Αποστολέας Θέμα: Εσείς ποιο Rolex θα παίρνατε;  (Αναγνώστηκε 22700 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Εσείς ποιο Rolex θα παίρνατε;
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 18:54:10 μμ »
Εγώ πάλι θεωρώ, σεβόμενος απόλυτα τον Αντώνη που έδωσε το έναυσμα για αυτή τη συζήτηση, ότι ο καθένας μας ξεκινάει και γίνεται πρακτικος όταν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που θέλει να αποκτήσει, είναι πέρα από τις δυνατότητες του. Και δεν το λέω υποτιμητικά. Το ίδιο κάνω κι εγώ.
Είναι μια φυσιολογική αντίδραση, όχι για να "μειωσουμε" αυτό που πραγματικά επιθυμούμε, αλλα για να στείλουμε στον εαυτό μας το μήνυμα ότι μπορουμε και χωρίς αυτό.
Την ίδια αντιμετώπιση που έχει ο Αντώνης για τη ρολεξ, κάποιος που μπορεί να πάρει ρολεξ, ενδεχομένως να την έχει για την AP και πάει λέγοντας.
Θέλω να πω ότι η "πρακτικότητα" δεν είναι μόνο θέμα αποστροφής στα αναγνωρίσιμα και μουρατα, αλλά κυριως θέμα "τσέπης".
Διαφορετικά θα μπορούσε κάποιος να γυρίσει και να πει στον Αντώνη, αφού είσαι τόσο πρακτικός γιατί πήρες hamilton pilot pioneer και seiko coctail και δεν πήρες ένα casio edifice να κάνεις τη δουλειά σου; (δε γράφω Q&Q για να μην το τερματίσω)
Αντε, το ξεχειλωσαμε το νήμα.....

Στάλθηκε από το OnePlus 5 χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 19:18:46 μμ »
Άντε μιας που βγήκατε εκτός θέματος να το συνεχίσω κι εγώ...

Πιστεύω ότι γενικά είναι υπερτιμημένα όπως το παραδέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό ωρολογόφιλων που διαθέτουν πολλά ρολόγια και rolex...
Γενική παραδοχή πάντως είναι ότι είναι πρωτοπόρα στο σχέδιο, ειδικά το submariner που έχει γενικώς αντιγραφεί και πολύ ποιοτικά αν εξαιρέσεις ότι φοριούνται από την κουτσή Μαρία σε ρέπλικα και από την κανονική Μαρία σε αυθεντικό.

Να αναφέρω ότι τον προηγούμενο μήνα θέλοντας να δοκιμάσω κάποιο στο μικροσποπικό καρπό μου των 16cm, δοκίμασα το explorer 2 το οποίο μου άρεσε πολύ σε φώτος αλλά πάνω μου ήταν ένα έκτρωμα... όυτε για βόλτα δε θα το φόραγα. Σε κανονικό/μεγάλο καρπό ίσως...

Για το Sub το no date αν καθόταν καλά θα το κοίταγα, αλλά δεν ξέρω αν στο ζύγι θα κέρδιζε γιατί θα έπρεπε να θυσιαστούν άλλα στη θέση του για την αγορά του.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 11, 2018, 19:27:16 μμ από w@tcher »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 20:27:35 μμ »
Εγώ πάλι θεωρώ, σεβόμενος απόλυτα τον Αντώνη που έδωσε το έναυσμα για αυτή τη συζήτηση, ότι ο καθένας μας ξεκινάει και γίνεται πρακτικος όταν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που θέλει να αποκτήσει, είναι πέρα από τις δυνατότητες του. Και δεν το λέω υποτιμητικά. Το ίδιο κάνω κι εγώ.
Σωστός ο Μήτσος...
Ψυχολογική προσέγγιση, με την οποία συμφωνώ απόλυτα. Ισχύει για τα πάντα, αυτοκίνητα, γκόμενες (εκεί κι αν ψάχνουμε τα "μειονεκτήματα"), ρούχα κλπ. κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 20:30:55 μμ »
sub nd εννοειται,τιμη καταλογου πηγε 10κ ή οχι ακομα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 20:32:38 μμ »
Είναι μια φυσιολογική αντίδραση, όχι για να "μειωσουμε" αυτό που πραγματικά επιθυμούμε, αλλα για να στείλουμε στον εαυτό μας το μήνυμα ότι μπορουμε και χωρίς αυτό.
Την ίδια αντιμετώπιση που έχει ο Αντώνης για τη ρολεξ, κάποιος που μπορεί να πάρει ρολεξ, ενδεχομένως να την έχει για την AP και πάει λέγοντας.
Θέλω να πω ότι η "πρακτικότητα" δεν είναι μόνο θέμα αποστροφής στα αναγνωρίσιμα και μουρατα, αλλά κυριως θέμα "τσέπης".
Διαφορετικά θα μπορούσε κάποιος να γυρίσει και να πει στον Αντώνη, αφού είσαι τόσο πρακτικός γιατί πήρες hamilton pilot pioneer και seiko coctail και δεν πήρες ένα casio edifice να κάνεις τη δουλειά σου; (δε γράφω Q&Q για να μην το τερματίσω)

Στάλθηκε από το OnePlus 5 χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 20:32:38 μμ »

Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος spirosg75

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 20:40:46 μμ »
Η αλήθεια είναι πως ο καθένας έχει την άποψή του και διαφορετικές προτιμήσεις σε ρολόγια. Δεν υπάρχει σωστό/λάθος στο τί επιλέγει ο καθένας να κάνει τα λεφτά του και τί προτιμάει να φοράει στον καρπό του.
Άλλωστε (ξέρω επαναλαμβάνομαι), σε τυχαίο γκρουπ 100 ατόμων, τουλάχιστον οι 95 αδιαφορούν για το ΤΙ φοράς και αν είναι rolex/folex ή κάποιο rolex-homage της πλάκας απο κινέζικη εταιρεία που κάνει 20 ευρώ. Το ρολόϊ το παίρνεις και το φορας ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ και επειδή εσύ το γουστάρεις και θέλεις να το βλέπεις στον καρπό σου. Άντε και να το εκτιμήσουμε μερικοί με την ίδια τρελα αλλά ώς εκεί...
Οπότε το αν ο καθένας για τους ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ λόγους του πιστεύει οτι το ρολεξ (ή η εκάστοτε προς συζήτησην μάρκα) δεν αξίζει, δεν κάνει, δεν είναι vfm, δεν ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση των ευαίσθητων κοαλα ή οτι διαταράσει την ισσοροπία του σύμπαντος στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού κλπ κλπ, δεν χρειάζεται να το πάρει και κανείς δεν θα τον κατηγορήσει...όμως αυτό το "προσπαθώ να πείσω τους πάντες οτι δεν..", δεν το κατανοώ.
Ο άνθρωπος αποφάσισε με τα λεφτά που δουλεύει σκληρά για να βγάλει, να πάρει ένα ρόλεξ και η ερώτηση είναι "ποιό". Γιατί προσπαθείτε να τον πείσετε οτι δεν είναι σωστή επιλογή, βασισμένοι πάντα στα δικά σας κριτήρια?
Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ: δεν υπάρχει λάθος/σωστό, ούτε θα έρθει κανείς σπίτι σου να συ πεί "τι, δεν έχεις ρόλεξ/πανεραι/jlc/VC κλπ κλπ? Είσαι απαράδεκτος ρε φίλε".
Απλά αφού αποφάσισε να πάρει ρόλεξ, σεβαστείτε το οι διαφωνούντες και ή βοηθείστε τον να διαλέξει ή μην του χαλάτε την διάθεση λές και πάει να πάρει invicta που κάνει 5000!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 21:02:14 μμ »
Τα Rolex είναι εξαιρετικά ρολόγια αν είναι το/τα μοναδικά ακριβά σου ρολόγια. Έχεις π.χ 1-2 Rolex και έχεις και 2-3 πολύ φτηνότερα ρολόγια για ειδικές αποστολές. Αν είσαι ρολογόφιλος και θες και άλλα ακριβά ρολόγια είναι λάθος επιλογή επειδή πάντα θα τρώγεσαι να τα δώσεις για να πάρεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο με το σκεπτικό ότι θα πουληθούν γρήγορα και μπορείς να τα ξαναβρεις.

