Η αναφορά στο mm300 έγινε γιατι ....
Το 6105 που ειναι ο πρόγονος του σημερινού mm300 ... πριν απο 45 χρόνια κόστιζε στο 1/4 της τιμης ενός submariner ....
Σημερα το mm300 που ειναι ο απόγονος του 6105 όπου αναφέρεται το πρώτο ποστ ... Ειναι στο 1/4 της τιμής ενός submariner ....
Σαν να μην πέρασε μια ημέρα ..... 
Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα .....

Τα 75$ δεν είναι το 1/4 των 200$ αλλά των 300$.
100$ διαφορά εκείνη την εποχή αλλά και τώρα είναι σημαντικό ποσό.

Όσο κόστιζαν τότε τα Rolex τόσο άξιζαν. Πλέον είναι υπερκοστολογημενα γιατί απλά μπορούν και ο κόσμος είναι υπερκαταναλωτικος. Δεν μπορεί ένα κομμάτι ανοξείδωτο ατσάλι να κοστίζει 10 χιλιάρικα όσο καλή μηχανή και αν έχει.
Βγήκε ο Κομμουνιστής μέσα μου
φτου φτου φτου
Sent from my iPhone using Tapatalk
Συμφωνώ.
Απο συζητησεις με μεγαλυτερους ηλικιακα μου εχουν πει οτι τα Ρολεξ,Ω κλπ εκεινα τα χρονια ηταν σαφως αρκετα ακριβοτερα απο τα Seiko,αλλα δεν ηταν τοσο πολυ luxury items με την συγχρονη εννοια,δλδ σημερα εχουν ενα επιπλεον ''καπελο'' ή φουσκωμα αν θες στις τιμες τους γιατι παιζουν διαφορετικο ρολο.Τοτε το ρολοι ηταν ακομη ενα βασικο χρηστικο αντικειμενο κι οχι τοσο κοσμημα οσο σημερα.
Ειναι ενδεικτικο κατι που ειχα διαβασει σε ξενο αρθρο στο διαδικτυο,οτι ο πρωτος ''τονος'' της Seiko 6159-7010 ειχε παραπλησια τιμη με τα Ω ploprof και Rolex Sub,ενω σημερα ακομη κι ο ακριβοτερος ''τονος'' ειναι στο 1/3 περιπου της τιμης των συγκεκριμενων ελβετικων μοντελων.
Θα ελεγα συμπερασματικα οτι εκεινη την εποχη τα Seiko ηταν λογικα τιμολογιμενα οπως και σημερα,αλλα οι ελβετοι εχουν ξεφυγει αναλογικα σε τιμες.
Συμφωνώ απόλυτα.
Αγοράζοντας σήμερα ένα rolex πιο πολύ πληρώνω το κύρος που έχει εντέχνως δημιουργηθεί πάνω στην μάρκα παρά την αξία του σε υλικά - μηχανισμό.
Τελικά ήταν τα ρολόγια φθηνά για απόχτηση το 1969-1970 ;
http://www.usinflationcalculator.com/75$ το 1969 αντιστοιχούν σε 490$ σήμερα.
Η σύγκριση με μισθούς του 1969 δεν είναι σωστή καθώς ο μισθός στην Ελλάδα ανέβηκε αναλογικά περισσότερο έκτοτε.
Εκείνη την εποχή ρολόι έπαιρνες από ναυτικό ή μετανάστη. Οι δασμοί σε σκότωναν.
Τα ακριβά ελβετικά ακρύβυναν δυσανάλογα πολύ έκτοτε, αυτό είναι γνωστό νομίζω
[/quote]
Σύγκρινα την σχέση τιμών σε συνδυασμό με την αγοραστική ικανότητα των ρολογιών της seiko μεταξύ δυο χρονολογιών, 1969-1970.
Το αν ανέβηκε το εισόδημα στο ενδιάμεσο διάστημα είναι άλλο θέμα.