Και κάτι άλλο:
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί που έχουν στην κατοχή τους ένα rolex, χωρίς να αμφισβητώ την ποιότητα της εταιρείας, εάν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο logo στο ρολόι, δεν υπάρχει περίπτωση να το αγόραζαν.
Εάν δηλαδή υπήρχε ρολόι πάρα πολύ αξιόπιστο , ποιοτικό και με άριστα υλικά και μηχανισμό με ονομασία π.χ. "πατάτα" και κόστιζε όσο ένα rolex, ποιός θα είχε τα "κότσια" να το αγοράσει;
Αυτά.....
Σου διαφεύγει, ή ηθελημένα ξεχνάς, ότι το logo αυτό ΚΤΙΣΤΗΚΕ.
Υπάρχουν κάποιοι, ( δεν έχω μελέτη-ποσοστά-ηλικίες-κοινωνική τάξη ), που τα αγοράζουν, επειδή είναι Rolex, και έχουν ΤΟ ΟΝΟΜΑ. Χωρίς να ξέρουν τίποτα. πχ πεθερός στον γαμπρό του για τον γάμο, κάποτε οι πιτσαρίες σαν δώρο επίτευξης στόχων, οι πατεράδες στην γυναίκα τους για το παιδί που γέννησε , κλπ. )
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οπως εγώ, που τα αγοράζουν ( ....μάλλον, αγόραζα όταν οι τιμές ήταν κανονικές και το εισόδημα κάποιου επιπέδου

), επειδή ακριβώς έχουν τα χαρακτηριστικά που έχουν, αποδεδειγμένα στην διάρκεια των δεκαετιών.
Αν και η φίρμα "πατάτα" , είχε την αυτή ιστορική διαδρομή, και τα αυτά χαρακτηριστικά, ΝΑΙ, θα είχε χτίσει ΚΑΙ ΑΥΤΗ την μπράντα της αντιστοίχως, και ΝΑΙ, θα πούλαγε σε αντίστοιχες τιμές, και ΝΑΙ ο κόσμος θα αγόραζε πάλι στα τυφλά.
Γιατί, ΤΥΦΛΕΣ αγορές είναι αυτές, όπως και ολων των προϊόντων, που έχτισαν όνομα, μέσα από τα χρόνια, και αυτός που θέλει να έχει την κεφάλα του ήσυχη, εφόσον μπορεί, αγοράζει τα προϊόντα που αποδεδειγμένα έχουν πραγματική, αποδεδειγμένη, χειροπιαστή αξία. ( tangible ).
Σημ. Υπάρχουν προϊόντα, που έχουν δώσει το όνομά τους, ( της φίρμας ), σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αντίστοιχη σειρά των ομοειδών προϊοντων. Ειτε επειδή ήταν τα πρώτα, είτε επειδή επεκράτησαν. πχ το SUB ήταν το πρώτο, αντε, από τα πρώτα, επίσημα για υποβρύχιες δραστηριότητες. Τυχαίο είναι ότι ΟΛΟΙ το αντέγραψαν ?
Ακόμα και τα νεωτεριστικά προϊόντα, δήλωναν "με την τεχνολογία της τάδε", και κότσαραν και ένα όνομα, καθιερωμένης στον τομέα φίρμας.
Μπορώ να αναφέρω, δεκάδες παραδείγματα.