Αποστολέας Θέμα: Υδατοστεγανότητα ή Φύκια και μεταξωτές Κορδέλες?????  (Αναγνώστηκε 35580 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
Με βαση ενα παλιο αρθρο που βρηκα στο ιντερνετ και που ειχε ξαναποσταρει ο ΒΒ αλλου μου ηρθαν καποιες σκεψεις στο μυαλο.
www.watchtime.at/archive/wt_2007_05/WT_2007_05_066.pdf

Αν διαβασετε το αρθρο που παραθετω σε PDF θα δειτε πως

-στο Μπραιτλινγκ εσπασε το κρυσταλο στις 190ΑΤΜ ενω το ρολοι ειναι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πιστοποιημενο στις 200.
-στο Ντοξα το ρολοι σταματησε πριν τις 75ΑΤΜ ενω το ρολοι ειναι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πιστοποιημενο στα 750μ
-στο Μιντο οπως και στο Ντοξα η αποδοση του ρολογιου επηρεαστηκε τα μαλα μετα το τεστ.

Δεν μου λεει κατι πως μετα δουλεψαν τα δευτερα δειγματα που παρεδοθησαν απο Breitling, Doxa. Δεν πρεπει να γινεται κατι τετοιο επ' ουδενι σε ενα προιον που εχει τοσα χρηματα!

Διαβαζοντας το τεστ του Μαρινμαστερ Σεικο εναντιον του Ντοξα 750 ο συντακτης γραφει 'It is also very impressive that for a screw back case the Doxa has a water resistant rating of 750m. Ιt would be interesting to know what structural features enable this watch to have a 2.5 times better water resistant rating compared to the MM'

και αναρωτιεμαι πως το Ντοξα Διπλοκορωνο με μια στανταρ κασα βιδωτη εχει 750 μετρα οταν το Σεικο με πιο σοφιστικε και ασφαλη κατασκευη δηλωνει 300? Μηπως ο Ιαπωνας ειναι πιο ειλικρινης και δηλωνει 300 και ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 300?

Μπορειτε να βρειτε το αρθρο εδω--------http://forums.watchuseek.com/f304/comparative-review-seiko-sbdx001-marinemaster-vs-doxa-sub750t-gmt-296165.html

Επισης μετα απο συζητηση με φιλο συμφορουμιτη ειπα να ποσταρω και να σας ρωτησω αν πιστευετε πως η υδατοστεγανοτητα που προβαλει καθε κατασκευαστης ισχυει η ειναι απλα ενα κολπο μαρκετινγκ. Παρατηρω πως πολλες εταιρειες, μικρες και μεγαλες εχουν τα 1000μετρα για πλακα. Δεν σας κανει εντυπωση πως ελαχιστες απο αυτες μπορουν πραγματικα να αποδειξουν κατι τετοιο? Sinn, Seiko, Rolex και λιγες ακομα.
Μηπως φτιαχνουν ενα ρολοι, κοτσαρουν καποια O-Rings, μια κασα χοντρυτερη, ενα bezel και πετανε και ενα 2000 μετρα και ενταξει ολα οκ? Αφου δεν προκειται ποτε να αποδειχθει κατι τετοιο γιατι μου στηριζεις πως το ρολοι παει εκει. Απεδειξε το μου με τεστ, πιστοποιησεις και ολα τα σχετικα. Χαρτια, εγγραφα, κτλ. Φιλος που εχει ενα Ζιν ΕΖΜ3 μου εχει δειξει χαρτι υπογεγραμμενο και σφραγισμενο απο Λουντς Γερμανιας πως το συγκεκριμενο ρολοι εχει φθασει σε πληρη λειτουργεια τα 643μετρα ενω ειναι πιστοποιημενο στα 500. Ολα τα Ζιν εχουν τετοιο χαρτι και αναφερουν τα μετρα στο καθε ρολοι. Μηπως ο Ελβετος που δεν χρειαζεται να αποδειξει κατι κοτσαρει ενα 2000μετρα και ενταξει.....

Θα ρωτησει καποιος μα θα πας στα 2000 μετρα? Οχι. Οταν ομως σκαω τα λεφτουλινια μου για κατι που μου διαφημιζεις οτι εχει την δυνατοτητα να παει στα χ μετρα θελω να μπορεις να μου αποδειξεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ πως μπορει να παει εκει. Αλλιως με κοροιδευεις Ελβετε φιλε μου!

Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να ακουσω και τις δικες σας αποψεις επι του Θεματος.

Ευχαριστω
Ηλιας

ΥΓ-Αν το εχω τοποθετησει σε λαθος μερος παρακαλω καποιος μοντερατορας να τοποθετησει το νημα στο σωστο.
Ευχαριστω

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2011, 17:30:57 μμ από nicolasg »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Υδατοστεγανοτητα η Φυκια και μεταξωτες Κορδελες?????
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:23:53 πμ »
Ναι μπορει,αλλα δε νομιζω,να το πιστευεις και γα την Rolex?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:26:06 πμ »
Φιλος που εχει ενα Ζιν ΕΖΜ3 μου εχει δειξει χαρτι υπογεγραμμενο και σφραγισμενο απο Λουντς Γερμανιας πως το συγκεκριμενο ρολοι εχει φθασει σε πληρη λειτουργεια τα 643μετρα ενω ειναι πιστοποιημενο στα 500.

οκ,αλλα και αυτο διαφημιση δεν ειναι?εχεις δει καποιο ΜΜ με τετοιο πιστοποιητικο? ::)...απο σοβαρους κατασκευαστες ειναι ολα οκ νομιζω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:28:43 πμ »
Εβαλα την Ρολεξ μεσα σε αυτες που το εχουν αποδειξει, λογω της ιστοριας της αλλα και της ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ διαφορετικης κατασκευης που εχει ενα SD, SDDS απο ενα απλο Σαμπ.

Αν ομως η ρολεξ εβαζε στο Σαμπ ενα 1500μετρα και μας το πουλαγε σαν κατι αλλο και φυσικα ποιο ακριβο δεν θα ηταν κλεψια? Μηπως το κανουν πολλες εταιρειες αυτο?
Δεν θα επρεπε ακομα και η μεγιστη ρολεξ να παρεχει εγγραφα οτι μπορει το χ καταδυτικο να πιασει τα μετρα που αναγραφει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:31:09 πμ »
Ειναι εγγραφο που αποδεικνιει πως αυτο που υποστηριζει η εταιρεια στο προιον της ισχυει. Διαφημιζει την δυνατοτητα του να πιασει τους παραμετρους που διαφημιζει η εταιρεια. Τα Σεικο περνουν ISO τεστ. Τα Ντοξα περνανε? τα Zixxen? τα Dievas? τα Breitling?

Δεν θα επρεπε να δινουν ολοι οι κατασκευαστες ενα χαρτι σαν το COSC που στηριζει αυτα που γραφουν στα καντραν των ρολογιων τους?

Απο σοβαρους κατασκευαστες ειναι ολα ΟΚ? Διαβασε το PDF George....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:33:40 πμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:32:52 πμ »
Υπαρχουν πολλοι τροποι να αποδειξεις κατι...απο την αλλη η Ρολεξ κανει χρηση τεχνολογιων ,που δεν θα τη φερουν ποτε σε δυσκολη θεση

θες ενα παραδειγμα?

Sinn's "tegiment" process

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:34:51 πμ »
Φιλος που εχει ενα Ζιν ΕΖΜ3 μου εχει δειξει χαρτι υπογεγραμμενο και σφραγισμενο απο Λουντς Γερμανιας πως το συγκεκριμενο ρολοι εχει φθασει σε πληρη λειτουργεια τα 643μετρα ενω ειναι πιστοποιημενο στα 500.

Αν θυμάμαι επιβάλλεται να έχει το ρολόι +25% μεγαλύτερη υδατοστεγανότητα από την αναγραφόμενη για λόγους ασφαλείας. Αν θέλει πιστοποίηση.

Το ΜΜ είναι πιστοποιημένο, τα έχει τα χαρτιά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:37:59 πμ »
George αυτο που ποσταρες ειναι υπερβολικο. To TEGIMENT προστατευει απο χαρακιες φανταζομαι απο κανονικη χρηση.

TEGIMENT
The stainless steel case hardened using TEGIMENT Technology provides extremely effective protection from scratches on the case surface. To achieve this, we do not apply any coatings of foreign materials; rather, the surface of the stainless steel itself is hardened in a special process.

Τωρα οτι ο τυπος πηρε ενα αιχμηρο αντικειμενο και του πεταξε τα ματια εξω δεν βγαζει την Ζινν ψευτη. Να παρω και εγω ενα αλυσοπριονο και να αρχισω.

Μιλαμε για μουφες μεσα σε φυσιολογικες παραμετρους. Δηλωνεις 700 μετρα? 700 μετρα +25%. Αυτο μου φθανει!

Δεν ποσταρα τεστ που πηγαν ρολογια αξιολογημενα στα 1000 μετρα κατω στην Αβυσσο των Μαριαννων.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:41:37 πμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:38:45 πμ »

Αν θυμάμαι επιβάλλεται να έχει το ρολόι +25% μεγαλύτερη υδατοστεγανότητα από την αναγραφόμενη για λόγους ασφαλείας. Αν θέλει πιστοποίηση.

Το ΜΜ είναι πιστοποιημένο, τα έχει τα χαρτιά.

Και εγω αυτο ξερω Κωστα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:41:23 πμ »
Ειναι το αγχος του μικρου σκυλιου...πρεπει να γαυγιζει πιο δυνατα παντα ;)...πολλες απο τις τεχνολογιες ,δεν ειναι 100% "σιγουρες"....

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:43:47 πμ »
Ειναι το αγχος του μικρου σκυλιου...πρεπει να γαυγιζει πιο δυνατα παντα ;)...πολλες απο τις τεχνολογιες ,δεν ειναι 100% "σιγουρες"....

Δεν μου λεει κατι αυτο που λες ουτε τα βαζω με την Ρολεξ. Μιλαω για παμπολλες εταιρειες μικρες η μεσαιες η μεγαλες.

Και ξαναρωταω

Δεν θα επρεπε να δινουν ολοι οι κατασκευαστες ενα χαρτι σαν το COSC που στηριζει αυτα που γραφουν στα καντραν των ρολογιων τους?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:46:11 πμ »
Γιατι ενω η Ρολεξ εχει κανει δοκιμες με νεα υλικα και αλλες τεχνολογιες,δεν θα τα βρεις ακομα στα ρολογια της?Δεν εχει αναγκη να αποδειξει τιποτα!Οπως ειπε καποιος ,η Ρολεξ πρεπει να ειναι η εταιρια,του δε σπαει,δε χαλαει....

Αλλα και δυο πατεντες της ρολεξ,που πολλοι δεν γνωριζουν!

Rolex escapement

Silicon Hairspring

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:47:45 πμ »
Ξεκολλα σε παρακαλω απο την Ρολεξ!

Μιλαω για πολλες εταιρειες............ Οχι μονο για αυτην!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:48:43 πμ »
Και ξαναρωταω

Ηλία δεν είναι εύκολο γιατί η στεγανότητα μπορεί να "χαθεί" από μη σωστή χρήση/συντήρηση του ρολογιού. Ή έτσι μπορεί να ισχυριστεί η εταιρεία. Φαντάζομαι ότι οι επαγγελματίες κάνουν πολύ συχνό έλεγχο (όπως και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό). Ο ερασιτέχνης; Μάλλον τρέχα γύρευε τι κάνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 01:51:22 πμ »
Φίλε Elio,εκτός ότι πιστεύω αυτό που λές και αναρωτιέσαι(και θα ακολουθήσει σύντομα τέστ 1000αριού ρολογιού)εγώ βάζω και μία άλλη(πολύ σημαντική για μένα!)παράμετρο στο τραπέζι.

Κάτι που σχεδόν κανένας μας δεν αναρωτιέται(εκτός από αυτούς που έχουν ιδία εμπειρία με το σπόρ)είναι το εξής:
200m,300,600,1000m στεγανώτητας αλλά για πόσο?Για απεριόριστο χρόνο ή για συγκεκριμένο και αν ναί πόσος είναι αυτός.
Αναλυτικότερα,
κάπου υπάρχουν κάποιες λίστες όπου αναφέρονται οι προδιαγραφές σε σχέση με τα μέτρα.
Για παράδειγμα(τυχαίο και εικονικό)αν ένα ρολόι είναι 300άρι σου λέει ότι αντέχει στα 50m για τρείς ώρες,στα 150m είκοσι λεπτά και στο όριο του τα 300m 3:45 λεπτά.
Αντίστοιχα λοιπόν ένα 1000άρι ρολόι αναλογικά μπορεί να αντέχει στα 50m(που είναι ένα πολύ νορμάλ βάθος για κάποιον που ασχολείται σοβαρά με τις καταδύσεις) 4 ώρες.

Το θέμα είναι αντέχει?

Άλλο σημαντικό θέμα είναι το πώς οι εταιρείες τεστάρουν τα ρολόγια τους.Αν το βάλουν στο εργαστήριο μέσα στην καμπάνα στο νεράκι της βρύσης δεν μου λέει τίποτα και ας το αφήσουν 10 μέρες.
Το αλμυρό νερό(κοινώς θαλασσινό) εκτός από το διαφορετικό ποσοστό αλατιού που έχει από θάλασσα σε θάλασσα,έχει διαφορετικό Ph σε κάποια μέρη υπάρχει ακόμα και μηδαμινό αλλά υπολογίσιμο φορτίο,ανάλογα το βάθος και τα ρεύματα διαφορετική θερμοκρασία,διαφορετικά ποσοστά οξυγόνου και άλλα πολλά.
Όλοι αυτόι οι παράγοντες έχουν μεγάλη σημασία στην πίεση που ασκείται(και με τι τρόπο) σε ένα βυθισμένο αντικείμενο.
Γαι παράδειγμα θα αναφέρω το εξής:
Γενικά η Μεσόγειος θάλασσα(σε όλο τα εύρος της γενικότερα)στα 50m βάθος έχει περίπου 0,5atm λιγότερο απ'ότι τα 50m στην Ερυθρά και ούτω καθ'εξής.
Για να συνοψίσω λοιπόν το σκεπτικό μου,πιστεύω ότι οι εταιρείες δεν μας πλασάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες επίτηδες,αλλά γιατί δεν έχουν ιδέα όλα τα παραπάνω και το έχουν απλοποιήσει το όλο θέμα νομίζοντας ότι και οι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα.
Θέλω να πώ ότι δεν το κάνουν από δόλο αλλά από άγνοια.
Αυτό ισχύει βέβαι αγια τις μη αμιγώς κατασκευάστριες καταδυτικών ρολογιών.
Από αυτές περιμένω κάτι καλύτερο και έγκριτο.
Σύντομα θα κάνω τα τέστ μου(τα οποία και θα κοινοποιήσω) με προδιαγραφές,video, και αληθινές μη ελεγχόμενες συνθήκες και θα δούμε τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.

Υ.Γ. όσο έγραφα το μηνυμά μου γράφτηκαν και άλλα τα οποία και διάβασα πρίν δημοσιεύσω το δικό μου.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω σε αμφότερους την μανία τους με την Rolex."
"Πέταξε η μύγα?" κάπου εκεί θα είναι και η Rolex.Μιλάμε θα με κάνετε να πάω να πάρω Rolex που δεν τα γουστάρω κιόλας και να το τρελλάνω στα τέστ!!!!!
Αν τα περάσει,δημοσίως μετά φανφάρων και κανονιοβολισμών θα ταχθώ υπέρμαχός της και αποκλειστικός συλλέκτης!!
Μέχρι τότε όμως μην το κουράζουμε please :-* :-*
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions