Λοιπόν, μετά από μια σύντομη επίσκεψη στην Tissot για να δω από κοντά τα δύο πρώτα, έχω να πω ότι είμαι ακόμα πιο μπερδεμένος.
Αν είχα τα χρήματα, απλά θα τα έπαιρνα και τα δύο την ίδια στιγμή!
Και τα δύο νομίζω κάθονται μια χαρά στο χέρι μου (συγνώμη, δεν ήθελα να τραβήξω φωτογραφίες).
Το 1ο είναι 40άρι και το 2ο 39άρι.
Το visodate είναι ομολογουμένως πιο εντυπωσιακό με πιο ωραία κάσα, ενώ το PR100 δείχνει πιο ήσυχο και πιο κλασικό.
Το PR100 επίσης έχει πάρα πολύ ωραίο χρώμα καντράν και μου αρέσει πολύ ότι δεν έχει ένδειξη ημέρας, ενώ η ημερομηνία είναι στο 6.
Επίσης, έχει λίγο πιο σκούρο λουράκι που δείχνει λιγότερο έντονο από το visodate και αυτό μου αρέσει.
Ωστόσο, έχει κλασικό κούμπωμα και όχι buckle όπως το 1ο, κάτι που θα ήθελα.
Φυσικά, 2 μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει το 2ο είναι οι μέχρι 80 ώρες power reserve σε σχέση με τις 38 του 1ου και η καλύτερη αδιαβροχοποίηση (100 αντί 30 μέτρα, όχι φυσικά ότι έχω σκοπό να το βάλω θάλασσα.
Κάτι που με χαλάει στο PR100 είναι ότι βγαίνει με λουράκι και μπρασελέ, σε αντρικό ή γυναικείο, σε 5 αποχρώσεις... για να μην πω ότι υπάρχει και πολύ ίδιο μοντέλο που δεν είναι Powermatic 80.
Αντίθετα, στο visodate είναι πολύ πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, κάτι που το προτιμώ στα ρολόγια.
Λαμβάνοντας υπόψη και την προσωπική καθαρά παράμετρο του ότι το visodate είναι πιο κοντά σε άλλο που έχω, θα έλεγα ότι το 1ο τίνει περισσότερο σε έρωτα και το 2ο σε πιο ώριμη απόφαση...