακινησία  :D), όχι του ρολογιού  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
Zenith El-Primero vs Rolex Daytona
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 11:07:28 πμ »
Να διευκρινίσω ότι με το "στατικός δείκτης δευτερολέπτων" εννοούσα φυσικά τον μεγάλο δείκτη για τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου.

Το υποκαντράν με τα δευτερόλεπτα του ρολογιού δεν μου αφήνει εντύπωση κίνησης γιατί είναι πολύ μικρό με "χαμηλή" γραμμική ταχύτητα. Δεν μου αρέσει επίσης να αφήνω τον χρονογράφο σε λειτουργία γιατί με ενοχλεί "ψυχολογικά", διαστοφή της σχεδιασμένης χρήσης για αισθητικούς λόγους.  :)

Ένας μεγάλος, όμορφος, περίτεχνος δευτερολεπτο-δείκτης, όσο πιο κοντά στο περίγραμμα του dial, με ομαλή, λεία, ατέρμονη κίνηση είναι η πεμπτουσία του μηχανικού ωρολογιού. Ορίζει τον χρόνο, καθώς η ζωή μας κυλά παράλληλα με κάθε χιλιοστό τροχιάς που διαγράφει μία πανάλαφρη μεταλλική ράβδος.

Εξαιτίας αυτής της προτίμησης μου, όσο και αν αγάπησα το Moon απο τις φωτογραφίες, δεν μπόρεσα να το αισθανθώ ζωντανό στο χέρι μου.  Όσο και να μου αρέσουν τα μινιμαλιστικά καντραν των Panerai δεν μπορώ να ξεπεράσω την στατικότητα τους. Λατρεύω την κίνηση και όσο όμορφο και αν είναι το ρολόι, όταν αυτή λείπει, εκλείπει και η γοητεία.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2011, 11:11:30 πμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 11:24:52 πμ »
Να διευκρινίσω ότι με το "στατικός δείκτης δευτερολέπτων" εννοούσα φυσικά τον μεγάλο δείκτη για τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου.

Το υποκαντράν με τα δευτερόλεπτα του ρολογιού δεν μου αφήνει εντύπωση κίνησης γιατί είναι πολύ μικρό με "χαμηλή" γραμμική ταχύτητα. Δεν μου αρέσει επίσης να αφήνω τον χρονογράφο σε λειτουργία γιατί με ενοχλεί "ψυχολογικά", διαστοφή της σχεδιασμένης χρήσης για αισθητικούς λόγους.  :)

Ένας μεγάλος, όμορφος, περίτεχνος δευτερολεπτο-δείκτης, όσο πιο κοντά στο περίγραμμα του dial, με ομαλή, λεία, ατέρμονη κίνηση είναι η πεμπτουσία του μηχανικού ωρολογιού. Ορίζει τον χρόνο, καθώς η ζωή μας κυλά παράλληλα με κάθε χιλιοστό τροχιάς που διαγράφει μία πανάλαφρη μεταλλική ράβδος.

Εξαιτίας αυτής της προτίμησης μου, όσο και αν αγάπησα το Moon απο τις φωτογραφίες, δεν μπόρεσα να το αισθανθώ ζωντανό στο χέρι μου.  Όσο και να μου αρέσουν τα μινιμαλιστικά καντραν των Panerai δεν μπορώ να ξεπεράσω την στατικότητα τους. Λατρεύω την κίνηση και όσο όμορφο και αν είναι το ρολόι, όταν αυτή λείπει, εκλείπει και η γοητεία.

+

υγ. + κ στην ποιητική έκφραση!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions