Αποστολέας Θέμα: Seiko MM300 Vs Tudor BB  (Αναγνώστηκε 24718 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

leon

• Επισκέπτης
Απ: Seiko MM300 Vs Tudor BB
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 08, 2017, 09:22:15 πμ »
 SEIKO MM300 γιατί:
-Διαφορά τιμής
-Δεν μου αρέσουν οι δείκτες στο Tudor BB (ο ωρολοδείκτης για το σχέδιό του, ο λεπτοδείκτης γιατί σκεπάζει τις ενδείξεις των λεπτών)
-Δεν μου αρέσει το πάχος της κορώνας στο ΒΒ (είναι λεπτό)
-Δεν μου αρέσει η στεφάνη από το ΒΒ
-Δεν έχει ένδειξη ημερ/νίας το ΒΒ
-Προτιμώ ρολόι μητρικής και όχι θυγατρικής εταιρείας
-Μου αρέσει πολύ περισσότερο η seiko σε σχέση με την ελβετική.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 08, 2017, 09:48:17 πμ »
Έχω δει και τα δύο ρολογιού κοντά σε μάζωξη .
Τίμιο το Tudor αλλά το mm300 οποιαδήποτε φωτό το αδικεί.
ΜM300 άνευ δεύτερης σκέψης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:04:29 πμ »

Αυτό. Είναι κλοπή το ΜΜ στα 1700 που το βρίσκεις πλέον Ευρώπη. 300μ, top loader, in house, diashield σε Ελβετικό τουλάχιστον τα διπλά.
Στα δε λεφτά του Tudor παίζουν GS
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dasimo

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Seiko MM300 Vs Tudor BB
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:18:55 πμ »
Θέλεις το κορυφαίο καταδυτικό ρολόι , παίρνεις ΜΜ300, θέλεις dressy καταδυτικουλι παίρνεις το Tudor, απλά τα πραματα.
Πριν με φάτε σκεφτείτε τι θα έπαιρνε ένας πραγματικός δύτης .

https://www.fratellowatches.com/hands-seiko-mm300-sbdx017-review/

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 08, 2017, 11:27:42 πμ από dasimo »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:27:31 πμ »
Φίλοι μου εγώ είμαι περισσότερο φίλος των Ιαπωνικών ρολογιών αλλά δεν έχω και στεγανά!

Τα οπτικά θέματα είναι υποκειμενικά. Μιλώντας για αυτό με την ΕΤΑ πάντα και το ρόδο στο logo[/b]. Οπότε μου έκανε τρομερή εντύπωση πως ότι δεν αρέσει στον Leon.... αρέσει σε εμένα!!!

SEIKO MM300 γιατί:
-Διαφορά τιμής Εντάξει αυτό δεν μου αρέσει, μακάρι να ήταν το Tudor στην ίδια τιμή, αν και το βρίσκεις στα 2,5
-Δεν μου αρέσουν οι δείκτες στο Tudor BB (ο ωρολοδείκτης για το σχέδιό του, ο λεπτοδείκτης γιατί σκεπάζει τις ενδείξεις των λεπτών) Μου αρέσει ο Ωροδείκτης, ο λεπτοδείκτης ουδέτερος
-Δεν μου αρέσει το πάχος της κορώνας στο ΒΒ (είναι λεπτό) Είναι το στοιχείο που του δίνει την Dress πινελιά
-Δεν μου αρέσει η στεφάνη από το ΒΒ Εμένα πάλι, μου αρέσει πολύ γιατί το κάνει να φαίνεται λεπτότερο από ότι πραγματικά είναι
-Δεν έχει ένδειξη ημερ/νίας το ΒΒ Απλά τέλειο!
-Προτιμώ ρολόι μητρικής και όχι θυγατρικής εταιρείας Εντάξει σωστό αλλά όλα στο μυαλό μας είναι
-Μου αρέσει πολύ περισσότερο η seiko σε σχέση με την ελβετική. ΟΚ και αυτό κι εγώ είμαι οπαδός της Seiko περισσότερο αλλά όπως ξανα έγραψα δεν έχω και στεγανά στα ρολόγια

Μου αρέσει η φινέτσα του και ο σχεδιασμός του συνολικά που κρύβει αρκετά το μέγεθος του και που στο χέρι είναι κόσμημα.

Ναι, και μου αρέσει το ΜΜ και θα ήθελα να το είχα, μεταξύ των δυο όμως θα έδινα προτεραιότητα στην απόκτηση του Tudor (είπαμε για ποιο μιλάω εγώ).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:29:29 πμ »
Θέλεις το κορυφαίο καταδυτικό ρολόι , παίρνεις ΜΜ300, θέλεις dressy καταδυτικουλι παίρνεις το Tudor, απλά τα πραματα.
Πριν με φάτε σκεφτείτε τι θα έπαιρνε ένας πραγματικός δύτης .

https://www.fratellowatches.com/hands-seiko-mm300-sbdx017-review/

Έτσι είναι, αλλά είναι υποκειμενικό το τι θέλει, που και πότε να φοράει κανείς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:32:18 πμ »
ΜM300 άνευ δεύτερης σκέψης.

Κοίτα ποια είναι η άποψη μου για αυτά που λες. Αν πιάσεις στα χέρια σου το Seiko παθαίνεις πλάκα μελετώντας το. Αν φορέσεις το Tudor στο χέρι τα πράγματα αντιστρέφονται γιατί κάθεται σε οποιοδήποτε χέρι καλύτερα από το Seiko. Το Seiko θέλει να το υποστηρίζει και ο καρπός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dasimo

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:39:58 πμ »
Προς θεού δεν ισχυρίζομαι ότι το Tudor δεν είναι καλό καταδυτικό ρολόι , όσα ίσα . Αν ήμουν δύτης όμως θα έπαιρνα το ΜΜ300, σήμερα όμως που είμαι desk diver μου κάνει καλύτερα το Τυδωρ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 08, 2017, 11:56:18 πμ »
προσωπικά δυσκολεύομαι να ψηφίσω ....... :-X

και τα δυο ρολόγια έχουν τα θετικά τους και τις αδυναμίες τους ......!!!!!! :)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 08, 2017, 12:09:27 μμ από capt-dim »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 08, 2017, 12:05:45 μμ »
το mm300 είναι πιο δύσκολο ρολόι από κάθε άποψη .... και σε σχεση με το ΒΒ...

και τα δυο τα θεωρώ εξερετικες αγορές ... για τα χρήματα που κοστίζουν και σε αυτά που σου προσφέρουν ....

και μια ερώτηση στα παιδιά που έχουν επιλέξει το mm300 ....

το έχουν φορέσει στο χέρι τους το mm300 ... το έχουν δοκιμάσει στον καρπό τους ....;;;; η το μονο κριτήριο τους είναι το οπτικό-αισθητικό ....!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 08, 2017, 12:13:32 μμ »
το mm300 είναι πιο δύσκολο ρολόι από κάθε άποψη .... και σε σχεση με το ΒΒ...

και τα δυο τα θεωρώ εξερετικες αγορές ... για τα χρήματα που κοστίζουν και σε αυτά που σου προσφέρουν ....

και μια ερώτηση στα παιδιά που έχουν επιλέξει το mm300 ....

το έχουν φορέσει στο χέρι τους το mm300 ... το έχουν δοκιμάσει στον καρπό τους ....;;;; η το μονο κριτήριο τους είναι το οπτικό-αισθητικό ....!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :)

Το ίδιο γράψαμε Δημήτρη. Νομίζω πως στους περισσότερους θα κάτσει καλύτερα το Tudor.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 08, 2017, 12:18:29 μμ »

Δημητρη δεν ειναι δα και κανα τεραστιο ρολοι το ΜΜ300 κυριως με τα συγχρονα σχεδιαστικα προτυπα.
Σαφως και το tudor ειναι πιο μαζεμενο οποτε και πιο ελαφρυ/ανετο στο χερι,αλλα αν ηταν μονο αυτο το κριτηριο επιλογης σε ενα ρολοι και κυριως diver,θα αγοραζαμε ολοι dress κομματια που τα φορας και τα ξεχνας. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 08, 2017, 12:38:52 μμ »
Για να δοκιμάσεις ένα ρολόι θα πει ότι ενδιαφέρεσαι πρωτίστως για την εμφάνιση.Μετά ασχολείσαι με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (τιμή - μηχανισμό - βάρος - διάμετρο...)

Από την στιγμή που δεν μου αρέσει το ΒΒ δεν έχω μπει στην διαδικασία να το προβάρω.
Το seiko από την άλλη, επειδή όντως μου αρέσει για λόγους τόσο επιφανειακούς όσο και τους υπόλοιπους , ναι το έχω φορέσει αρκετές φορές.

Δεν λέω ότι δεν αξίζει σαν ρολόι το Tudor , κάθε  άλλο., έχει ιδιαίτερο στυλ και ο σχεδιασμός του δεν σε παραπέμπει σε καταδυτικό.Αυτό από μόνο του αποτελεί πλεονέκτημα για όσους χρησιμοποιούν τα ρολόγια σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό (επίσημο - καθημερινό - καταδυτικό ...) .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 08, 2017, 12:43:42 μμ από leon »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 08, 2017, 13:28:33 μμ »
είμαι κάτοχος του κόκκινου ΒΒ με την ινχαουζ μηχανή. Παράλληλα έχω φορέσει και έχω περιεργαστεί αρκετές φορές το ΜΜ.
Το ΒΒ είναι για πιο ντρες καταστάσεις ενώ το ΜΜ περισσότερο tool. Αν είμαι καθημερινά με τζην στη δουλειά, θα αγόραζα ΜΜ. Αν είμαι σε πιο ευπαρουσίαστες καταστάσεις, τότε θα επέλεγα το ΒΒ.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε κρατήσει-δει δίπλα-δίπλα τα δύο ρολόγια. Το αναφέρω αυτό γιατί έχουν γραφτεί πράγματα που δεν ισχύουν. Για παράδειγμα, αν και τα νούμερα λένε ότι το ΜΜ είναι μεγαλύτερο ρολόι, αυτό δεν συμβαίνει οπτικά. Το ΒΒ είναι πιο μακρύ στην απόσταση L2L και έχει πολύ μεγαλύτερο καντράν (το ανοιχτό μέρος του καντράν). Προσθέστε και τα 22χιλ που είναι το άνοιγμα του μπρασελέ. Σε αντίθεση το ΜΜ με την πολύ καλά σμιλευμένη κάσα του, είναι πιο μαζεμένο. Επίσης, η διάμετρος του μπέζελ του ΜΜ (που νομίζω είναι 40χιλ) σε συνδυασμό με το φάρδος του μπέζελ, αλλά και το ότι το καντράν είναι πιο βαθύ* (πιο μέσα από το μπέζελ) + τα μεγάλα κυκλάκια των ενδείξεων ώρας κάνουν το ρολόι να δείχνει μικρότερο από αυτό που ορίζουν οι διαστάσεις του. Στο χέρι, το ΒΒ είναι σαφώς μεγαλύτερο ρολόι. Απλώνει περισσότερο. και αυτή η αίσθηση είναι έντονη. Αν κάποιο από τα δύο είναι πιο απαιτητικό για το μέγεθος καρπού, αυτό είναι το ΒΒ και όχι το ΜΜ. Ακόμη και το μεγαλύτερο ύψος του ΜΜ δεν αλλάζει αυτή την αίσθηση. Το ΜΜ έχει ένα μειονέκτημα: μη ισορροπημένο βάρος μεταξύ μπρασελέ και κάσας. Λόγω του μεγέθους και κατασκευής της κάσας, το ρολόι μπορεί εύκολα να μετακινείται στο καρπό, ειδικά για όσους θέλουν το μπρασελέ ή το λουράκι πιο χαλαρό και όχι σφιχτό στο χέρι τους (όπως εγώ). Δοκίμασα από τον φίλο μου το ΜΜ και επειδή δεν μου ταίριαζε στην περίμετρο, αναγκάστηκα να ανοίξω την επέκταση που έχει. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ένιωθα το ρολόι να μετακινέιται στον καρπό. Ένα ακόμη μειονέκτημα του ΜΜ  είναι το σέρβις. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος ανεξάρτητος να το περιποιηθεί εδώ όταν χρειασθεί, πάντως η εδώ αντιπροσωπεία το στέλνει στο εξωτερικό (ευρώπη).
Το ΒΒ από την άλλη έχει απίστευτη χρονομετρία και 70 ώρες-πραγματική-αυτονομία. Το τελευταίο είναι από μόνο του λόγος αγοράς ρολογιού, ειδικά αν κάποιος έχει 2-3 ρολόγια. Το μαύρο ΒΒ, μπορεί κάλλιστα να αποτελεί το μοναδικό ρολόι ενός ατόμου, ειδικά αν αυτός δεν είναι ρολογοβαρεμένος. Τα συνοδευτικά κάθε ενός ρολογιού δεν έχουν απλά σύγκριση, ενώ στην τυδώρ δεν θα βρείτε προβλήματα ευθυγράμμισης, τα οποία τώρα τελευταία, για τη σέικο, είναι κοινα ακόμη και σε μοντέλα με τέτοιο επίπεδο τιμής.
Και ένα ακόμη: τα περί φτωχού συγγενή είναι απίστευτη βλακεία. Είχα λεφτά να πάρω το 114060. αλλά όσες φορές κι αν έβαλα ένα καταδυτικό ρόλεξ στο χέρι μου, πάντα μου φαινόταν μικρά. Αυτή την αίσθηση δεν την είχα με το ΒΒ και γι αυτό το επέλεξα. Τέλος, να σας πω πώς σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό την αγορά του ΜΜ.
Συγχωρέστε με για το μακρύ πόστ.

* το ότι είναι πιο βαθύ έχει να κάνει ακριβώς με την tool φύση του ρολογιού: προστατεύεται το κρύσταλλο από πιθανό χτύπημα που ίσως οδηγήσει σε θραύση του κρυστάλλου σε στιγμή κατάδυσης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions