Ναι αλλά εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ούτε ο Χάρης δέχεται να παίρνει 600 (αντε 800 λόγω παλαιοτητας) ούτε ο Giorgos_I να παίρνει σύνταξη 700 (αφού ρε μάστορα μου είχανε πει 2500 όταν μου κάνανε τις κρατήσεις!) όπως πρότεινε ο tetos για να βγαίνει το ισοζύγιο. Άρα ισχύει αυτό που λες Στέφανε, ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στα δικά μας!
Δέχομαι ! Δέχομαι ! Αλλά θα έχω ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ το εισόδημα και 14 Χ 700 και όχι 12, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν φάρμακα, αγορές τροφίμων ΑΝΕΥ ΦΠΑ, οι λοιπές, πχ ρούχα παπούτσια με 10-12 %, ελεύθερο ρεύμα και νερό / τηλέφωνο, μέχρι συμφωνημένες μονάδες μηνιαίως, στο threshold της αξιοπρεπούς διαβίωσης και παύση των Capital Controls.
Εννοείται, παύει και η χρέωση ΕΝΦΙΑ, και όλα τα παραφερνάλια που εφηύραν οι "πανέξυπνοι" για να μας χρεώνουν, σε κάθε δραστηριότητα, όπως πχ στον λογαριασμό της ΔΕΗ, Ειδικά Τέλη Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ, ΕΦΚ, Ειδικό τέλος Ν. 2093/92, τοκοχρεωλύσια, κλπ.
Φυσικά αυτά, μόνον για τους συνταξιούχους, ή μισθωτούς, που λαμβάνουν το εισόδημα από το κράτος, και φυσικά, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ κάθε ποσού που πληρώνεται προς τρίτους, κομμωτές, συνεργειάδες, φροντιστήρια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, δικηγόρους, γιατρούς, κλπ.
Ετσι, θα μου φτάνουν τα 700, και θα μαζεύει και από τους άλλους

Αυτοί, δεν δηλώνουν ΤΙΠΟΤΑ, ή στο όριο της μη φορολόγησης, οπότε το μάρμαρο το πληρώνουν οι συνταξιούχοι και μισθωτοί.
Αν από τα 700, μου εκπίπτει και τα προς τρίτους, άρα ΖΗΤΑΩ αποδείξεις, δειγματοληπτικά "βλέπει" τον μέσο όρο, και μετά σου λέει "ηλεκτρολόγος ? ελάχιστο Χ, και άμα σου αρέσει, αλλιώς κλείστο".
Πως έχει αυτος, 150 άδειες και πιστοποιήσεις στο σωματείο, και εισόδημα καστανά ?
Αλλά έτσι, οδηγούμεθα στο μοντέλο, που τα κράτος φροντίζει τα πάντα, και οι πολίτες, αφού ΠΛΗΡΩΝΑΝ μια ζωή τις εισφορές τους, ...........ηρεμούν.
Και ποιό κράτος να φροντίσει, που όταν τους ρώτησαν "πόσους πληρώνετε ?" εκείνοι ......ακόμα σκέφτονται.
Και κάνανε απογραφή συνταξιούχων, και οι μισοί είχαν πεθάνει 20 χρόνια πρίν.
Αλλά, πχ ο γαμπρός, με διδακτορικό από το LSE, και διοικητής του ΙΚΑ, δεν εκλήθη να μας πεί, γιατί δεν πιστοποίησε τους συνταξιούχους. Οι Γερμανοί έπρεπε να το πουν ΚΑΙ αυτό ? Αλλά, δεν επέστρεψε τις αμοιβές του, αφού πραγματικά ΔΕΝ έπραξε το καθήκον για το οποίο πληρώθηκε.
Να συνεχίσω ?
Σημ. Ολα αυτά που ζητάω δωρεάν, τα έχω χρυσοπλήρώσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα ξαναπλήρωνα παραλλήλως σε ιδιωτικές εφαρμογές, γιατί το κράτος "απεργούσε" ή εκανε "συνελεύσεις οργάνων".