Κατ εμε , ενα grail watch θα πρεπε να ειναι ο υπερτατος στοχος , κατι που θα σου κοστιζε ενα νεφρο, μια ληστεια η ενα τζοκερ για να το παρεις. Αλλα αφου μιλαμε για σχετικα εφικτους στοχους, θα προσθεσω και τους δικους μου με μια παρατηρηση:
Οπως και για την πλειοψηφια, το ενα ειναι το speedmaster. Ειναι λογικο γιατι η συνεχομενη και μαζικη παραγωγη του κραταει "λογικη" την τιμη για ενα ρολοι που εχει ιστορια, μηχανη, διαχρονικο στυλ,θα δειχνει τελειο ακομη και με φουξ λουρακι- ποσο μαλλον με ενα μποντ νατο η ενα rally strap, μαρκα/πρεστιζ, λιγο παλυ τα παντα ολα. Mε τρομαζει η ιδεα του ποσο θα κοστιζε εαν ειχε σταματησει η παραγωγη του πχ 20 χρονια πριν.
Εχει ομως και το κακο οτι οταν διαλεγεις δυο ρολογια και λογικα το ενα θα ναι το "σπορ"/ καθημερινο και το αλλο το " καλο" / επισημο, θα πρεπει να παιξει το ρολο του σπορ, που ενω αισθητικα τον παιζει τελεια, το hesalite + η μικρη υδατοστεγανοτητα ενδεχεται να προκαλεσουν μικρα εγκεφαλικα.
Οποτε, η α) το δευτερο ρολοι θα ειναι αναγκαστικα κατι ανθεκτικο που να "dressιζει" ωστε να μπορει να φορεθει και καθημερινα και να φοριεται ομως και σαν "καλο", η β) να μην ειναι το speedy η 1 επιλογη (κατι που εγω και πολλοι μαλλον δε συζητουν καν!) η γ) να μπει κι ενα 3ο ρολοι στην εξισωση (ναι, κλεβω!)
Οποτε, μετα το γυφτικο προλογο και με δεδομενο οτι αφου μιλαμε για εφικτο στοχο, το μαξ μπατζετ για μενα θα ειναι 3 χηνες για εκαστο:
Αυτο το speedy (οπως ειναι ,τυλιχτε το μου για το σπιτι παρακαλω...) :
image hosting sitesEνα diver που να φοριεται και για ποτακι (δε με παιρνει για το μεγαλο αδερφο) :
upload picKι αν μου επιτραπει να "κλεψω" , θα επαιρνα κι ενα τριτο για τις σπανιες περιπτωσεις που φοραω κοστουμι κτλ αλλα στις οποιες δεν ειμαι υπερ των σπορ ρολογιων, θεωρω οτι το dress ειναι μια συγκεκριμενη κατηγορια και θα προτιμουσα να εχω ενα οικονομικοτερο dress (πχ intramatic) παρα να φοραω ενα ακριβο σπορ ρολοι με κοστουμι.
Μεχρι προτινος ηταν μονοδρομος ενα ΝΟΜΟS αλλα εχει λιγο καιρο που μου χει μπει στο μυαλο το frederiqe constant slimline moonphase με την in house μηχανη και τιμη κατω απο 1,5χ που ναι ο,τι πρεπει ! :
image hosting 10mb limit