Αποστολέας Θέμα: Aγορά αυτόματου ανδρικού ρολογιού με τιμή 200 ευρώ.  (Αναγνώστηκε 9652 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Aγορά αυτόματου ανδρικού ρολογιού με τιμή 200 ευρώ.
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 08, 2017, 23:07:23 μμ »

Βέβαια,εδώ να σημειώσω ότι θέλω το ρολόϊ να έχει λουράκι και όχι μπρασελέ (ούτως ώστε να είναι ελαφρύ)
να μην είναι "γκουμούτσα" δηλαδή τεράστιο και χοντρό όπως τα ρολόγια της μόδας - βλέπε,"tw steel"
να μην έχει στεφάνη η οποία να γυρίζει ή να έχει επάνω της αριθμούς κτλ...
Γενικά,θέλω(ιδανικά!) το ρολοϊ να έχει ωροδείκτη,λεπτοδείκτη,δευτερολεπτοδείκτη,,δείκτη πμ-μμ,ημέρα/ημερομηνία...(Ακόμα πιο ιδανικά) μήνα και έτος!!!Χρονογράφοι και τα λοιπά δεν με ενδιαφέρουνε...Επίσης,να είναι open-back.

Τελικά, δεν ζητάς και τίποτα !   ;) Κατα Patek μεριά κοίταξες ?  :D :D :D :D

Πλάκα κάνω, αλλά έχω την εντύπωση ότι σε φτηνό μηχανικό, δεν πρόκειται να τα βρεις όλα αυτά.

Αυτά είναι complication, που θέλουν παράθυρα, ροδίτσες, γραναζάκια, ελατήρια, και ισχύ κίνησης. Δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν στα 200 Ε.

Σε "μπαταρίας", διατηρείς κάποιες ελπίδες. :)

Πάντως το πρώτο που έβαλες, ο πιλότος, είναι καταπληκτικό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος rock-steady

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 00:28:07 πμ »

Βέβαια,εδώ να σημειώσω ότι θέλω το ρολόϊ να έχει λουράκι και όχι μπρασελέ (ούτως ώστε να είναι ελαφρύ)
να μην είναι "γκουμούτσα" δηλαδή τεράστιο και χοντρό όπως τα ρολόγια της μόδας - βλέπε,"tw steel"
να μην έχει στεφάνη η οποία να γυρίζει ή να έχει επάνω της αριθμούς κτλ...
Γενικά,θέλω(ιδανικά!) το ρολοϊ να έχει ωροδείκτη,λεπτοδείκτη,δευτερολεπτοδείκτη,,δείκτη πμ-μμ,ημέρα/ημερομηνία...(Ακόμα πιο ιδανικά) μήνα και έτος!!!Χρονογράφοι και τα λοιπά δεν με ενδιαφέρουνε...Επίσης,να είναι open-back.

Τελικά, δεν ζητάς και τίποτα !   ;) Κατα Patek μεριά κοίταξες ?  :D :D :D :D

Πλάκα κάνω, αλλά έχω την εντύπωση ότι σε φτηνό μηχανικό, δεν πρόκειται να τα βρεις όλα αυτά.

Αυτά είναι complication, που θέλουν παράθυρα, ροδίτσες, γραναζάκια, ελατήρια, και ισχύ κίνησης. Δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν στα 200 Ε.

Σε "μπαταρίας", διατηρείς κάποιες ελπίδες. :)

Πάντως το πρώτο που έβαλες, ο πιλότος, είναι καταπληκτικό.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Γιώργο καλησπέρα!
Το ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά για αυτό και σημειώσα "ιδανικό" !!!
Τα βασικά (στα χρήματα που έχω) είναι ημέρα/ημερομηνία και πμ/μμ.
Δυστυχώς,έχω βρει ένα ωραίο (για εμένα...) ρολόϊ αλλά είναι κουάρτζ...
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2590177/WENGER-Attitude-Black-Leather-Strap/
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2590175/WENGER-Attitude-Black-Leather-Strap/

Στις αρχές που έψαχνα,είχα "κλείσει" αυτό...μετά από μερικές ημέρες,όμως,που είδα κάτι μηχανικά σε ξένα sites άλλαξα γνώμη και ξανάρχισα να ψάχνω μηχανικά σε χαμηλή τιμή...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kostasd87

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 01:07:24 πμ »
Μπράβο! Μου αρέσει το στυλ σου. Όλα τα junkers/zeppelin που ανέβασες είναι αξιόλογα. Μόνο το open heart μου ξυνισε λίγο. Stuhrling / Ingersoll είναι κινεζιές. Τουτέστιν πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να σου κάτσει καλό κομμάτι.

Βλέπω ότι σου αρέσουν τα σχέδια των πιλότων. Θα σου προτείνω να δεις λίγο κατά Tisell μεριά. Φοβερά ποιοτικά ρολόγια (και πιλότοι) με μηχανή miyota 9015, open back, bgw9 lume, ζαφείρι και πολύ καλό quality control. Αρνητικό ότι συνήθως πρέπει να κάνεις pre-order.

Edit: βλέπω πως σε ενδιαφέρει η ένδειξη ημερομηνίας. Σε αυτήν την περίπτωση κοίταξε και τα υπόλοιπα μοντέλα tisell.

Επίσης επέτρεψε μου να εμμένω στο Glycine combat 6 classic, το οποίο εύκολα βρίσκεις στην τιμή που ανέφερες gently used:

http://forums.watchuseek.com/#/topics/4528787

Τέλος έχω να προτείνω και το Damasko DA36, το οποίο αν και 3πλασιαζει το budget σου ως μεταχειρισμένο, είναι τόσο ανθεκτικό που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το χαράξεις. Ζαφείρι με ice hardened steel κάσα, 6-7 φορές πιο ανθεκτική από το κλασικό ατσάλι. Το φοράς και το ξεχνάς

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2017, 01:11:15 πμ από kostasd87 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 01:26:16 πμ »
..........με ice hardened steel κάσα, 6-7 φορές πιο ανθεκτική από το κλασικό ατσάλι. Το φοράς και το ξεχνάς

Υποτίθεται ότι μαγνητίζονται πολύ εύκολα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 01:31:48 πμ »
...και μιλάμε για 1.000 Ε +
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 15:53:12 μμ »
Μπράβο! Μου αρέσει το στυλ σου. Όλα τα junkers/zeppelin που ανέβασες είναι αξιόλογα. Μόνο το open heart μου ξυνισε λίγο. Stuhrling / Ingersoll είναι κινεζιές. Τουτέστιν πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να σου κάτσει καλό κομμάτι.

Βλέπω ότι σου αρέσουν τα σχέδια των πιλότων. Θα σου προτείνω να δεις λίγο κατά Tisell μεριά. Φοβερά ποιοτικά ρολόγια (και πιλότοι) με μηχανή miyota 9015, open back, bgw9 lume, ζαφείρι και πολύ καλό quality control. Αρνητικό ότι συνήθως πρέπει να κάνεις pre-order.

Edit: βλέπω πως σε ενδιαφέρει η ένδειξη ημερομηνίας. Σε αυτήν την περίπτωση κοίταξε και τα υπόλοιπα μοντέλα tisell.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Επίσης επέτρεψε μου να εμμένω στο Glycine combat 6 classic, το οποίο εύκολα βρίσκεις στην τιμή που ανέφερες gently used:

http://forums.watchuseek.com/#/topics/4528787

Τέλος έχω να προτείνω και το Damasko DA36, το οποίο αν και 3πλασιαζει το budget σου ως μεταχειρισμένο, είναι τόσο ανθεκτικό που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το χαράξεις. Ζαφείρι με ice hardened steel κάσα, 6-7 φορές πιο ανθεκτική από το κλασικό ατσάλι. Το φοράς και το ξεχνάς

Καλησπέρα.
Ωραία τα Τίσελ (είδα φωτογραφίες τους στο φέϊσμπουκ και στο ίντερνετ) αλλά το Γκλυσίν είναι εξαιρετικά πιο όμορφο!
Δυστυχώς,δεν "το έχω" για αγορές από το ίντερνετ οπότε αναγκαστικά θα πάρω ρολόϊ (τώρα και ίσως κάποιο ακόμα στο μέλλον) μόνον από την Ελλάδα και από κανονικό κατάστημα (όχι e-shop...)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kostasd87

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 15:53:24 μμ »
Υποτίθεται ότι μαγνητίζονται πολύ εύκολα.

...και μιλάμε για 1.000 Ε +

Καλησπέρα!

Γνωρίσω ότι το ice hardened steel των Damasko μαγνητίζεται πιο εύκολα από το 316L. Παρόλαυτά τα ρολόγια τους είναι ανθεκτικά ως τα 100mT - 80.000A/m. Επίσης υποτίθεται ότι εμφανίζουν και ελάχιστη σκουριά επιφανειακά με την έκθεση σε κάποια χημικά. Αλλά ο φίλος μας ούτε με ισχυρά οξειδωτικά έχει σχέση ούτε στους πυλώνες της ΔΕΗ εργάζεται. Θέλει ένα ρολόι ανθεκτικό στα χτυπήματα.
...και το ζαφείρι σπάει πιο εύκολα από το γυαλί αλλά το προτιμούμε γιατί δεν χαράσσεται.

Επίσης μίλησα για 3x στην τιμή στο USED market. Για παράδειγμα:

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=4472570

<€600.

Και επειδή καταλαβαίνω πως δύσκολα ανεβαινει τόσο το budget, ορίστε και κάτι πολύ πιο προσιτό. Day-date automatic από τη Citizen περίπου στα 100-120 έουρα, NH8350-83L:

Καλη ιδεα,εχεις καποια προταση?

Και κάτι ακόμα τελευταίο. Προσπαθώ με όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω το φίλο μας να επιλέξει ρολόι, με τον ίδιο τρόπο που αυτό το φόρουμ με βοήθησε να επιλέξω κι εγω πριν λίγα χρόνια. Αισθάνομαι όμως από τα σχόλια των συνονόματων Γεώργιων πως δεν είμαι ευπρόσδεκτος. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ή προσέβαλα κανέναν ευχαρίστως να μου το πείτε και δε θα ξαναενοχλήσω.

Φιλικα,
Κώστας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 15:58:24 μμ »
Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ή προσέβαλα κανέναν ευχαρίστως να μου το πείτε και δε θα ξαναενοχλήσω.

Φιλικα,
Κώστας

Aπό τις σοβαρότερες και πιο ενδιαφέρουσες, οι προτάσεις που έχεις κάνει!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 15:58:40 μμ »
<<Μόνο το open heart μου ξυνισε λίγο. Stuhrling / Ingersoll είναι κινεζιές. Τουτέστιν πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να σου κάτσει καλό κομμάτι.>>

Τα Στούρλινγκ τα είχα "βάλει στο μάτι" από την αρχή αλλά αργότερα τα "ξέγραψα" όταν διάβασα ότι είναι κινέζικα...Κρίμα...
Επίσης,εντύπωση(αρνητική!) μου έκανε ότι και τα "Ίνγκερσολλ" είναι Κινέζικα!Παντού έχουνε χωθεί οι σχιστομάτηδες!
Πάντως,εάν είχα χίλια ευρώ για ξόδεμα,θα αγόραζα 3-4 κινέζικα αυτόματα ρολόγια έτσι για να τα τσεκάρω και να τα δοκιμάσω δύο-τρία χρόνια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 16:02:02 μμ »
Ωραια ποστ,παιδες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 16:03:30 μμ »
<<...και το ζαφείρι σπάει πιο εύκολα από το γυαλί αλλά το προτιμούμε γιατί δεν χαράσσεται. >>
Σοβαρολογείτε,ρε παιδια?
Δηλαδή,εάν το ρολόϊ με ζαφείρι "φάει" καμμιά "τράκα" μπορεί να σπάσει??????
Το ίδιο συμβαίνει και με το ορυκτό κρύσταλλο?(που από ότι έχω δει,τα περισσότερα αυτό διαθέτουνε...)
Η αλλαγή πόσο περίπου κοστίζει τόσο στο πρώτο (ζαφείρι) όσο και στο δεύτερο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 16:14:28 μμ »
kostasd87

Συνεχισε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 17:03:35 μμ »
Το glycine παραπανω ειναι πολυ καλο, στο daily deals του ebay ανεβαινει αρκετες φορες κι ολο το σκεφτομαι αλλα εγω "βραχος" (μεχρι ποτε δεν ξερω :D ).. Το απλο και απεριττο automatic classy citizen ειναι bang for the buck και το longislandshop συνεχεια το προμοταρει στα newsletter, ενω και στο dutyfreeisland ερχεται (και φευγει γρηγορα) σε πολυ καλη τιμη....Η νοτιοκορεατικη τίσελ προσωπικα μου χει αφησει θετικη εντυπωση τοσο σπ τα παρεχομενα καλουδια σε νοστιμη τιμη οσο κ απ τα θετικα σχολια των κατοχων στο ξενα φορουμ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 17:57:21 μμ »
Πολύ καλές προτάσεις από ολους ΑΛΛΑ:
Μη λησμονουμε την πρακτικότητα του θεματος:

-θα αγοραστει το ρολοι από διαδικτυο?
-Ειναι ετοιμος ο φιλος να παρει μεταχειρισμένο πιο μεγαλης κατηγορίας (DAMASKO)?
-Λύσεις τυπου TISSEL εχουν σημαντικά για μενα μειονεκτηματα:
1. Αγνωστη εταιρεία καπου στην Κορεα που αυριο μπορει να κλεισει
2. Χρονο αναμονής
3. Πιθανοτητα τελωνειου
4. Πιθανοτητα προβληματικου μοντελου με οτι αυτο σημαινει (ατελειωτα email εκνευρισμος κλπ)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 09, 2017, 18:59:19 μμ »
Πολύ καλές προτάσεις από ολους ΑΛΛΑ:
Μη λησμονουμε την πρακτικότητα του θεματος:

-θα αγοραστει το ρολοι από διαδικτυο?
-Ειναι ετοιμος ο φιλος να παρει μεταχειρισμένο πιο μεγαλης κατηγορίας (DAMASKO)?
-Λύσεις τυπου TISSEL εχουν σημαντικά για μενα μειονεκτηματα:
1. Αγνωστη εταιρεία καπου στην Κορεα που αυριο μπορει να κλεισει
2. Χρονο αναμονής
3. Πιθανοτητα τελωνειου
4. Πιθανοτητα προβληματικου μοντελου με οτι αυτο σημαινει (ατελειωτα email εκνευρισμος κλπ)

Kαλησπέρα.
Όχι.Το ρολόϊ θα το αγοράσω απο φυσικό κατάστημα...Έστειλα ημέϊλ στο "Ορολόϊ.γρ" και μου απαντήσανε αμέσως.
Το ρολόϊ για το οποίο ενδιαφέρομαι
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2596503/JUNKERS-Cockpit-JU-52-Automatic-Black-Leather-Strap/
υπάρχει δυνατότητα να είναι στο κατάστημα της οδού Ερμού στην Αθήνα σε τρεις-τέσσερις ημέρες από τηνστιγμή που θα τηλεφωνήσω για να το ζητήσω.
Εγώ σκοπεύω να πάω από εκεί(κατάστημα) να το παραγγείλω για να το δοκιμάσω και ταυτόχρονα να συζητήσω για το θέμα της τιμής...
Στο ημέϊλ,μου γράψανε ότι την έκπτωση στην τιμή του ρολογιού θα πρέπει να την συζητήσω με το προσωπικό του καταστήματος...
Υ.Γ. Παραπάνω από διακόσια ευρώ δεν θα δώσω για ρολόϊ...Να ξοδέψω λιγότερα ναι,περισσότερα όχι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions