τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι ανάλυσεις είναι για τους μικροβιολόγους,
...είναι μία προσέγγιση, χιουμοριστική όμως, όχι της πραγματικής ζωής. Εάν δεν κάνεις αναλύσεις, σε σημαντικά θέματα, σημαίνει ότι έχεις ή ένστικτο ή ενεργείς παρορμητικά, άρα με κίνδυνο.
για βραχυπροθεσμη επένδυση αγοράζουμε μεταχειρισμένα ή από αεροδρόμια για να γλιτώσουμε φόρο και πάντα διαπραγματευόμαστε σαν να μην υπαρχει αύριο! απ'όσο ξέρω το κέρδος +- παίζει στα 37-40% στα ατσάλια και στα 50% στα χρυσά, προσωπικά έχουν περάσει από τα χέρια μου 11 ρολόγια αξίας από 800 ευρώ μέχρι 17.000 και για κανένα δεν πλήρωσα τιμή λιανικής, για κανέναν λόγο, η μεγαλύτερη διάρκεια διαπραγμάτευσης μου πήρε 3 εργάσιμες μέρες. Η μεγαλύτερη έκπτωση που χω πετύχει είναι -25% στο reverso και -23% στο speedmaster.
όποιος βλέπει Archie εδώ μέσα θα ξέρει, retail is for suckers.
Για μακροπρόθεσμη επένδυση αγοράζουμε Rolex και Patek μόνο. μόνο αυτά τα 2 έχουν ψηλές τιμές στις αντίκες.
όλοι όσοι δεν συμφωνείτε με αυτό να φανταστώ αγοράζετε για την τρέλα σας και δεν σας ενδιαφέρει να πουλάτε και να αγοράζετε, και καλά κάνετε αλλά αυτό το ποστ δεν γράφτηκε για εσάς.
...δεν έχουν όλοι την ευχέρεια των αεροδρομίων, ούτε βρίσκεις πάντα αυτά που θα ήθελες. Εγώ συγκεκριμένο μοντέλο, το έψαχνα 2 χρόνια, πριν το βρώ, και πριν την πτήση, με 20 λεπτά διαθέσιμα, δεν διαπραγματεύεσαι.
Επίσης, τα ρολόγια είναι πόρωση κι ευτυχώς ή δυστυχώς είναι προτεραιότητα Β, Ζ, κ.ο.κ., γι' αυτό κι καθ' όλη την διάρκεια που μιλάμε γι' αυτά υποθέτουμε πως η ευημερία είναι δεδομένη, ειδάλλως κλείνουμε τον καβουρδiστήρι και πάμε να βγάλουμε κι άλλα λεφτά!!!
Ευάγγελος
....θα θέλαμε να βγάζουμε πολλά λεφτά, αλλά κάποιοι κύριοι μας το απαγορεύουν, αυξάνοντας τους ανέργους, επι πλέον μας στερούν και τα δεδουλευμένα και δικαιούμενα μιας ζωής, κάνοντας μονομερείς καταγγελίες συμβάσεων ( Breach of contract ) και κανένας εισαγγελέας δεν τους καθίζει στο σκαμνί, τα ανταποδοτικά μιας ζωής , μεταρυθμίζονται σε αναδιανεμητικά με το έτσι θέλω, και αντί να δημιουργούν συνθήκες ασφαλών επενδύσεων, τρομοκρατούν και τους τολμηρούς που θα τολμούσαν.
Γιώργο καλησπέρα, δεν είναι σημαντικό θέμα να αγοράσεις ένα ρολόι, σημαντικό θέμα είναι πχ σε ποιο σχολείο θα στείλεις το παιδί σου ή τι συμβόλαιο θα κλείσεις έπειτα κλπ. ¨οπως είπα, τα ρολόγια είναι πόρωση, είναι χόμπυ, αν είναι να ρισκάρουμε πολλά αγοράζοντας ροόγια τότε είμεθα τολμώ να πω απερίσκεπτοι.
Επίσης, να ξεκαθαρίσω κάτι με το πως δουλεύει η διαπραγμάτευση για μένα, εφόσον θέλεις ένα συγκεκριμένο ρολόι εκεί θα πληρώσεις. Αυτό που προτείνω είναι, έχω σήμερα 2-3-5000 διαθέσιμα, τι παίζει στην αγορά αυτήν την βδομάδα, να δω αν μπορώ να το δουλέψω, είτε σε αεροδρόμιο, είτε σε ονλάιν σοπ είτε σε ενεχυροδανειστήριο, οπουδήποτε! Αλλά όπως είπες, αν θελεις κάτι πολύ συγκεκριμένο η καλή τιμή δεν είναι καθόλου δεδομένη.
Όσο για το τι συμβαίνει εκεί, ευτυχώς είμαι παρατηρητής κι ευχαριστώ τον θεό γι' αυτό, δυστυχώς ως φαίνεται τίποτα δεν είναι δεδομένο. Γιωργάρα, η λύση είναι μία, πούλα τα όλα, πάρε ότι έχεις και πάνε σε ένα εξωτικό νησί, εκεί που οι άλλοι πάνε για διακοπές να την φας. Κάπου τριτοκοσμικά για να χουν τα λεφτά σου και νόημα. Εκέι μάλιστα όχι απλά θα κάνεις ζωάρα αλλά επειδή είν' όλα ερείπια θα μπορέσεις να ξεκινλησεις και πράγματα. Ξέρω πολλά τέτοια μέρη στην νοτιο ανατολική ασία κα ξέρω πολλόυς άγγλους, αυστραλους κλπ που το παιξαν μπαλα έτσι και για καποιους δεν βγήκε σε κακο.