Καλησπέρα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Όλοι τα λέτε πολύ σωστά και φυσικά και υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο και εννοείται ότι τα γούστα αλλάζουν.
Προφανώς, κάνοντας λίγο πλάκα με το θέμα και μη γνωρίζοντάς σας καλά, δεν ξεκαθάρισα κάποια πράγματα, όπως το τι ψάχνω και σε τι φάση είμαι. Πέρα λοιπόν από την πλάκα, δεν έχω αυτή τη στιγμή κάποιο σημαντικό κίνδυνο να μπλέξω σε μια ασταμάτητη και ευκαιριακή συγκέντρωση ρολογιών, γιατί πολύ απλά είναι φάση που έχω ξεπεράσει (ελπίζω). Άσε που δεν με παίρνει πια σε καμία περίπτωση. Θέλω να πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να αγοράσω κάτι επιλεκτικά και γι' αυτό ζητάω και ιδέες από εσάς.
Από ρολογάκια, έχω ήδη διάφορα (κάποια έχω ποστάρει ήδη), με λίγα από αυτά να είναι ίσως άξια λόγου.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αρχίσω να απαριθμώ τι έχω. Νομίζω καλύτερα να πω τι ψάχνω και πως το έχω φανταστεί.
Ότι βέβαια θέλετε με ρωτάτε πολύ ευχαρίστως.
Οπότε θα έλεγα ότι ψάχνω για...
- ένα dress ρολόι, σχετικά λιτό και με καθαρές γραμμές
- όχι υπερβολικά κλασικό
- με διάμετρο κάσας κάπου μεταξύ 39 και 41 χιλ.
- με ανοιχτόχρωμο καντράν (ασημένιο ή άσπρο) ή κατ΄ εξαίρεση πράσινο
- μάλλον καφέ λουράκι, αλλά μπορώ να κάνω και μια υποχώρηση σε μαύρο και αν γίνεται με buckle
- αυτόματο ή στην ακραία περίπτωση kinetic (σίγουρα όχι solar κλπ.), αλλά θα με ενδιέφερε πολύ και κάτι σε κουρδιστό
- κατά προτίμηση να μην έχει αριθμούς στο καντράν και σε καμία περίπτωση λατινικούς
- να έχει ημερομηνία, αλλά θα προτιμούσα χωρίς ημέρα (αν είναι κουρδιστό, θα μου άρεσε ίσως ακόμα και χωρίς ημερομηνία)
- κόστος, το πολύ μέχρι 450-500
- Έχω μια προτίμηση στα ελβετικά, αλλά αν μιλήσουμε για Seiko, τότε μάλλον θα ήθελα να είναι made in japan και όχι japan movement (ναι, ξέρω, δεν ισχύει για το kinetic που έχω αναφέρει πιο πάνω)
- αγορά από Ελλάδα ή ΕΕ (απλά δε θέλω να μπλέξω με τελωνεία κλπ.)
Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι και πιθανότατα πέφτω και σε σφάλματα.
Σε κάθε περίπτωση, βάσει των παραπάνω, ένα ρολόι που μου είχε άρεσε είναι όπως είπα το visodate και είναι και μια μάρκα που δεν έχω. Από την άλλη, δεν είναι ότι το είδα και έχω χάσει τον ύπνο μου, κάτι που μάλλον δε θα γίνει με αυτό το budget...
Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα που δεν γνωρίζω και θα μου αρέσουν.
Γι' αυτό περιμένω προτάσεις.
Τα πιο κοντινά και αγαπημένα ρολόγια που έχω είναι το capeland που αναφέρω παραπάνω και ένα όχι τόσο συνηθισμένο (νομίζω) παλιό Seiko 5άρι (θα το βγάλω φωτό κάποια στιγμή γιατί τώρα είναι για service).
Δεν ξέρω, αν βάσει των παραπάνω, υπάρχει καμιά καλή ιδέα.
Περιμένω με αγωνία τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