Προφανώς και υπάρχουνε πολλές βιντεοκάμερες στην αγορά. Δεν είπα εγώ ότι δεν υπάρχουν.
Επιμένω πάντως ! ΜΗΝ πάρεις βιντεοκάμερα. Δεν αξίζει.
Μέσα από ένα κολάζ φωτογραφιών μπορείς να μεταφέρεις όλες τις στιγμές σαν να ήταν βίντεο.
Η 5100 είναι μηχανάρα αλλά πλέον έχουνε βγεί 3200 και 5200 που αν θες να ανέβεις μέχρι τα 600 μπορείς τις χτυπάς και τις 2.
Το θέμα είναι έχεις όρεξη να ασχοληθείς με την φωτογραφία γενικότερα;
οι dslr και οι mirrorless θέλουνε διάβασμα, να μάθεις εκτός αν απλά το βάλεις στο Auto και βαράς.
Η Nikon που σου παρέθεσα έχει αισθητήρα Cmos και είναι αδιάβροχη. Βγάζει πάρα πολύ καλό βίντεο.
Είναι όμορφη εμεπειρία να βγάζεις την κορούλα σου σε 1-2 χρόνια βίντεο και φωτογραφίες " δια θαλάσσης " στις πρώτες τις βουτιές.
Αν έχεις και σκάφος ή σκέφτεσαι να πάρεις, τότε πάρτην οπσωδήποτε θα με θυμηθείς !!
Ναι, είμαι κάτοχος μιας sony nex 5n και μόνο το καλύτερα έχω να σου πώ. Ακόμη και η αίσθηση που σου αφήνει στο χέρι όταν την πιάνεις. Ολομέταλλη. Κλάσεις ανώτερη από 3100 και 5100 που είχα πιάσει στο plaisio μια φορά. θα σου πώ απλά για να μην λέμε πολλά, ότι την αγόρασα μεταχειρισμένη από επαγγελματία φωτογράφο στην Θεσσαλονίκη με μεγάλο όνομα ο οποίος βιντεοσκοπούσε γάμους με αυτήν. Πληρωνόταν για να κάνει αυτήν την δουλειά και χρησιμοποιούσε την nex. πρέπει να πούμε κάτι άλλο; Όταν ήταν να πάρω τα Χριστούγεννα του 2012 ήμουν μεταξύ nex 5n, nikon 5100, pentax k-x.
Εϊχα μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο μέσω αγγελιών που έβρισκα. Από φωτογράφους μέχρι τρελαμένους ερασιτέχνες που βγαίναν απογευματινή βόλτα με μηχανή 3000 ευρώ+. ΟΛΟΙ μου είπανε για nex για την ερασιτεχνική χρήση που θέλω. Πραγματκά ΜΟΝΟ θετικά έχω ακούσει. τα αρνητικά της, ότι δεν βγάζει πολλούς φακούς η sony για να εναλλάσω. Χέστηκ@. Παίρνω αντάπτορα από ebay και κουμπώνω πάνω όποιον φακό θέλω.
Αλλά επειδή δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς ή όχι με την φωτογραφία περαιτέρω, για αυτό σου λέω πάρε την Nikon aw 100 !!!
Δεν θα το μετανιώσεις. Νομίζω έχει βγεί και διάδοχος aw200.
και κάτι τελευταίο που ξέχασα να σου πώ. Μια dslr μπορεί να χαλάσει λόγω του καθρέφτη οπότε έχει σημασία τα πόσα κλικ έχει κάνει, μια κόμπακτ ή mirrorless δεν έχει καθρέφτη