Αποστολέας Θέμα: Καλό ποιοτικό ρολόι και prestige! Είναι συνώνυμο της τιμής ή της μάρκας;  (Αναγνώστηκε 9164 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

leon

• Επισκέπτης
Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση.

Τα ιαπωνικά ρολόγια δεν είναι "φθηνά", ούτε τα ελβετικά "ακριβά".

Το ιαπωνικό που το φτιάχνει Ιάπωνας εργαζόμενος κοστίζει ο κούκος αηδόνι, ακριβώς όπως και το αντίστοιχο ελβετικό που το φτιάχνει ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενος στον κόσμο: ο Ελβετός.

Τα ιαπωνικά χαμηλού κόστους (τα προσιτά που αρέσουν σε όλους μας) έχουν κατασκευασθεί σε χώρες και κάτω από εργασιακές συνθήκες που δεν θέλουμε καν να ξέρουμε..

Να, τι θα πρέπει να αναρωτιόμαστε κάθε φορά που ακούμε τον χαρακτηρισμό "έντιμο" για κάποιο ρολόι χαμηλού κόστους, ασιατικής προέλευσης: έβγαλε το μήνα ο εργαζόμενος στο εργοστάσιο που το έφτιαξε; ή τον έφαγε η πείνα, όπως πολύ σύντομα θα φάει και κάποιους αμέριμνους που προβληματίζονται για όλα αυτά...

Εκμετάλλευση υπάρχει παντού.Και η εκμετάλλευση σχετίζεται άμεσα με τα δικά μας δεδομένα στο τι εστί εκμετάλλευση.Δεν λέω ότι είναι ιδανικές οι συνθήκες, πάντα σε σχέση με αυτές που θεωρούμε ΕΜΕΙΣ ιδανικές, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς.Βεβαίως δεν θα αγοράσω μάρκα που γνωρίζω ότι παράγει προιόντα χρησιμοποιώντας παιδιά.Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομείς παραγωγής.
Αυτό δεν μας εμποδίζει όμως να προμηθευόμαστε προΐόντα που προέρχονται από τέτοιου είδους εκμετάλλευση.Γιατί αν ήταν έτσι, ούτε δερμάτινα λουράκια θα αγοράζαμε, ούτε κρέας θα τρώγαμε, ούτε ούτε καν ρολόγια θα αγοράζαμε.Πιστεύω ότι αν πραγματικά σκεφτόμαστε τις συνθήκες εργασίας που ισχύουν σε κάποιες εταιρείες, θα είχαμε μείνει με το σκαμνί και το ψυγείο της γιαγιάς (ένα καλάθι με τρύπες) , με το μαγγάλι και πάει λέγοντας.'Αρα λοιπόν το να σκεφτόμαστε συνθήκες εργασίας και να σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς , το βλέπω ως υποκρισία.Και στο κάτω κάτω, εάν δεν συμφωνώ με τους τρόπους που παράγεται ένα ρολόι, δεν το αγοράζω.Αλλά...
Καλώς ή κακώς έτσι είναι η ζωή....

Θεωρώ ότι τα ελβετικά είναι υπερκοστολογημένα.Έχει να κάνει με το περιθώριο κέρδους αλλά και με την πολιτική της εταιρείας.Σε ποιό αγοραστικό κοινό απευθύνεται.Όταν λοιπόν εταιρείες όπως seiko , citizen, έχουν καταφέρει : 1ον να παράγουν ρολόγια με αξιόπιστους μηχανισμούς - υλικά και 2ον προσπαθούν να διατηρούν τιμές που είναι προσιτές σε μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων, δεν βλέπω τον λόγο , όταν διαθέτω ένα συγκεκριμένο ποσό , σώνει και καλά να αγοράσω ελβετικό.
Δεν αντέχουν οι παραπάνω μάρκες σε ακραίες συνθήκες μεταχείρισης, δεν διαθέτουν ομορφιά;
Δεν έχουν δώσει τις εξετάσεις τους;
Δέχομαι ότι έχουν καλούς μηχανισμούς και θα έλεγα και καλή αισθητική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πληρώσω αέρα το όνομα ή την χώρα προέλευσης.

Και πιστεύω ότι αν γνωρίζαμε το κοστολόγιο κατασκευής δυο ρολογιών, ενός από την Ιαπωνία και ενός από την Ελβετία, τα οποία πωλούνται στην ίδια τιμή, το κέρδος που θα αποφέρει στην εταιρεία το κάθε ρολόι θα έχει τεράστια διαφορά με οφελημένη την ελβετική.
Δεν θέλω λοιπόν να πληρώνω το "καπέλο"της κάθε μάρκας που πουλάει όνομα - τόπο καταγωγής - καλές συνθήκες εργασίας...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
Το πρωτο
Έτσι. Ιδίως οι μικρές που ψιλομοντάρουν και εκτός Ελβετίας θα πάθουν ζημιά.
Ρόλεξ, ωμέγα και οι πιο πάνω εταιρείες ούτως ή άλλως κατασκευάζουν τα πάντα εντός (και μην ακούμε άσχετα ότι δήθεν χρησιμοποιούν την Κίνα).
Και βασικά, αυτές είναι οι δυνάμεις που επέβαλαν τις ρυθμίσεις.
καιρος ηταν!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
'Αρα λοιπόν το να σκεφτόμαστε συνθήκες εργασίας και να σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς , το βλέπω ως υποκρισία.Και στο κάτω κάτω, εάν δεν συμφωνώ με τους τρόπους που παράγεται ένα ρολόι, δεν το αγοράζω.
+1000
Δεν το κανουμε με τα επωνυμα μπλουζακια που φοραμε. Δεν το κανουμε με τα επωνυμα τζιν και πουκαμισα που φοραμε. Με τα ρολογια μας επιασε ο πονος;;;
Τωρα θυμηθηκαμε να σκεφτουμε τις συνθηκες εργασιας, οι οποιες μαλιστα θα αποτελεσουν και κριτηριο μιας επερχομενης αγορας;

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ

...και από την άλλη μεριά, ο Ελβετός, "ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενος στον κόσμο", είναι τέτοιος γιατί ζει στο οικονομικό πλυντήριο του υποκόσμου. Γιατί η χώρα του "ζει και βασιλεύει" από την παγκόσμια φοροδιαφυγή, τα ναρκοδόλλαρα, τους εμπόρους όπλων, τους απανταχού δικτάτορες της γής και της κάθε είδους μαφίας.
Και το χειρότερο, ο ίδιος ο Ελβετός το γνωρίζει, αλλά σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας τον... Ασιάτη.

Να, τι θα πρέπει επίσης να αναρωτιόμαστε κάθε φορά που συζητάμε για το "κύρος" που προσδίδει κάποιο ρολόι , Ελβετικής προέλευσης...  -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Αν οι Ελβετοί σαν λύση για τη πτώση στις πωλήσεις ανεβάσουν τιμές θα πέσει τρελό γέλιο.

Το Swatch group το 2014 είχε μετοχή στα 560 φράγκα σήμερα είναι στα 305.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
Αν οι Ελβετοί σαν λύση για τη πτώση στις πωλήσεις ανεβάσουν τιμές θα πέσει τρελό γέλιο.

για την ρόλεξ .... προς το παρών έχουν μειώσει παραγωγή ... και έχουν δημιουργήσει τεχνίτη έλλειψη στην αγορά .... τεχνηέντως ανέβασαν την ζήτηση .... επίσης έκοψαν τις εκπτώσεις ... ειδικά στα professional μοντέλα η έκπτωση είναι μηδέν ....!!!! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
Είμαι καθαρά υπέρ Ιαπωνιας μεριας!ποιότητα αντοχή αξιοπιστία ! Όχι ότι δεν το έχουν οι ελβετοι..αλλά τιμές έχουνε?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

...και από την άλλη μεριά, ο Ελβετός, "ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενος στον κόσμο", είναι τέτοιος γιατί ζει στο οικονομικό πλυντήριο του υποκόσμου. Γιατί η χώρα του "ζει και βασιλεύει" από την παγκόσμια φοροδιαφυγή, τα ναρκοδόλλαρα, τους εμπόρους όπλων, τους απανταχού δικτάτορες της γής και της κάθε είδους μαφίας.
Και το χειρότερο, ο ίδιος ο Ελβετός το γνωρίζει, αλλά σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας τον... Ασιάτη.

Να, τι θα πρέπει επίσης να αναρωτιόμαστε κάθε φορά που συζητάμε για το "κύρος" που προσδίδει κάποιο ρολόι , Ελβετικής προέλευσης...  -Θ.

...πές τα ! Πες και για το κόστος ζωής, τα δημοψηφίσματα, την πλύση εγκεφάλου, τις αυτοκτονίες λόγω "απόλυτης ηρεμίας", τις αποστειρωμένες συνθήκες ζωής, και τόσα άλλα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ

....ανατιμήθηκε και το νόμισμά τους. Το έλαβες υπ' όψιν ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews

για την ρόλεξ .... προς το παρών έχουν μειώσει παραγωγή ... και έχουν δημιουργήσει τεχνίτη έλλειψη στην αγορά .... τεχνηέντως ανέβασαν την ζήτηση .... επίσης έκοψαν τις εκπτώσεις ... ειδικά στα professional μοντέλα η έκπτωση είναι μηδέν ....!!!! :)

Αυτά όλα μεταφράζονται σε λιγότερες πωλήσεις και λιγότερα κέρδη. Η Rolex έχει τη πολυτέλεια του ότι δεν είναι εισηγμένη οπότε οι κραδασμοί απορροφόνται εσωτερικά. Δεν έχει άλλη επιλογή για να κρατήσει τις τιμές ψηλά. Αν εσύ αύριο πάρεις ένα Rolex δέκα χιλιάρικα, η ζήτηση πέφτει, το στοκ ανέβει και πέσουν οι τιμές, δεν θα αισθανθείς ?

Για τη Rolex η κρίση θα φανεί αν μειωθούν οι αντιπρόσωποι. Αν δεν πουλάνε πολλά κομμάτια θα ζοριστούν.

....ανατιμήθηκε και το νόμισμά τους. Το έλαβες υπ' όψιν ?

Όχι τόσο πολύ. 8% είναι η διαφορά από το 2014
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 21, 2016, 23:21:00 μμ από georgefl74 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

....η κλασσική συνταγή, ξέρουν τι κάνουν.

Το αυτό κάνουν και οι πετρελαιάδες, και όλοι που έχουν συναίσθηση του demand - supply,  του pull marketing , του protect investments.

Εδώ συγκρίνατε με τους άσχετους, που πχ αγοράζεις κάτι, μετά από στερήσεις, αυτοκίνητο, ψυγείο, εξωλέμβιο, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, και μετά από λίγο, ανακαλύπτεις ότι "προσφέρεται έκπτωση /προσφορά / επιπλέον εξοπλισμός, 1+1 " και νοιώθεις μ@λ@κ@ς γιατί προσφέρουν το είδος που πήρες εσύ, με σοβαρή έκπτωση, και σε τιμή που υπολογιζες να πουλήσεις πχ σαν μεταχειρισμένο το δικό σου / το έχεις πληρώσει διπλά δυό μέρες πρίν / έχει εξοπλισμό που εσύ δεν κατάφερες να πάρεις.

Αρα, αυτό που κάνει η κάθε ΣΟΒΑΡΗ εταιρία, κλείνοντας την στρόφιγγα, λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ τους ήδη πελάτες, διατηρεί τις αξίες και προστατεύει τις "επενδύσεις" των ήδη πελατών.

Θες να είσαι στο κλάμπ των πελατών σοβαρών εταιρειών ? Τα σκάς μεν, αλλά σε προστατεύουν δε. 

Σημ,
Οταν αγοράζεις πχ συσκευασμένο προϊον ευρείας κατανάλωσης, και σε δυό ημέρες το βλέπεις ΔΩΡΟ 1+1, πως αισθάνεσαι ?
Οταν δίνεις για το Γκαζοζεν 1400 SLXE Sport, 15.000 για το βασικό μοντέλο, και σε 6 μήνες το προσφέρουν με πλήρη εξοπλισμό + 5 χρόνια σέρβις και πληρωμένα τέλη, στα 13500, πως αισθάνεσαι ?

...και πολλά άλλα  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Το θέμα το έβαλα όχι για να αποδείξουμε πως έχουν δίκιο οι φίλο-Ελβετοί ή οι φίλο-Ιάπωνες. Το έβαλα για να ανταλλάξουμε απόψεις με επιχειρήματα και να κερδίσουμε ο ένας τον σεβασμό του άλλου, σαν προσωπικότητες αλλά και σαν επιλογές! Ίσως γιατί μπορεί και να μάθουμε και για κάποια λάθη που κάνουμε στο τρόπο που σκεφτόμαστε...
Εγώ αν πραγματικά αγαπάω μία εταιρεία αυτή είναι η Omega. Γιατί; Για συναισθηματικούς λόγους! Είναι επιχείρημα αυτό; Είναι, σαφώς για μένα είναι! Όμως σήμερα λίγα μοντέλα της μου αρέσουν πραγματικά, κι έπειτα δεν έχω και το περισσευούμενο χρήμα να τα αγοράσω.
Επίσης μου αρέσουν τα Panerai, και ας είναι με τιμές κοντά στις 4-5.000€ για τα entry level μοντέλα της. Θέλω με αυτό να πω πως δεν σνομπάρω τις ακριβές Ελβετικές εταιρείες, αντιθέτως μου αρέσουν.

Το αρχαίο γνωμικό όμως λέει «Μέτρον Άριστον» (και όχι «παν μέτρον άριστον») και στη πραγματικότητα σημαίνει ότι το να χρησιμοποιείς μέτρο σε ότι κάνεις (κυριολεκτικά να υπολογίζεις δηλαδή) είναι ό,τι το καλύτερο.

Με άλλα λόγια, το "μέτρον άριστον" είναι διαφορετικό για τον καθένα από εμάς και πολλές φορές πηγάζει από διαφορετικές αφετηρίες (δεν είναι απαραίτητα οικονομικές αυτές).
Για μένα λοιπόν ρολόγια που βρίσκονται στη ζώνη των 500-1000€ αποτελούν το "μέτρον άριστον", ρολόγια δηλαδή που έχω υπολογίσει πως η ποιότητα τους, το σχέδιο τους είναι τέτοιο ώστε να παίρνω περισσότερο "ρολόι" με αυτά τα χρήματα. Όσο ανεβαίνει η τιμή ενός ρολογιού τόσο μειώνεται η γεωμετρική πρόοδος της σχέσης ρολόι/αξία και το ρολόι δίνει τη θέση του σε έννοιες όπως είναι το prestige. Για μένα όμως παραμένει ένα αντρικό κόσμημα και μάλιστα με prestige, αλλά prestige ανάλογο του δικού μου status και χαίρομαι πολύ όταν μπορώ και κλέβω "ματιές" τρίτων χάρη στο προσεκτικά διαλεγμένο Citizen μου.
Οφείλω να πω πως τούτο εδώ το forum με δίδαξε πολλά στο να μάθω τι πρέπει να αρέσει σε εμένα. Και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις μου το δίδαξαν άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν διαφορετικά από εμένα.
Παλιότερα αν ποτέ μου περίσσευαν 3.000€ ενδεχομένως θα πήγαινα τυφλά να αγοράσω ένα Omega και ας ήταν quarz, αρκεί να μου άρεσε εκείνη τη στιγμή. Καμία μελέτη, καμία ιστορική γνώση. Μόνο ομορφιά και prestige... prestige Omega! Φυσικά μέχρι σήμερα στα 46 μου ποτέ δε μου περίσεψαν 3.000€ οπότε αυτό αντιμετωπίστε το μόνο ως μια θεωρία.... Και όχι μόνο αυτό, αλλά να σκεφτείτε πως πριν από 2 χρόνια (τη Πρωτοχρονιά του 2015) όταν πρωτογράφτηκα στο forum αυτό, μου ήταν αδιανόητη η σκέψη ότι θα έδινα ποτέ 700€ για να πάρω ένα ρολόι και μάλιστα Citizen. 250€ και πολλά είναι έλεγα μέσα μου...
Θεωρώ τεράστιο βήμα ένδειξης αγάπης προς τα ρολόγια το ότι έκανα τέτοια αγορά και αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι μεταξύ μας να το αναγνωρίζουμε ο ένας στον άλλον, δηλ. την ένδειξη αγάπης για ένα χόμπυ που τελικά όλοι μοιραζόμαστε μεταξύ μας.

Κλείνοντας θέλω να πω πως με εντυπωσιάζουν μέσα στο forum όσοι φίλοι-μέλη έχουν πραγματικά premium ρολόγια και μπορούν και δείχνουν ενδιαφέρον αλλά ενίοτε εκφράζουν και θαυμασμό για την ομορφιά φθηνότερων ρολογιών, όπως επίσης εντυπωσιάζομαι από κάποιους που κάποτε είχαν πολλά και ακριβά ρολόγια και κορεσμένοι πια από το "πολύ γενικώς" (αλλά κι επειδή έτσι τα έφερε η ζωή) μπορούν και φορούν ακομπλεξάριστοι Seiko και "πλαστικούρες". Μπορεί να πειραζόμαστε, μπορεί να έχουμε την άποψη μας για Ελβετούς και Ιάπωνες αλλά μέχρι σήμερα τουλάχιστον εγώ δεν αισθάνθηκα να με σνομπάρουν για τις επιλογές μου*

*Ίσως γιατί κατά βάθος γνωρίζουν πως τα Citizen είναι μάλλον τα καλύτερα ρολόγια του κόσμου  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 21, 2016, 23:48:15 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Συμφωνω με τον Στεφανο και κυριως στην τελευταια νανο-σειρα!!! ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

gkblues

• Επισκέπτης
Οτι πληρώνεις παίρνεις

GK
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Οτι πληρώνεις παίρνεις

GK

Για μένα η φωτογραφία που έβαλες σε άλλο θέμα είναι αυτή που λέει πολλά, πάρα πολλά... θα μπορούσε κάποιος να πει, γύρνα το διακόπτη και πάρ' το αλλιώς!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions