Αποστολέας Θέμα: Aγορά αυτόματου ανδρικού ρολογιού με τιμή 200 ευρώ.  (Αναγνώστηκε 9636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rock-steady

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Χαιρετώ τα μέλη του Φόρουμ!
Διαβάζω τα νήματα γι α τα ρολόγια εδώ και αρκετό καιρό,οπότε ήρθε τώρα η σειρά μου να κάνω μερικές ερωτήσεις για μια αγορά που σκοπεύω να κάνω κοντά στις γιορτές…
Να πω εξ αρχής,ότι και σε εμένα αρέσουνε τα ρολόγια (βέβαια δεν έχω  τόση τρέλα – με την καλή την έννοια,πάντα! – όσο τα μέλη του συγκεκριμένου Φόρουμ) και διαθέτω δύο ωραία – μπορώ να πω… - ρολόγια χειρός τα οποία τα αγόρασα το πρώτο το 2004 και το δεύτερο το 2007.
Η πρώτη μου αγορά (προηγουμένως δεν είχα κάποιο «σοβαρό» ρολόϊ…ένα κάζιο ηλεκτρονικό και ένα τζάγκα ηλεκτρονικό είχα,έτσι για να βλέπω την ώρα…) ήταν ένα Λονζίνς (το βλέπετε στο λινκ)
https://www.fratellowatches.com/longines-master-collection-moon-phase-hands-review/
Το είχα αγοράσει από το κατάστημα «Ιγγλέσης» στην οδό Σταδίου για 1860 ευρώ.Είχα ψάξει σε δύο-τρία καταστήματα ρολογιών στην Σταδίου (εάν δεν με απατά η μνήμη μου) και ο «Ιγγλέσης» (ο γέρος,για όσους ξέρουν το κατάστημα…) μου είχε κάνει την καλύτερη τιμή…(Οι άλλες τιμές ήταν κοντά στις δύο χιλιάδες ευρώ)
Το συγκεκριμένο ρολόϊ έχω να το φορέσω κοντά στα πέντε χρόνια.Του έχω κάνει το σέρβις του στην αντιπροσωπεία και του άλλαξα λουράκι (το αυθεντικό έβαλα…) και το έχω φυλάξει μέσα σε ένα πλαστική σακουλίτσα…Έκτοτε,ούτε που το έχω ακουμπήσει…

Το δεύτερο ρολόϊ το αγόρασα και πάλι από τον «Ιγγλέση» ‘Ηταν ένα Ζενίθ (το βλέπετε στο λινκ)
http://www.timezone.com/2002/09/24/zenith-el-primero-chronomaster/
Και αυτό το αγόρασα από τον «Ιγγλέση» με τιμή 4.500 ευρώ.Βέβαια,ο μεγάλος μου έρωτας ήταν το Ζενίθ Τουρμπιγιόν αλλά η τιμή του ήταν απλησίαστη!Οπότε συμβιβάστηκα με το Κρονομάστερ…Το φόραγα σχεδόν κάθε ημέρα έως και πριν από τρία χρόνια ενώ η χρήση του ήταν αρκετά σκληρή αφού αρκετές φορές  το φόραγα στην δουλειά (είμαι σερβιτόρος)
Έφαγε μπόλικες σφαλιάρες/χτυπήματα,έπαθε ζημιές σημαντικές (λόγω δικής μου βλακείας) Έχουνε αλλάξει αρκετά εξαρτήματα του (στην μηχανή) ενώ επίσης του έχω αλλάξει και δύο λουράκια μαζί με αυτό που φοράει (τρία,δηλαδή) όλα αυθεντικά της Ζενίθ…κοντά στα τετρακόσια ευρώ το κάθε λουράκι…
Το σέρβις του,το «έκανα» στην αντιπροσωπεία,στην οδό Αξαρλιάν στο κέντρο των Αθηνών (δεν θυμάμαι το όνομα…) Εάν – και πάλι – δεν με απατά η μνήμη μου,το είχανε στείλει και μία φορά στο εξωτερικό για «φτιάξιμο»…
Αnyway,για να μην σας κουράζω,έχω αποφασίσει να αγοράσω κάτι εξαιρετικά πιο φθηνό για καθημερινή χρήση (το πρόβλημα είναι ότι κινούμαι με τα ΜΜΜ στην Αθήνα και έχω παρατηρήσει ότι κοιτάζουνε το ρολόϊ με <μισό μάτι>…με κατατρέχει η ανησυχία για τυχόν κλοπή οπότε αυτός είναι ο λόγος που δεν το ξαναφόρεσα…)
Η αγορά,κατά 99%, θα γίνει από το κατάστημα «Σαββίδη» στην οδό Ερμού.Σκεφτόμουνα να αγοράσω ένα απλό κουάρτζ γύρω στα εκατό ευρώ αλλά ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΤΙΚ-ΤΑΚ ρε παιδιά στο ρολόϊ…!!!
Έχω καταλήξει σε Γερμανικό.Το Γιούγκερζ Κόκπιτ αυτόματο (212 ευρώ) ενώ έχω ως δεύτερη επιλογή το  ‘Ινγκερσολλ Αυτόματο Στάνφορντ (211 ευρώ)
Πως τα βλέπετε?Εννοώ,ποια είναι η γνώμη σας?Γνωρίζεται πόση είναι η έκπτωση στον «Σαββίδη» όταν η πληρωμή γίνει με μετρητά κατά την αγορά?
Επίσης,σε κατάσταση ανάγκης έχω διαλέξει το Λόρους αυτόματο (110 ευρώ)
Υ.Γ.1. Κάποια στιγμή είχα σκεφθεί και κουάρτζ…Τα έψαξα για μία εβδομάδα (πάντα,από το ίντερνετ…δεν έχω πάει σε φυσικό κατάστημα να ρωτήσω για τιμές…) Οι επιλογές ήταν α)Γιούνγκερζ Τάντε Γιού στα 187 ευρώ …β)Ζεππέλιν στα 190 ευρώ- κατάστημα Πρίντεζης…γ)Wenger Attitude black leather strap στα 175 ευρώ…δ)Candino Men’s black leather strap στα 159 ευρώ.
Υ.Γ.2. Σας παρακαλώ μην μου προτείνετε για αγορά από το εξωτερικό μέσω ίντερνετ και κούριερ…τα έχω διαβάσει στο Φόρουμ αλλά δεν τα πολύ-εμπιστεύομαι (χωρίς παρεξήγηση!) προτιμώ,εδώ στην Ελλάδα,να δώσω τα χρήματα και να πάρω το ρολόϊ…

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο  σας!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: Aγορά αυτόματου ανδρικού ρολογιού με τιμή 200 ευρώ.
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 09:12:52 πμ »
Ειτε junkers ειτε zeppelin παρεις, δεν θα χασεις, ομορφη σχεδιαση, "γερμανικο" προιον και πληθωρα επιλογων..Τα wenger τα θεωρω πολυ συμφερουσα επιλογη για καποιον που δεν μπορει να παρει τα παραπανω λογω υψους τιμης..Εχει επισης ποιοτικα χαρακτηριστικα και την θεωρω για το swiss made που φερει ισως την φθηνοτερη λυση, ενω στο ebay εχω βρει και ομορφους quartz πιλοτους της με 60-70€!! Η lorus ειναι θυγατρικη της seiko, εχω ακουσει καλα λογακια και γενικα εχω δε μερικα ενδιαφεροντα μοντελακια της..
Στο σκρουτ παιζουν και οι 4 εταιρειες που ανεφερες, δες πιο σου κανει περισσοτερο κλικ και χτυπα το...Καμια φορα οσο περισσοτερο το φαχνεις τοσο περισσοτερο μπερδευεσαι... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος kostasd87

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 15:05:49 μμ »
Junkers και zeppelin είναι η ίδια εταιρία. Η Ingersoll είναι εταιρία με βάση στη Γερμανία που όμως συναρμολογεί τα ρολόγια της στην Κίνα με τους αντίστοιχους μηχανισμούς.

Στη θέση σου θα κοιτούσα και victorinox ή hamilton, αν δεν περιορίσεις την αναζήτησή σου αποκλειστικά στη Γερμανία. Με 300 ευρώ βρίσκεις όμορφα 3-handers με την 2824-2/sw200

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 15:09:06 μμ »
Junkers και zeppelin είναι η ίδια εταιρία. Η Ingersoll είναι εταιρία με βάση στη Γερμανία που όμως συναρμολογεί τα ρολόγια της στην Κίνα με τους αντίστοιχους μηχανισμούς.

Στη θέση σου θα κοιτούσα και victorinox ή hamilton, αν δεν περιορίσεις την αναζήτησή σου αποκλειστικά στη Γερμανία. Με 300 ευρώ βρίσκεις όμορφα 3-handers με την 2824-2/sw200

Καλη ιδεα,εχεις καποια προταση?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 15:36:19 μμ »

Καλη ιδεα,εχεις καποια προταση?

http://www.creationwatches.com/products/hamilton-watches-250/hamilton-khaki-king-automatic-h64455533-mens-watch-2322.html

http://www.creationwatches.com/products/hamilton-watches-250/hamilton-khaki-field-mechanical-h69419363-mens-watch-5446.html

http://www.creationwatches.com/products/hamilton-watches-250/hamilton-khaki-field-automatic-h70455733-mens-watch-2317.html

https://m.ebay.com/itm/Glycine-Mens-3890-Combat-6-Automatic-43mm-Watch-/332143233151?_mwBanner=1

Αυτα με μια γρήγορη αναζήτηση. Το τελευταίο έχει κίνδυνο τελωνείου, το παραθέτω απλά ενδεικτικά γιατί η Glycine έχει τρελές προσφορές τελευταία.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 18:00:01 μμ »
Παιδιά,ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
(Δεν ήξερα ότι η 'Ινγκερσολλ κάνει τις συναρμολογήσεις στην Κίνα...Κρίμα...)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 18:03:36 μμ »

Δεν θέλω να ξοδέψω παραπάνω από 200 ευρώ...Η βασική επιλογή επιλογή είναι το ρολόϊ να είναι (σχετικά) φθηνό ούτως ώστε να μην με "πειράξει" οτιδήποτε συμβεί...Απλώς,ψάχνω για το "βάλιου φορ μάνυ" με το συγκεκριμένο ποσό στην Ελλάδα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 20:07:20 μμ »
Αν αγόραζες από διαδίκτυο θα σου πρότεινα ρώσικα (μηχανικά αυτόματα ή κουρδιστά)και μάλιστα σε πολύ μικρότερο ποσό από τα 200.

Τώρα Ελλάδα θα πρότεινα να δεις σε κατάστημα seiko , orient .
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις.Επίσης , άποψή μου, λόγω επαγγέλματος που ασκείς, καλό θα ήταν να είναι αδιάβροχο τουλάχιστον στα 100m και ίσως σαπφείρι κρύσταλλο (όχι δεσμευτικό βέβαια).

Καλή επιλογή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 20:39:59 μμ »

Δεν θέλω να ξοδέψω παραπάνω από 200 ευρώ...Η βασική επιλογή επιλογή είναι το ρολόϊ να είναι (σχετικά) φθηνό ούτως ώστε να μην με "πειράξει" οτιδήποτε συμβεί...Απλώς,ψάχνω για το "βάλιου φορ μάνυ" με το συγκεκριμένο ποσό στην Ελλάδα...
Θα σου πρότεινα να μας δείξεις 3-4 ρολόγια που σου αρέσουν εμφανισιακά για να καταλάβουμε τι ακριβώς σου αρέσει και να σου προτείνουμε κάτι αντίστοιχο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitrisnt

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 07, 2017, 23:01:01 μμ »
γιατι δεν παιρνεις ενα seiko 5? ψαξτο κι αυτο
εν τω μεταξυ τα ρολογια που εχεις ειναι καταπληκτικα βαλε και καμια φωτογραφια! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 07, 2017, 23:03:05 μμ από Dimitrisnt »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 08, 2017, 02:34:35 πμ »
Seiko 5 και orient από μένα. Άπειρα μοντέλα για όλες τις κατηγορίες, ντρες, νταιβερ κ.α, σε τιμές κάτω των 200 ευρώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 08, 2017, 22:08:07 μμ »
Αν αγόραζες από διαδίκτυο θα σου πρότεινα ρώσικα (μηχανικά αυτόματα ή κουρδιστά)και μάλιστα σε πολύ μικρότερο ποσό από τα 200.

Τώρα Ελλάδα θα πρότεινα να δεις σε κατάστημα seiko , orient .
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις.Επίσης , άποψή μου, λόγω επαγγέλματος που ασκείς, καλό θα ήταν να είναι αδιάβροχο τουλάχιστον στα 100m και ίσως σαπφείρι κρύσταλλο (όχι δεσμευτικό βέβαια).

Καλή επιλογή.

Έχω δει (από το ίντερνετ) τόσο τα "σέϊκο" όσο και τα "όριεντ" αλλά δεν μου κάνουνε "κλικ" να αγοράσω κάποιο από αυτά...Από ότι διαβάσει στο εδώ στο Φόρουμ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε μηχανικό μη Ελβετικό αλλά δεν με "τραβάνε"...
Το ρολόϊ δεν το φοράω,πλέον,στην δουλειά μετά από την τελευταία μεγάλη ζημιά (φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά!)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 08, 2017, 22:19:33 μμ »

Θα σου πρότεινα να μας δείξεις 3-4 ρολόγια που σου αρέσουν εμφανισιακά για να καταλάβουμε τι ακριβώς σου αρέσει και να σου προτείνουμε κάτι αντίστοιχο

Θα βάλω links από το σαϊτ το καταστήματος Σαββίδη...

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2596503/JUNKERS-Cockpit-JU-52-Automatic-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2493555/STUHRLING-Cuvette-Automatic-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2570464/ZEPPELIN-LZ-127-Count-Automatic-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2584288/FESTINA-Mens-Automatic-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2538566/PIERRE-LANNIER-Automatic-Skeleton-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2515588/INGERSOLL-COBHAM-Automatic-Limited-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2583792/JUNKERS-Dessau-1926-Flatline-Automatic-Black-Leather-Strap/

https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2590357/JUNKERS-G38-Automatic-Black-Leather-Strap/

Ορισμένα από τα ρολόγια τα οποία είναι αυτόματα και μου αρέσουνε...
Βέβαια,εδώ να σημειώσω ότι θέλω το ρολόϊ να έχει λουράκι και όχι μπρασελέ (ούτως ώστε να είναι ελαφρύ)
να μην είναι "γκουμούτσα" δηλαδή τεράστιο και χοντρό όπως τα ρολόγια της μόδας - βλέπε,"tw steel"
να μην έχει στεφάνη η οποία να γυρίζει ή να έχει επάνω της αριθμούς κτλ...
Γενικά,θέλω(ιδανικά!) το ρολοϊ να έχει ωροδείκτη,λεπτοδείκτη,δευτερολεπτοδείκτη,,δείκτη πμ-μμ,ημέρα/ημερομηνία...(Ακόμα πιο ιδανικά) μήνα και έτος!!!Χρονογράφοι και τα λοιπά δεν με ενδιαφέρουνε...Επίσης,να είναι open-back.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 08, 2017, 22:25:44 μμ »
γιατι δεν παιρνεις ενα seiko 5? ψαξτο κι αυτο
εν τω μεταξυ τα ρολογια που εχεις ειναι καταπληκτικα βαλε και καμια φωτογραφια! ;D

Tα έχω δει τα πεντάρια της σέϊκο...πολύ απλά για το γούστο μου...εάν είχα να ξοδέψω έως εκατό ευρώ,στα σίγουρα θα διάλεγα ένα πεντάρι της σεϊκο!!!
Λόγω απλού κινητού ( http://news.softpedia.com/news/Samsung-E1190-Clamshell-Soon-to-Be-Launched-in-Germany-210054.shtml) δεν μπορώ να "ανεβάσω" φωτογραφίες από τα ρολόγια...Δεν "το έχω" με τα κινητά τηλέφωνα...Είμαι 48 ετών και όλα και όλα είχα τρία απλά κινητά σάμσουνγκ για να τηλεφωνώ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions