Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμμία compact, οι S95 και LX5 θυσιάστηκαν στον βωμό της δευτερης d7000. 'Oχι οτι δεν θα ήθελα μια ZX1 -το αντίθετο- αλλα δεν γίνεται και ρολόγια και φωτογραφικές και δίσκοι/CD, οπότε κρατιούνται οικονομικές ισορροπίες στα hobby. Επίσης τωρα με την οικογένεια ο πολυ περιορισμένος ελευθερος χρόνος που έχω για φωτογραφίες με κάνει θέλω να τον απολαμβάνω με την DSLR, και ας κουβαλάω.
Λοιπόν δεν ξέρω αν εγώ ήμουν τυχερός αλλα δεν ειίχα ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα με καμμία απο τις δυο d7000 και παρά το ότι την 1η την αγόρασα όταν πρωτοβγήκε. ούτε λεκέδες σε sensor, ουτε back-focus ούτε τιποτα, όσο και αν τέσταρα όλα άψογα. Εγώ είμαι ενθουσιασμένος, δεν ξέρω ίσως το ξανασκεφτείς για την D300s, η οποία δοκιμασμένη και ποιο heavy duty, αλλά δείχνει λίγο την ηλικία της και υστερεί στα νυχτερινά. Επίσης έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, οι παιδικές ασθένειες της D7000 είναι παρελθόν, απλά για να είσαι σίγουρος διάλεξε πρόσφατο serial.
Τώρα απο φακους έχω τους εξής
AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR
AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR
AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G (ΦΟΒΕΡΟΣ)
AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
TAMRON SP 90mm F/2.8 Macro
και για πιο abuse καταστάσεις (πχ παραλία/θάλασσα κλπ) τους
18-105mm f/3.5-5.6G ED-IF AF-S VR DX Zoom-NIKKOR
50mm f/1.8D AF Nikkor
Τώρα, ο macro που θέλεις να πάρεις, το ξέρεις, είναι εργαλείο, όμως πρόσεχε το εστιακό μήκος αφού θα έχεις DX σώμα γιατί σε DX to 105mm γίνεται 150mm και σε μερικές περιπτώσεις δεν βολευει, όπως π.χ. αν θέλεις να φωτογραφήσεις το ρολόι στον καρπό σου δεν θα μπορείς (εκτός αν είσαι Φασούλας) να το χωρέσεις στο κάδρο σου (εννοείται με το μάτι σου στο σκόπευτρο). Αν απο την αλλη φωτογραφίζεις πχ έντομα, είναι ιδανικός. Αν ο Nikkor 85mm Micro δεν ήταν τόσο αργός (f/3.5) θα ήταν τέλειος για DX. Για αυτούς τους λόγους εγώ κατ' εξαίρεση κατέληξα στον Tamron απο τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και τα 90mm μάλλον πολύ είναι και για την δική μου χρήση. Αν αγόραζα τώρα μάλλον στα ίδια λεφτά με τον Tamron θα επέλεγα πάντως τον AF Micro-Nikkor 60mm f/2.8D - οπτικά συγκρίσιμη ποιότητα με τον 105 και 300 euro λιγότερα (για ένα ρολογάκι χαχα).