Αποστολέας Θέμα: Καλό ποιοτικό ρολόι και prestige! Είναι συνώνυμο της τιμής ή της μάρκας;  (Αναγνώστηκε 9161 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Οτι πληρώνεις παίρνεις (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

GK

Τελικά κατάλαβα τι είναι αυτά από πίσω.

Ειναι κάρβουνα αναμμένα και εσύ στην σχάρα ψήνεσαι. ;)

Σε βλέπω σύντομα ιδιοκτήτη  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Μου "μυρισε" και μενα το μπιφτεκι...  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Κλείνοντας θέλω να πω πως με εντυπωσιάζουν μέσα στο forum όσοι φίλοι-μέλη έχουν πραγματικά premium ρολόγια και μπορούν και δείχνουν ενδιαφέρον αλλά ενίοτε εκφράζουν και θαυμασμό για την ομορφιά φθηνότερων ρολογιών, όπως επίσης εντυπωσιάζομαι από κάποιους που κάποτε είχαν πολλά και ακριβά ρολόγια και κορεσμένοι πια από το "πολύ γενικώς" (αλλά κι επειδή έτσι τα έφερε η ζωή) μπορούν και φορούν ακομπλεξάριστοι Seiko και "πλαστικούρες". Μπορεί να πειραζόμαστε, μπορεί να έχουμε την άποψη μας για Ελβετούς και Ιάπωνες αλλά μέχρι σήμερα τουλάχιστον εγώ δεν αισθάνθηκα να με σνομπάρουν για τις επιλογές μου*

*Ίσως γιατί κατά βάθος γνωρίζουν πως τα Citizen είναι μάλλον τα καλύτερα ρολόγια του κόσμου  ;D

Εδώ, όπως λένε και στην πολιτική, με "φωτογραφίζει" :D :D

Ναι, ομολογώ, μπορώ να φοράω και να χαίρομαι, και με τα τεμάχια των 15.000 Ε ( ...ποτέ δεν πήρα πιο ακριβό  ;)), αλλά και με αυτά των 15 Ε.

Ενα ρολόι, όσο ακριβό ή φθηνό και να είναι, δεν σου προσθέτει / αφαιρεί κύρος, μόρφωση, κοινωνικότητα, ευθυκρισία, οικογενειακή ευτυχία, την αποδοχή από τον περίγυρο, τον "σεβασμό" στον φιλικό και επαγγελματικό σου κύκλο, δεν σου προσθέτει χρόνια ζωής, δεν σε γλυτώνει από αρρώστιες, δεν σου εξασφαλίζει τον παράδεισο.

Ενα ρολόι, απλώς σε βοηθά να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου (χρονικά).

Αν καταφέρεις να έχεις και κάποιο / κάποια που χαίρεσαι να τα φοράς, απλώς αισθάνεσαι πιο όμορφα, από το να έχεις κάποιο που δεν σου "κάθεται" αισθητικά.

Αν καταφέρεις να έχεις αυτό που πραγματικά θέλεις, και το φοράς, δεν σε φοράει, έχεις το βέλτιστο.

Τώρα η χώρα προέλευσης, δεν έχει και τόση σημασία, όσο έχει το συναίσθημα που σου δημιουργεί, όταν κοιτάς την ώρα, ( ...δικαιολογία  ;)), για να το ξανακοιτάξεις, ξανακαμαρώσεις , ξανά σε 5 δεύτερα απο την προηγούμενη φορά.

Και όποιος το έχει καταφέρει αυτό, είναι ευτυχής. :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Ενα καλο ρολοι μαρκας σιτιζεν ειπα να παρω και εγω και η γυναικα μου μας το βγαλε ξινο... :D Απο κει ξεκιναει το προβλημα, απ´ την γυναικα...Εδω στο φορουμ 100 ατομα να πουν ΟΧΙ, αλλοι 50 στον δρομο να πουν τι ειναι αυτο και παλι ομως δεν συγκρινεται μ´εκεινο το μειδιαμα, την στραβο-ξινισμενη ματια ολο απαξιωση που σου ριχνει καθε φορα που της το δειχνεις... :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Αν οι Ελβετοί σαν λύση για τη πτώση στις πωλήσεις ανεβάσουν τιμές θα πέσει τρελό γέλιο.

Το Swatch group το 2014 είχε μετοχή στα 560 φράγκα σήμερα είναι στα 305.

για την ρόλεξ .... προς το παρών έχουν μειώσει παραγωγή ... και έχουν δημιουργήσει τεχνίτη έλλειψη στην αγορά .... τεχνηέντως ανέβασαν την ζήτηση .... επίσης έκοψαν τις εκπτώσεις ... ειδικά στα professional μοντέλα η έκπτωση είναι μηδέν ....!!!! :)
πρεπει να εχεις καλη ακρη :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Ενα καλο ρολοι μαρκας σιτιζεν ειπα να παρω και εγω και η γυναικα μου μας το βγαλε ξινο... :D Απο κει ξεκιναει το προβλημα, απ´ την γυναικα...Εδω στο φορουμ 100 ατομα να πουν ΟΧΙ, αλλοι 50 στον δρομο να πουν τι ειναι αυτο και παλι ομως δεν συγκρινεται μ´εκεινο το μειδιαμα, την στραβο-ξινισμενη ματια ολο απαξιωση που σου ριχνει καθε φορα που της το δειχνεις... :'(

Προσωπικά δεδομένα, δεν σχολιάζω. ;)

Στο περιβάλλον που γνώρισα την γυναίκα μου, το 1993, ερχόντουσαν οι υπόλοιποι και μιλάγαμε για ρολόγια, τότε είχα το SUB Date 300, δύο GMT και το Sub 5513 από ακριβά. Και κάθε μέρα φόραγα και ένα διαφορετικό, και "παίζαμε".

Οταν τα μπλέξαμε και σοβάρεψε, εν όψει γάμου, "μαζεύτηκα", έδιωξα τα δύο GMT και το SUB date, κράτησα το 5513, που έχω ακόμα, και αγόρασα το GMT 16700 στον εαυτό μου, σαν δώρο γάμου. Αυτό που έχω ακόμα. ΚΑι είπα "ΤΕΛΟΣ" ;)

Η γυναίκα μου, ήταν και είναι αδιάφορη στα ρολόγια. Εχει κλιση στα ρούχα, παπούτσια και τσάντες. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Καποια στιγμή της πήρα και το Datejust με λευκόχρυσο, έτσι για το γ@μώτο.

Μετά από κάποιο καιρό, με έντονο το σκουλήκι μέσα μου, ξανάμπλεξα, και επειδή είχα χρήμα, "αναβαθμίστηκα" με το VC. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!

Ενδιάμεσα, λίγο το Ω, κάτι ψιλο-Rolex, το CITIZEN Eco, αλλά "μετρημένα" πράγματα. Και κάποια έφευγαν, κάποια ήρθαν.

Εκείνη ΠΟΤΕ δεν εξέφρασε άποψη, ούτε της το επέτρεψα, ήξερε την τρέλα, και ανεχόταν, ειδικά όταν κόλλαγα στις βιτρίνες, ή περνάγαμε από τα μαγαζιά που είχα ΧΡΥΣΩΣΕΙ, για μια καλημέρα.

Και σε κάθε νέο απόκτημα, απλώς κοίταγε.

Οπότε, δεν έχω παρεμβάσεις, και αν σήμερα αγόραζα ένα χρυσό με διαμάντια, σημασία δεν θα μου έδινε.

Απλώς, θα μου έπαιρναν το σπίτι, ( ...............όχι ότι τελικά δεν θα μας τα πάρουν :'( ), λίγο νωρίτερα, μια και δεν θα πλήρωνα τους ληστρικούς και αναίσχυντους φόρους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
Στο ερώτημα που τέθηκε αρχικά,για μένα δεν υπάρχει κανένας άλλος κανόνας επιλογής απ'την ποιότητα,την ιστορία και την ομορφιά.Ειτε είναι ελβετικό,είτε ιαπωνικό,γερμανικό κλπ.Ενα μεγάλο μείον βέβαια είναι ότι πολλά απ'τα ιαπωνικά και γερμανικά ρολόγια δεν μπορούμε να τα δούμε από κοντά.Κατι που οδηγεί πολλούς να στρέφονται στα ελβετικά,τουλάχιστον από μια τιμή και πάνω.Νομιζω ότι είναι και φυσιολογικό αυτό.Ισως αν υπήρχαν στην Ελλάδα καταστήματα με sinn,stowa,laco κλπ ή jdm μοντέλα να ήταν και τελείως διαφορετικά τα ρολόγια και οι απόψεις που θα βλέπαμε στα φόρουμ κλπ.

Στάλθηκε από το D2303 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

AntonisCh

• Επισκέπτης
Στο ερώτημα που τέθηκε αρχικά,για μένα δεν υπάρχει κανένας άλλος κανόνας επιλογής απ'την ποιότητα,την ιστορία και την ομορφιά.Ειτε είναι ελβετικό,είτε ιαπωνικό,γερμανικό κλπ.Ενα μεγάλο μείον βέβαια είναι ότι πολλά απ'τα ιαπωνικά και γερμανικά ρολόγια δεν μπορούμε να τα δούμε από κοντά.Κατι που οδηγεί πολλούς να στρέφονται στα ελβετικά,τουλάχιστον από μια τιμή και πάνω.Νομιζω ότι είναι και φυσιολογικό αυτό.Ισως αν υπήρχαν στην Ελλάδα καταστήματα με sinn,stowa,laco κλπ ή jdm μοντέλα να ήταν και τελείως διαφορετικά τα ρολόγια και οι απόψεις που θα βλέπαμε στα φόρουμ κλπ.

Απολύτως σωστό.

Transmitted through private SATCOM

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Επειδή είμαι "πονεμένος", θα ξανα-αναφέρω ότι, ότι μάρκα και να είναι, με ποιότητα, ιστορία, ομορφιά, design, φεγγάρια, βουνά και ερήμους, αν δεν έχει ΠΛΗΡΗ κάλυψη σέρβις, και σε ΛΟΓΙΚΕΣ τιμές, θα έπρεπε να μας αφήνει ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Φυσικά, αν έχει μία μηχανή, που είναι κοινή σε πολλά μοντέλα και "απλή" και την γνωρίζουν οι τεχνίτες, αν πάμε σε αυτόν τον "τζαμάκια για όλα τα ρολόγια", κλπ. τότε εντάξει, αλλά ταυτόχρονα με μια τέτοια αγορά, επιβραβεύουμε κάποιον κατασκευαστή, που ενώ πουλά σε κάποια χώρα, αδιαφορεί για την υποστήριξη των πωλήσεών του.

Εχω βιώσει, και είχα και την πρόταση και να συμμετάσχω, στην ανάπτυξη μάρκας προϊόντων ( όχι ρολογιών ), που από χαμηλά ποσοστά πωλήσεων, χτύπησε ΚΟΡΥΦΗ, ακριβώς λόγω του δικτύου υποστήριξης.

Πιστεύω ΠΟΛΥ στην εξυπηρέτηση πελατών ( After Sales Service ), και όπου ΔΕΝ την ζώ, ............απομακρύνομαι, παρά πιθανόν τις αρχικές θετικές σκέψεις για κάποια προϊόντα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.