Αποστολέας Θέμα: Αφαίρεση γρατζουνιών με γυαλιστικές αλοιφές διαφόρων micron  (Αναγνώστηκε 13322 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος charislet

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αφαίρεση γρατζουνιών με γυαλιστικές αλοιφές διαφόρων micron
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 22, 2016, 23:14:27 μμ »
Καποιος θυμαμαι μου ειχε πει οτι υπαρχει καποιος μαγκασ ρολογας στο Συνταγμα που αλλαζει το τζαμακι σε ζαφειρι σε οτι ρολοι θες για 30-40 ευρω. Αν ισχυει νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη.
Ναι βέβαια..αρκεί να τον βρούμε.... ;)

αυτός πρέπει να είναι...

http://www.krystalla-rologion.gr
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 22, 2016, 23:24:21 μμ »
Καποιος θυμαμαι μου ειχε πει οτι υπαρχει καποιος μαγκασ ρολογας στο Συνταγμα που αλλαζει το τζαμακι σε ζαφειρι σε οτι ρολοι θες για 30-40 ευρω. Αν ισχυει νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη.

αυτός πρέπει να είναι...

Η σελίδα του έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 22, 2016, 23:58:34 μμ »

αυτός πρέπει να είναι...

Η σελίδα του έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε.  :)

στην διάθεση σας κύριοι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 23, 2016, 00:36:58 πμ »
Έκανα κι εγω την ερευνά μου...Το πιο καλό που βρήκα μέχρι στιγμής...(απο εξωτερικό)

https://crystaltimes.net/shop/popular-models/mako-ray-xl/

Έχει νομίζω τα πάντα..με καλές τιμές, μεγάλη ποικιλία και στα μεταφορικά...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 23, 2016, 00:38:42 πμ από Alobar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Tempus neminem manet...

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 23, 2016, 01:39:51 πμ »
Γνωστός πωλητής, είναι κ στο ebay.Δεν τις λες και πολύ καλές τις τιμές του.
Ακόμα και τα σημάδια έχουν την γοητεία τους.Είναι η ιστορία του ρολογιού.
Εμείς να είμαστε καλά!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 23, 2016, 02:39:23 πμ »
Ακόμα και τα σημάδια έχουν την γοητεία τους.Είναι η ιστορία του ρολογιού.

Στην κασα ναι, στο τζαμι ενοχλεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Λοιπόν έχουμε UPDATE! Αλλά πριν συνεχίσω θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΤΕ: Ο.ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ!!!ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!!!!ΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!!!

Καταρχήν οι αλοιφές ήρθανε σήμερα και έχουν αυτή τη μορφή:

Τα νούμερα είναι απο το 0.5 μέχρι το 10(πιο λεπτή έως πιο χοντρή). Στην υφή είναι σαν οδοντόκρεμα και είναι αρκετά "λιπαρές"...
Δοκίμασα την εφαρμογή τους και το πως "απλώνονται" στην επιφάνεια σε ένα παλιό παιδικό ρολόι μου με απλό τζάμι..Δοκίμασα όλα τα νούμερα και για να είμαι ειλικρινής δε βρήκα και καμιά τρελή διαφορά..Μη φανταστείτε δηλαδή οτι το νούμερο 10 π.χ. είναι "γυαλόχαρτο" και το 0.5 "σαντιγή"  ;D
Μόνωσα με χαρτοταινία τη στεφάνη στο ORIENT και ξεκίνησα με μικρά κομμάτια καθαρό μαλακό πανί να τρίβω με κυκλικές κινήσεις το τζάμι με την αλοιφή. Ξεκίνησα (απο φόβο) με την ψιλή και σιγά-σιγά "ανέβηκα" νούμερα...

Κατέληξα να δουλεύω πιο πολύ με το 5 και το 7, έχοντας στο νου μου οτι σε διάφορα φόρουμ λέγανε για το 3.5 σαν αρχή...Τα πανάκια τα άλλαζα μόλις λεκιάζανε και κάθε τόσο τσέκαρα τι γίνεται απο κάτω...Επίσης κάθε τόσο σκούπιζα με καθαρό πανί και εφάρμοζα την 0.5. Και ξανά μετά 7 και 5...
Μπορώ να πώ οτι δεν αισθάνθηκα σε κανένα σημείο να γίνεται ζημιά...Το τζάμι ήταν καθ'ολη την διάρκεια καθαρό..ισα-ισα κάτι μικρά hairlines που υπήρχανε απο παλιά καθαρίσανε!Οι 2 βαθιές γραταζουνιές για τις οποίες έγινε και ο καυγάς (κάτω απο το 2 και στην άκρη του τζαμιού προς τη στεφάνη)  δεν φύγανε αλλά τώρα πια το νύχι σκαλώνει πολύ λιγότερο απο πρίν. Και πάλι φαίνονται αλλά λιγότερο...Υπήρχε σαν επέκταση της γρατζουνιάς απο το 2 και διαγώνια πάνω απο το σήμα της ORIENT ενα hairline που έσβησε....
Ύστερα απο πόνο στα δάχτυλα, περίπου συνολικά καμια ωρα τριψίματος και κυρίως απο φόβο μήπως κάνω καμιά ζημιά σταμάτησα.
Με λίγη καθαρή βενζίνη καθάρισα το τζάμι και το αποτέλεσμα είναι αυτό...Δυστυχώς δεν μπορώ να "πιάσω" τις 2 μικρούλες γρατζουνιές στο 2. Βρίσκονται μέσα στο κόκκινο κύκλο..Δεν τις "πιάνει" ο φακός σε καμιά γωνία...

Συμπερασματικά και για να μη σας κουράζω το πράγμα για να γίνει σωστά θέλει κετσέ και Dremel! Μπορεί να το δοκιμάσω και αυτό για να δω...Με το χέρι όρεξη να έχεις να τρίβεις...Αν μη τι άλλο τα hairlines φύγανε..το τζάμι δεν έπαθε ζημιά και οι βαθιές γρατζουνιές "σβήσανε" αρκετά χώρις όμως να φύγουν...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2016, 18:33:48 μμ από Alobar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Tempus neminem manet...

nicolasg

• Επισκέπτης

Ύστερα απο πόνο στα δάχτυλα, περίπου συνολικά καμια ωρα τριψίματος
???
Xαράς στο κουράγιο σου!!!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Λοιπόν έχουμε UPDATE! Αλλά πριν συνεχίσω θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΤΕ: Ο.ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ!!!ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!!!!ΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!!!

Καταρχήν οι αλοιφές ήρθανε σήμερα και έχουν αυτή τη μορφή:
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Τα νούμερα είναι απο το 0.5 μέχρι το 10(πιο λεπτή έως πιο χοντρή). Στην υφή είναι σαν οδοντόκρεμα και είναι αρκετά "λιπαρές"...
Δοκίμασα την εφαρμογή τους και το πως "απλώνονται" στην επιφάνεια σε ένα παλιό παιδικό ρολόι μου με απλό τζάμι..Δοκίμασα όλα τα νούμερα και για να είμαι ειλικρινής δε βρήκα και καμιά τρελή διαφορά..Μη φανταστείτε δηλαδή οτι το νούμερο 10 π.χ. είναι "γυαλόχαρτο" και το 0.5 "σαντιγή"  ;D
Μόνωσα με χαρτοταινία τη στεφάνη στο ORIENT και ξεκίνησα με μικρά κομμάτια καθαρό μαλακό πανί να τρίβω με κυκλικές κινήσεις το τζάμι με την αλοιφή. Ξεκίνησα (απο φόβο) με την ψιλή και σιγά-σιγά "ανέβηκα" νούμερα...
Κατέληξα να δουλεύω πιο πολύ με το 5 και το 7, έχοντας στο νου μου οτι σε διάφορα φόρουμ λέγανε για το 3.5 σαν αρχή...Τα πανάκια τα άλλαζα μόλις λεκιάζανε και κάθε τόσο τσέκαρα τι γίνεται απο κάτω...Επίσης κάθε τόσο σκούπιζα με καθαρό πανί και εφάρμοζα την 0.5. Και ξανά μετά 7 και 5...
Μπορώ να πώ οτι δεν αισθάνθηκα σε κανένα σημείο να γίνεται ζημιά...Το τζάμι ήταν καθ'ολη την διάρκεια καθαρό..ισα-ισα κάτι μικρά hairlines που υπήρχανε απο παλιά καθαρίσανε!Οι 2 βαθιές γραταζουνιές για τις οποίες έγινε και ο καυγάς (κάτω απο το 2 και στην άκρη του τζαμιού προς τη στεφάνη)  δεν φύγανε αλλά τώρα πια το νύχι σκαλώνει πολύ λιγότερο απο πρίν. Και πάλι φαίνονται αλλά λιγότερο...Υπήρχε σαν επέκταση της γρατζουνιάς απο το 2 και διαγώνια πάνω απο το σήμα της ORIENT ενα hairline που έσβησε....
Ύστερα απο πόνο στα δάχτυλα, περίπου συνολικά καμια ωρα τριψίματος και κυρίως απο φόβο μήπως κάνω καμιά ζημιά σταμάτησα.
Με λίγη καθαρή βενζίνη καθάρισα το τζάμι και το αποτέλεσμα είναι αυτό...Δυστυχώς δεν μπορώ να "πιάσω" τις 2 μικρούλες γρατζουνιές στο 2. Βρίσκονται μέσα στο κόκκινο κύκλο..Δεν τις "πιάνει" ο φακός σε καμιά γωνία...

Συμπερασματικά και για να μη σας κουράζω το πράγμα για να γίνει σωστά θέλει κετσέ και Dremel! Μπορεί να το δοκιμάσω και αυτό για να δω...Με το χέρι όρεξη να έχεις να τρίβεις...Αν μη τι άλλο τα hairlines φύγανε..το τζάμι δεν έπαθε ζημιά και οι βαθιές γρατζουνιές "σβήσανε" αρκετά χώρις όμως να φύγουν...

Τις αλοιφές από που τις πήρες;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ

Εγω τις πήρα απο το ebay. Εκεί υπάρχει μεγάλη ποικιλία και μεγάλο εύρος τιμών.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2016, 11:43:58 πμ από Petros1 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Tempus neminem manet...

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews

Ύστερα απο πόνο στα δάχτυλα, περίπου συνολικά καμια ωρα τριψίματος
???
Xαράς στο κουράγιο σου!!!!

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ

Εγω τις πήρα απο το ebay. Εκεί υπάρχει μεγάλη ποικιλία και μεγάλο εύρος τιμών.
Σε ευχαριστώ φίλε!

Έχω Dremel αλλά το θεωρώ επικίνδυνο για τέτοια εργασία. Χεράκι και από λίγο κάθε μέρα!

Send it fom my Greek WatchPhone

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Είναι πακετάκι ή εσύ απλά πήρες όλα τα νούμερα για δοκιμή?

υγ. Με το χέρι μια χαρά, άλλη φάση η ικανοποίηση του αποτελέσματος... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Είναι πακετάκι ή εσύ απλά πήρες όλα τα νούμερα για δοκιμή?

υγ. Με το χέρι μια χαρά, άλλη φάση η ικανοποίηση του αποτελέσματος... ;)

Εγω τα πήρα πακετάκι..έχει όμως και μεμονωμένα νούμερα....

Χαχαχα.. ε ναι γιατί είχα και την αμφιβολία....  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Tempus neminem manet...

Αποσυνδεδεμένος Alobar

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
UPDATE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιβεβαιώνω οτι χρειάζεται DREMEL!! H βαθιά γρατζουνιά "κατέβηκε" +25-30% τουλαχιστόν...Εφάρμοσα το κανόνα..."όσο ανεβαίνουν οι στροφες και αυξάνεται η εφαρμοζόμενη πίεση, τόσο "κατεβαινουμε" σε αλοιφή...Όντως το τζάμι ζεσταίνεται...συχνές παύσεις και για έλεγχο είναι απαραίτητες...(Τελικά ήταν αρκετα βαθιά η γρατζουνιά όπως αποδείχτηκε...)Συνολική αποκατάσταση νομίζω οτι είναι τουλάχιστον 90-95% σε ο.τι αφορά τη μεγάλη γρατζουνιά!!!!Τα απλά hairlines όπως προείπα εξαφανιστήκανε και με το χέρι....

Δε κρατήθηκα και δοκίμασα και μέταλλο....Με πολύ ψιλή αλοιφή και DREMEL...το lifting είναι εντυπωσιακό επίσης...Γυάλισα τη πίσω πλευρα το MAKO (μη γίνει και καμιά πατάτα) και απλά τώρα λάμπει...Άλλωστε αυτές είναι αλοιφές κατά κύριο λόγο στιλβώσεως μετάλλων!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions