...................και το μόνο που "παράγεται" είναι υπεράριθμοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι, για την ψηφοθηρία, ( και δεν μιλάω για Ε.Δ., Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Υγειονομικούς υπαλληλους, που όσους και να έχεις, πλεονέκτημα είναι ), ...........και ορυχεία χρυσού να είχαμε, και πετρέλαια, και αστρική σκόνη, ΑΤΥΧΩΣ, είμαστε χαμένοι με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 40 περίπου χρόνια.
...δεν πρόλαβε να "στεγνώσει" αυτό το κείμενο, και σήμερα οι πυροσβέστες, ( ίσως οι πιο χρήσιμοι
μάχιμοι ειρηνικής περιόδου ), διαμαρτυρήθηκαν ΔΥΝΑΜΙΚΑ, διεκδικώντας τα ΝΟΜΙΜΑ.
Αμ, δεν είσαστε ΥΨΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ "Καρανίκες" να διοριστείτε σύμβουλοι των εκάστοτε κκ πρωθυπουργών, οπότε, καθίστε στα αυγά σας, και αντιμετωπίστε φωτιές με κίνδυνο της σωματικής σας ακεραιότητας, απεγκλωβισμούς νεκρών και ζωντανών από τροχαία, ναυάγια και πνιγμένους, διαμελισμούς από εργατικά ατυχήματα, γατάκια στα δέντρα, εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, πλημμυρισμένα υπόγεια, αποκλεισμένα από χιόνι χωριά, και άλλα τέτοια ψιλά, παλιοτεμπέληδες, αραχτοί δημόσιοι υπάλληλοι, που τζάμπα σας πληρώνουν.
............Και για να επιστρέψεις σε εθνικό νόμισμα μετά από 15 χρόνια, χρειάζεται προετοιμασία 5-7 τουλάχιστον ετών σε υποδομές, αναδιοργάνωση, από το taxisnet, μέχρι την παιδεία.
Ευχομαι να μην ζήσω κάτι τέτοιο στην ζωή μου.
Ακόμα και σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Σιβηρία, η ζωή προφανώς θα ήταν ευπρεπέστερη. 
...και σήμερα, άλλοι δύο βουλευτές της συμπολίτευσης, επανέφεραν το θέμα, λέγοντας ότι δεν είναι και ταμπού / φετίχ το νόμισμα.
Και εγώ,
σαν συνταξιούχος βουλευτής, δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώνομαι σε εθνικό νόμισμα, γιατί όλοι οι εν ενεργεία συνάδελφοί μου, θα φρόντιζαν για τις αποδοχές τους, οπότε και τις δικές μου, και με τα αναδρομικά, θα ήταν υπεραρκετές, οπότε δεν θα είχα πρόβλημα, ουτε πρόβλημα επιβίωσης, μια και ΠΑΝΤΑ θα ελάμβανα, πολλά παραπάνω από τον μέσο Ελληνα πολίτη.
Και η πορεία του εθνικού νομίσματος, φαίνεται και στις παλιές Ελληνικλές ταινίες, που είναι 15.000 το δολλάριο, μετά κόπηκαν τα πληθωριστικά '000, και έγινε 15, μετά 30, και έφτασε τις 365 το 2002. Και μιλάμε για περιόδους ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της οικονομίας, ( οικοδομή, οδικοί αξονες, αεροδρόμια, ξένες επενδύσεις, βιομηχανικές ζώνες, χαλυβουργία, εριουργία, αλουμίνιο ), με μεταναστευτικό και ναυτιλιακό συνάλλαγμα που έρεε άφθονο, επιδοτήσεις, εισροές από ΕΕ, κλπ.
Η Ισοτιµία Δραχµής Δολαρίου
• Από το 1953 έως το 1974 η ισοτιµία της δραχµής ήταν
30 δραχµές στο δολάριο.
• Μέσα σε δέκα χρόνια, η αξία της δραχµής απέναντι στο
δολάριο µειώθηκε κατά περίπου 5 φορές, µε αποτέλεσµα
το 1985 η ισοτιµία δραχµής δολαρίου να φθάσει τις
147,76 δραχµές ανά δολάριο. ( διολίσθηση και υποτιμήσεις του ΑΓΠ )
• Τα επόµενα δέκα χρόνια η δραχµή είχε χάσει άλλη µία
φορά την αξία της, και το 1995 βρισκόταν στις 237
δραχµές στο δολάριο.
• Όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ το 2000, η ισοτιµία
της δραχµής βρισκόταν στις 365,6 δραχµές ανά δολάριο.
Προσπαθώ να φανταστώ, με την ευρωστία της Ελληνικής οικονομίας την δεδομένη εποχή 2017, που θα καταντήσει ενα εθνικό νόμισμα, στην περίπτωση που,
ω μη γένοιτο, αυτοί οι μεγιστάνες της πολιτικής, μας οδηγήσουν λόγω ανικανότητος και ιδεοληψίας, σε αυτήν την κόλαση.