Αποστολέας Θέμα: Το Φαινόμενο Steinhart  (Αναγνώστηκε 42246 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Το Φαινόμενο Steinhart
« Απάντηση #180 στις: Απρίλιος 18, 2023, 19:56:53 μμ »
Τι εννοείς ?

Το 1979, το Sub, ζήτημα είναι αν κόστιζε πάνω από 600-700 Ε.

Τα υλικά του, είναι αθάνατα, όπως και η μηχαμή. Το συγκεκριμένο, επειδή το είχα, πάσχει στο ακρυλικό τζαμάκι, που γδέρνεται εύκολα.

Ναι έχει τραβήξει πάρα πολλά το 1680 και πήγε και μία φορά για service γιατί είχε σπάσει μία γέφυρα εκεί μέσα έτσι νομίζω.. όσο για την τιμή ποιος το είπε τώρα 600 700 δεν ισχύει εγώ πλήρωσα μετρητά 1.500 Γερμανικά μάρκα με έκπτωση... Και αυτό το ρολόι δεν πωλείται  έχει μεγάλες αναμνήσεις, ξέρει παραπάνω από ότι ξέρω γω για τον εαυτό μου έτσι νομίζω

Ισοτιμία Ε προς DEM κλείδωσε στα 1 Ε = 1,95583 DEM

1.500 DEM / 1,95583 ----> 766,93 E.

Λες να μην ήξερα τις τιμές, όταν αγόραζα 2-3 τον χρόνο ? Και έπαιρνα και καλύτερη έκπτωση  ;D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Χαράλαμπος,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Απρίλιος 21, 2023, 01:22:54 πμ »
Τις ατέρμονες συζητήσεις περί homage τις έχουμε κάνει πολλά χρόνια πριν στο forum.
Αν κατάλαβα καλά -τότε- έχει πολύπλευρες προσεγγίσεις, με δυο βασικούς άξονες. Ο ένας λέει πως είναι απλώς αντίγραφα, ο άλλος λέει πως αποδίδουν ένα φόρο τιμής. Το δεύτερο επιφέρει νέους προβληματισμούς όπως το αν για να αποδώσει τον φόρο τιμής θα πρέπει να είναι ένα πιστό αντίγραφο ή να συγκεντρώνει μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα θυμίζουν το πρωτότυπο. Καταλήγω πως δεν υπάρχει ασφαλής διατύπωση που να καλύπτει έστω και με μια μερική παραδοχή όλους τους φίλους των ρολογιών.

Για εμένα το πράγμα είναι πολύ απλό. Αρχικά με συγκίνησε η πορεία της εταιρείας και με κάποιον τρόπο ο ίδιος ο Günter Steinhart. Είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα το παρόν θέμα κάμποσα χρόνια πίσω και ενώ μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα STEINHART. Το ίδιο το θέμα το δούλεψα πολύ και το έγραψα με κόπο αλλά το χάρηκα κιόλας και συνεχίζω να το χαίρομαι κάθε φορά που το διαβάζω.

Θεωρώ πως τα "αντίγραφα" που μας πουλάει ο Günter, σέβονται πρωτίστως τον πελάτη και τα χρήματα που δίνει. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία σκέψης για τον αν η ποιότητα μπορεί να συγκριθεί με ένα αυθεντικό Rolex. Μπορώ να πω όμως πως από τη πρώτη στιγμή που τα είδα στο χέρι του Ilias-G πριν από αρκετά χρόνια σε εκείνο το cafe στην οδό Μητροπόλεως, διαπίστωσα πως είναι "πολύ" ρολόγια για το κόστος απόκτησης τους κατασκευασμένα με ωραίο και φωτεινό μέταλλο.

Και αφού το ρολόι γράφει STEINHART (και όχι Folex ή Polex) και συνήθως αυτό το brand name αποδίδεται με ιδιαίτερη έμφαση πάνω στο καντράν, μένω στο ότι μου αρέσει η συγκεκριμένη γραμμή που επιλέγω χωρίς την "ιδέα" της μαϊμουδιάς να με καταδιώκει. Κάποιος θα πει, μα αν δεν είναι το αυθεντικό γιατί να το πάρεις; Χωρίς ίχνος ενοχής και με κάποια δόση επιτηδευμένης αφέλειας θα πω πως απλά μου αρέσει, το ρολόι, η εταιρεία, ο Günter... και φυσικά για αυτή μου την άποψη δεν διεκδικώ το αλάθητο της οπτικής μου.

Για εμένα στον κόσμο των micro brand ρολογιών, η STEINHART ήταν και παραμένει ένα ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ και πιστεύω πως κάτι κάνουν καλά εκεί στη περιοχή του Augsburg.
friendly
0
funny
0
like
6
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,Χαράλαμπος,Voodooman,sub50,pugman,jimis,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Απρίλιος 21, 2023, 06:04:40 πμ »
Τι να το κάνω το καταδυτικό ρολόι όταν η λειτουργία του bezel (μετά από κάποιο διάστημα) γίνεται δυσλειτουργική;
Τι να κάνω με την απάντηση της εταιρίας όταν για ένα O-ring απαιτούν το ρολόι να επιστραφεί και να αλλαχτεί η κάσα του;
Τι να κάνω με 2 ρολογάδες που δεν κατάφεραν να ταιριάξουν O-ring και να λύσουν οριστικά το θέμα του bezel;

Αν θεωρείται ποιότητα αυτό τότε με ξεπερνάει... Εκτός αν θέλουμε καταδυτικά για καφεδάκι με άχρηστη λειτουργία του bezel. Τη θεωρώ entry level και μάλιστα παράδειγμα προς αποφυγή από τη στιγμή που ΔΕΝ παρέχει σωστή υποστήριξη. Τουλάχιστον με φτηνότερες μάρκες ξέρεις τι πληρώνεις (άσε που αποδείχτηκαν σκυλιά). Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Όταν ήταν φτηνά ίσως να ήταν vfm (θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν βελτιώσει το θέμα του bezel και της υποστήριξης) αλλά αποδείχτηκαν οι χειρότερες επιλογές. 2 Ocean και τα 2 παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Απρίλιος 21, 2023, 06:15:47 πμ »
Δεν έχεις άδικο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Απρίλιος 21, 2023, 10:07:00 πμ »
Τι να το κάνω το καταδυτικό ρολόι όταν η λειτουργία του bezel (μετά από κάποιο διάστημα) γίνεται δυσλειτουργική;
Τι να κάνω με την απάντηση της εταιρίας όταν για ένα O-ring απαιτούν το ρολόι να επιστραφεί και να αλλαχτεί η κάσα του;
Τι να κάνω με 2 ρολογάδες που δεν κατάφεραν να ταιριάξουν O-ring και να λύσουν οριστικά το θέμα του bezel;

Αν θεωρείται ποιότητα αυτό τότε με ξεπερνάει... Εκτός αν θέλουμε καταδυτικά για καφεδάκι με άχρηστη λειτουργία του bezel. Τη θεωρώ entry level και μάλιστα παράδειγμα προς αποφυγή από τη στιγμή που ΔΕΝ παρέχει σωστή υποστήριξη. Τουλάχιστον με φτηνότερες μάρκες ξέρεις τι πληρώνεις (άσε που αποδείχτηκαν σκυλιά). Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Όταν ήταν φτηνά ίσως να ήταν vfm (θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν βελτιώσει το θέμα του bezel και της υποστήριξης) αλλά αποδείχτηκαν οι χειρότερες επιλογές. 2 Ocean και τα 2 παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα.

Να απαντήσω στα ερωτήματα...

Για την ποιότητα... Ο κάθε ένας από εμάς γράφει και βγάζει ένα συμπέρασμα σύμφωνα με τα προσωπικά του γούστα, εμπειρίες, δεδομένα.
Και αυτά υπόκεινται σε αμφισβήτηση (όπως και τα δικά μου). Αυτό που για κάποιον άλλον είναι αρνητικό για έναν άλλον είναι θετικό. Για παράδειγμα, αν εμένα μου έλεγε η Steinhart να της στείλω το ρολόι (έστω και για αντικατάσταση της κάσας) επειδή ανέφερα πρόβλημα με το o-ring θα το θεωρούσα θετικό. Αν έλεγε το ίδιο πράγμα η Rolex θα το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο ως μέρος μιας τυπικής διαδικασίας. Νομίζω.

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των δικών σου περιστατικών, ούτε τις αμφισβητώ. Οπότε εκ των πραγμάτων, δε μπορώ και να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ίσως στο μέλλον έχουμε την ευκαιρία σε καμιά καφεδοσυνάντηση να το συζητήσουμε, θα σε ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ξέρω κι εγώ περίπτωση Έλληνα ρολογά που κατέστρεψε καταδυτικό Steinhart ακριβώς προσπαθώντας να αφαιρέσει bezel. Δε θα κατηγορήσω τη Steinhart για αυτό. Στη χώρα μας πάσχουμε και από έναν ξερολισμό που οδηγεί σε καταστροφές (αναφέρομαι σε κάποιους εκ των επαγγελματιών ή των "ημί-επαγγελματιών"). Ο πρωταγωνιστής -ιδιοκτήτης- αυτού του περιστατικού ζει εδώ, ανάμεσα μας (αν θέλει μπορεί να αναφερθε αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο).

Γνωρίζω από το παρελθόν, εμπειρία δυο ανθρώπων -που γνωρίζω προσωπικά- πως η συναλλαγή τους με την Steinhart ήταν κάτι παραπάνω από άριστη. Αν τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια δεν το ξέρω. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ μετά από προσωπική εμπειρία ή εμπειρία κάποιου φίλου ή και γνωστού μου. Μέχρι τότε μένω με τη θετική εικόνα που έχω στο μυαλό μου σύμφωνα με το τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ εγώ.

Σχετικά με το "αν θέλουμε καταδυτικά για καφεδάκι με άχρηστη λειτουργία bezel" με έκανες και χαμογέλασα. Προς θεού δεν αμφισβητώ καθόλου την ατυχή περίπτωση της μη σωστής λειτουργίας του bezel. Αλλά η πραγματικότητα της ζωής μας λέει ότι το 99% των καταδυτικών ρολογιών στον πλανήτη, είτε είναι Casio είτε Citizen είτε Rolex βγάζουν τη ζωή τους στα Cafe και όχι στη θάλασσα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ένα δυσλειτουργικό bezel πρέπει να είναι ανεκτό. Το παράδειγμα όμως είχε μια δόση πικρής ειρωνείας μιας που τα καταδυτικά ρολόγια τείνουν να είναι τα κατ' εξοχήν ρολόγια καφετέριας. Εγώ στο forum έναν ξέρω που τα έχει ταλαιπωρήσει όπως τους αξίζουν (και το έκανε και με Rolex και με Casio). Πιθανά να ανήκεις και εσύ σε αυτή τη κατηγορία.

Δε ξέρω αν είναι αναγκαίο να το σημειώσω αλλά το κάνω. Η απάντηση μου δεν έχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης αλλά μιας υγιής συζήτησης όπως θα την κάναμε ως φίλοι των ρολογιών γύρω από ένα τραπέζι.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
jimis,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Απρίλιος 21, 2023, 13:12:47 μμ »
Αγαπητέ μου δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε, προσωπικές εμπειρίες καταθέτουμε (λίγο - πολύ) λόγω ότι έχουμε μεράκι τα ρολόγια μας. Εγώ το βλέπω καθαρά χρηστικά και ο καθένας χαίρεται το ρολόι με όποιο τρόπο τον ευχαριστεί.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
STF,
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Απρίλιος 21, 2023, 14:09:33 μμ »
Αγαπητέ μου δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε, προσωπικές εμπειρίες καταθέτουμε (λίγο - πολύ) λόγω ότι έχουμε μεράκι τα ρολόγια μας. Εγώ το βλέπω καθαρά χρηστικά και ο καθένας χαίρεται το ρολόι με όποιο τρόπο τον ευχαριστεί.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος neuromind

• Full Member
  • **
  • when the light hits your brain
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Απρίλιος 21, 2023, 18:49:28 μμ »
νομιζω ολοι συμφωνουμε πως τα ρολογια δεν τα φοραμε για να βλεπουμε την ωρα ,ουτε για να βουταμε.......πιο πολυ τα φοραμε ωστε καθε φορα που τα βλεπουμε  στον καρπο μας να αισθανομαστε ομορφα....ισως και ενα μικρο σκιρτημα οπως τη πρωτη φορτα που τα αγορασαμε ή σκεφτηκαμε να τα αγορασουμε.
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
george_,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Απρίλιος 21, 2023, 18:56:10 μμ »
Τότε,έχω κινητό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Απρίλιος 21, 2023, 22:13:56 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
mic,
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Απρίλιος 21, 2023, 22:42:31 μμ »
Διαβάστε τις απαντήσεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Απρίλιος 22, 2023, 01:30:58 πμ »
Διαβάστε τις απαντήσεις

Ακριβώς για αυτό!

Αποδέχεσαι ότι

νομιζω ολοι συμφωνουμε πως τα ρολογια δεν τα φοραμε για να βλεπουμε την ωρα ,ουτε για να βουταμε.......πιο πολυ τα φοραμε ωστε καθε φορα που τα βλεπουμε  στον καρπο μας να αισθανομαστε ομορφα....ισως και ενα μικρο σκιρτημα οπως τη πρωτη φορτα που τα αγορασαμε ή σκεφτηκαμε να τα αγορασουμε.

πες του γιατρού μας ότι τα ρολόγια είναι για να βλέπουμε την ώρα.

τα κινητά για να μιλάμε

τον πασατέμπο για να περνάει η ώρα

το ποδόσφαιρο για να βρίζουμε

Αρα, σαν ιδιοκτήτης του φορουμ, ΔΕΝ υποστηρίζεις την χρήση κινητού για την ώρα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Απρίλιος 22, 2023, 03:42:36 πμ »
Το αντίθετο του είπα!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #193 στις: Απρίλιος 22, 2023, 04:50:06 πμ »
Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: Τρελαίνομαι οταν διαβάζω ή ακούω την φράση " βλέπω την ώρα από το κινητό"!!!!

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο το κινητό να είναι προέκταση του χεριού μας ή θεωρούμε απλούστερο να το βγάλουμε από την τσέπη/τσάντα που το έχουμε, από το να γυρίσουμε απλά τον καρπό μας , τότε τί να πώ...........
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pugman,STF,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Απρίλιος 22, 2023, 05:10:39 πμ »
Αν μιλάς για μένα,δεν είπα κάτι τέτοιο!Έγραψα στο μέλος,ότι το ρολόι είναι ΚΑΙ  για να βλέπεις την ώρα,αλλιώς έχεις το κινητό!Μην τρελαθούμε
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
neuromind,
No reactions
Members reacted like: