Αποστολέας Θέμα: Ρολόι και Τιμόνι  (Αναγνώστηκε 156172 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι και Τιμόνι
« Απάντηση #1125 στις: Μάιος 29, 2026, 12:25:43 μμ »
Καλημέρα, σε όλους τους φίλους!  :) Με αφορμή την υπέροχη επιλογή του φίλου @Tangerine Dream , είμαι περίεργος να δω σχετική κατανάλωση σε υβριδικό σύστημα, περιττό να πω πως κάποιες στιγμές στο παρελθόν ήμουν εμμονικός με το θέμα, είχε συνδυαστεί στο μυαλό: σταθερά σωστή συντήρηση + πόσο καλά γνωρίζεις αυτό που οδηγείς, ...μετρούσα και τις σταγόνες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1126 στις: Μάιος 29, 2026, 21:37:29 μμ »

Διάλεξα τη μεγάλη μηχανή 2.5L αντί της 2.0L hybrid, ενώ άφησα έξω την λίγο πιό ακριβή έκδοση με το πακέτο που έχει τα 11 ηχεία JBL. Δεν πειράζει.

Όλοι αυτοί εδώ στην Κίνα που πάνε τώρα και κάθονται στην ουρά για να πάρουν τα μοντέρνα EV που διατίθενται με όλα αυτά τα σούπερ ηλεκτρονικά συστήματα επάνω, τί αυτοκίνητο θα έχουν σε 6-8 χρόνια από τώρα; Δεν ξέρω. Οπότε ψήφισα 'πρώτη φορά hybrid' χωρίς να υπερβάλλω εαυτόν, κι έτσι θα πορευτώ.
Ως πρώην κάτοχος hybrid για αρκετά χρόνια, έκανες πολύ καλή επιλογή αφενός για την τεχνολογία της αφετέρου για την επιλογή μεγαλύτερης μηχανής η οποία θα σου δώσει καλύτερες επιδόσεις/ροπή αλλά θα  απαιτεί περισσότερο καύσιμο το οποίο βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα.

Προσφάτως ήμουν έτοιμος για ηλεκτρικό αλλά τελικά επέλεξα diesel μεγάλου κυβισμού και βρήκα την απόλυτη νιρβάνα μου, οικονομικότερο από το hybrid που είχα.
Γυρίσματα που έχει ο καιρός. :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα, έτσι που να γυαλίζουν μέσα της όλα τα δελφίνια.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1127 στις: Ιούνιος 01, 2026, 01:18:53 πμ »
Ως πρώην κάτοχος hybrid για αρκετά χρόνια, έκανες πολύ καλή επιλογή αφενός για την τεχνολογία της αφετέρου για την επιλογή μεγαλύτερης μηχανής η οποία θα σου δώσει καλύτερες επιδόσεις/ροπή αλλά θα  απαιτεί περισσότερο καύσιμο το οποίο βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα.

Προσφάτως ήμουν έτοιμος για ηλεκτρικό αλλά τελικά επέλεξα diesel μεγάλου κυβισμού και βρήκα την απόλυτη νιρβάνα μου, οικονομικότερο από το hybrid που είχα.
Γυρίσματα που έχει ο καιρός. :D

Ενα καλό diesel, είναι καλύτερο σε όλες τις περιπτώσεις. Το απολύτως ηλεκτρικό, απορρίπτεται εκτός ελαχίστων περιπτώσεων / εφαρμογών, ενα hybrid ειναι καλό στα μέσα "βάρη", για τυπικές αστικές - ημιαστικές διαδρομές, αλλά ο πρωταθλητής, ήταν, είναι και θα παραμεινει ΠΑΝΤΑ ένα καλό diesel, που είναι το πλέον αποδοτικό θερμοδυναμικά και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σε ανοικτες διαδρομές - απόδοση.

Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα στο diesel, ειναι η νοθεία των καυσίμων που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Τα ηλεκτρικά / hybrid, ειδικά στην Ελλάδα, το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αντιμετωπίζουν προβλήματα ( κανείς δεν αναφέρεται ΠΟΤΕ σε αυτά  :( ), η δε απόδοση, με την πολυπλοκότητα και το επιπλέον "νεκρό" βάρος, δεν είναι η ιδανική. Με την αναφορά στην θερμοκρασία, δεν αναφέρομαι στα 35 - άρια του καλοκαιριού, αλλά στις θερμοκρασίες που αναπτύσσει η άσφαλτος όπου κινούνται και επιβαρύνουν τα συστήματα ψύξης τους.

Πρόσφατη αγορά της οικογένειας με hybrid, αλλά σε ανοικτές διαδρομές ( Πάτρα ---> Αθήνα ---> Πατρα - εβδομαδιαίως ) απεδείχθη περισσότερο κοστοβόρο από αυτό που αντικατέστησε 1400 cc βενζίνης. Το ότι κινείται για μερικά χιλιόμετρα ηλεκτρικά, εντός πόλεως και χωρίς φορτίο, δεν το κανει ιδανικό για άλλου τύπου μετακινήσεις, όπου ζητάς και κάποια ταχύτητα 130-140 χιλ/ω και μπορεί να έχεις και την οικογένεια 4 άτομα.

friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
sea_dweller,
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,jimakoZzz,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1128 στις: Σήμερα στις 10:44:11 »
Έτσι ακριβώς Γιώργο.
Πέρα από τα καύσιμα, οι σύγχρονοι κινητήρες λόγω φίλτρων και άλλων συστημάτων (dpf, egr) χρειάζονται συχνά να βγαίνουν εκτός πόλης για χιλιόμετρα αυτό είναι για εμένα το μόνο μειονέκτημα τους.
Όλα έχουν τα υπερ και κατά τους. Ήθελα άφθονη ροπή από πολύ χαμηλά.

Αναφορικά με τα hybrid είναι πολύ οικονομικά στη πόλη αλλά σε ταξίδι...
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,jimakoZzz,
No reactions
Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα, έτσι που να γυαλίζουν μέσα της όλα τα δελφίνια.