Τι να το κάνω το καταδυτικό ρολόι όταν η λειτουργία του bezel (μετά από κάποιο διάστημα) γίνεται δυσλειτουργική;
Τι να κάνω με την απάντηση της εταιρίας όταν για ένα O-ring απαιτούν το ρολόι να επιστραφεί και να αλλαχτεί η κάσα του;
Τι να κάνω με 2 ρολογάδες που δεν κατάφεραν να ταιριάξουν O-ring και να λύσουν οριστικά το θέμα του bezel;
Αν θεωρείται ποιότητα αυτό τότε με ξεπερνάει... Εκτός αν θέλουμε καταδυτικά για καφεδάκι με άχρηστη λειτουργία του bezel. Τη θεωρώ entry level και μάλιστα παράδειγμα προς αποφυγή από τη στιγμή που ΔΕΝ παρέχει σωστή υποστήριξη. Τουλάχιστον με φτηνότερες μάρκες ξέρεις τι πληρώνεις (άσε που αποδείχτηκαν σκυλιά). Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Όταν ήταν φτηνά ίσως να ήταν vfm (θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν βελτιώσει το θέμα του bezel και της υποστήριξης) αλλά αποδείχτηκαν οι χειρότερες επιλογές. 2 Ocean και τα 2 παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα.
Να απαντήσω στα ερωτήματα...
Για την ποιότητα... Ο κάθε ένας από εμάς γράφει και βγάζει ένα συμπέρασμα σύμφωνα με τα προσωπικά του γούστα, εμπειρίες, δεδομένα.
Και αυτά υπόκεινται σε αμφισβήτηση (όπως και τα δικά μου). Αυτό που για κάποιον άλλον είναι αρνητικό για έναν άλλον είναι θετικό. Για παράδειγμα, αν εμένα μου έλεγε η Steinhart να της στείλω το ρολόι (έστω και για αντικατάσταση της κάσας) επειδή ανέφερα πρόβλημα με το o-ring θα το θεωρούσα θετικό. Αν έλεγε το ίδιο πράγμα η Rolex θα το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο ως μέρος μιας τυπικής διαδικασίας. Νομίζω.
Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των δικών σου περιστατικών, ούτε τις αμφισβητώ. Οπότε εκ των πραγμάτων, δε μπορώ και να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ίσως στο μέλλον έχουμε την ευκαιρία σε καμιά καφεδοσυνάντηση να το συζητήσουμε, θα σε ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ξέρω κι εγώ περίπτωση Έλληνα ρολογά που κατέστρεψε καταδυτικό Steinhart ακριβώς προσπαθώντας να αφαιρέσει bezel. Δε θα κατηγορήσω τη Steinhart για αυτό. Στη χώρα μας πάσχουμε και από έναν ξερολισμό που οδηγεί σε καταστροφές (αναφέρομαι σε κάποιους εκ των επαγγελματιών ή των "ημί-επαγγελματιών"). Ο πρωταγωνιστής -ιδιοκτήτης- αυτού του περιστατικού ζει εδώ, ανάμεσα μας (αν θέλει μπορεί να αναφερθε αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο).
Γνωρίζω από το παρελθόν, εμπειρία δυο ανθρώπων -που γνωρίζω προσωπικά- πως η συναλλαγή τους με την Steinhart ήταν κάτι παραπάνω από άριστη. Αν τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια δεν το ξέρω. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ μετά από προσωπική εμπειρία ή εμπειρία κάποιου φίλου ή και γνωστού μου. Μέχρι τότε μένω με τη θετική εικόνα που έχω στο μυαλό μου σύμφωνα με το τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ εγώ.
Σχετικά με το "αν θέλουμε καταδυτικά για καφεδάκι με άχρηστη λειτουργία bezel" με έκανες και χαμογέλασα. Προς θεού δεν αμφισβητώ καθόλου την ατυχή περίπτωση της μη σωστής λειτουργίας του bezel. Αλλά η πραγματικότητα της ζωής μας λέει ότι το 99% των καταδυτικών ρολογιών στον πλανήτη, είτε είναι Casio είτε Citizen είτε Rolex βγάζουν τη ζωή τους στα Cafe και όχι στη θάλασσα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ένα δυσλειτουργικό bezel πρέπει να είναι ανεκτό. Το παράδειγμα όμως είχε μια δόση πικρής ειρωνείας μιας που τα καταδυτικά ρολόγια τείνουν να είναι τα κατ' εξοχήν ρολόγια καφετέριας. Εγώ στο forum έναν ξέρω που τα έχει ταλαιπωρήσει όπως τους αξίζουν (και το έκανε και με Rolex και με Casio). Πιθανά να ανήκεις και εσύ σε αυτή τη κατηγορία.
Δε ξέρω αν είναι αναγκαίο να το σημειώσω αλλά το κάνω. Η απάντηση μου δεν έχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης αλλά μιας υγιής συζήτησης όπως θα την κάναμε ως φίλοι των ρολογιών γύρω από ένα τραπέζι.