Αν πεις 'βαρέθηκα να ασχολούμαι', τα πουλάς όλα παίρνεις 1-2 Rolex και αντίο. Ούτε προβλήματα, ούτε θέματα με service, δεν ασχολείσαι απλά. Και αν κάτι συμβεί και θες χρήματα θα βρεις. Δεν συμφωνώ με την αναλογία παπουτσιών επειδή τα παπούτσια είναι αναλώσιμα, τα Rolex όχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 21:07:51 μμ »
Τα Rolex είναι εξαιρετικά ρολόγια αν είναι το/τα μοναδικά ακριβά σου ρολόγια. Έχεις π.χ 1-2 Rolex και έχεις και 2-3 πολύ φτηνότερα ρολόγια για ειδικές αποστολές. Αν είσαι ρολογόφιλος και θες και άλλα ακριβά ρολόγια είναι λάθος επιλογή επειδή πάντα θα τρώγεσαι να τα δώσεις για να πάρεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο με το σκεπτικό ότι θα πουληθούν γρήγορα και μπορείς να τα ξαναβρεις.

Αν πεις 'βαρέθηκα να ασχολούμαι', τα πουλάς όλα παίρνεις 1-2 Rolex και αντίο. Ούτε προβλήματα, ούτε θέματα με service, δεν ασχολείσαι απλά. Και αν κάτι συμβεί και θες χρήματα θα βρεις. Δεν συμφωνώ με την αναλογία παπουτσιών επειδή τα παπούτσια είναι αναλώσιμα, τα Rolex όχι.
Σωστά τα λες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 21:10:56 μμ »
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 21:21:26 μμ »

Γιωργο εγω που εφτασα στα 3 να κλεισω ραντεβου στο ιατρειο σου ???  :) :)

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 21:24:53 μμ »

Γιωργο εγω που εφτασα στα 3 να κλεισω ραντεβου στο ιατρειο σου ???  :) :)

Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι VC κλπ κλπ θα τα πουλήσεις  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 21:27:44 μμ »
Ήδη τα αλλάζει με άλλα Rolex... :D
Πάντως αν φτάσεις πολύ γρήγορα σε Rolex, ή θα ανέβεις κάποια στιγμή επίπεδο και θα πας παραπάνω (VC,AP,PP κλπ.) ή θα παρατήσεις γρήγορα το χόμπι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουάριος 11, 2018, 22:01:09 μμ »
Ήδη τα αλλάζει με άλλα Rolex... :D
Πάντως αν φτάσεις πολύ γρήγορα σε Rolex, ή θα ανέβεις κάποια στιγμή επίπεδο και θα πας παραπάνω (VC,AP,PP κλπ.) ή θα παρατήσεις γρήγορα το χόμπι.
Νομιζω οτι θα μεινω στη ρολεξ για πολυ καιρο ακομα!! Πρωτον γιατι " στεγνωσα απο ευρωπουλα" ( no date εδωσα για batman) και δευτερον δε τελειωσα με τη ρολεξ ( submariner πενταψηφιο..deepsea...). Απο ρολογια που γουσταρω ακομα η λιστα ειναι ατελειωτη αλλα μεσα στη λιστα δεν ειναι καμοια απο τις παραπανω εταιρειες . 4 ειναι οι εταιρειες για μενα : Rolex..Seiko..Omega..Panerai...Απο εκει και περα κανουμε και καμοια μα@*@@ να περασει η ωρα !!( squale).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions