Αποστολέας Θέμα: Αγορα ψηφιακης  (Αναγνώστηκε 85275 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ψηφιακης
« Απάντηση #135 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 15:33:53 μμ »
Συμφωνω Νικο.
Ομως το να δινεις τα τριπλασια χρηματα για μια μηχανη που ακομα και η λαικα λεει πως ειναι ιδια τεχνικα με την πανασονικ και βγαζει ακριβως τις ιδιες φωτο ε τοτε τι να πει κανεις. ???

Ειναι σαν το ακουσμα της λεξεως Μερσεντες. Αλλο η SL55AMG και αλλο η c180

Και στην τελικη την λαικα την ξερουμε απο τις τηλεμετρικες και οχι απο τις κομπακτ. Μην τρωμε και κουτοχορτο Νικο ε?

Απλα ρωτησα ποια τα συγκριτικα πλεονεκτηματα της Λαικα (της συγκεκριμενης) εναντιον της Πανασονικ (της συγκεκριμενης). Τι ηταν αυτο που εκανε τον φιλο Ντιμι να προτιμησει να δωσει τα τριπλασια χρηματα για μια κομπακτ....?

Ευχαριστω
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 29, 2011, 15:35:56 μμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος dimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 16:25:14 μμ »
Συμφωνω Νικο.
Ομως το να δινεις τα τριπλασια χρηματα για μια μηχανη που ακομα και η λαικα λεει πως ειναι ιδια τεχνικα με την πανασονικ και βγαζει ακριβως τις ιδιες φωτο ε τοτε τι να πει κανεις. ???

Ειναι σαν το ακουσμα της λεξεως Μερσεντες. Αλλο η SL55AMG και αλλο η c180

Και στην τελικη την λαικα την ξερουμε απο τις τηλεμετρικες και οχι απο τις κομπακτ. Μην τρωμε και κουτοχορτο Νικο ε?

Απλα ρωτησα ποια τα συγκριτικα πλεονεκτηματα της Λαικα (της συγκεκριμενης) εναντιον της Πανασονικ (της συγκεκριμενης). Τι ηταν αυτο που εκανε τον φιλο Ντιμι να προτιμησει να δωσει τα τριπλασια χρηματα για μια κομπακτ....?

Ευχαριστω

leica οπως patek . οπως lange, oπως breguet, οπως vacheron, οπως audemars.........!!!!
και οχι οπως rolex, panerai, iwc,omega και αλλλα πολλα παραδειγματα.......!!!
οχι πως τα υπολοιπα δεν ειναι καλα αλλα φιλε μου υπαρχει το καλο το καλυτερο και το καλυτεροτερο!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 16:30:54 μμ »
Στην συγκεκριμενη περιπτωση φιλε Ντιμι πολυ απλα δεν ισχυει κατι τετοιο. Ειναι σαν να εβαλες σε ενα σεικο κινετικ το σημα της Πατεκ. Για να στο δωσω να το καταλαβεις δηλαδη. Ακριβως οι ιδιες μηχανες, βγαζουν ακριβως τις ιδιες φωτογραφιες. Η διαφορα ειναι το σημα και το προγραμμα που σου δινει η Λαικα.  :)

Οι πραγματικες λαικα ειναι οι τηλεμετρικες. Αν μου ποσταρες μια Μ8 τοτε θα πηγαινα πασσο.

Υπαρχει οπως λες το καλο το καλυτερο και το καλυτεροτερο. Στην συγκεκριμενη ομως περιπτωση λυπαμαι δεν ισχυει αυτο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος dimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 16:37:37 μμ »
μιλαμε για κομπακτ του 500κοσαρικου.
νομιζω μονο για το ονομα και για την θηκη ...φθανει....!
οσο για dslr eos 5 και νομιζω οτι ειναι και πολυ....!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 16:50:37 μμ »
Το θεμα ειναι τα λεφτα σου να πιανουν τοπο και να μην πληρωνεις μονο μια θηκη και ενα Ονομα. Τοτε ειναι μια κακη αγορα.
Η 5αρα η κανον ειναι εξαιρετικη. Φουλ φρειμ και τα παντα ολα.... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 17:07:59 μμ »
γουστα ειναι αυτα φιλε μου!!!
διαφορετικα ολοι θα ειχαμε το ιδιο αμαξι το ιδιο ρολοι την ιδια γκομενα...!!!!
μην τα ισοπεδωνουμε ολα !!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 17:14:09 μμ »
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 16:21:28 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 16:42:48 μμ »

Σίγουρα γούστα είναι, αλλά όσο αφορά την επιλογή, το ότι σε τεχνικά είναι οι ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αδιαμφισβήτητο, έχει απόλυτο δίκο ο Elio5.

Επίσης για compact θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις πρώτα και την Canon s95 (για την καινούρια s100 δεν έχω άποψη). Έχουν περάσει apo τα χέρια μου (απο high end digital compact) οι Panasonic LX3, LX5 και οι Canon S90 και αν διάλεγα τώρα θα έπαιρνα την S95. Ποιό compact και καλύτερα νυχτερινά. Φυσικά άν έχεις ήδη DSLR, γιατί η S95 δεν είναι επεκτάσιμη όπως ή LX5 (εξωτερικό φλάς, σκόπευτρο κλπ), αλλά για κάποιον που ασχολείται σοβαρά και θέλει το καλύτερο έτσι κι αλλιώς μια compact είναι συνοδευτική/επικουρική μιας DSLR. Η lx3/lx5 έχουν ανώτερο manual χειρισμό, αλλα δεν χωράει ευκολα στην τσέπη. Επίσης πολύ καλά λόγια ακουγονται για Olympus XZ1 αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει.

Δυστυχώς αν και φανατικός Nikon-άκιας (ξεκίνησα το 94 με μια Canon EOS100FN αλλά στην πορεία με κέρδισε η Nikon) σε compact δέν έχω κάποια πρόταση όσο καλή όσο οι Canon/Olympus/Panasonic. Η αλήθεια να λέγεται. Αν μιλάγαμε για DSLR και φακούς θα άλλαζε το πράγμα  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 16:47:38 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 17:04:08 μμ »

Έχεις D3s ρε θηρίο! Φοβερή! Σκεφτόμουν πρόπερσι να την πάρω αλλά θα ήταν overkill γιατί δεν είμαι επαγγελματίας ούτε θα εκμεταλευόμουν τα πλεονεκτηματα της πλήρως. Στην ουσία θα ήταν για μένα λάθος αγορά γιατί για την χρήση που κάνω εγώ μια D90/D7000 με υπερκαλύπτει. Άσε που οι zoom φακοί μου είναι DX.  Οπότε πούλησα τις D90 και D3000 και κάποιους φακούς και πήρα δύο D7000 (δεν θέλω να αλλάζω φακούς συνέχεια οπότε έχω δύο σώματα.  Συνήθως η μία έχει πάνω της τον Nikkor AFS-DX 16-85 VR  και η άλλη τον AF-S  50mm f/1.4G ή τον AF-S 35mm f/1.8G )
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 17:09:52 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 17:12:06 μμ »
Ελα ρε φιλε!

Νικονακιας- και λιγο Ολυμπακιας ειμαι.

Ειχα D5000 με 18-55, και 35 Φ1.8. Μετα πηγα σε Ολυμπους Ε3 με 14-54Μκ2 και 35μακρο. Τωρα εχω μια ΧΖ1 και σε πληροφορω οτι ειναι εξαιρετικη μηχανουλα!

Τωρα θελω πολυ την D300s ιδανικα με 3 φακους για το απολυτο συστηματακι για εμε. 35 f1.8, 16-85, και ισως τον καλυτερο μακρο της αγορας 105mm macro.

Για πες μου για την 7000 εισαι ευχαριστημενος? Γιατι πολλα προβληματα εβγαλε αυτο το μηχανακι και ξενερωσα πολυ.

Αν τα εχουν λυσει θα με ενδιεφερε πολυ φιλε μου. Ομως προτιμω λιγακι παραπανω την 300ς.

Φιλε εχω πυροβολησει με D3s. χα χα χα χα χα!
Δεν μπορω να πω κατι παρα οτι υποκλινομαι!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 17:16:44 μμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 18:08:00 μμ »
Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμμία compact, οι S95 και LX5 θυσιάστηκαν στον βωμό της δευτερης d7000. 'Oχι οτι δεν θα ήθελα μια ZX1 -το αντίθετο- αλλα δεν γίνεται και ρολόγια και φωτογραφικές και δίσκοι/CD, οπότε κρατιούνται οικονομικές ισορροπίες στα hobby.  Επίσης τωρα με την οικογένεια ο πολυ περιορισμένος ελευθερος χρόνος που έχω για φωτογραφίες με κάνει θέλω να τον απολαμβάνω με την DSLR, και ας κουβαλάω.

Λοιπόν δεν ξέρω αν εγώ ήμουν τυχερός αλλα δεν ειίχα ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα με καμμία απο τις δυο d7000 και παρά το ότι την 1η την αγόρασα όταν πρωτοβγήκε. ούτε λεκέδες σε sensor, ουτε back-focus ούτε τιποτα, όσο και αν τέσταρα όλα άψογα. Εγώ είμαι ενθουσιασμένος, δεν ξέρω ίσως το ξανασκεφτείς για την D300s, η οποία δοκιμασμένη και ποιο heavy duty, αλλά δείχνει λίγο την ηλικία της και υστερεί στα νυχτερινά. Επίσης έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, οι παιδικές ασθένειες της D7000 είναι παρελθόν, απλά για να είσαι σίγουρος διάλεξε πρόσφατο serial.

Τώρα απο φακους έχω τους εξής

AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR
AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR
AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G (ΦΟΒΕΡΟΣ)
AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
TAMRON SP 90mm F/2.8 Macro

και για πιο abuse καταστάσεις (πχ παραλία/θάλασσα κλπ) τους
18-105mm f/3.5-5.6G ED-IF AF-S VR DX Zoom-NIKKOR
50mm f/1.8D AF Nikkor

Τώρα, ο macro που θέλεις να πάρεις, το ξέρεις, είναι εργαλείο, όμως πρόσεχε το εστιακό μήκος αφού θα έχεις DX σώμα γιατί σε DX to 105mm γίνεται 150mm και σε μερικές περιπτώσεις δεν βολευει, όπως π.χ. αν θέλεις να φωτογραφήσεις το ρολόι στον καρπό σου δεν θα μπορείς (εκτός αν είσαι Φασούλας) να το χωρέσεις στο κάδρο σου (εννοείται με το μάτι σου στο σκόπευτρο). Αν απο την αλλη φωτογραφίζεις πχ έντομα, είναι ιδανικός. Αν ο Nikkor 85mm Micro δεν ήταν τόσο αργός (f/3.5) θα ήταν τέλειος για DX. Για αυτούς τους λόγους εγώ κατ' εξαίρεση κατέληξα στον Tamron απο τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και τα 90mm μάλλον πολύ είναι και για την δική μου χρήση. Αν αγόραζα τώρα μάλλον στα ίδια λεφτά με τον Tamron θα επέλεγα πάντως τον AF Micro-Nikkor 60mm f/2.8D - οπτικά συγκρίσιμη ποιότητα με τον 105 και 300 euro λιγότερα (για ένα ρολογάκι χαχα).

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 18:16:16 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 18:24:38 μμ »
Εγω ηθελα πολυ την 7000 αλλα με ολα αυτα που διαβασα τρελαθηκα! Πολυ θεμα, προβληματα πολλα και ο εδω αντιπροσωπος οχι πολυ σωστος στην αντιμετωπιση του θα ελεγα.  πραγματικα ξεφτιλα.
Προφανως τωρα να εχουν διορθωθει και πραγματικα εισαι πολυ τυχερος που δεν σου εβγαλαν τιποτα και τα 2 σωματα που εχεις. Δεν ξερω ακομα κολλαω με την 7000 να σου πω την αληθεια.

Εχεις φακουδακια μπολικα βλεπω. Μπραβο....
Ενα αλλο μεγαλο θεμα του 105 ειναι και η τιμη του. Φαρμακειο!!!!!! Εχω διαβασει πως ο ταμρον ειναι ξυραφι αλλα εγω μαλλον θα πηγαινα για τον Τοκινα σε μακρο παντα. Και ο καινουργιος ο 60αρης που αναφερεις ειναι πολυ καλος!
οσο για την 300ς ειναι τρομερα αξιοπιστο μηχανημα και ενταξει στα νυχτερινα δεν ειναι 7000 αλλα απο την αλλη δεν ειναι και Ε3. Αν σκεφτεις πως και η 5000 εχει τον ιδιο αισθητηρα εγω ειμαι καλυμμενος. Να φανταστεις πως με την 5000 και τον 35αρη εχω βγαλει εξαιρετικα βραδυνα αφλασα. Αλλη φακουδαρα και αυτη ο 35αρης.

παντως οσο και να εχανε η Ε3 στα βραδυνα με φως εβαζε κατω οτι εχει βγαλει η νικον φιλε μου μεχρι και την 300ς. Εξαιρετικα οπτικα, απιστευτη ποιοτητα κατασκευης. Φουλ μαγνησιο σωμα, φουλ αδιαβροχη.

Λεφτα να χεις λεμε.......... :)

http://www.flickr.com/photos/elio55/5761672573/#lightbox/

http://www.flickr.com/photos/elio55/5672502990/#in/photostream/lightbox/
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 18:31:32 μμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 18:37:01 μμ »

Λεφτα να χεις λεμε.......... :)

Ακριβώς!
Παρεπιπτόντως ο 60αρης μακρο που σου λέω είναι παλιός, ουτε καν AF-S, αλλα είναι super και 300 ευρώ πιο φθήνος απο τον 105. Αυτός: http://imaging.nikon.com/lineup/lens/specoalpurpose/micro/af_micro60mmf_28d/index.htm

Επίσης, δεν ξέρω κατα πόσο είμαι τυχερός. Αν σε κάτι που πουλάει εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια ενα 1% έχει πρόβλημα σημαίνει μερικοί χιλιάδες δυσαρεστημένοι. Οπότε το να δείς ας πούμε 100 παράπονα σε φόρουμ πχ. DPR δεν σημαίνει ότι είναι γενικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση παίρνεις τον φακό σου  μαζί και τεστάρεις την 7000 πρίν την αγοράσεις, αν έχει καποια κηλίδα και διαλεξεις f/22 φωτογραφίζοντας κάτι λευκό θα φανεί αμέσως. Για  backfocus to βολικότερο είναι βιβλία σε βιβλιοθήκη και βλέπεις ποσο sharp είναι. Ετσι κι αλλίως ότι και αν πάρεις μεταξύ των 2 δε θα το μετανιώσεις, αλλα πάντα το καινούριο έχει την χάρη του στα ηλεκτρονικά.

Όπως είπες ο 35αρης είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ειδικά αν σκεφτείς την τιμή του.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 18:39:02 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 19:02:19 μμ »
Έχεις δίκιο για τον 60αρη. Μπερδεύτηκα με τον καινούργιο μακρο για DX, ο οποίος είναι 40αρης αν δεν κάνω λάθος.

Είναι ανεπίτρεπτο αυτο που έγινε με την 7000. Δεν μιλάω μόνο για back focus. Κλειστρα προβληματικά, αισθητήρες με κηλίδες, κτλ. Τραγικοτητες!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 19:05:02 μμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions