Εγω σ αυτο το θεμα ειμαι μοιρασμενος. Αφενος , οπως και σε μεγαλο μερος κοσμου, δε μ αρεσει να φοραω κατι που το φοραν ολοι.
Γι αυτο το λογο κι ενω παλια στο σχολειο επαιρνα συχνα stan smith και superstar, τωρα που τα φοραν ολοι δεν παιρνω μεχρι να αλλαξει η μοδα. Παιρνω ομως adidas, δε μου φταιει κατι η μαρκα, ουτε η ναικ, η πουμα , η τιμπερλαντ κτλ - ειναι ποιοτικοτατες και για ενα καλο παπουτσι ( το οποιο επηρεαζει την κουραση σου, τη σταση του σωματος, την ανεση κτλ) αξιζει να δωσεις οσα μπορεις.
Το ιδιο και για τη ρολεξ -ναι, δε μ αρεσει η φιλοσοφια πολλων που τα φοραν (μουρη, στατους) , αλλα θα ηθελα να εχω αρκετα μοντελα της. Μ αρεσουν και σχεδιαστικα και ποιοτικα. Κι ενω φοραν πολλοι, δεν ειναι οπως τα παπουτσια, ελαχιστοι προσεχουν τι φορας στο χερι, ποσο μαλλον εχουν γνωση να το καταλαβουν και να το ξεχωρισουν
Ομως, ο λογος που δεν παιρνω ειναι η τιμη, οχι γιατι δεν μπορω να αγορασω , αλλα γιατι μ εκνευριζει η ραγδαια εκτοξευση των τιμων τους τα τελευταια χρονια. Οποτε, εκει που ελεγες, αν τα χες, οτι θα δωσω ενα βαρβατο ποσο, αλλα θα παρω ενα ρολοι που θα μου μεινει γενιες, κι ακομη κι οταν το φοραει το εγγονι μου θα ναι αξια η ρολεξ, πλεον ειναι λιγοτερο ελκυστικη προταση, οταν με τα μισα και λιγοτερα παιρνεις seamaster, tudor, breitling που σου καλυπτουν και την ωρολογιακη σου αναγκη και ειναι επισης ρολογαρες. Ενδεχομενως να μην ειναι ρολεξ, αλλα δεν απεχουν τοσο που να δικαιολογουν τη διαφορα. Ενα explorer II ομως, που δεν κυκλοφορει πολυ και το βρισκεις και κατω απο 4, ομως, αξιζει πχ.
Και τελος, για την απηχηση τους, σκεφτομαι οτι , ωρολογιακα, ειναι καλο που το φοραν κι ασχετοι που δεν ξερουν απο ρολογια.
Σκεφτειτε λιγο οταν μπαινει ενας νεος στο φορουμ και λεει τι θελει ν αγορασει - κι ισως κανατε/καναμε ολοι πριν ανακαλυψουμε το χομπι,που παιζει να επαιρνε ενα φασιον ρολοι. Ρωταει αυτα τα diesel/ daniel wellington/ armani καλα ειναι και μαλλιαζει η γλωσσα να του εξηγεις γιατι οχι κτλ. Εκει κιολας εχει αποτυχει η τριαδα των κατα τ αλλα εξαιρετικων γιαπωνεζων, οτι εχουν συνυφανθει σα φθηνα ρολογια, οχι μονο τιμολογιακα, αλλα και ποιοτικα. Οταν λεω σ ενα που με ρωταει παρε σεικο και μου λεει σιγα μην παρω με 200Ε σεικο, θα παρω ντιζελ, σημαινει οτι η seiko.citizen/casio/orient etc δεν εχουν καταφερει να δωσουν το vfm στιγμα τους στο ευρυ κοινο.
Απ την αλλη, η ρολεξ εχει καταφερει το ακριβως αντιθετο. Ολοι ξερουν την ποιοτητα τους (αρκετοι μη γνωστες κιολας θα σου πουν ειναι τα καλυτερα στον κοσμο πχ) κτλ. Κι ενω σαν χομπιστα στη σπαει, σκεψου οτι για τον ασχετο νεοπλουτο ποσο καλο του κανει, που ναι μεν τα σκαει χοντρα και χωρις να ξερει, αλλα παιρνει κατι οσο πιο vfm μπορει να ναι ενα ρολοι σ αυτα τα λεφτα. Φανταζεσαι με 6-8 χιλιαρικα να σου λεγε πηρα ενα βερσατσε και δεν ξερω γω? Εγκεφαλικο! Ενω τωρα το αποτελεσμα, ειναι αυτο που θα κατεληγε κι αν εμπαινε εδω μεσα κι ελεγε "θελω ενα καλο ρολοι με 8χιλ" . Οποτε ναι μεν παει απ το λαθος δρομο, αλλα φτανει στο σωστο σημειο. Κι αυτο νομιζω τελικα ειναι καλο για τον ωρολογιακο κοσμο.