Αποστολέας Θέμα: Rolex vs JLC  (Αναγνώστηκε 41808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

grecellin

• Επισκέπτης
Απ: Rolex vs JLC
« Απάντηση #105 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 01:54:51 πμ »
Τι ρωτάς; Καλώς σας βρήκα  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 03:13:05 πμ »

TheseusGR
Φιλε μου διαφωνω! Η συντριπτικη πλειψηφια των ρελεξακηδων
1) Δεν ξερει κατι αλλο για να το αγαπησει γιατι πιστευει οτι πηρε το Υπερκορυφαιο. Απλα αγνοει AP,Patek, JLC, Breguet, etc
2) Δεν της Αρεσει το Ρολεξ αισθητικα απλα το παιρνει επειδη αγαπα το Ονομα και ΜΟΝΟ.

Η μειοψηφια που ξερει η τα παιρνει συνειδητα επειδη της αρεσει η τα παιρνει επειδη δεν εχει τα λεφτα να παρει βινταζιερες.
Οσοι ξερουν απο ρολογια και εχουν χρημα και θελουν Ρολεξουμπα μονο Βινταζιερες φιλε μου.

Φιλικα

Φίλε Elio5 παντού θα βρεις τους αγοραστές που περιγράφεις, που αγοραζούν με κριτήρια και για λόγους που εσύ διαφωνείς. Η Ρολεξ πουλά πολλά και έχει παρα πολλους τέτοιους, με τον ίδιο τρόπο μπορω να υποστηρίξω ότι και η Doxa έχει και η Ω έχει κτλ. Απλά στην Ρολεξ δεν θα βρεις κανενα να λέει "μου την δίνουν οι τύποι που φορούν Ω και γιαυτο πήρα Ρολεξ."

Φιλε μου Θησεα διαφωνουμε.
Δεν νομιζω να βρεις στην Ντοξα τετοιο κοινο, πιστευω πως υπερβαλεις. Απλα πρεπει να παραδεχθεις οτι λογω ονοματος και αναγνωρισημοτητας το πρωτο ρολοι που θα παρει ο κιτσος απο την κατω ραχουλα οταν θα πιασει μπαγιοκο ειναι Ρολεξ. Αν θελει τετοιο κοινο η Ρολεξ εμενα ποσος που με ενδιαφερει.
ξαναματαλεω. Οποιος ξερει απο ρολογια και τα αγαπαει και δεν το βλεπει εμπορικα και εχει και χρημα βεβαια παιρνει βινταζιερες.

Εγω εχω τα δικα μου πιστευω εσυ τα δικα σου! Ολα ΟΚ

Φιλικα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος vcfun

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 10:48:54 πμ »
Φιλε Χαρυ you hit the nail in the coffin που λεμε εδω στην Ελλαδα.
Ακριβως κεντρο!

Ολοι θεωρειτε πως η μεταπωλητικη αξια και το στατους συμπολ και η κλασσικη σχεδιαση κανουν την Ρολεξ Σουπερ ντουπερ. Ειναι μια εταιρεια οροσημο κανεις δεν το αμφισβητει αυτο.
Δεν πρεπει ομως να κοιταμε την μεταπωλητικη αξια τοσο οταν και τονιζω ΟΤΑΝ αγοραζουμε ενα αντικειμενο ΠΑΘΟΥΣ οπως ειναι το ρολοι. Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει καποιος να το κανει αυτο. Το θεωρω οπως εγραψα και παραπανω εμπορικο, ο εμπορος σκεφτεται ετσι.
Δηλαδη βλεπεις ενα ρολοι που το ερωτευεσαι και λες
χμ....μετα θα χασει τοσα λεφτα. Ενω το ρολεξ που θα κρατησει αξια ειναι σουπερ και ας μου ειναι και αδιαφορο. Πως ειναι δυνατον να μην αγοραζεις το οποιο ονειρευεσαι επειδη δεν  θα κρατησει την τιμη του δεν το καταλαβαινω.

Φιλε Elio ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ρολεξάκηδων αγαπά κατι άλλο αλλά "τι να κάνουμε το ρολεξ φευγει εύκολα, όταν το πουλώ". Είναι κοινό που του αρέσει το Ρολεξ, αισθητικά.

TheseusGR
Εχετε δει πολλα JLC σε δημοπρασιες? :P
Φιλικα
Τρελλή πατέντα!!!!!!
Τι να πιάσει(για να μην χρησιμοποιήσω την άλλη λέξη με την ίδια κατάληξη)η JLC με τις παλιοκαλίμπρες της και τις complication.
Με την πατέντα τής η Rolex άλλαξε μιά για πάντα το γίγνεσθαι της ωρολογοποιίας!!!!
Απορώ πώς κυκλοφορούν και πωλούνται ρολόγια χωρίς αυτήν την πατέντα....

Υ.Γ.Ναί δεν καταλάβατε λάθος.Το πιό πάνω είναι σαρκασμός ;D ;D

Φιλε μου διαφωνω! Η συντριπτικη πλειψηφια των ρελεξακηδων
1) Δεν ξερει κατι αλλο για να το αγαπησει γιατι πιστευει οτι πηρε το Υπερκορυφαιο. Απλα αγνοει AP,Patek, JLC, Breguet, etc
2) Δεν της Αρεσει το Ρολεξ αισθητικα απλα το παιρνει επειδη αγαπα το Ονομα και ΜΟΝΟ.

Η μειοψηφια που ξερει η τα παιρνει συνειδητα επειδη της αρεσει η τα παιρνει επειδη δεν εχει τα λεφτα να παρει βινταζιερες.
Οσοι ξερουν απο ρολογια και εχουν χρημα και θελουν Ρολεξουμπα μονο Βινταζιερες φιλε μου.

Διαβάζοντας τα πιο πάνω άρθρα διακρίνω ένα κομπλεξισμό απέναντι στα rolex  που δεν το βλέπω στις άλλες . Σαν κάτοχος 4 VC, 1 glasshute originale, 1 JLC, 1 IWC, 1 Lange & 2 RLX σας διαβεβαιώ οτι θεωρώ τα rlx από τα πιο τίμια ρολόγια και αξιόπιστα, ναι δεν είναι complication που μπορεί να έχουν τα άλλα αλλά σας διαβεβαιώ δεν θα μπάσουν ποτέ νερό, δεν θα μαγνητιστούν ποτέ στο αεροδρόμιο (και να σου πεί ο αντιπρόσωπος ότι πρέπει να το βγάζεις από το χέρι σου) ούτε θα πληρώσεις ένα χρονογράφο πιο πολύ από μια daytona και θα ανακαλύψεις ότι φοράει μηχανισμό άλλης εταιρείας (FP) τεχνολογίας 25 ετών  και άλλα πολλά. Γιαυτ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vcfun

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 10:52:52 πμ »
Διαβάζοντας τα πιο πάνω άρθρα διακρίνω ένα κομπλεξισμό απέναντι στα rolex  που δεν το βλέπω στις άλλες . Σαν κάτοχος 4 VC, 1 glasshute originale, 1 JLC, 1 IWC, 1 Lange & 2 RLX σας διαβεβαιώ οτι θεωρώ τα rlx από τα πιο τίμια ρολόγια και αξιόπιστα, ναι δεν είναι complication που μπορεί να έχουν τα άλλα αλλά σας διαβεβαιώ δεν θα μπάσουν ποτέ νερό, δεν θα μαγνητιστούν ποτέ στο αεροδρόμιο (και να σου πεί ο αντιπρόσωπος ότι πρέπει να το βγάζεις από το χέρι σου) ούτε θα πληρώσεις ένα χρονογράφο πιο πολύ από μια daytona και θα ανακαλύψεις ότι φοράει μηχανισμό άλλης εταιρείας (FP) τεχνολογίας 25 ετών  και άλλα πολλά. Γιαυτό μην βιάζεστε όταν δείτε καμμία ανακοίνωση για κεραμική στεφάνη η blue parachrom η οτιδήποτε άλλο να κάνετε σαν υστερικοί.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 11:08:33 πμ »
Διαβάζοντας τα πιο πάνω άρθρα διακρίνω ένα κομπλεξισμό απέναντι στα rolex  που δεν το βλέπω στις άλλες . Σαν κάτοχος 4 VC, 1 glasshute originale, 1 JLC, 1 IWC, 1 Lange & 2 RLX σας διαβεβαιώ οτι θεωρώ τα rlx από τα πιο τίμια ρολόγια και αξιόπιστα, ναι δεν είναι complication που μπορεί να έχουν τα άλλα αλλά σας διαβεβαιώ δεν θα μπάσουν ποτέ νερό, δεν θα μαγνητιστούν ποτέ στο αεροδρόμιο (και να σου πεί ο αντιπρόσωπος ότι πρέπει να το βγάζεις από το χέρι σου) ούτε θα πληρώσεις ένα χρονογράφο πιο πολύ από μια daytona και θα ανακαλύψεις ότι φοράει μηχανισμό άλλης εταιρείας (FP) τεχνολογίας 25 ετών  και άλλα πολλά. Γιαυτό μην βιάζεστε όταν δείτε καμμία ανακοίνωση για κεραμική στεφάνη η blue parachrom η οτιδήποτε άλλο να κάνετε σαν υστερικοί.

πές τα χριστόστομε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 11:34:17 πμ »
Υπάρχουν τόσα ρολόγια που δεν μαγνητιζονται και δεν βάζουν νερο με καλύτερα specs απο τα ρολεξ και με λιγότερα λεφτά. Εγω γουστάρω 2-3 ρολεξακια δεν κάνω όμως σαν υστερικος όπως μερικοί εδω μέσα που το έχουν δει ομαδικά και αν κανείς μια κριτική στην ρολεξ πέφτουν να σε φάνε. Την έχετε ανυψωσει σε επίπεδα που δεν της αρμόζουν. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες. .
Είναι τίμια και αξιόπιστα. Αν διαβάσεις παραπάνω το γράφουν όλοι. Είναι όμως υπερτιμημενα. Τα casio g-shock των πλούσιων. Χε χε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος vcfun

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 11:42:22 πμ »
Υπάρχουν τόσα ρολόγια που δεν μαγνητιζονται και δεν βάζουν νερο με καλύτερα specs απο τα ρολεξ και με λιγότερα λεφτά. Εγω γουστάρω 2-3 ρολεξακια δεν κάνω όμως σαν υστερικος όπως μερικοί εδω μέσα που το έχουν δει ομαδικά και αν κανείς μια κριτική στην ρολεξ πέφτουν να σε φάνε. Την έχετε ανυψωσει σε επίπεδα που δεν της αρμόζουν. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες. .
Είναι τίμια και αξιόπιστα. Αν διαβάσεις παραπάνω το γράφουν όλοι. Είναι όμως υπερτιμημενα. Τα casio g-shock των πλούσιων. Χε χε.
[/quote
Δεν κατάλαβες τι  γράφω. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα ρολόγια που δεν μπάζουν νερό και δεν μαγνητίζονται Αλλά από αυτή τη λίστα απουσιάζουν μερικές από τις μάρκες που προανέφερες, και αυτό δεν επιτρέπεται για ρολόγια 10.000
Οσο για τον παραλληλισμό της rlx με τα gshock  είναι σα να γέμισες με κόπο μια καρδάρα με γάλα  και στο τέλος έριξες μια κλωτσιά και την άδειασες (Τουτέστιν με τέτοια παραδείγματα τύπου gshock χάνεις όλο το δίκηο των γραφόμενών σου και επανέρχεσαι στην αρχική μου θεώρηση περί μονόπλευρης αρνητικής αντιμετώπισης των rlx απλά επειδή είναι rlx )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 11:50:46 πμ »

Ηλία θα έλεγα το αντίθετο, κανείς δε το βλέπει ομαδικά περι ρόλεξ, προσωπικά τουλάχιστον αναγνωρίζω ότι είναι πολύ καλά ρολόγια κ αξιόπιστα, τί άλλο θες από ένα προιόν κατα βάση; Τα άλλα ρολόγια που λες ότι έχουν ίδιες προδιαγραφές, μήπως δεν είναι in house? μήπως δεν έχουν ολόκληρο τμήμα R&D να δουλεύει πάνω σε αυτό που λέγεται ρολόι? άρα αυτό από μόνο του δεν δικαιολογεί το παραπάνω κόστος; δε δικαιολογεί αυτό που την κάνει να είναι παραπάνω από άλλες φίρμες; 
δε την έχουμε ανυψώσει σε επίπεδα που δε της αρμόζουν! σε αυτό το θρεντ αναγνωρίζω την ανωτερότητα της jlc κ τη γουστάρω περισσότερο και όπως σωστά είπες ναί είναι τα τζι-σοκ των πλουσίων κ λοιπών?
εσείς μανίζετε κ έχετε περισσότερο ζόρε να τα χώσετε στη ρόλεξ σε κάθε ευκαιρία κ να κατηγορίσετε κάθε "αδαή"-βλάχο που τα φοράει παρα να αναγνωρίσετε αυτά που προσφέρει κ σαν ρολόι κ σαν ωρολογοποιία στο χόμπυ σας...

σαν υστερικό πάντως δε βλέπω κανέναν να κάνει!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2011, 11:53:09 πμ από DragonAce »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:01:34 μμ »
...Σαν κάτοχος 4 VC, 1 glasshute originale, 1 JLC, 1 IWC, 1 Lange & 2 RLX σας διαβεβαιώ οτι θεωρώ τα rlx από τα πιο τίμια ρολόγια και αξιόπιστα, ναι δεν είναι complication που μπορεί να έχουν τα άλλα αλλά σας διαβεβαιώ δεν θα μπάσουν ποτέ νερό, δεν θα μαγνητιστούν ποτέ στο αεροδρόμιο....

Το παράδειγμα είναι άτοπο κατά την άποψη μου.
Είναι σαν να συγκρίνεις μία RR PhantomII(στην προκειμένη κάποιο από τα VC που έχεις) με ένα Range Rover(Rolex).
Για άλλη χρήση το ένα για άλλη χρήση το άλλο.
Το ότι το VC(μίας και δεν ξέρω τι μοντέλα έχεις,θα πώ γενικά)μπορεί να κοστίζει 10.000€ δεν σημαίνει ότι πρέπει να καλύπτει το spec. του Rolex.
Η RR μπορεί να μην σε πηγαίνει με άνεση στα δάση του Αμαζονίου ή στην πολική ζώνη,όπως αντίστοιχα το Range Rover δεν έχει την χλιδή και την μεταξένια λειτουργία της RR,αλλά και τα δύο είναι κορυφαία σ'αυτό που καλούνται να κάνουν.
Καμία συγκριση λοιπόν ανάμεσα σε Rolex και άλλη εταιρεία Υ.Ω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:08:44 μμ »
Φίλε dragonace κατηγορηθηκαμε ότι κάνουμε σαν υστερικοι. Το παράδειγμα με τα g shock το αναφέρουν σε ξένα φορα για να τονίσουν την θρυλική αξιοπιστία της ρολεξ. Οπότε μάθε να διαβάζεις πίσω απο τις γραμμές VCFUN για να δεις ότι αυτο ενισχύει την θέση σου.
Χαρυ22 έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλο η μερσεντες (ρολεξ) άλλο η Bentley, Aston Martin, etc. (YΩ)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #115 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:09:39 μμ »
Κοίτα που μιλάμε για rolex και συμφωνώ με τον Χάρη κατά 99%  :D
Που διαφωνώ; Δεν θεωρώ την rolex ΥΩ. Η κορυφαία ποιότητα συνολικά, αλλά όχι ΥΩ. Οι άνθρωποι έγιναν αυτό που έγιναν βγάζοντας ρολόγια για "ψαράδες", σπηλαιολόγους, αεροπόρους και ερευνητές. Θα έλεγα -και εγώ- το g-shock των πλούσιων, αν δεν είχαν προηγηθεί μισό αιώνα της casio. Οι πελάτες βάλανε τα ρολόγια της στα σαλόνια και όχι η ίδια η εταιρεία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:27:43 μμ »
για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, νομίζω ότι είσαστε λάθος, προσωπικά το αντιλήφθηκα διαφορετικά!
δεν είδα κανέναν παραλληλισμό, είδα μια αναφορά από έναν άνθρωπο που έχει πχ 10 ρολόγια υψηλού κόστους κ αυτό του δίνει μια μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στο λόγο του και είπε απλά ότι είναι καλά ρολογάκια, είπε ότι δεν έχουν πολυπλοκότητες κλπ άρα αυτομάτως ενοούσε ότι τα τοποθετούσε πιο χαμηλά κ αναφέροντας περι ανθεκτικότητας κ τέτοια ότι είναι φτιαγμένα για άλλο πράμα.
αν είχατε μια bentley κ μια mercedes αυτομάτως δε θα είχατε αντικειμενικότερη κρίση για τα (-) κ (+) του καθενώς;

υγ ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς "υστερικοί" γιατί εύκολα χαλάμε τη διάθεση κ δεν υπάρχει λόγος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:32:33 μμ »
Κοίτα που μιλάμε για rolex και συμφωνώ με τον Χάρη κατά 99%  :D
Που διαφωνώ; Δεν θεωρώ την rolex ΥΩ. Η κορυφαία ποιότητα συνολικά, αλλά όχι ΥΩ. Οι άνθρωποι έγιναν αυτό που έγιναν βγάζοντας ρολόγια για "ψαράδες", σπηλαιολόγους, αεροπόρους και ερευνητές. Θα έλεγα -και εγώ- το g-shock των πλούσιων, αν δεν είχαν προηγηθεί μισό αιώνα της casio. Οι πελάτες βάλανε τα ρολόγια της στα σαλόνια και όχι η ίδια η εταιρεία.

συμφωνώ με τον Κώστα, δεν είναι υψηλή ωρολογοποιία
σχετικά με σαλόνια κ σπηλιές δε ξέρω να πω γιατί είμαι μικρός κ δε τα πρόλαβα  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:35:39 μμ »
Έχω οδηγήσει πολυ καλα αυτοκίνητα λόγω μιας δουλειάς που εκανα παλαιότερα σε κάποιο περιοδικό. Δεν έχω άποψη; Δηλαδή πρέπει να τα εδω αγοράσει όλα για να κρίνω;
Με τα ρολόγια... Έχω φορέσει Breguet aeronavale, και πολλα patek, IWC, JLC και σχεδόν όλα τα ρολεξ. Τα έχω περιεργαστει, κουρδισει, μετρήσει σε παλμογραφο. Διαβάζω, βλέπω. Δεν μπορω να εχω άποψη;

Φίλε dragonace χαρακτηριστηκαμε υστερικοι. Το ξανατονιζω
Grecellin έχεις απολύτως δίκιο η ρολεξ δεν είναι YΩ. και αυτο όσο πιο γρήγορα το καταλαβαουν κάποιο τόσο καλύτερο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 12:45:43 μμ »
Καμία συγκριση λοιπόν ανάμεσα σε Rolex και άλλη εταιρεία Υ.Ω.

Παιδιά,λάθος σύνταξη εκ μέρους μου.
Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ αλλά δεν είχα πιεί καφέ ακόμα :P
Εννούσα: Καμία σύγκριση λοιπόν ανάμεσα σε Rolex και μία εταιρεία Υ.Ω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions