Αποστολέας Θέμα: Αφαίρεση γρατζουνιών με γυαλιστικές αλοιφές διαφόρων micron  (Αναγνώστηκε 13324 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
UPDATE

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΤΕ: Ο.ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ!!!ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!!!!ΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιβεβαιώνω οτι χρειάζεται DREMEL!! H βαθιά γρατζουνιά "κατέβηκε" +25-30% τουλαχιστόν...Εφάρμοσα το κανόνα..."όσο ανεβαίνουν οι στροφες και αυξάνεται η εφαρμοζόμενη πίεση, τόσο "κατεβαινουμε" σε αλοιφή...Όντως το τζάμι ζεσταίνεται...συχνές παύσεις και για έλεγχο είναι απαραίτητες...(Τελικά ήταν αρκετα βαθιά η γρατζουνιά όπως αποδείχτηκε...)Συνολική αποκατάσταση νομίζω οτι είναι τουλάχιστον 90-95% σε ο.τι αφορά τη μεγάλη γρατζουνιά!!!!Τα απλά hairlines όπως προείπα εξαφανιστήκανε και με το χέρι....

Δε κρατήθηκα και δοκίμασα και μέταλλο....Με πολύ ψιλή αλοιφή και DREMEL...το lifting είναι εντυπωσιακό επίσης...Γυάλισα τη πίσω πλευρα το MAKO (μη γίνει και καμιά πατάτα) και απλά τώρα λάμπει...Άλλωστε αυτές είναι αλοιφές κατά κύριο λόγο στιλβώσεως μετάλλων!

Και τι χρησιμοποίησες για "τριβείο" με το dremel?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
UPDATE

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΤΕ: Ο.ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ!!!ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!!!!ΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιβεβαιώνω οτι χρειάζεται DREMEL!! H βαθιά γρατζουνιά "κατέβηκε" +25-30% τουλαχιστόν...Εφάρμοσα το κανόνα..."όσο ανεβαίνουν οι στροφες και αυξάνεται η εφαρμοζόμενη πίεση, τόσο "κατεβαινουμε" σε αλοιφή...Όντως το τζάμι ζεσταίνεται...συχνές παύσεις και για έλεγχο είναι απαραίτητες...(Τελικά ήταν αρκετα βαθιά η γρατζουνιά όπως αποδείχτηκε...)Συνολική αποκατάσταση νομίζω οτι είναι τουλάχιστον 90-95% σε ο.τι αφορά τη μεγάλη γρατζουνιά!!!!Τα απλά hairlines όπως προείπα εξαφανιστήκανε και με το χέρι....

Δε κρατήθηκα και δοκίμασα και μέταλλο....Με πολύ ψιλή αλοιφή και DREMEL...το lifting είναι εντυπωσιακό επίσης...Γυάλισα τη πίσω πλευρα το MAKO (μη γίνει και καμιά πατάτα) και απλά τώρα λάμπει...Άλλωστε αυτές είναι αλοιφές κατά κύριο λόγο στιλβώσεως μετάλλων!

Στη κεφαλή του DREMEL, στο τσόκ, μπαινούν διάφορα "εξαρτηματα" όπως τρυπανάκια, συρματοβουρτσάκια (καμπανούλες που λέμε, μικρές όμως)κτλ...υπάρχει λοιπόν και κετσές, ένας κύλινδρος από τσόχα δηλαδή που είναι για γυάλισμα... Νομίζω οτι όλα έτσι είναι, αλλά το δικό μου έχει ηλεκτρονικό ρυθμιστή στροφών. Ξεκινάει απο 5000rpm και φτανει αν θυμάμαι καλά μέχρι τις 33000rpm...!!!Τα DREMEL (μάρκα είναι βέβαια) φημίζονται για την ποικιλία των εξαρτημάτων που υποστηρίζουν και για το γεγονός οτι έχουν τεράστιο εύρος στροφών λειτουργίας...Εγω εδώ δούλεψα με τις χαμηλότερες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Tempus neminem manet...

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Για την προσπάθεια σου φίλε μου παίρνεις άριστα. Απλά, να σημειώσουμε ότι θέλει πρακτικά Dremel, και επιπλέον θα πρέπει να βγει ο κρύσταλλος επειδή με το εργαλείο είναι μεγάλος ο κίνδυνος να πάρεις στεφάνη. Αρκετός κόσμος πάντως το κάνει για να γυαλίζει τμήματα της κάσας. Π.χ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Για την προσπάθεια σου φίλε μου παίρνεις άριστα. Απλά, να σημειώσουμε ότι θέλει πρακτικά Dremel, και επιπλέον θα πρέπει να βγει ο κρύσταλλος επειδή με το εργαλείο είναι μεγάλος ο κίνδυνος να πάρεις στεφάνη. Αρκετός κόσμος πάντως το κάνει για να γυαλίζει τμήματα της κάσας. Π.χ

Ευχαριστώ πολύ!

Σαφώς....Δοκίμασα να βγάλω τη στεφάνη απο το ΜΑΚΟ, είδα και μερικά βιντεάκια, αλλά με δυσκόλεψε αρκετά...Φοβήθηκα μήπως κάνω και καμιά χαρακιά στη κάσα και σταμάτησα..Προτίμησα να τη "μονώσω" με ταινίες και μάλιστα με παραπάνω απο ένα "χέρια"...Όπως επίσης αν και θα μπορούσα, δεν συνέχισα άλλο το τρίψιμο του τζαμιού...ένας επαγγελματίας ξέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια το που, το πως και το πόσο..εγω απλά ασχολήθηκα πιο πολύ απο περιέργεια και βέβαια επειδη μου "έκατσε" η γρατζουνια... :-\
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Tempus neminem manet...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
UPDATE

Στη κεφαλή του DREMEL, στο τσόκ, μπαινούν διάφορα "εξαρτηματα" όπως τρυπανάκια, συρματοβουρτσάκια (καμπανούλες που λέμε, μικρές όμως)κτλ...υπάρχει λοιπόν και κετσές, ένας κύλινδρος από τσόχα δηλαδή που είναι για γυάλισμα... Νομίζω οτι όλα έτσι είναι, αλλά το δικό μου έχει ηλεκτρονικό ρυθμιστή στροφών. Ξεκινάει απο 5000rpm και φτανει αν θυμάμαι καλά μέχρι τις 33000rpm...!!!Τα DREMEL (μάρκα είναι βέβαια) φημίζονται για την ποικιλία των εξαρτημάτων που υποστηρίζουν και για το γεγονός οτι έχουν τεράστιο εύρος στροφών λειτουργίας...Εγω εδώ δούλεψα με τις χαμηλότερες...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω Dremel κι έχω και πολλά εξαρτήματα, ήθελα να μάθω ποιο ακριβώς εξάρτημα χρησιμοποίησες για να τσεκάρω αν το έχω κι εγώ. Με κάλυψε ο georgefl74 με το βιντεάκι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
http://www.krystalla-rologion.gr
Έχει δοκιμάσει κανείς εδώ αλλαγή τζσμιου? Τιμές?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions