Αγαπητοί φίλοι,δυστυχώς τα εργαστήρια κάνουν πρόσκαιρες μετρήσεις σε συγκεκριμένους τομείς.Η Seiko είναι εταιρειάρα απ'όλες τις απόψεις και δεν αμφισβήτησα τα ρολόγια της.
(ίσως έτσι να φάνηκε αλλά δεν εννοούσα αυτό).
Εμπειρικά όμως αυτοί οι έλεγχοι χωλένουν και δεν καλύπτουν τις καθημερινές χρόνιες ανάγκες των δυτών.
Σαν πρώην δύτης(επαγγελματίας και όχι leissure),να σας δικαιολογήσω τις παραπάνω απαιτήσεις που προανέφερα και ίσως ανακαλύψετε μαζί μου ότι δεν είναι τόσο "προσωπικό μου " γούστο όσο προδιαγραφές αναγκαίες στον κάθε δύτη.
1ον)Μπρασελέ,αντί για λουράκι.
Ο κάθε δύτης δεν έχει ποτέ μόνο μία στολή που χρησιμοποιεί.Δεν γίνεται κάθε φορά να έχει μαζί του εργαλεία και τα links να προσαρμόζει το μπρασελέ.Ακόμα και καταδυτική προέκταση να έχει,όταν θα χρειαστεί να βάλει την 6,5άρα στολή και τα χοντρά γάντια πολλές φορές μπορεί να δυσκολευτεί.
2ον)Λεπτοδείκτης όχι διαφορετικού χρώματος από τον ωροδείκτη.
Η ανάγνωση των λεπτών πρέπει να γίνεται σε χρόνο dt και όχι να κάνουμε την έστω αμιδρή προσπάθεια.
3ον)Βουρτσαρισμένη κάσα,αντί για mirror finish όλη.
Σε συνθήκες έκθεσης πολλών ωρών εντός και εκτός της θάλασσας έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι τα ρολόγια με mirror finish διαβρωνονται πολύ λιγότερο,σε πιό αργούς ρυθμούς κια ξεπλένονται πολύ πιό εύκολα,λόγω των κατά πολύ μικρότερων πόρων που έχουν.
4ον)Μικρά κενά ανάμεσα στα digits των ωρών,ή αλλιώς μεγάλα digits που καταλαμβάνουν πολύ χώρο από το καντράν.
Μικρές αποστάσεις στα digits και κατά συνέπεια μπουκωμένο καντράν συνεπάγεται δυσκολία στην γρήγορη ανάγνωση.
5ον)Μικρή υδατοστεγανότητα(για την καταδυτική χρήση πάντα)που την ίδια κοντέυουν να φθάσουν κάποια dress κομμάτια.
Πλέον για πολύωρες καταδύσεις σε σχετικά μεγάλα βάθη(50-70m)θα προτιμούσα κάτι πιό "βαθύ".
6ον)Πλεονασμός η ενδειξη της ημέρας,που το κάνει να φλερτάρει με τα πιό "πολιτικά" ρολόγια.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.