Θελω να διατηρω μεσα μου μια αισιοδοξια, καθε μερα φερνει κατι καινουργιο, καλο ή κακο, με δυσκολίες ή χωρις αλλα δεν θελω να τα δω μαυρα..Σημερα γυρισα απο Χαλκιδικη..Η συζυγος εχει εξοχικο στην αμμουλιανη και καναμε μια 2ημερη περιηγηση στο πρωτο "ποδι" της χαλκιδικης μιας και ειχα χρονια απ την τελευταια φορα..Τετοιον κοσμο δεν ειχαν ματαξαναδει τα ματια μου..Φυσικα η "αφροκρεμα" των βαλκανιων εκανε κανονικη παρελαση με τα x5, q7, ML, cayenne, mclauren κλπ κλπ.. Η μαζα των τάπεινων ελληνικων αυτοκινητων (κλασης 1.4-1.6 λιτρων πλεον) δεν μπορουσαν να αντιπαρατεθουν στην πλειοψηφια των Βουλγαρικων και Σερβικων ορδων..Βρε που μας καταντησανε...Να λιμπιζεσαι τον Βουλγαρο και να απορεις που βρηκε τοσο μαυρο χρημα και μου ερχεται "απλας" με τον V8 td, και το λεω χωρις ιχνος κομπλεξισμου..
Και δεν μιλαω για μεμονωμενα περιστατικα..Αναφερομαι σε χιλιαδες οχηματων των οποιων η μεση αξια τους ξεπερνα κατα πολυ την αντιστοιχη των Ελληνικων..
Απλα προβληματιζομαι που πλεον ενας που θελει και μπορει να αγορασει το νεο 2λιτρο diesel και το τωρινο φορολογικο καθεστως βαςει των ρυπων co2 του το επιτρεπει, ωστοσο η αφερεγγυοτητα, η αναξιοπιστια και ο κερδοσκοπισμος του κρατους να σου δημιουργει αμφιβολιες για τα επερχομενα "φορολογικα ετη"..
Επιγραμματικα να πω, πως ο ερωτας μου ηταν τα αυτοκινητα, ασχολουμαι με τον χωρο του αυτοκινητου απ το 1992, ειχα μια καταπληκτικη συλλογη περιοδικων αυτοκινητου (περιπου 3.500-4000), συμμετειχα σε αγωνες δεξιοτεχνιας, και καποια στιγμη στο σχετικο νημα θα γραψω τις δικες μου εμπειριες απο τα οχηματα που κατειχα ή οδηγησα..
Χάρη,
Αυτοί που βλέπεις, είναι οι "έχοντες" από τις γύρω χώρες. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, που δεν έχουν, δεν έρχονται, και ΔΕΝ τους βλέπεις.
Πήγαινα Πλαταμώνα, από το 1976 έως και το 1980, και από τότε ερχόντουσαν καποιοι με τα αντίστοιχα της εποχής, ειδικά από τ. Γιουγκοσλαβία.
Αυτά ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν, απλώς αλλάζουν οι αναλογίες, ο λόγος του ( πόσοι έχουν / ποσοι ΔΕΝ έχουν).
Το θέμα μας είναι ότι, ο μέσος Ελληνας νοικοκύρης, που εργάστηκε, δημιούργησε, επένδυσε, έχει στοχοποιηθεί,
και καλείται να στηρίζει ένα ΑΧΡΗΣΤΟ κράτος, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ελπίδα εξισορρόπησης. Γιατί τα αίτια που μας έφεραν εδώ, δεν ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ. Κανείς δεν δείχνει διάθεση να τα διορθώσει.Η ΕΚΤΑΚΤΗ ειδική εισφορά, ο φόρος αλληλεγγύης, και όλα τα σχετικά, που με τόση φαντασία παράγουν οι διοικούντες, δυστυχώς, ΔΕΝ κλείνουν την τρύπα, και μετά την αφαίμαξη των οικονομιών των νοικοκυρέων,
φθάνουμε στο ΜΗΔΕΝ.Η λύση είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εισοδήματος, όχι η υπέρμετρη φορολόγηση του εναπομείναντος.
Η λύση είναι η διαθεσιμότητα εισοδήματος, όχι τα κοινωνικά γεύματα.
Η λύση είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, ώστε να βγούν τα κρυμμένα, και να επιζήσουν οι παραγωγοί.
Η λύση είναι το εγγυημένο εισόδημα, για να υπάρξει κατανάλωση.
Και οι μέσοι νοικοκυραίοι, που ήταν η ραχοκοκαλιά του κράτους, αποταμίευσαν, έκτισαν, σπούδασαν παιδιά.
Και ήρθε το κράτος ΑΠΑΤΕΩΝ, και τους πήρε / παίρνει ότι είχαν / έχουν.
Οι γονείς μου, όπως πολλοί μεγάλοι σε ηλικία, είχαν ομόλογα Ελληνικού δημοσίου. Αυτό ήταν Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Οι οικονομίες μιας ζωής, δεν πήγαν μπουζούκια, ταξίδια στο Μπαλί, στον ιππόδρομο, στο καζίνο.
Η αδελφή μου, τραπεζικές μετοχές. Blue chips λέγονται.
Η πιο ασφαλής τοποθέτηση παγκοσμίως. Ηταν οι οικονομίες μιας ζωής, μετρημένης, συνετής, και τοποθετήθηκαν στα πιο σταθερά και εγγυημένα "καλάθια". Για να βοηθούν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τις ανάγκες τους που παρουσιάζονταν λόγω ηλικίας.
Που είναι αυτά ? Κινούμενη άμμος. Χάθηκαν.
Και ακολούθησε μείωση των συντάξεων, που είχαν πληρωθεί με το παραπάνω. Οι συντάξεις ( η σύμβαση που "υπέγραφαν" ),
ήταν ανταποδοτική. Τόσα δίνεις ( υποχρεωτικά, δεν είχες επιλογή ), τόσα παίρνεις.
Τώρα μας λένε, είναι αναδιανεμητική. Τα δικά σου, αυτά που έδωσες, θα δοθούν και για τους άλλους. Που δεν πλήρωναν. Γιατί ? Αυτό είναι στα διεθνή νομικά, "αθέτηση όρων". Και ο αθετών, πληρώνει. Που είναι οι μάγκες δικηγόροι ?
Εντάξει, γενικά είναι αυτά, δεν μπορούμε εδώ να αναλύσουμε λεπτομέρειες, παρόλο που τις ξέρουμε.
Και ξέρεις πόσοι από αυτούς του Βαλκάνιους ήρθαν για λίγο διάστημα και έβγαλαν σύνταξη από την Ελλάδα ? 200-300 ευρώ, αλλά για εκεί, άκρως ικανοποιητικά.
Ξέρεις πόσο χρήμα "έφυγε" πρός Αλβανία, Βουλγαρία, τέως Ρωσσικές δημοκρατίες, Πακιστάν, κλπ ? Η Ελληνική "οικονομία" στήριξε όλες αυτές, με καμμιά επιστροφή.
Αγοράζοντας mercedes, τα λεφτά ξαναγύριζαν με την αγορά λαδιού, φέτας, καρπουζιών και τουρισμού. Πληρώνοντας την Ουκρανή και τον Πακιστάνο, ΧΑΘΗΚΑΝΕ. Εξαφανίστηκε το ρευστό. Δεν πληρώνονταν εισφορές.
Και έτσι επέρχεται μείωση συντάξεων. Και επειδή οι συνταξιούχοι, ΔΕΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΝ για το μέλλον

, μειώθηκε η κατανάλωση.
Και με την αύξηση φόρων, "κατέρρευσε" η αγορά. Οι ανελαστικές δαπάνες. Οχι η ROLEX και η Rolls Royce, αλλά η αγορά τροφίμων . Ρύζι, μακαρόνια, φακές.
Και έρχεται και ο κόφτης,
και εκεί θα πέσουν πλέον κορμιά.
Ευχομαι, να είμαι τόσο ηλίθιος, που να μην μπορώ να αντιληφθώ την αλήθεια, και να διαψευστώ.Αλλά με 42 χρόνια στην πιάτσα, με πολυεθνικές και διεθνές εμπόριο, πόσο λάθος μπορώ να κάνω ?
Εγώ δούλευα 12-14 ώρες την ημέρα, ανευ Κυριακών και εορτών. Δεν έκανα καταλήψεις.
Δεν έλεγα ψέματα, δεν έκανα λάθη. Αλλιώς πήγαινα σπίτι μου.