Αποστολέας Θέμα: Diver με Λουριά, Dress Χρονογράφοι και Pilots Υποβρύχιοι...!  (Αναγνώστηκε 77834 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Petros1

• Επισκέπτης
Απ: Diver με Λουριά, Dress Χρονογράφοι και Pilots Υποβρύχιοι...!
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:19:27 πμ »
Aπολυτα συνυφασμενα τα δερματα με τα diver.
Βλεπε panerai.

Τα ρολόγια δεν είναι χρηστικά εργαλεία εδώ και πολλά χρόνια...
Είναι στυλιστικά εργαλεία.
Επομένως δεν έχει σημασία αν τα βουτάμε τα καταδυτικά.
Σημασία έχει ότι diver και δέρμα δεν ταιριάζουν.

(Εξαίρεση αποτελούν τα πανέρια)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:23:00 πμ »
Βλεπε panerai.
Τα Panerai είναι diver?  ???
Μόνο στα χαρτιά...

Ούτε καν στεφάνη diver δεν έχουν μην τρελαθούμε επειδή οι Ιταλοί τα φτιάξανε έτσι...

Και ναι, συμφωνώ με τον Πέτρο τα diver δεν πάνε με δέρμα.
Προσοχή όμως. Δε μου αρέσουν/ ταιριάζουν όχι ότι θεωρώ λάθος ή φάουλ να τα βάλει κάποιος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:23:54 πμ »
Βλεπε panerai.
Τα Panerai είναι diver?  ???
Μόνο στα χαρτιά...

Ούτε καν στεφάνη diver δεν έχουν μην τρελαθούμε επειδή οι Ιταλοί τα φτιάξανε έτσι...

Και ναι, συμφωνώ με τον Πέτρο τα diver δεν πάνε με δέρμα.
Προσοχή όμως. Δε μου αρέσουν/ ταιριάζουν όχι ότι θεωρώ λάθος ή φάουλ να τα βάλει κάποιος.
Ναι σε όλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:25:11 πμ »
Να και η αγαπημένη σας
Μαμα λουρι

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:26:30 πμ »
Αυτο οτι τα diver δεν πανε με λουρακι ποιος το λεει?

...τα υλικά. Τα divers δεν είναι διαπερατά από το νερό, το δέρμα είναι.

Μην πούμε ότι έχει υποστεί αδιαβροχοποίηση, μπλα, μπλα, μπλά. Το δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό, που στην πρωτογενή του κατάσταση, ( μετά το ζώο  ;) ), ΔΕΝ είναι αδιάβροχο.

Φυσικά, rules are meant to be broken

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:28:37 πμ »

Μην πούμε ότι έχει υποστεί αδιαβροχοποίηση, μπλα, μπλα, μπλά. Το δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό, που στην πρωτογενή του κατάσταση, ( μετά το ζώο  ;) ), ΔΕΝ είναι αδιάβροχο.

μου αρεσει η απαντηση σου  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:28:56 πμ »
Να και η αγαπημένη σας
Μαμα λουρι

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Θα το παιρνες με λουρί δηλαδή..?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:29:56 πμ »
Βασικός κανονας : πάντα αγοράζουμε με μπρασελε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:30:48 πμ »
Βασικός κανονας : πάντα αγοράζουμε με μπρασελε
αυτο ισχυει,για τα ακριβα ρολογια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:31:31 πμ »
Για όλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:32:04 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:32:08 πμ »

μου αρεσει η απαντηση σου  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:33:53 πμ »
σε ειχα δει ,εκει στο βαθος!καλο παιδι! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 00:44:39 πμ »
Ο Στεφανος, αν καταλαβα καλα, εννοουσε οτι απορροια της συνεχους αντλησεως πληροφοριων ειναι και η αναποφευκτη γνωση των εν προκειμενω κανονων και συνεπως η "δεσμευτικη" τηρηση αυτων..Δηλαδη αφου άνοιξες τα ματακια σου και εμαθες το "σωστο" τωρα θα πρεπει να το "τηρεις" και περα απ´αυτο εισαι φάουλ..Αρα δημιουργουνται αγκυλωσεις καθως προυποθετει η γνωση αυτη την συμμορφωση σου, οσο κι αν θες εσυ να εχεις μια πιο ευρυγωνια οπτικη επ´αυτου..Για παραδειγμα εγω που εμαθα εδω μεσα οτι τα diver δεν πανε με δερματινα, ετσι επειδη λογω ιστορικων καταβολων αυτο υιοθετηθηκε ή δεν ξερω και γω πως, ενω στην πραγματικοτητα ειναι πανεμορφα γιατι να δεσμευτω απ´αυτες τις ξυλινες/απαρχαιωμενες/αποστεωμενες λογικες, που στην ουσια ειναι κλισε και αγκυλωσεις...?? Προσωπικα τεινω στην λογικη πως ο καθενας μπορει να φοραει ο,τι θελει αρκει να μην οδηγειται σε ενδυματολογικους καννιβαλισμους, πχ casio με black/white tie etc και οχι να ψειριζουμε την μαιμου δευτερολεπτα/ημερομηνια σε dress ή οχι... ;)

Είχα αρχίσει να ανησυχώ για την μεταδοτικότητα μου.

Αν πάνε τα rubber με dress,πάνε και τα diver με λουράκι.

έτσι είναι,αν έτσι νομίζετε...

Πέτρο, σε παρακαλώ να αναγνωρίσεις το δικαίωμα της προσωπικής αισθητικής. Δεν μπορούν να επιβληθούν δια κανόνων αυτά τα πράγματα. Θα είναι κρίμα να βρεθείς ασυνεπής στα δικά σου λεγόμενα και να αναγκαστείς να θέσεις και άλλες εξαιρέσεις τύπου "Panerai". Στο γράφω με ειλικρινή φιλική διάθεση και ελπίζω να μη μου το χρεώσεις αρνητικά.

Τώρα, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά κι επειδή γράψατε πολλά και είχα μια γεμάτη μέρα και δε συγκεντρώνομαι εύκολα.

1ον. Οι "αγκυλώσεις" που ανέφερα δεν αφορούν στενομυαλιά αλλά π.χ. ότι η γνώση του ότι το κλασικό-αυστηρό dress είναι αυτό χωρίς τους δευτερολεπτοδείκτες και χωρίς ημερομηνία. Αν αυτό δεν μας επιτρέπει να δούμε τίποτα άλλο πέραν τούτου ως dress πρόκειται για αγκύλωση (και δεν το λέω με τη κακή έννοια αλλά με την έννοια πως αυτός ο κανόνας πρέπει να μπορεί να ξεπεραστεί απέναντι σε κάτι αντικειμενικά όμορφο). Προφανώς "ο κανόνας" θεσπίστηκε κάποια στιγμή από τους ωρολογοποιούς και το dress code κάποια εποχής και μπορεί να τηρηθεί επ' αόριστον εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες στυλιστικές πινελιές που θέτει η εποχή, η εξέλιξη, όπως θέλετε πείτε το. Τα πράγματα, οι μόδες που επιβάλλουν οι εταιρείες, το μάρκετινγκ, η εξέλιξη κτλ αλλάζουν στα πάντα, δε θα συμβεί το ίδιο στα ρολόγια; Και έτσι ένα ρολόι στυλιστικά και οπτικά παρ' ότι έχει δευτερολεπτοδείκτη ή ημερομηνία ή και τα δύο, μπορεί να ΕΙΝΑΙ dress. Αν θέλετε μπορείτε να επιμείνετε να με πείσετε πως έχω λάθος αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα σας ξεπεράσει η εποχή και όχι η δική μου άποψη. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως θα πάω ανάποδα κόντρα και δεν θα αναγνωρίσω ως dress ένα ρολόι που μου αρέσει και δεν έχει δευτερόλεπτα και ημερομηνία, μάλιστα θα σας πω ΜΑΚΑΡΙ!
Το βασικό στοιχείο είναι να μου αρέσει. Κι επειδή κάπου αναφέρθηκε, κατά τη γνώμη μου π.χ. το Panerai 000 μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο και του dress ρολογιού -δε ξέρω αν ορθώς το θεωρώ και φινετσάτο- και όλος τυχαίως δεν έχει ούτε δευτερολεπτοδείκτη, ούτε ημερομηνία.

2ον. Όπως σας έγραψα και αλλού προέχει και υπερέχει των πάντων ο άνθρωπος, άρα οποιονδήποτε κανόνα και να μου φέρεις απέναντι στον άνθρωπο τον βάζω στη κατσαρόλα και τον βράζω. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα και πιστέψτε με σε επίπεδο φιλίας ή ακόμη και απλής γνωριμίας είναι πολύ πιο γόνιμο. Στο κάτω-κάτω αν μας αρέσουν τόσο πολύ οι κανόνες δεν βάζουμε ούτε Rolex Diver με κουστούμι, ούτε εφευρίσκουμε ελαστικότητες (για να μην παρεξηγηθώ, εγώ ΔΕΝ έχω πρόβλημα με αυτό).

3ον. Παρ' όλα αυτά δεν είμαι από αυτούς που θα κάνουν ακρότητες, δεν θα φορέσω ούτε κουστούμι με αθλητικά, ούτε g-shock με κουστούμι, όμως δεν έχω πρόβλημα και με αυτόν που το κάνει. Η εποχή της ταμπέλας έχει πεθάνει, μια που μιλήσαμε για open minds.

4ον. Θεωρώ πολύ χρήσιμο να μαθαίνω από αυτόν που ξέρει. Θεωρώ πολύ πιο χρήσιμο να συναναστρέφομαι ανθρώπους που θεωρώ καλύτερους μου, είτε συνολικά είτε σε επιμέρους σημεία. Από την άλλη δε θέλω καθόλου να μάθω από έναν άνθρωπο που πιστεύει πως κάνω ότι μου καπνίσει ή ότι μου κατέβει, πόσο μάλλον αν νομίζει πως η δική του αναγνώριση φινέτσας είναι ανώτερη από τη δική μου.
Θα συνεχίσω να διαβάζω και να μαθαίνω από τον Γιώργο γιατί τον έχω γνωρίσει από κοντά και ξέρω ποιος είναι πραγματικά με αποτέλεσμα για διάφορους λόγους να έχει το σεβασμό και την εκτίμηση μου. Θέλω μόνο να του θυμίσω πως ο διάλογος είναι δημόσιος και αυτό σημαίνει πως όσοι συμμετέχουν ή παρακολουθούν τη συζήτηση δε σημαίνει αυτομάτως πως μας γνωρίζουν επίσης. Να ένας ωραίος κανόνας "περί αμοιβαίου σεβασμού" στις διατυπώσεις των συζητήσεων. Διότι εγώ που είμαι νέος στο "άθλημα", προτιμώ να δηλώνω τελείως άσχετος. Το ταπεινό μου κακό γούστο λοιπόν (αποτέλεσμα της άγνοιας μου προφανώς) στο αντίκρισμα του Cartier δεν με έσπρωξε να δηλώσω τα συναισθήματα που μου προκάλεσε ούτε σε επίπεδο αστεϊσμού.

5ον. Γιώργο μου, αφού κι εσύ παραβαίνεις τους κανόνες γιατί μου ζήτησες να σου προτείνω (ώστε να διαλέξεις) ένα dress χωρίς δευτερόλεπτα και χωρίς ημερομηνία. Γιατί κατά δήλωση σου δε σου αρέσουν τα ρολόγια χωρίς δευτερολεπτοδείκτη γιατί τα θεωρείς "νεκρά" ρολόγια. Θα μπορούσες λοιπόν, απλά να μου ζητήσεις να σου προτείνω 2-3 όμορφα dress. Μπορεί να ήταν όμορφα dress χωρίς τα "ακατανόμαστα" δηλ. όπως τα θέλεις, αλλά μπορεί να σου πρότεινα και ένα όμορφο dress με "τέτοια". Ειλικρινά, κάπου σε χάνω.

Ζητώ συγνώμη αν το παραπάνω σχόλιο μου φανεί "κάπως", σας διαβεβαιώνω πως δεν είναι η πρόθεση μου αυτή. Τα γράφω όπως θα σας τα έλεγα γύρω από ένα τραπέζι όπου δε θα χωρούσαν παρεξηγήσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions