Αποστολέας Θέμα: Ένα υπέροχο project  (Αναγνώστηκε 6756 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gkblues

• Επισκέπτης
Ένα υπέροχο project
« στις: Απρίλιος 19, 2017, 23:06:09 μμ »

Από τη στιγμή που ξεκαθάρισα μέσα μου ότι τα panerai είναι ρολογια που μου αρέσουν τελικά αρχισα να τα μελετάω όλο και πιο πολύ.
Άπειρες φωτογραφίες,βίντεο και ενεργή συμμετοχή στα φόρουμ μου κόλλησαν για τα καλά το μικρόβιο!

Για αγορά όμως ενός γνήσιου ούτε κουβέντα...
Στράφηκα λοιπόν στη αναζήτησή κάποιων καλών homage.
Απο Getat έως τον Helenarou και από τον Davidsen έως τα Gruppo Gamma και τα Maranez.
Καποια από αυτά στα όρια της Ρεπλίκας και αλλά με δικό τους χαρακτήρα.Κατι όμως δεν μου έκανε κλικ.
Κάπου εκεί λοιπόν άρχισα να ρωτάω και να ψάχνω για άτομα που ασχολούνται αποκλειστικά με την χειροποίητη κατασκευη ενός τέτοιου ρολογιού..
Και εκεί άρχισε το ταξίδι....
Με τη βοήθεια ενός πολύ καλού φίλου που ανέλαβε όλη την υλοποίηση βρήκαμε ένα ένα τα κομμάτια του παζλ!!
Εκείνο που ξεκαθάρισα από τη αρχή ήταν η επιθυμία μου για την κατασκευη ενός vintage panerai.
Πρώτη πρόταση που μου έγινε ήταν ένα πολύ όμορφο 6154 σε δυο υπέροχες vintage αποχρώσεις του dial κρεμ και σοκολα όπως στα ιστορικά μοντέλα

Ήθελα όμως ένα  πιο χαρακτηριστικό δείγμα και τελικά κατέληξα στο εμβληματικό 6152/1

Τα κομμάτια έπρεπε να μαζευτούν από πολλούς εμπλεκόμενους και από τους καλύτερους σε αυτή τη δουλειά.
Οι χρόνοι αγοράς παράδοσης και τελικης συναρμολογησης ήταν κοντά στους 2 μήνες αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό...
Χωρίς να θέλω να σας κουράσω περισσότερο σας παραθέτω πιο κάτω συγκεντρωτικά τα χαρακτηριστικά του ρολογιού καθώς και μια φωτογραφική παρουσίαση από την αρχή έως το τέλος ...

Κάσα 47mm τύπου Panerai 127 βουρτσισμένη στο κάτω μέρος και γυαλισμένη ψηλά.

Dome Plexiglass Τ24

Crown guard με σβησμένα  τα "REG.TM." και σφιγμένο λεβιε

Μηχανή Unitas A6497 κουρδιστη με αυτονομία 46 ώρες

Custom made dial  με γραμματα χαραγμενα και γεμισμενα με κερι,νουμερα με resin και aged lume με μια ελαφρως κοκωδη vintage υφή και αναγραφή του ονόματος της ιστορικής ομάδας  XMAS του Βασιλικού Ιταλικού στόλου.

Δείκτες double pencil hands με aged lume

Πισω καπακι βουρτσισμένο κλειστό και βιδωτο όπως και του 6152/1 αλλά χωρίς για την ώρα κάποιας εγχαραξης

Λουράκι 26/24mm τύπου gunny από Greenstraps
(Εξαιρετικό φιλε Γιώργο..ευχαριστώ)

Αυτες ειναι οι φωτό της γυμνής κασας

και με το plexiglass

οι δεικτες με το παλιο lume (το αλλαξα για να ταιριαζει η αποχρωση με του καντραν)

Το καταπληκτικό dial πριν το βάψιμο του

Καπάκι πριν την παλαιωση

Crown guard με σβησμενα τα "REG.TM"

Κάπου εδώ το ρολοι ολοκληρώθηκε.
Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από άψογο για τα δικά μου ματια
Ευχαριστώ παρά πολύ τον φίλο Στέφανο για την άριστη υλοποίηση αυτού του project αλλά και όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτο...
Πιο κάτω μερικές φωτογραφίες αυτού του έργου

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:30:57 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 19, 2017, 23:08:51 μμ »
Για αγορά όμως ενός γνήσιου ούτε κουβέντα...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:31:14 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 19, 2017, 23:18:44 μμ »
Μπορει εδω να ειπωθουν πολλα περι κοπιας, χομαζ και άλλα πολλά ωστοσο στην προκειμενη προσωπικα εστιαζω στο αισθητικο αποτελεσμα και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πετυχημενο..Ειναι πραγματικα ομορφο ρολοι και μακαρι να ελεγε με μεγαλα γραμματα PANERAI αλλα και ετσι καταφερνει να κερδιζει.. ;)
Γιωργο καλοφορετο με υγεια και ευχομαι συντομα να αποκτησεις και το real thing!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:31:25 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:17:18 πμ »
Επειδή και για μένα τα Panerai είναι διακαής πόθος ομολογώ ότι βρίσκω το αποτέλεσμα πραγματικά πολύ όμορφο.

Μόνος προβληματισμος τα 47ΜΜ, που είναι για μένα, τουλάχιστον υπερβολικά.

Να το χαρείς με υγεία Γιώργο.

Αν θέλεις μοιράσου είτε εδώ είτε με π.μ. Το τελικό κόστος έτσι ώστε να υπάρχει μια τάξη μεγέθους σε σχέση με γνωστα ομαζ που μπορεί να βρει κανείς.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:31:36 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:25:01 πμ »
Δεν καταλαβαίνω,τι σχέση έχει ο τίτλος με το θέμα που βλέπουμε.

Που είναι το Vintage Panerai.....??  ???
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:31:47 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:28:26 πμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:31:59 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:30:27 πμ »
Αλλαξε τον τιτλο του θεματος,το λιγοτερο παραπλανητικος,γιατι απλα το ρολοι αυτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PANERAI
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:34:09 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος neuromind

• Full Member
  • **
  • when the light hits your brain
    • Προφίλ
Απ: Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:36:17 πμ »
Γιωργο ειναι πολυ ομορφο και μπραβο για την ιδεα να σου φτιαξουν ενα ρολοι τελειως εξατομικευμενο!!!!!!
......θελω και εγω...................... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:40:38 πμ »
...το ότι κάποιοι ασχολούνται-συντονίζονται-παράγουν κάτι, εμπλεκόμενοι σε όλες τις σχετικές φάσεις, κατα την δική μου άποψη είναι θετικό.

Βήμα βήμα, were there is a will, there is a way, ( όπου υπάρχει θέληση, ευρίσκεται και ο τρόπος ), καταφέρνει να αποκτήσει κάτι που επιθυμεί, έστω και σε "παρόμοιο".

Δεν μένω σε αυτό. Σημειώνω και ΘΑΥΜΑΖΩ την εμπλοκή, που καταδύεσαι στον κόσμο αυτό, που στην επαναφορά στην επιφάνεια, έχεις πλέον μεγαλύτερο πλούτο γνώσης. Και έχεις ξεφύγει από την .................επιφάνεια, όπου επιπλέουν οι άλλοι.

Εχω τα απαιτούμενα, πάω αγοράζω, φοράω, καμαρώνω, φωτογραφίζω, διανθίζω, και ......χειροκροτήστε με !

Δεν έχω, επιθυμώ όμως, πενία τέχνας κατεργάζεται, με την καλη έννοια, και ψάχνω, μαθαίνω, διακριτά επιλέγω, εργάζομαι, πραγματοποιώ. Και ο τολμών νικά, και ο νικών, ξανατολμά  ::)

...και όπως το είπε ο Γιώργος, ......"και εκεί άρχισε το ταξίδι...."

ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, από καρδιάς, το άρχισες το ταξίδι, και πιστεύω ότι θα πάς μακρύτερα και υψηλότερα στην επόμενη προσπάθεια.

Βάλε και αλλες, πολλές φωτό, με την μηχανή, με το καπάκι, σε όλες τις γωνίες, κλπ.

Και υπογράμμισε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Panerai, αλλά ιδιοκατασκευή, που ομοιάζει με τις κατασκευές της εταιρίας.
Αλλιώς, το πράγμα θα καταντήσει αρνητικό, και θα παρεξηγηθεί.

Θεωρώ ότι ειναι διάκριση κάποια μέλη ενός τέτοιου φόρουμ να συνθέτουν ρολόγια και να μην παραμένουν μόνον στα "αγοραστά". Υποθέτω ότι πολλοί συμφωνούν. :) Αρκεί, οι διαχωριστικές γραμμές, και η πλήρης επεξήγηση του τι είναι καθε ένα, να είναι ξεκάθαρες.

Συγχαρητήρια και πάλι. Την επόμενη φορά, πιάνεις λίμα και τόρνο, και φτιάχνεις και την κάσα μόνος.   ;)

Edit. Με την ανάρτηση, μια και έγραφα κάποια ώρα, είδα τις παρατηρήσεις. Ναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Πανεραϊ. Ειναι ιδιοκατασκευή. Και ο γιατρός φτιάχνει λουράκια, και ο Στέφανος κάσες, και ότι αποδεικνύει την αγάπη και την εμπλοκή, είναι θετικό για εμένα. Αλλά να διευκρινίζεται ΠΛΗΡΩΣ.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 00:46:10 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 20, 2017, 00:59:51 πμ »
Ωραίο, Γιωργο!! Με'γεια, καλοφόρετο!!

Μια απορία. Δεν θα το προτιμούσες με μικρά δευτερολεπτα όπως το 127 της φωτο?
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 01:04:55 πμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 20, 2017, 01:42:45 πμ »
Μπραβο Γιωργη!!...το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο!!...και απ,οτι καταλαβα το ταξιδι ηταν αυτο που σου εδωσε ,ισως,την μεγαλυτερη ευχαριστηση!! :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 20, 2017, 02:43:24 πμ »
Πλάκα μου κάνεις....?!!!! Δηλαδή έφτιαξες το δικό σου ρολόι από την αρχή ως το τέλος η κάτι δεν κατάλαβα καλά...?!! 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

gkblues

• Επισκέπτης
Ένα υπέροχο project
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 20, 2017, 07:15:10 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους...
Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι σε καμμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να προσβάλω τους κατόχους των αυθεντικών panerai και γι αυτό εξάλλου πάνω στο dial χάραξα κάτι διαφορετικό.Αποδεχομαι λοιπόν χωρίς πρόβλημα και την αλλαγή του τίτλου.
Δεν δέχομαι όμως τη υποκριτική διάθεση κάποιων από τη στιγμή που πέραν μιας μικρής αστοχίας του τίτλου είναι ξεκάθαρο ότι δεν παραπλανώ κανέναν
Να στε καλά

Sent from my iPad using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2017, 07:20:53 πμ από gkblues »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 20, 2017, 09:09:38 πμ »

...το ότι κάποιοι ασχολούνται-συντονίζονται-παράγουν κάτι, εμπλεκόμενοι σε όλες τις σχετικές φάσεις, κατα την δική μου άποψη είναι θετικό.

Βήμα βήμα, were there is a will, there is a way, ( όπου υπάρχει θέληση, ευρίσκεται και ο τρόπος ), καταφέρνει να αποκτήσει κάτι που επιθυμεί, έστω και σε "παρόμοιο".

Δεν μένω σε αυτό. Σημειώνω και ΘΑΥΜΑΖΩ την εμπλοκή, που καταδύεσαι στον κόσμο αυτό, που στην επαναφορά στην επιφάνεια, έχεις πλέον μεγαλύτερο πλούτο γνώσης. Και έχεις ξεφύγει από την .................επιφάνεια, όπου επιπλέουν οι άλλοι.

Εχω τα απαιτούμενα, πάω αγοράζω, φοράω, καμαρώνω, φωτογραφίζω, διανθίζω, και ......χειροκροτήστε με !

Δεν έχω, επιθυμώ όμως, πενία τέχνας κατεργάζεται, με την καλη έννοια, και ψάχνω, μαθαίνω, διακριτά επιλέγω, εργάζομαι, πραγματοποιώ. Και ο τολμών νικά, και ο νικών, ξανατολμά  ::)

...και όπως το είπε ο Γιώργος, ......"και εκεί άρχισε το ταξίδι...."

ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, από καρδιάς, το άρχισες το ταξίδι, και πιστεύω ότι θα πάς μακρύτερα και υψηλότερα στην επόμενη προσπάθεια.

Βάλε και αλλες, πολλές φωτό, με την μηχανή, με το καπάκι, σε όλες τις γωνίες, κλπ.

Και υπογράμμισε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Panerai, αλλά ιδιοκατασκευή, που ομοιάζει με τις κατασκευές της εταιρίας.
Αλλιώς, το πράγμα θα καταντήσει αρνητικό, και θα παρεξηγηθεί.

Θεωρώ ότι ειναι διάκριση κάποια μέλη ενός τέτοιου φόρουμ να συνθέτουν ρολόγια και να μην παραμένουν μόνον στα "αγοραστά". Υποθέτω ότι πολλοί συμφωνούν. :) Αρκεί, οι διαχωριστικές γραμμές, και η πλήρης επεξήγηση του τι είναι καθε ένα, να είναι ξεκάθαρες.

Συγχαρητήρια και πάλι. Την επόμενη φορά, πιάνεις λίμα και τόρνο, και φτιάχνεις και την κάσα μόνος.   ;)

Edit. Με την ανάρτηση, μια και έγραφα κάποια ώρα, είδα τις παρατηρήσεις. Ναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Πανεραϊ. Ειναι ιδιοκατασκευή. Και ο γιατρός φτιάχνει λουράκια, και ο Στέφανος κάσες, και ότι αποδεικνύει την αγάπη και την εμπλοκή, είναι θετικό για εμένα. Αλλά να διευκρινίζεται ΠΛΗΡΩΣ.
Με κάλυψες πλήρως, δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Παρ όλα αυτά...

Γιώργο μπράβο για το όλο project κ την επιτυχή του ολοκλήρωση. Για την ανάγκη ενός μοναδικού σχεδιασμού ρολογιού που θα σου θυμίζει κάθε φορά που το κοιτάς την ενασχόληση σου κ "το ταξίδι" που έκανες μέχρι να υλοποιηθεί. Αυτό μετάει...

Φιλικά,
Αντώνης

☆ROLEX, THE ONLY CHOICE!☆ [sent using tapatalk]

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 20, 2017, 12:17:10 μμ »
Το έφτιαξες εσύ , μόνος σου ή  στο έφτιαξαν?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions