Αποστολέας Θέμα: Αχ Ελλαδα σ'αγαπω,με λιγη πολιτικη  (Αναγνώστηκε 114672 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Αχ Ελλαδα σ'αγαπω,με λιγη πολιτικη
« Απάντηση #975 στις: Απρίλιος 02, 2017, 17:56:43 μμ »
Χαρη νομιζω τα ειπες ολα.Δεν υπαρχει λεφτοδεντρο πια που να δεινει λεφτα.Πρεπει να δημιουργηθουν δουλειες γιατι αυτο δεν βγαινει αλλο.Δεν γινεται να δουλευουν 2(των 500€) για να παιρνουν συνταξη 1 των 1000€.Οτι εφαγε η Ελλαδα εφαγε.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

...έχουν χιλιοειπωθεί, και δεν θα ξαναγράψω άλλο ένα σεντόνι από τα ίδια.

Οταν ξεκίνησα την ασφάλιση, μου είπαν "τόσα", και στα τόσα χρόνια θα σου δώσουμε "τόσα".

Αυτό λέγεται διμερής σύμβαση, και κάθε κατάργησή της, ειδικά μονομερώς, είναι παράνομη και τιμωρείται.

Τώρα αν δεν έχουν λεφτά, ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει σαν άτομο και ασφαλιζόμενο πολίτη, γιατί αν δεν με υποχρέωνε να τα δίνω στην κρατική μέριμνα, ( δεν επέτρεπε επιλογή ), θα επέλεγα την ιδιωτική μέριμνα, και θα είχα τις πολλαπλάσιες παροχές σήμερα.

Γιατί η ιδιωτική, επενδύει σωστά, για κέρδος αλλά και για να καλύπτει τις υποχρεώσεις.
Αν οι διοικητές των οργανισμών, ως επί το πλείστον αποτυχόντες βουλευτές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο, ή αν τα είχαν άτοκα, στην ΤτΕ, πάλι με αφήνει ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο. Να κληθούν οι διοικήσαντες, να εξηγήσουν το πως και γιατί, και να "αξιολογηθούν" αναλόγως.

Το κράτος φέρει την ευθύνη για την ευημερία των πολιτών του. Το λέει και στο Σύνταγμα.

Αν κάποια παράταξη δεν μπορεί, καλεί σε συνεργασία, ή παραδίδει.

Ας δημιουργήσουν τις αντίστοιχες συνθήκες, πχ που έχει η γείτων Βουλγαρία, και όλοι πάνε εκεί, για να συνεχίσουν το "επιχειρείν".

Για να αποδοθούν τα δικαιούμενα στους πολίτες.

Γιατί όταν μειώνει τα δικαιούμενα ( μισθούς / συντάξεις / επικουρικά ), και αυξάνει αναντίστοιχα τις υποχρεώσεις, ( ΕΝΦΙΑ / χαμηλότερο αφορολόγητο / αύξηση ΦΠΑ σε βασικά είδη ), σε οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό.

Ετσι οι πολίτες εξαϋλώνονται / ή οδηγούνται σε άλλους τόπους.

Και σε τέτοιες καταστάσεις, παύει η έννοια του κράτους.

Τόσο απλά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #976 στις: Απρίλιος 02, 2017, 18:13:31 μμ »
Τα παραπανω που ανεφερα ειναι προσωπικες μου κρισεις απ'τα 19 χρονια που απασχολουμαι στον δικο μου κλαδο και που κανω συγκρισεις με αλλους σε αλλους κλαδους...Πιστεψ'τε με υπαρχει μεγαλος ογκος ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ που θελει αμεση απολυση με συνοπτικες διαδικασιες του τυπου: "καλημερα, σου (οχι "Σας") ανακοινωνουμε οτι απολυεσαι, περασε απ το λογιστηριο, δεν υπαρχει δυνατοτητα ακροασης ή εξετασης εκ νεου της περιπτωσης σου καθως ανηκεις στο λεγομενο ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΛΙΚΟ του δημοσιου και εισαι τυχερος που δεν εκδιωχνεσαι με τις κλωτσιες παλιοκοπριτη.. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #977 στις: Απρίλιος 02, 2017, 18:32:00 μμ »
Αυτο Χαρη θα επρεπε να γινετε εδω και χρονια.Τωρα,στην υπαρχουσα κατασταση και με τους υπαρχοντες κρατιστες κυβερνωντες,πολυ απλα θα αυξηθει το ποσοστο ανεργιας και θα καταρρευσουμε.Αν ομως παραλληλα εριχνες το βαρος και σε δημιουργια θεσεων εργασιας στον ιδιωτικο τομεα τοτε ο απολυμενος πιθανον να εβρισκε δουλεια σε καποιον απο αυτους τους τομεις.Αυτες ομως ειναι αποφασεις που στοιχιζουν,κυριως σε ψηφους.Ειναι αληθειες που δεν τις λενε,πολυ απλα γιατι ο μεσος Ελληνας εχει μαθει να ακουει και να ψηφιζει τα παραμυθια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #978 στις: Απρίλιος 02, 2017, 18:39:06 μμ »
Αυτο Χαρη θα επρεπε να γινετε εδω και χρονια.Τωρα,στην υπαρχουσα κατασταση και με τους υπαρχοντες κρατιστες κυβερνωντες,πολυ απλα θα αυξηθει το ποσοστο ανεργιας και θα καταρρευσουμε.Αν ομως παραλληλα εριχνες το βαρος και σε δημιουργια θεσεων εργασιας στον ιδιωτικο τομεα τοτε ο απολυμενος πιθανον να εβρισκε δουλεια σε καποιον απο αυτους τους τομεις.Αυτες ομως ειναι αποφασεις που στοιχιζουν,κυριως σε ψηφους.Ειναι αληθειες που δεν τις λενε,πολυ απλα γιατι ο μεσος Ελληνας εχει μαθει να ακουει και να ψηφιζει τα παραμυθια.

Συμφωνω απολυτα απλα καιρο ηθελα να τα πω..  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #979 στις: Απρίλιος 02, 2017, 18:44:18 μμ »

Η μονιμότητα και η ατιμωρησία, είναι ανασταλτικοί παράγοντες απόδοσης.

Και εννοείται και η έλλειψη μόρφωσης. Πχ, τι να συμβουλεύσει ο σύμβουλος ................στρατηγικής ?

Μετά, επεισέρχεται ο ΚΑΚΙΣΤΟΣ συνδικαλισμός, με γραμμή από τα κόμματα, και ...........ολοκληρώνουμε.

Οι γνώστες, ξέρουν ότι υπάρχουν τομείς που τους εξουσιάζουν συγκεκριμένες παρατάξεις, και ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ τις εξελίξεις στον κάθε τομέα.

Και ακόμα και σήμερα, σε αυτές τις συνθήκες, αγωνίζονται για την διατήρηση προνομίων της δεκαετίας του '80.

Τόσο πωρωμένοι, και κακομαθημένοι, που μια χούφτα άνθρωποι, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ την ανάσα στο έθνος.

Ουτε ότι ταξιδεύουν με το ίδιο καράβι και θα βουλιάξουν και αυτοί δεν "κατανοούν".

Φυσικά η "κατανόηση" εντός εισαγωγικών, μια και αναφέρεται στην υποχρεωτική ανταλλαγή "αξιών" προκειμένου να επιτρέψουν να περάσει κάτι.

Θέλει πολύ ξεσκαρτάρισμα η υπόθεση, αλλά " αυτοί είναι ψηφοφόροι μας " !

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #980 στις: Απρίλιος 02, 2017, 19:10:01 μμ »
Ναι αλλά εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ούτε ο Χάρης δέχεται να παίρνει 600 (αντε 800 λόγω παλαιοτητας) ούτε ο Giorgos_I να παίρνει σύνταξη 700 (αφού ρε μάστορα μου είχανε πει 2500 όταν μου κάνανε τις κρατήσεις!) όπως πρότεινε ο tetos για να βγαίνει το ισοζύγιο. Άρα ισχύει αυτό που λες Στέφανε, ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στα δικά μας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #981 στις: Απρίλιος 02, 2017, 19:20:23 μμ »
Για αυτο επρεπε εδω και χρονια(επι 1ου μνημονιου) να συνεννοηθουν τα κομματα ΟΛΑ για να εφαρμοσουν γρηγορα γρηγορα το μνημονιο και να κανουν μεταρρυθμισεις για να ξεμπερδευουμε γρηγορα.Σε καμια περιπτωση δεν θα επιστρεφαμε σε εποχες Παπανδρεου αλλα τουλαχιστον θα καταλαβαινε ο λαος οτι ζουσε παραπανω απο τις δυνατοτητες του.Ο Γιωργος σαν ελευθερος επαγγελματιας ιπως και οι ομοιοι του εχουν πληρωσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  εισφορες και εχουν φαει τρελο πουλο...Ξαναλεω,ο χρονος ειναι χρημα και εμεις οσο περιμενουμε χανουμε χρημα και την πληρωνουν οι μισθοι και οι συνταξεις.Θυμαμαι,επι 1ου μνημονιου,οι ξενοι μας ελεγαν:"παιδια πρεπει να μειωσετε τα εξοδα του δημοσιου(περιττα) και να κανετε ιδιωτικοποιησεις για να ερθουν δουλειες".Τι καναμε?Φορους και παλι φορους και μειωση μισθων(κυριως του ιδιωτικου).Γιατι στην Κυπρο και στην Ιρλανδια και στην Πορτογαλια εχουν(ελαφρια)αναπτυξη και σιγα σιγα οι μισθοι ξαναανεβαινουν???Γιατι πολυ απλα εφαρμοσαν το μνημονιο γρηγορα γρηγορα και εκμεταλλευτηκαν την βοηθεια που τους παρειχε η Ευρωπη μεσω του μνημονιου.Εμεις ακομα να καταλαβουμε οτι αν δεν ειμασταν σε μνημονιο,τωρα μπορει και να τρωγαμε καρυδες.Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο θα καλυτερα θα χτισουμε το μελλον

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #982 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:05:16 μμ »
Ναι αλλά εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ούτε ο Χάρης δέχεται να παίρνει 600 (αντε 800 λόγω παλαιοτητας) ούτε ο Giorgos_I να παίρνει σύνταξη 700 (αφού ρε μάστορα μου είχανε πει 2500 όταν μου κάνανε τις κρατήσεις!) όπως πρότεινε ο tetos για να βγαίνει το ισοζύγιο. Άρα ισχύει αυτό που λες Στέφανε, ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στα δικά μας!

Δέχομαι ! Δέχομαι ! Αλλά θα έχω ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ το εισόδημα και 14 Χ 700 και όχι 12, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν φάρμακα, αγορές τροφίμων ΑΝΕΥ ΦΠΑ, οι λοιπές, πχ ρούχα παπούτσια με 10-12 %, ελεύθερο ρεύμα και νερό / τηλέφωνο, μέχρι συμφωνημένες  μονάδες μηνιαίως, στο threshold της αξιοπρεπούς διαβίωσης και παύση των Capital Controls.

Εννοείται, παύει και η χρέωση ΕΝΦΙΑ, και όλα τα παραφερνάλια που εφηύραν οι "πανέξυπνοι" για να μας χρεώνουν, σε κάθε δραστηριότητα, όπως πχ στον λογαριασμό της ΔΕΗ,  Ειδικά Τέλη Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ, ΕΦΚ, Ειδικό τέλος Ν. 2093/92, τοκοχρεωλύσια, κλπ.

Φυσικά αυτά, μόνον για τους συνταξιούχους, ή μισθωτούς, που λαμβάνουν το εισόδημα από το κράτος, και φυσικά, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ κάθε ποσού που πληρώνεται προς τρίτους, κομμωτές, συνεργειάδες, φροντιστήρια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, δικηγόρους, γιατρούς, κλπ.

Ετσι, θα μου φτάνουν τα 700, και θα μαζεύει και από τους άλλους  ;)

Αυτοί, δεν δηλώνουν ΤΙΠΟΤΑ, ή στο όριο της μη φορολόγησης, οπότε το μάρμαρο το πληρώνουν οι συνταξιούχοι και μισθωτοί.

Αν από τα 700, μου εκπίπτει και τα προς τρίτους, άρα ΖΗΤΑΩ αποδείξεις, δειγματοληπτικά "βλέπει" τον μέσο όρο, και μετά σου λέει "ηλεκτρολόγος ? ελάχιστο Χ, και άμα σου αρέσει, αλλιώς κλείστο".

Πως έχει αυτος, 150 άδειες και πιστοποιήσεις στο σωματείο, και εισόδημα καστανά ?

Αλλά έτσι, οδηγούμεθα στο μοντέλο, που τα κράτος φροντίζει τα πάντα, και οι πολίτες, αφού ΠΛΗΡΩΝΑΝ μια ζωή τις εισφορές τους, ...........ηρεμούν.

Και ποιό κράτος να φροντίσει, που όταν τους ρώτησαν "πόσους πληρώνετε ?" εκείνοι ......ακόμα σκέφτονται.

Και κάνανε απογραφή συνταξιούχων, και οι μισοί είχαν πεθάνει 20 χρόνια πρίν.

Αλλά, πχ ο γαμπρός, με διδακτορικό από το LSE, και διοικητής του ΙΚΑ, δεν εκλήθη να μας πεί, γιατί δεν πιστοποίησε τους συνταξιούχους. Οι Γερμανοί έπρεπε να το πουν ΚΑΙ αυτό ? Αλλά, δεν επέστρεψε τις αμοιβές του, αφού πραγματικά ΔΕΝ έπραξε το καθήκον για το οποίο πληρώθηκε.

Να συνεχίσω ?

Σημ. Ολα αυτά που ζητάω δωρεάν, τα έχω χρυσοπλήρώσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα ξαναπλήρωνα παραλλήλως σε ιδιωτικές εφαρμογές, γιατί το κράτος "απεργούσε" ή  εκανε "συνελεύσεις οργάνων".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #983 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:21:17 μμ »
Όχι φίλε δε θα έχεις τίποτα από αυτά. Όχι στην αρχή τουλάχιστον, μετά και αν πάνε καλά και πληρώνουν όλοι και δεχτούν και οι υπόλοιποι τότε βλεπουμε. Αν ήταν έτσι απλά θα τα είχανε κάνει όλοι. Έτσι δέχεσαι;

Τοσο καιρό που σου κόψανε και κόψανε από όλους, δώσανε κάτι πίσω;
Πιστεύεις ότι θα τα δεχτεί η τρόικα αυτά που ζητάς, αγαπητέ Γιώργο;

Κάπου δε συμφωνούμε Στέφανε, όλοι λένε ναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις αλλά όχι σε αυτά που συμφέρουν εμένα, στα άλλα που δε με νοιάζουν.
Ετσι λοιπόν, ναι να κόψουν από το δημόσιο (δε μας νοιάζει), να τα πουλήσουν ολα (δε δουλεύουμε εκεί δε μας νοιαζει), να κόψουν τις συντάξεις δημοσίου 80% (δεν έχουμε τέτοια δε μας νοιαζει) να κόψουν τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (ώπα ώπα και τι θα πάρουμε πίσω;). Να κόψουν το 13-14 μισθό του δημοσίου (καλά να πάθουν τα λαμογια) να κόψουν το 13 -14 μισθό του ιδιωτικού (ώπα ρε φίλε τι σχέση έχει αυτό;) κλπ κλπ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #984 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:21:37 μμ »
Όχι Γιώργο μου....
Μην τα θέλεις όλα δικά σου.
Αυτό σημαίνει μνημόνια...Και στα κόβω,και σε χρεώνω.

Μνημόνια θέλουν μόνο όσοι δεν τους αγγίζουν.Ή τους αγγιξαν ελάχιστα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #985 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:21:52 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #986 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:24:59 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Ετσι ειμαστε,περασε πολλα και δεν ανοιξε μυτη,μαλλον οι αλλοι δεν ειναι και τοσο ικανοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #987 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:25:17 μμ »
Βαγγελη εκει ειναι το προβλημα.Θυμασαι πριν 2-3  χρονια που οι Σαμαροβενιζελοι προσπαθουσαν να περασουν μεταρρυθμισεις τι γινοταν?Καιγοταν ολη η Αθηνα απο τις συντεχνειες και τα ΠΑΜΕ.Ο κοσμος δεν ειναι ακομα ετοιμος να αποδεχθει να χασει προνομια που ειχε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #988 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:28:34 μμ »
Όχι Γιώργο μου....
Μην τα θέλεις όλα δικά σου.
Αυτό σημαίνει μνημόνια...Και στα κόβω,και σε χρεώνω.

Μνημόνια θέλουν μόνο όσοι δεν τους αγγίζουν.Ή τους αγγιξαν ελάχιστα.
Τεράστια κουβέντα.
Αν από το μνημόνιο απολυόταν από το δημόσιο η αδερφή του tetos πχ, ή ο γιος του Giorgos και θα έπρεπε να τους ταΐζουνε, θα σου έλεγα εγώ με τι όρεξη θα ζητάγανε ιδιωτικοποιήσεις και μνημόνια... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #989 στις: Απρίλιος 02, 2017, 20:29:22 μμ »
Πετρο αυτο που λες ειναι τουλαχιστον ακραιο και διχαστικο.Δηλαδη εγω που ηθελα να εφαρμοστει το  μνημονιο γρηγορα γρηγορα για να ξεμπερδεουμε ειναι βολεμενος?Ενας μαλακας νοσηλευτης του ιδιωτικου τομεα ειμαι που ευτυχως παιρνει ακομα 800€.Εμενα με συμφερει το αφεντικο μου να παει καλα η επιχειρηση ωστε να με πληρωνει.Εμενα με συμφερει να κανει μεταρρυθμισεις η χωρα για να ερθουν δουλειες.Οποτε αυτο το  μνημονιακος-αντιμνημονιακος ειναι γελοιο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions