Αποστολέας Θέμα: Budget ~ 3 χιλ.  (Αναγνώστηκε 10179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος goldfish

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Budget ~ 3 χιλ.
« στις: Μάρτιος 23, 2016, 12:09:32 μμ »
Καλημέρα σας,
είμαι άσχετος χρήστης και τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ για το "σπορ".
Είμαι στην αναζήτηση ρολογιού μέχρι 3 χιλ το πολύ 3.5 χιλ μετά την έκπτωση.
Μου αρέσει πολύ το Omega speedmaster με το δερμάτινο λουρί αλλά έχω χαθεί με τις (πολλές στα μάτια μου) εκδόσεις αλλά και τα Baume mercier (σειρές clasima και clifton). Οι τελικές τιμές στα Baume Mercier είναι πολύ χαμηλότερες από το budget.

Τι άλλο θα κοιτάγατε σε αυτό το budget και στυλ; Θέλω ένα ρολόι που να το φοράω όλες τις ώρες, τόσο στη δουλειά (πουκάμισο/κουστούμι) όσο και τις υπόλοιπες ώρες. Επίσης επειδή ταξιδεύω συχνά (Ευρώπη, κυρίως Βέλγιο) έχει νόημα να το αγοράσω από έξω ή από την Ελλάδα.

Σόρρυ αν κάποιες ερωτήσεις είναι εκτός τόπου, εξ' αρχής δηλώνω άσχετος. Ξέχασα να πω πως από το 2008 έχω ένα Sector 340 με bracelet και ένα Rolex GMT master (από τον πατέρα μου)... Καλή συνέχεια σε όλους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: Budget ~ 3 χιλ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 23, 2016, 12:52:33 μμ »
Με τοσα λεφτα, δηλαδη με 4,5 χιλιαρικα αρχικη περιπου, παιζεις καλη μπαλα σε αρκετες εταιρειες με αξιολογα μοντελα και αξιοπιστους μηχανισμους, με χρονογραφους ή χωρις καθως και in-house μηχανισμους..Αποψη μου, απ´οσο εχω μαθει εδω μεσα οι τιμες στην Ελλαδα μετα την εκπτωση ειναι ανταγωνιστικες και ισως και καλυτερες απο το εξωτερικο, μιλωντας για Ελβετικες εταιρειες παντα και οχι απο ανατολη..Απο ρολεξ φανταζομαι εισαι καλυμμενος, και συνεπως απο tudor..Το omega speed ειναι μια πολυ σοβαρη προταση και ισως το πιο allround ρολοι για καθε περισταση..Προσωπικα με τοσα λεφτα δεν θα κοιτουσα απο Γερμανια, ουτε τζαπαν, παρα μονο Ελβετια, χωρις να θελω να μειωσω αναγνωρισμενου κυρους εταιρειες, οπως nomos, sinn, grand seiko κ.α.
Φυσικα υπαρχουν πιο ειδικοι απο μενα εδω μεσα που θα σε κατατοπισουν καλυτερα! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Budget ~ 3 χιλ.
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 24, 2016, 11:20:39 πμ »
Στο μπατζετ σου θα κοιτούσα μόνο ένα ρολόι.
Η φωτογραφία είναι μέλους..
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 24, 2016, 11:27:10 πμ »
Στο μπατζετ σου θα κοιτούσα μόνο ένα ρολόι. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Μόνο 3,5 έχει αυτό;  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 24, 2016, 11:27:53 πμ »
Στο μπατζετ σου θα κοιτούσα μόνο ένα ρολόι. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Μόνο 3,5 έχει αυτό;  ::)
μεταχειρο;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος goldfish

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 24, 2016, 14:38:57 μμ »
Πήγα χτες και είδα (και) τα Panerai.
Μου φαίνονται μεγάλα. Νομίζω ότι το Speedmaster είναι η πιο καλή επιλογή για το γούστο μου. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση ωστόσο.
Η Ερώτηση πλέον μετασχηματίζεται.

Ποιό Speedmaster?
Το Professional το έχω βρει στα 3.6 χιλ που μου φάνηκαν πολλά. ηδη στο νετ το βρίσκω φθηνότερα. Μάλλον πρέπει να πάω και σε άλλα καταστήματα.
Στο ίδιο κατάστημα, το co-axial με την ημερομηνία, το είχε στα 4.8 χιλ.

Δεύτερη ερώτηση: Πόσα mm να επιλέξω;;
Ευχαριστώ όλους για το χρόνο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 24, 2016, 15:43:36 μμ »
Το ποιο speed θα παρεις εναποκειται στο γουστο σου, ολα καλα ειναι, ο μηχανισμος νομιζω ειναι ο lemania που ειναι αξιοπιστος και και και.. με περγαμηνες.. ;D
Ο coaxial ειναι πιο ακριβος καθως θεωρειται οτι υπερεχει στην σταθεροτητα της ακριβειας του (long term), αραια σερβις, πιο αντικραδασμικος μηχανισμος, μεγαλυτερη εγγυηση κλπ..Τωρα απο τιμες θελει πιστευω ψαξιμο και δω μεσα υπαρχουν παιδια κατοχοι του moon (petros) που θα σε κατατοπισουν πληρεστερα.. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 24, 2016, 15:56:19 μμ »
Το ποιο speed θα παρεις εναποκειται στο γουστο σου, ολα καλα ειναι, ο μηχανισμος νομιζω ειναι ο lemania που ειναι αξιοπιστος και και και.. με περγαμηνες.. ;D
Ο coaxial ειναι πιο ακριβος καθως θεωρειται οτι υπερεχει στην σταθεροτητα της ακριβειας του (long term), αραια σερβις, πιο αντικραδασμικος μηχανισμος, μεγαλυτερη εγγυηση κλπ..Τωρα απο τιμες θελει πιστευω ψαξιμο και δω μεσα υπαρχουν παιδια κατοχοι του moon (petros) που θα σε κατατοπισουν πληρεστερα.. :)
;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 24, 2016, 16:01:03 μμ »
... τι καρπό έχεις ...;;;;; τι ντυσίματα κάνεις ....;;;;  ποιο είναι το περιβάλλον εργασίας σου ...;;;

θέλεις ένα ρολόι allrounder ... να το φοράς παντού και πάντα ... κάθε ώρα κάθε μέρα ... και για όλες τις περιστάσεις ... ;;;

η θέλεις ένα .... σπορ ρολόι ...;;;  κάζουαλ ρολόι .....;;; η ντρέςς ρολόι ...;;;

θέλεις να είναι χρονογράφος η απλό με τρεις δείκτες ....;;;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 24, 2016, 16:02:18 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 24, 2016, 16:59:46 μμ »
οριακά είσαι εδώ ... :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος goldfish

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 26, 2016, 13:45:18 μμ »
Καλημέρα,
σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. Σήμερα έκανα βόλτα στα μαγαζιά. Είδα και το speedmaster με το μαύρο κροκό λουρί και το bracelet. Νομίζω πως θα πάω στο professional 42mm με bracelet - μου φαίνεται πιο all around ρολόι. Η φθηνότερη τιμή σε επώνυμο κατάστημα της αγοράς είναι στα 3,480. Εκτιμώ πως θα το ρίξω λίγο ακόμα.

Στην Omega στην Αθήνα, έχει 4,100 με το κουτί που δίνει ιμάντα, φακό, εργαλείο για να βγάλεις το bracelet κτλ. Δεν κατάφερα να επιβεβαιώσω αν στα 3,480 μιλάμε για την ίδια έκδοση με το ίδιο κουτί. Βέβαια, μάλλον μικρή σημασία έχει.

Υπάρχει περίπτωση να μη συγκρίνω όμοια πράγματα και το 4,100 να είναι άλλο από το 3,480;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 26, 2016, 13:49:52 μμ »
Καλημέρα,
σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. Σήμερα έκανα βόλτα στα μαγαζιά. Είδα και το speedmaster με το μαύρο κροκό λουρί και το bracelet. Νομίζω πως θα πάω στο professional 42mm με bracelet - μου φαίνεται πιο all around ρολόι. Η φθηνότερη τιμή σε επώνυμο κατάστημα της αγοράς είναι στα 3,480. Εκτιμώ πως θα το ρίξω λίγο ακόμα.

Στην Omega στην Αθήνα, έχει 4,100 με το κουτί που δίνει ιμάντα, φακό, εργαλείο για να βγάλεις το bracelet κτλ. Δεν κατάφερα να επιβεβαιώσω αν στα 3,480 μιλάμε για την ίδια έκδοση με το ίδιο κουτί. Βέβαια, μάλλον μικρή σημασία έχει.

Υπάρχει περίπτωση να μη συγκρίνω όμοια πράγματα και το 4,100 να είναι άλλο από το 3,480;
Το ίδιο ρολόι είναι...απλά η συσκευασία με τα εργαλεία χρεώνεται παραπάνω...
Σε κάθε περίπτωση,τα ρολόγια να ξέρεις αναγνωρίζονται από το reference number τους που στη συγκεκριμένη περίπτωση,αυτό που ψάχνεις είναι το 3570.50.00
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 26, 2016, 17:26:49 μμ »
... και δω μεσα υπαρχουν παιδια κατοχοι του moon (petros) που θα σε κατατοπισουν πληρεστερα.. :)
Ο Πέτρος δεν έχει moon...  ;D

(πώς μου είχε ξεφύγει αυτό;   ::))
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 26, 2016, 17:31:21 μμ »
... και δω μεσα υπαρχουν παιδια κατοχοι του moon (petros) που θα σε κατατοπισουν πληρεστερα.. :)
Ο Πέτρος δεν έχει moon...  ;D

(πώς μου είχε ξεφύγει αυτό;   ::))
Έχει δίκιο ο Βαγγέλης...εγώ έχω αυτό με το ζαφείρι....λίγο καλύτερο απ το moon δηλαδή... 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions