Αποστολέας Θέμα: Ζωή με 2 ρολόγια.  (Αναγνώστηκε 10049 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Απ: Ζωή με 2 ρολόγια.
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 14:35:37 μμ »
Δεν πρόκειται να γίνει αλλά για τη συζήτηση

Επίσημο

Beater

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 14:41:43 μμ »
Ή εχεις μετοχες στη σεικο ή η συλλογη στα ags σ´εχει τρελανει, δεν εξηγειται αλλιως!! :D Παντως ομορφα κομματια και τα δυο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 14:44:55 μμ »
Ή εχεις μετοχες στη σεικο ή η συλλογη στα ags σ´εχει τρελανει, δεν εξηγειται αλλιως!! :D Παντως ομορφα κομματια και τα δυο!(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
:D :D
Kάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 15:30:08 μμ »
Ή εχεις μετοχες στη σεικο ή η συλλογη στα ags σ´εχει τρελανει, δεν εξηγειται αλλιως!! :D Παντως ομορφα κομματια και τα δυο!(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
:D :D
Kάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ...
Γιατί ρε παιδιά, ποιο είναι kinetic απτά δύο;

To Shogun είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή για beater. Είναι ένα ρολόϊ που το βγάζω αναγκαστικά όταν το φορέσω για να βάλω και κάνα άλλο.

Για επίσημο έπαιξε και το datejust αλλά μου αρέσουν πολύ τα textured dials και αυτό είναι το απαύγασμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 15:48:26 μμ »
Το θέμα είναι αρκετά ρευστό καθώς κάποια ρολόγια είναι Holly Grail αλλά δεν υπάρχουν πια και είναι δυσεύρετα και κάποια αλλά θα κατασκευαστούν στο μέλλον. Το "καθημερινό" ρολόι μάλλον είναι εύκολη υπόθεση καθώς μάλλον βρίσκεται ήδη στα χέρια μας!

Holly Grail για μένα ήταν και ίσως παραμένει το Seiko Brightz SAGL001, λέω "ίσως" γιατί μάλλον με παρασύρει η σπανιότητα του και η δυσκολία απόκτησης του:

Ως αντικαταστάτης του στα μάτια και στο μυαλό μου ήρθε το Citizen Signature Grand Tourismo  NB0070-06E για το οποίο αποταμίευα 16 μήνες και ζούσα με το φόβο της απόσυρσης του από την αγορά. Τελικά το πήρα και με αποζημίωσε πολλαπλά. Πρώτον, αντικειμενικά στα μάτια μου είναι ομορφότερο από το Seiko γιατί ενώ διατηρεί απλές και καθαρές γραμμές έχει κάποιες λεπτομέρειες που του δίνουν αυτό το συν που θέλω, από την άλλη θα ήταν το τέλειο ρολόι για μένα -ανεξαρτήτως ποσού- αν ΔΕΝ είχε date. Πάντως με σημερινά δεδομένα το Holly Grail μου το έχω και είναι αυτό:

Για την καθημερινότητα μου  θα ήθελα ένα ρολόι που πρόσφατα μπήκε στη ζωή μου, μου αρέσει οπτικά και αισθητικά αλλά σε επίπεδο καθημερινότητας είναι πολλά που θα μπορούσαν να με κερδίσουν με ίσους όρους. Το συγκεκριμένο όμως πέραν της ευκολίας του Kinetic μηχανισμού είναι και το πιο άνετο ρολόι EVER που έχω φορέσει ποτέ, και μάλιστα ανεξαρτήτως μεγέθους και αυτό το κάνει να ξεχωρίζει πραγματικά και να κερδίζει επάξια το τίτλο του καλύτερου για καθημερινό ρολόι στα χέρια μου. Μιλάω για το Seiko Prospex PADI Kinetic Diver SUN065P1:

Όπως καταλαβαίνετε μάλλον είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 15:53:01 μμ »
Πολύ ακράια περίπτωση τα 2 ρολόγια.
Το ίδιο ακραία με το να ζητούσες 20 ρολόγια.

Δεν μπορώ να απαντήσω,θεωρώ ρεαλιστικό έναν αριθμό μετάξυ 5 εώς 10.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 15:54:32 μμ »
Μια χαρα ειναι,εσυ ποσα φορας?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 12, 2016, 15:58:34 μμ »
Πολύ ακράια περίπτωση τα 2 ρολόγια.
Το ίδιο ακραία με το να ζητούσες 20 ρολόγια.

Δεν μπορώ να απαντήσω,θεωρώ ρεαλιστικό έναν αριθμό μετάξυ 5 εώς 10.

Πάνω από 2 άντε 3 είναι πλεονασμός και λίγο εμμονη. Στην φάση που είμαστε τώρα δηλαδή.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 13, 2016, 01:51:44 πμ »
Κατ εμε , ενα grail watch θα πρεπε να ειναι ο υπερτατος στοχος , κατι που θα σου κοστιζε ενα νεφρο, μια ληστεια η ενα τζοκερ για να το παρεις. Αλλα αφου μιλαμε για σχετικα εφικτους στοχους, θα προσθεσω και τους δικους μου με μια παρατηρηση:
Οπως και για την πλειοψηφια, το ενα ειναι το speedmaster. Ειναι λογικο γιατι η συνεχομενη και μαζικη παραγωγη του κραταει "λογικη" την τιμη για ενα ρολοι που εχει ιστορια, μηχανη, διαχρονικο στυλ,θα δειχνει τελειο ακομη και με φουξ λουρακι- ποσο μαλλον με ενα μποντ νατο η ενα rally strap, μαρκα/πρεστιζ, λιγο παλυ τα παντα ολα. Mε τρομαζει η ιδεα του ποσο θα κοστιζε εαν ειχε σταματησει η παραγωγη του πχ 20 χρονια πριν.
 Εχει ομως και το κακο οτι οταν διαλεγεις δυο ρολογια και λογικα το ενα θα ναι το "σπορ"/ καθημερινο  και το αλλο το " καλο" / επισημο, θα πρεπει να παιξει το ρολο του σπορ, που ενω αισθητικα τον παιζει  τελεια, το hesalite + η μικρη υδατοστεγανοτητα ενδεχεται να προκαλεσουν μικρα εγκεφαλικα.
 Οποτε, η α) το δευτερο ρολοι θα ειναι αναγκαστικα κατι ανθεκτικο που να "dressιζει" ωστε να μπορει να φορεθει και καθημερινα και να φοριεται ομως και σαν "καλο", η β) να μην ειναι το speedy η 1 επιλογη (κατι που εγω και πολλοι μαλλον δε συζητουν καν!)  η γ) να μπει κι ενα 3ο ρολοι  στην εξισωση (ναι, κλεβω!)

Οποτε, μετα το γυφτικο προλογο και με δεδομενο οτι αφου μιλαμε για εφικτο στοχο, το μαξ μπατζετ για μενα θα ειναι 3 χηνες για εκαστο:

Αυτο το speedy (οπως ειναι ,τυλιχτε το μου για το σπιτι παρακαλω...) :

image hosting sites

Eνα diver που να φοριεται και για ποτακι (δε με παιρνει για το μεγαλο αδερφο) :

upload pic

Kι αν μου επιτραπει να "κλεψω" , θα επαιρνα κι ενα τριτο για τις σπανιες περιπτωσεις που φοραω κοστουμι κτλ αλλα στις οποιες δεν ειμαι υπερ των σπορ ρολογιων, θεωρω οτι το dress ειναι μια συγκεκριμενη κατηγορια και θα προτιμουσα να εχω ενα οικονομικοτερο dress (πχ intramatic) παρα να φοραω ενα ακριβο σπορ ρολοι με κοστουμι.
Μεχρι προτινος ηταν μονοδρομος ενα ΝΟΜΟS αλλα εχει λιγο καιρο που μου χει μπει στο μυαλο το frederiqe constant slimline moonphase με την in house μηχανη και τιμη κατω απο 1,5χ που ναι ο,τι πρεπει ! :

image hosting 10mb limit
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 13, 2016, 02:19:01 πμ »
Τι να βάλεις εδώ.

Σαν Νο 1, δεν το συζητώ, θα ήταν το SUB Date, αλλά αυτό έφυγε, δεν υπάρχει πια. Οπότε, ΑΚΥΡΟ.

Οπότε, πάμε στο Νο 2, που θα κάνει ΟΛΕΣ τις δουλειές, Dress, (Undress :D ), Sport, Diver, Travel, Second time, Μεταλλάξεις εμφάνισης και για τους νεόπλουτους Pull-μουρ, επένδυση, κλπ. Το καταλάβατε προφανώς. GMT. Το παλιό. Οχι το κεραμικό. Φτου-φτού-φτού-μακριά από εμένα.

Σαν Νο 3, ένα beater, απροβλημάτιστο, το φοράς και το ξεχνάς, σχετικά εμφανίσιμο, "αντρικό", και ταυτόχρονα και λίγο σπορ, δεν είναι ανάγκη να πάμε σε τελείως dress. CITIZEN Eco-Drive, Radio Contolled και..........ξένοιασες.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
Απ: Η Ζωή με 2 ρολόγια... ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΑΣΗ...
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 13, 2016, 03:25:13 πμ »

Αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 13, 2016, 09:08:27 πμ »
Κατ εμε , ενα grail watch θα πρεπε να ειναι ο υπερτατος στοχος , κατι που θα σου κοστιζε ενα νεφρο, μια ληστεια η ενα τζοκερ για να το παρεις. Αλλα αφου μιλαμε για σχετικα εφικτους στοχους, θα προσθεσω και τους δικους μου με μια παρατηρηση:
Οπως και για την πλειοψηφια, το ενα ειναι το speedmaster. Ειναι λογικο γιατι η συνεχομενη και μαζικη παραγωγη του κραταει "λογικη" την τιμη για ενα ρολοι που εχει ιστορια, μηχανη, διαχρονικο στυλ,θα δειχνει τελειο ακομη και με φουξ λουρακι- ποσο μαλλον με ενα μποντ νατο η ενα rally strap, μαρκα/πρεστιζ, λιγο παλυ τα παντα ολα. Mε τρομαζει η ιδεα του ποσο θα κοστιζε εαν ειχε σταματησει η παραγωγη του πχ 20 χρονια πριν.
 Εχει ομως και το κακο οτι οταν διαλεγεις δυο ρολογια και λογικα το ενα θα ναι το "σπορ"/ καθημερινο  και το αλλο το " καλο" / επισημο, θα πρεπει να παιξει το ρολο του σπορ, που ενω αισθητικα τον παιζει  τελεια, το hesalite + η μικρη υδατοστεγανοτητα ενδεχεται να προκαλεσουν μικρα εγκεφαλικα.
 Οποτε, η α) το δευτερο ρολοι θα ειναι αναγκαστικα κατι ανθεκτικο που να "dressιζει" ωστε να μπορει να φορεθει και καθημερινα και να φοριεται ομως και σαν "καλο", η β) να μην ειναι το speedy η 1 επιλογη (κατι που εγω και πολλοι μαλλον δε συζητουν καν!)  η γ) να μπει κι ενα 3ο ρολοι  στην εξισωση (ναι, κλεβω!)

Οποτε, μετα το γυφτικο προλογο και με δεδομενο οτι αφου μιλαμε για εφικτο στοχο, το μαξ μπατζετ για μενα θα ειναι 3 χηνες για εκαστο:

Αυτο το speedy (οπως ειναι ,τυλιχτε το μου για το σπιτι παρακαλω...) :

image hosting sites

upload pic

Kι αν μου επιτραπει να "κλεψω" , θα επαιρνα κι ενα τριτο για τις σπανιες περιπτωσεις που φοραω κοστουμι κτλ αλλα στις οποιες δεν ειμαι υπερ των σπορ ρολογιων, θεωρω οτι το dress ειναι μια συγκεκριμενη κατηγορια και θα προτιμουσα να εχω ενα οικονομικοτερο dress (πχ intramatic) παρα να φοραω ενα ακριβο σπορ ρολοι με κοστουμι.
Μεχρι προτινος ηταν μονοδρομος ενα ΝΟΜΟS αλλα εχει λιγο καιρο που μου χει μπει στο μυαλο το frederiqe constant slimline moonphase με την in house μηχανη και τιμη κατω απο 1,5χ που ναι ο,τι πρεπει ! :

image hosting 10mb limit
Πολύ ωραίο ποστ που με βρίσκει σύμφωνο, μόνο με το Tudor διαφωνώ, βάλε κάτι άλλο στη θέση του και ταυτιστηκαμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 13, 2016, 09:23:11 πμ »

upload pic

Πολύ ωραίο ποστ που με βρίσκει σύμφωνο, μόνο με το Tudor διαφωνώ, βάλε κάτι άλλο στη θέση του και ταυτιστηκαμε.

Όπως?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 13, 2016, 10:16:05 πμ »

upload pic

Όπως?
Rolex ή grand seiko. Εναλλακτικά ένα ΡΟ ή Seamaster 8500. Και φυσικά κάνα δυο ακόμα ρολόγια να παίζουνε beater. Τα δύο μόνο, μπορούν εύκολα να γίνουν ένα μόνο. Sub. Που σημαίνει δεν ασχολούμαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions