είμαι κάτοχος του κόκκινου ΒΒ με την ινχαουζ μηχανή. Παράλληλα έχω φορέσει και έχω περιεργαστεί αρκετές φορές το ΜΜ.
Το ΒΒ είναι για πιο ντρες καταστάσεις ενώ το ΜΜ περισσότερο tool. Αν είμαι καθημερινά με τζην στη δουλειά, θα αγόραζα ΜΜ. Αν είμαι σε πιο ευπαρουσίαστες καταστάσεις, τότε θα επέλεγα το ΒΒ.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε κρατήσει-δει δίπλα-δίπλα τα δύο ρολόγια. Το αναφέρω αυτό γιατί έχουν γραφτεί πράγματα που δεν ισχύουν. Για παράδειγμα, αν και τα νούμερα λένε ότι το ΜΜ είναι μεγαλύτερο ρολόι, αυτό δεν συμβαίνει οπτικά. Το ΒΒ είναι πιο μακρύ στην απόσταση L2L και έχει πολύ μεγαλύτερο καντράν (το ανοιχτό μέρος του καντράν). Προσθέστε και τα 22χιλ που είναι το άνοιγμα του μπρασελέ. Σε αντίθεση το ΜΜ με την πολύ καλά σμιλευμένη κάσα του, είναι πιο μαζεμένο. Επίσης, η διάμετρος του μπέζελ του ΜΜ (που νομίζω είναι 40χιλ) σε συνδυασμό με το φάρδος του μπέζελ, αλλά και το ότι το καντράν είναι πιο βαθύ* (πιο μέσα από το μπέζελ) + τα μεγάλα κυκλάκια των ενδείξεων ώρας κάνουν το ρολόι να δείχνει μικρότερο από αυτό που ορίζουν οι διαστάσεις του. Στο χέρι, το ΒΒ είναι σαφώς μεγαλύτερο ρολόι. Απλώνει περισσότερο. και αυτή η αίσθηση είναι έντονη. Αν κάποιο από τα δύο είναι πιο απαιτητικό για το μέγεθος καρπού, αυτό είναι το ΒΒ και όχι το ΜΜ. Ακόμη και το μεγαλύτερο ύψος του ΜΜ δεν αλλάζει αυτή την αίσθηση. Το ΜΜ έχει ένα μειονέκτημα: μη ισορροπημένο βάρος μεταξύ μπρασελέ και κάσας. Λόγω του μεγέθους και κατασκευής της κάσας, το ρολόι μπορεί εύκολα να μετακινείται στο καρπό, ειδικά για όσους θέλουν το μπρασελέ ή το λουράκι πιο χαλαρό και όχι σφιχτό στο χέρι τους (όπως εγώ). Δοκίμασα από τον φίλο μου το ΜΜ και επειδή δεν μου ταίριαζε στην περίμετρο, αναγκάστηκα να ανοίξω την επέκταση που έχει. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ένιωθα το ρολόι να μετακινέιται στον καρπό. Ένα ακόμη μειονέκτημα του ΜΜ είναι το σέρβις. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος ανεξάρτητος να το περιποιηθεί εδώ όταν χρειασθεί, πάντως η εδώ αντιπροσωπεία το στέλνει στο εξωτερικό (ευρώπη).
Το ΒΒ από την άλλη έχει απίστευτη χρονομετρία και 70 ώρες-πραγματική-αυτονομία. Το τελευταίο είναι από μόνο του λόγος αγοράς ρολογιού, ειδικά αν κάποιος έχει 2-3 ρολόγια. Το μαύρο ΒΒ, μπορεί κάλλιστα να αποτελεί το μοναδικό ρολόι ενός ατόμου, ειδικά αν αυτός δεν είναι ρολογοβαρεμένος. Τα συνοδευτικά κάθε ενός ρολογιού δεν έχουν απλά σύγκριση, ενώ στην τυδώρ δεν θα βρείτε προβλήματα ευθυγράμμισης, τα οποία τώρα τελευταία, για τη σέικο, είναι κοινα ακόμη και σε μοντέλα με τέτοιο επίπεδο τιμής.
Και ένα ακόμη: τα περί φτωχού συγγενή είναι απίστευτη βλακεία. Είχα λεφτά να πάρω το 114060. αλλά όσες φορές κι αν έβαλα ένα καταδυτικό ρόλεξ στο χέρι μου, πάντα μου φαινόταν μικρά. Αυτή την αίσθηση δεν την είχα με το ΒΒ και γι αυτό το επέλεξα. Τέλος, να σας πω πώς σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό την αγορά του ΜΜ.
Συγχωρέστε με για το μακρύ πόστ.
* το ότι είναι πιο βαθύ έχει να κάνει ακριβώς με την tool φύση του ρολογιού: προστατεύεται το κρύσταλλο από πιθανό χτύπημα που ίσως οδηγήσει σε θραύση του κρυστάλλου σε στιγμή κατάδυσης.