Θέλω να απαντήσω στο Γιώργο (Giorgos_I). Δε κάνω παράθεση εσκεμμένα γιατί το θέμα τελικά δεν είναι επί προσωπικού, αλλά ταυτοχρόνως η απάντηση μου αυτή απευθύνεται και ως μια γενική προσωπική μου τοποθέτηση (ή μπορείς να την πεις και παραξενιά).
Το forum είναι δημόσιο, το οποίο σημαίνει πως:
α) εκτός από τους συνήθεις συμμετέχοντες
β) εκτός από αυτούς που έχουμε γνωριστεί μεταξύ μας
γ) εκτός από το πλήθος των μελών οι οποίοι μόνο διαβάζουν
δ) υπάρχουν και αυτοί που μπορεί να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή κάπου στην Αλεξανδρούπολη.
Οφείλουμε πρωτίστως στον εαυτό μας όταν γράφουμε σε δημόσιο χώρο να συμπεριφερόμαστε όπως θα συμπεριφερόμασταν και σε ένα ζωντανό δημόσιο χώρο.
Γιατί δε νομίζω κάποιος να προσβάλει ή να ειρωνεύεται έναν φίλο του βροντοφώνος στην αναμονή ενός αεροδρομίου, στηριζόμενος στο γεγονός ότι η μεταξύ τους γνωριμία θα εξασφαλίσει την κατανόηση του ότι δεν πρόκειται περί αυτού.
Είναι άλλο πράγμα όταν καθόμαστε σε ένα τραπέζι και αστειευόμαστε και πειραζόμαστε. Αυτό το τραπέζι είναι το PM.
Όπως είπα πρόκειται πρωτίστως περί σεβασμού στον εαυτό μας και αμέσως μετά στον συνομιλητή μας, διότι είναι απλό: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να συζητήσουμε σε μπυροσυνάντηση του μέλλοντος.
Εκτός αν η ουσία δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι μοιραζόμαστε μια κοινή αγάπη για τα ρολόγια αλλά μπαίνουμε σε ένα φόρουμ για να κάνουμε χαβαλέ. Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός (το ξέρω), αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ πιο υπερβολική η εμμονή της διατύπωσης των κανόνων της ωρολογοποιίας όταν δεν μπορούμε να δεχθούμε τον κανόνα του σεβασμού απέναντι στην άγνοια ή τις επιλογές ή και το καλό/κακό γούστο του συνομιλητή ΜΑΣ. Είναι σημαντικό.
Το έκανα Κυπριακό