Αποστολέας Θέμα: Chopard  (Αναγνώστηκε 37910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Chopard
« Απάντηση #75 στις: Σεπτέμβριος 01, 2019, 13:06:28 μμ »
Είδα την Παρασκευή στην boutique στην Αθήνα το Mille Miglia 2019 Race Edition:
https://www.chopard.it/mille-miglia-2019-race-edition-168571-3004?
https://monochrome-watches.com/chopard-mille-miglia-2019-race-edition-hands-on-price/

Πανέμορφος χρονογράφος. Απλά νομίζω αρκετά ακριβά για το τι προσφέρουν (δεν ξέρω καν αν έχει in house μηχανή πχ). Αν έπρεπε να έχω έναν χρονογράφο πάντως θα ήταν στα βασικά φαβορί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτέμβριος 01, 2019, 13:18:15 μμ »
ΕΤΑ,οσο ξερω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτέμβριος 01, 2019, 13:37:09 μμ »
Όχι άλλοι Κύκλωπες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 12:45:24 μμ »

Prices for the Chopard Alpine Eagle watch in 41mm are $12,900 for the full Lucent Steel A223 version, while the Chopard Alpine Eagle watch in 41mm in two-toned rose gold and Lucent Steel A223 costs $19,700. Prices for the Chopard Alpine Eagle watch in 36mm start at $10,100, and two-toned versions can be had for $14,400, $16,000, and $20,400 depending on the dial. There is no all-gold version in 41mm yet, but the 36mm line contains a few of those variants with prices ranging between $30,000 all the way to $45,200 with diamonds.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 14:19:17 μμ »
Με πρόλαβες Γιώργο. Πριν λίγο διάβαζα το άρθρο του Wei Koh στο Revolution. Για πείτε, σας πείθει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 14:20:01 μμ »
Με πρόλαβες Γιώργο. Πριν λίγο διάβαζα το άρθρο του Wei Koh στο Revolution. Για πείτε, σας πείθει;
Θελω τη γνωμη σου και ειδικα για την μηχανη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #81 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 15:54:42 μμ »
Μόλις διάβασα το άρθρο και ομολογώ ότι δεν ήξερα την ιστορία αυτού τού μοντέλου. Πολύ όμορφο άρθρο και τρομερή η ιστορία του.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 15:58:56 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, δεν το ήξερα αυτό το site.
Στα του ρολογιού, στην αρχή είδα μόνο ένα συνοθήλευμα από Nautilus, Royal Oak και λίγο Overseas. Αλλά όσο διαβάζω/βλέπω δεν μου φαίνεται άσχημο καθόλου. Πρέπει να είναι και πολύ άνετο με τόσο λεπτή κάσα και 41mm. Βέβαια ανέκαθεν μου άρεσαν τα integrated bracelets ειδικά του Genta.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 16:53:54 μμ »
Θελω τη γνωμη σου και ειδικα για την μηχανη

Το μηχανισμό (01.01-C) τον χρησιμοποιούσε ήδη η Chopard στη σειρά Imperiale. Χτυπάει στα 28,800 bph (4 Hz), έχει αυτονομία 60 ώρες και κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της, Flerieur Eboches. Νομίζω πως όλοι οι ρολογόφιλοι αναγνωρίζουν πως η Chopard (και όλη η οικογένεια Flerieur, Parmigiani, Bovet κλπ.) δεν αστειεύεται καθόλου. Ειδικά με τη σειρά LUC έχει παρουσιάσει μηχανισμούς που σίγουρα ανήκουν στην ΥΩ. Ο συγκεκριμένος βέβαια δεν είναι σ' αυτή την παρέα, αλλά φαίνεται μια χαρά μηχανισμός.

Όσον αφορά το ρολόι σαν design, για μένα είναι πιο πάνω από του ανταγωνιστές του, αλλά αυτοί δεν είναι το Nautilus και το Royal Oak, αυτά απευθύνονται σε τελείως διαφορετικό κομμάτι της αγοράς, η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη. Είναι τα IWC Ingenieur, Piaget Polo S, Girard-Perregaux Laureato, Hublot Classic Fusion, Zenith Defy Classic κλπ. Βέβαια όλα αυτά είναι και πιο φθηνά από το Alpine Eagle. Το μόνο ρολόι που βλέπω στο ίδιο επίπεδο είναι το VC Overseas, αλλά το ειδικό βάρος του ονόματος της VC θα δυσκολέψει αρκετά τη μάχη ανάμεσά τους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Οκτώβριος 01, 2019, 19:08:15 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, δεν το ήξερα αυτό το site.
Στα του ρολογιού, στην αρχή είδα μόνο ένα συνοθήλευμα από Nautilus, Royal Oak και λίγο Overseas. Αλλά όσο διαβάζω/βλέπω δεν μου φαίνεται άσχημο καθόλου. Πρέπει να είναι και πολύ άνετο με τόσο λεπτή κάσα και 41mm. Βέβαια ανέκαθεν μου άρεσαν τα integrated bracelets ειδικά του Genta.

Βαλε και λιγο VC στο μπρασελε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Chopard
« Απάντηση #85 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 00:28:54 πμ »
Ναι ναι γιαυτο έγραψα Overseas. Αυτιά από nautilus, βίδες από RO και μπρασελέ Overseas.

...
Είναι τα IWC Ingenieur, Piaget Polo S, Girard-Perregaux Laureato, Hublot Classic Fusion, Zenith Defy Classic κλπ. Βέβαια όλα αυτά είναι και πιο φθηνά από το Alpine Eagle. Το μόνο ρολόι που βλέπω στο ίδιο επίπεδο είναι το VC Overseas, αλλά το ειδικό βάρος του ονόματος της VC θα δυσκολέψει αρκετά τη μάχη ανάμεσά τους.

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά και το VC πάνω κάτω στα ίδια με το RO δεν είναι; Βέβαια χωρίς λίστες αναμονής και λοιπές χαζομάρες. Στα περισσότερα άρθρα παρουσίασης που διάβασα πάντως, το point είναι ότι είναι ένα πιο φθηνό Nautilus/RO χωρίς λίστες αναμονής και στα ίδια κυβικά. Εκεί το πλασάρουν νομίζω.

Πως το βλέπεις σε σύγκριση με το το Overseas? Σε μηχανή, ποιότητα, φινίρισμα;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 00:30:49 πμ »
Μηχανή δική της έχει,είναι σε καλό δρομο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 00:35:10 πμ »
Ναι ναι γιαυτο έγραψα Overseas. Αυτιά από nautilus, βίδες από RO και μπρασελέ Overseas.

Ναι, σωστότατος, ήμουν με το τηλέφωνο στην πλάζ, δεν το είδα σωστά. Συγνώμη.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 00:58:11 πμ »
Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά και το VC πάνω κάτω στα ίδια με το RO δεν είναι; Βέβαια χωρίς λίστες αναμονής και λοιπές χαζομάρες. Στα περισσότερα άρθρα παρουσίασης που διάβασα πάντως, το point είναι ότι είναι ένα πιο φθηνό Nautilus/RO χωρίς λίστες αναμονής και στα ίδια κυβικά. Εκεί το πλασάρουν νομίζω.

Πως το βλέπεις σε σύγκριση με το το Overseas? Σε μηχανή, ποιότητα, φινίρισμα;

Έχεις δίκιο για την τιμή, στον κατάλογο είναι γύρω στα 20, αλλά στην πράξη το βρίσκεις καινούργιο γύρω στα 14-15κ. Βέβαια και το Chopard δε θα πουλιέται στα 12κ που έχει τιμή καταλόγου. Η σύγκριση που έκανα ήταν περισσότερο ποιοτική. Από άποψη μηχανής νομίζω είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο φινίρισμα, ίδιες λειτουργίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το VC έχει 22Κ ρότορα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι τόσο σημαντικό.

Όσον αφορά το που το πλασάρουν, έχεις επίσης δίκιο, αλλά αυτό που προσπάθησα να πω και πιο πριν είναι ότι εγώ δεν το βλέπω εκεί. Ακόμη και χωρίς τις λίστες αναμονής και το φούσκωμα των τιμών στη γκρι αγορά, τα RO και Nautilus, έχουν διπλάσια τιμή καταλόγου.

Προσωπικά στο μπρασελέ δε βλέπω κάποια επιρροή από το VC. Καταλαβαίνω προφανώς ότι μοιάζει με του σημερινού Overseas, αλλά είναι σχεδόν ίδιο με του προκατόχου του, του St. Moritz, απλά στη μέση έχει πλέον διαφορετικό κομμάτι μέταλλο, αντί να είναι ένα κομμάτι όλο το link με 2 διαφορετικά φινιρίσματα. Εκέινη την εποχή η VC έβγαζε το 222, το οποίο είχε πολύ διαφορετικό μπρασελέ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 01:09:16 πμ »
Έχεις δίκιο για την τιμή, στον κατάλογο είναι γύρω στα 20, αλλά στην πράξη το βρίσκεις καινούργιο γύρω στα 14-15κ. Βέβαια και το Chopard δε θα πουλιέται στα 12κ που έχει τιμή καταλόγου. Η σύγκριση που έκανα ήταν περισσότερο ποιοτική. Από άποψη μηχανής νομίζω είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο φινίρισμα, ίδιες λειτουργίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το VC έχει 22Κ ρότορα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι τόσο σημαντικό.

Όσον αφορά το που το πλασάρουν, έχεις επίσης δίκιο, αλλά αυτό που προσπάθησα να πω και πιο πριν είναι ότι εγώ δεν το βλέπω εκεί. Ακόμη και χωρίς τις λίστες αναμονής και το φούσκωμα των τιμών στη γκρι αγορά, τα RO και Nautilus, έχουν διπλάσια τιμή καταλόγου.

Προσωπικά στο μπρασελέ δε βλέπω κάποια επιρροή από το VC. Καταλαβαίνω προφανώς ότι μοιάζει με του σημερινού Overseas, αλλά είναι σχεδόν ίδιο με του προκατόχου του, του St. Moritz, απλά στη μέση έχει πλέον διαφορετικό κομμάτι μέταλλο, αντί να είναι ένα κομμάτι όλο το link με 2 διαφορετικά φινιρίσματα. Εκέινη την εποχή η VC έβγαζε το 222, το οποίο είχε πολύ διαφορετικό μπρασελέ.
Ενδιαφέρον αυτό που λες για τις τιμές καταλόγου. Εδώ που είμαι είναι στα ίδια επίπεδα RO και Overseas, με το Nautilus ένα 15% παραπάνω. Και κανένα από τα τρία δεν κατεβαίνουν, ακόμα και πριν τρία χρόνια που τα έβρισκες διαθέσιμα.

Συμφωνούμε σε όλα βασικά. Το μπρασελέ μου θυμίζει Overseas σύγχρονο, στα πλαίσια του integrated, 3 piece με polished το μεσαίο και brushed τα ακριανά. Σαν και το Nautilus βέβαια και κάμποσα ακόμα στην ίδια φιλοσοφία.
Αλλά βλέπω και αυτό που λες.

Να σημειώσω ότι την παρατήρηση μου δεν την έκανα για κακό (ότι μοιάζει με τα αλλά). Ισα ισα είμαι της άποψης ότι αν δεν έχεις πετρια να λες ότι φοράω AP η PP, και όλα τα υπόλοιπα σε σχέση με τις λίστες και τους dealers, είναι μια εξαιρετική πρόταση, από οίκο με ιστορία, ποιοτικό, με καλή μηχανή, ωραιες διαστάσεις και προσεγμένες λεπτομέρειες (είδες πως δένει το μπρασελέ;).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions